icon

Mám ísť na svadbu syna, ktorého má priateľ z prvého manželstva?

petatrubicka
25. jún 2021

Dobrý deň
Chcem poradiť, ako by ste sa zachovali, zijem s priatelom, ktoremu sa bude ženiť syn zvprveho manzelstva, doteraz sme az tak v kontakte neboli,vsetko co kedy potreboval stale mu ako otec pohohol a financoval, ale chce aby mu svadbu platil, nie som proti ale este sa ho nepytal ci si ma moze zobrat ako partnerku na svadbu, ja som mu len tolko na to povedala ze ked tu svadbu bude financovat tak si moze aj pozvať koho chce, ako sa mam zachovat mam na tu svadbu vobec ist? zobrat koho chce, ako by ste to riesili

Strana
z4
h2
25. jún 2021

@vevesh ☹️ Je to veľmi smutné.
@petatrubicka Vykašľala by som sa na celú svadbu aj na podareného priateľa. 😡 A nejde len o Teba
Ale aj o to, že otcova priateľka je nežiadúca. Čiže trestá aj otca. Ktorý mu tú svadbu platí.

sense
25. jún 2021

@petatrubicka ty s priateľom spolu žijete a hospodárite?
Takže to nie je ani tak o to ze syn tvojho priateľa nechce ale tvoj priateľ ta tam nechce ale kolegov z prace hej?
Fuha tak toto je silná káva... A ešte aj dôvod že by si to pokazila... No veľmi by som z vážila pokračovanie tohoto vzťahu...

lintu
25. jún 2021

Len zo zvedavosti, ty si nejako prispela k rozpadu vztahu rodicov toho syna? Jeho mama ma tiez partnera? Takisto ma nedoporucene ist na svadbu?

78787878
25. jún 2021

@sense Tak zase kvoli kazdej blbosti sa netreba rozchadzat 🙂 Ja verim, ze kazde zvlastne rozhodnutie ma svoje dovody. Asi tu len neboli povedane vsetky podstatne informacie.

sense
25. jún 2021

@78787878 tak mneby toto po 7rocnom vzťahu ako blbosť neprišla... Nie to ze nie som pozvaná na svatbu syna priateľa, lebo si to syn neželá ale preto ze priatkvi sú kolegovia prednej si ako ja plus dodatok žeby som to pokazila... Smutné vo 7 ročnom vzťahu ak si to partner myslí... Alebo by si sa tvárila že ale miláčik ved nevadí ze ma nechceš ale kolegov z prace tam mat chceš...?
Obzvlášť ak by sme spolu žili... A nedajbože aj spolu finančne hospodárili,..

78787878
25. jún 2021

@sense Nemame informacie o exmanzelke. Nemame informacie, ci autorka nestala za rozpadom rodiny. Milion dalsich zamlcanych faktov, ktore mozu uplne menit pohlad na vec. Preco by som mala zbrklo sudit podla jednej informacie ? 🙂

sense
25. jún 2021

@78787878 to písala ale ona ze priateľ chce pozvať kolegov z prace, nie ze syn chce kolegov z prace. ... Čiže vychádzam z toho co napísala ona... K iným veciam resp otázkam sa nevyjadrila..
Pretože to ze by nechcel syn s kt nemám bohvieako kontakt aby som prišla, žeby tam chcel mať len matku a otca tak to by som rešpektovala, predsa len sa môže cítiť syn blbo alebo by sa chcel vyhnúť možno nejakým nehodám al výmene názorov medzi rodičmi a ich novými partnermi

leskovael
25. jún 2021

Ak budeš pozvaná tak choď, ak nebudeš tak nechoď... Aké vzťahy máte medzi sebou za tých 7r vzťahu? Ak takmer žiadne, alebo ťa syn "neprijal" ako otcovu partnerku, bolo by trápne tam ísť hlavne ak nebudeš na pozvánke.. A ntvoj chlap nemá čo určovať, či pôjdeš.. Od toho je zoznam hostí ktorí si určujú mladomanželia, hádam majú právo mať na svadbe ľudí, čo tam chcú mať. To že otec prispeje na svadbu synovi ešte neznamená nič. Keby nechcel neprispel by.. Ak chce, tak hádam to nieje podmienené ničím. Toto je na mužovi, ak na svadbe nebude chcieť byť bez teba ale nepozvu ťa, tak si pohovorí zo synom prečo ťa neozval nie? Nič by som neriešila kym nepríde pozvánka..

petatrubicka
autor
25. jún 2021

@lintu nie spoznali sme sa ked bol asi aj 6 rokov rozvedeny, ja za rozpadom ich vzťahu nie som, jeho exmanzelka ho podviedla s jeho bratom😲co jeho deti o tom netusia, preco sa rozvadzali

petatrubicka
autor
25. jún 2021

Ja za rozpadom ich manželstva nie som, jeho exmanzelka nema ziaden vzťah a s jeho dcerou vychadzame tak ze pracovala ked stihala este v nasom obchode co ja som ponukla jej brigádu popri skole, stale keď dlho uz pri deťoch nebol sama som ho za nimi posielala len priatel ked sme sa spoznali po case sa nam narodil syn, to ze sme spolu to im oznamil len ze mame spolu dieťa vytrepala to im byvala a ziadal ju o to ze im to povie sam odvtedy s byvalou v kontakte je len ked niečo vaznejsie potrebujeaj dcere bol na stužkovej a povedal ze ani slovo jej neodpovedal a nema sa snou o com baviť, to mu verim, lebo poznám jeho povahu
Svadbu bude platí tak ze vramci volnych chvíľ maka na brigadach aby nieco popri praci a obchodu co mame nieco usetril pre deti z prvého manželstva
Uvidim za 2 mesiace ako sa to všetko ukáže

katkati
25. jún 2021

Nejakú divnú povahu má ten tvoj priateľ.

selest
25. jún 2021

Tak to ber ze tie peniaze da tvoj partner synovi ako svadobny dar. Co syn s nimi spravi je jeho vec, ak ich pouzije na svadbu je to jeho rozhodnutie a nedava to.nikomu pravo diktovat mu ako ma svadba vypadat a kto ma na svadbe byt. Ak nemas so synom svojho partnera vztah zrejme to ma nejaky dovod. Svadba ma byt hlavne najkrasi den zenicha a nevesty, nie je to tvoje uvitanie do rodiny, kde ta zrejme nechcu inak by si dostala pozvanku. Nestrapnuj sa pred nimi. Nechaj partnera nech sa sprava ako spravny otec a deti nech si uziju svadbu😊

maminkadeticiek
25. jún 2021

Ak si to keho syn nepraje urcite by som tam nesla.Nema to nic spolocne s Vasim partnerskym vztahom,s tym ci si ta vazi,ze si jeho partnerka,ze by ta mala uz jeho rodina akceptovat a podobne.Toto je najvyznamnejsi den v zivote jeho syna.Ak syn nechce aby si tam prisla tak urcite nechod.V ten den nepotrebujes nikomu nic dokazovat ani si brusit svoju hrdost.Je to ich den a dopraj im ho.Nepokaz im ho.Myslim ze tento tvoj krok vsetci ocenia.Aj tak by na teba vsetci len ganili.

luuubik
25. jún 2021

Ze svatba ma byt o zenichovi a neveste, maju pravo si to uzit ako chcu, je to ich den... No ano. Ale to neznamena, ze to je postavene nad spolocensky bonton, nad slusnost, nad ludskost, nad city ineho cloveka, ktore mozu svojim rozhodnutim zranit. Je to presne v duchu dnesnej doby, kde osobne blaho cloveka je nad vsetkym... Akoze, sama som na vlastnej svatbe nemala takmer nijake vztahy, alebo len velmi vlazne s vela ludmi, ktori boli "len" partnermi niekoho dolezitejsieho - partnermi rodinnych prislusnikov, partnermi kamaratov... Ti ludia pre mna osobne neznamenali tolko vela, aby som ich pozvala na svatbu, ale zasluzili si tu cest tym, ze boli partnerom mne ozaj dolezitej osoby. Ci niekomu by sa zdalo slusne a normalne, keby som jednej kamoske, ktorej partner je mi ako clovek sympatickejsi povedala, ze ma prist s muzom a druhej kamoske, ktorej muz mi az tak nereze (pritom mi vsak nic zle nespravil a spraval sa voci mne normalne) , by som povedala, nech pride sama? To by bolo o.k.? Len preto, ze ja som nevesta a mozem si to zariadit ako ja chcem? Neurazila by som tymto pristupom niekoho? Urcite ano. Isteze nevieme vsetky najmensie podrobnosti celeho vztahu, ale za predpokladu, ze autorke verime, ze vystupovala voci detom partnera vzdy pekne, je toto gesto od partnerovho syna velmi nefer... Resp. skor od jej parnera, ktoremu nevadi, ze na svatbe syna budu jeho kolegovia (predpokladam, ze pre zenicha a nevestu absolutne cudzi ludia) a nebude tam ona... Neverim, ze by sa to hociktorej zeny nedotklo, to sa lahko pise od klavesnice, ale ja ked sa do tej situacie vcitim, nebola by som veru ladovo pokojna... A ide aj o sposob komunikacie... "aby nepokazila svatbu"... svojou pritomnostou... Proste cele je to divne a mne to zo strany partnera a jeho syna pride velmi podpasove (ak teda autorka nezamlcala ine dolezite okolnosti).

mpg
26. jún 2021

Tam musí byť dosť veľký problém, keď by svojou prítomnosťou pokazila svadbu, ono to medzi tými rozvedenými málokedy ide o harmonické vzťahy, deti nepotrebujú dve "mamy" ani dvoch "otcov", v niektorých prípadoch je ten počet ešte vyšší. Stačil by im jeden, ktorý spĺňa, to čo by rodič mal. Oni obyčajne vedia a dôvod rozvodu, tí starší a možno im to robí aj problémy a chaos žiť s dvoma rodinami. Ja by som nešla, keď vzťah nie je dobrý.

cacianka
26. jún 2021

Velmi mi by som zvazila vztah s partnerom s ktorym mam dieťa, ze plati svadbu svojmu staršiemu synovi mna na svadbu neberie, ale kolegov pozyva.
Kolegov pozyva na svadbu svojho syna a mňa dlhorocnu partnerku nie ? Su mu fakt prednejsi a mňa má za zrúdu ?!
Bolo by ine ze pozvaná som ale necitim sa vhodne a z vlastného rozhodnutia nejdem a ospravedlnim sa. Ak ma partner neakceptuje a nestojim mu o to aby sa so mnou prezentoval, ja by som neakceptovala jeho.

katulik123
26. jún 2021

@petatrubicka Tak to mení situáciu podľa mňa. Je mi divné aby si pozval kolegov tvoj manžel, ale svoju partnerku nie. Keď synovi vie vysvetliť, že chce kolegov tak tým pádom by som neuvažovala nad tým, že syn je na vine. Ale skôr tvoj partner. Nevie si ťa zastať očividne nejde o malú svadbu a neviem povedať ti aby si neskazila? No to je hlúpe, ale ako vidíš nie si tam žiaduca z oboch strán takže by som nešla na tvojom mieste. Hádam ani ich mama si tam nikoho nedovedie...

petatrubicka
autor
26. jún 2021

@makova333 to si myslim ze znovu to mlady vyuzije aby mu moj drahy zacvakal svadbu , neraz mu dal peniaze na auto, opravu auta, alebo nejakú súčiastku do auta mu zhanal a peniaze da neskor a nedal, este som si spomenula ked oslavoval 18tku u jeho babky ako u priatelovej mami tak ho na tu oslavu ani nepozval, vtedy si spomenie na otca ked nieco potrebuje🤔

selest
26. jún 2021

Ja z pohladu toho dietata mozem povedat ze moj otec ani necakal ze by som pozvala jeho dlhorocnu partnerku ma moju svadbu. A ona tiez nie. Ja ju sice ako partnerku otca respektujem, to neznamena ze mam potrebu s nou budovat akekolvek vztahy. Ona nepatri do mojej rodiny, otec je otec. Keby si chcel zavolat kamarata tak nech aspon by sa na svadbe nenudil kedze rodinne vztahy po rozvode su ake su.
Ak by chcela aby ju otec nejak prezentoval ako svoju partnerku, tak nech si urobia vlastnu svadbu a ja kludne pridem. Podla mna to neni dovod sa urazat ani rozchadzat s partnerom. Kedze to je skor o tych detoch. Takze klud, nech si to partner uzije, ty nebud za xantipu a vobec sa pre to netrap. Tvoj je tiez medzi dvoma mlynmi tak mu to nestazuj. A potom pripadne v buducnosti skuste budovat vztahy napriklad aj medzi vasimi detmi😊

Strana
z4