icon

Mám vziať 5-ročné dieťa na stužkovú?

kajka951
2. nov 2025

Ahojte maminky, idem si k vám pre názor. Mám doma 5r dcérku, okrem toho mám 19r sestru s ktorou máme úžasný vzťah, nielen ja ale aj ona. V sobotu ide mať stužkovú. Pozvala samozrejme rodičov ale aj mňa s manželom, pretože okrem 5r dcéry máme ešte 16mes druhú dcerku, som len s nimi a je to dosť mamičkárka. Dohodli sme sa so svokrou že ich skúsi cez stužkovú zobrať k sebe na noc. Staršia je super ona to dá ako nič, chodí tam bežne ale tá menšia sa obávam. Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné.

lindous
2. nov 2025

Ono je to úplne mimo témy a vôbec nie to na čo sa autorka pýtala, ale stužková je slávnsoť, ktorú si organizujú študenti a teda majú právo si tam pozvať koho len chcú, je na nich, na konkrétnej triede, ako sa dohodnú a aký max. počet ľudí si dajú na osobu.... my sme to chceli veľké, chceli sme tam blízkych, málokto mal iba 2 hostí a bola perfektná zábava... každopádne, keď dostala pozvanie, tak sa nikam nenatíska, bolo to rozhodnutie jej sestry...

barka1
2. nov 2025
@anonym_226b1c

Zrejme bývam na inej planéte, naša stužková bude o tri týždne a každý bude mať 8 až 13 hostí. V našom prípade, rodičia, starký, krstný, súrodenci a priateľ. Na venčeku aj stužkovej zvyknú byť aj deti.

@anonym_226b1c ano, zrejme byvas. Kolko vás je v triede? 30? To tam fakt budete mat 300+ hostí? 🤦🏻‍♀️

patka06
2. nov 2025
@anonym_226b1c

Zrejme bývam na inej planéte, naša stužková bude o tri týždne a každý bude mať 8 až 13 hostí. V našom prípade, rodičia, starký, krstný, súrodenci a priateľ. Na venčeku aj stužkovej zvyknú byť aj deti.

@anonym_226b1c To mi pripomína Hujerovcov 🙈
Reálne si to neviem predstaviť, rýchly výpočet 20 študentov x 8 - 13 hostí = 160 - 260 ľudí
To musí byť aj poriadne drahé

anonym_d34ed5
2. nov 2025

Absolutne nevhodne, 5 rocnu nebrat. Mam 5 rocneho, neviem sinprestavit ze by v tichu presedel tu oficialnu cast, prihovory, scenky, stuzkovanie…

anonym_928df5
2. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c a ako mate podelene zbieranie penazi .. keby moja zaplati rovnako ako ty a ty tam mas 10 clenov a moja len 2 asi by ma to riadne nastvalo ... u nas sa zbieralo rovnako a kazdy mal len rodicov ... co bolo spravodlive .. je to stuzkova a nie rodinna slavnost .

cimage
2. nov 2025

Ani ja s muzom by som neisla sestre na stuzkovu. To nie je zabava, alebo ples. Nevidela som nikoho kto by bral celu rodinu. Max isiel single brat ked nemala baba partnera.

anonym_11d5cb
2. nov 2025

Sestre by som poďakovala a slušne odmietla. A nápad s 5 ročnou bol snáď myslený ako žart.

lindous
2. nov 2025
@anonym_928df5

@anonym_226b1c a ako mate podelene zbieranie penazi .. keby moja zaplati rovnako ako ty a ty tam mas 10 clenov a moja len 2 asi by ma to riadne nastvalo ... u nas sa zbieralo rovnako a kazdy mal len rodicov ... co bolo spravodlive .. je to stuzkova a nie rodinna slavnost .

@anonym_928df5 my sme to napríklad mali tak, že každý platil základnú sumu na veci spoločné, ktoré počet hostí neovplvňovali + akoby sme kupovali "lístky" za večeru pre toľko hostí, koľko si chcel kto pozvať

guudy
2. nov 2025
@anonym_928df5

@anonym_928df5 dcere som bola na stuzkovej pred par tyzdnami. V cene boli 2 hostia, za kazdeho dalsieho bola urcena suma, ktoru bolo treba zaplatit navyse.

anonym_226b1c
2. nov 2025
@barka1

@anonym_226b1c ano, zrejme byvas. Kolko vás je v triede? 30? To tam fakt budete mat 300+ hostí? 🤦🏻‍♀️

@barka1 v triede nás je 14.

guudy
2. nov 2025

@kajka951 nie, stuzkova nie je vhodny program pre 5 rocne dieta.

guudy
2. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c aj pre mna byvas na inej planete…

viestta
2. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c 14 x (1 sudent+cca 9 hosti) + 10 ucitelov je 150 ludi. Celkom slusna svatba. Dufajme, ze tam bude dost starych mam aby sa aj ony zabavili medzi sebou

lindous
2. nov 2025
@viestta

@anonym_226b1c 14 x (1 sudent+cca 9 hosti) + 10 ucitelov je 150 ludi. Celkom slusna svatba. Dufajme, ze tam bude dost starych mam aby sa aj ony zabavili medzi sebou

@viestta Boli sme väčšia trieda, ale dokopy nás tiež bolo asi 120 hostí + 30 žiakov, teda 150 ľudí cca a áno, ako svadba, ale bolo to super, radi na to na stretávkach spomíname a nemenili by sme 🙂 neviem prečo to tu tak všetkých, tak strašne pohoršuje, keď to nie je ich stužková... môže to vyzerať akokoľvek od dovolenky bez slávnosti, cez stužkovanie bez žiadnych hostí, malú komornú slávnosť pre rodičov, až po plesovú akciu, je to na dohode stužkovaných...

anonym_39bc25
2. nov 2025

Dieťa na takej akcií nemá čo hľadať podľa mňa.

viestta
2. nov 2025
@lindous

@viestta Boli sme väčšia trieda, ale dokopy nás tiež bolo asi 120 hostí + 30 žiakov, teda 150 ľudí cca a áno, ako svadba, ale bolo to super, radi na to na stretávkach spomíname a nemenili by sme 🙂 neviem prečo to tu tak všetkých, tak strašne pohoršuje, keď to nie je ich stužková... môže to vyzerať akokoľvek od dovolenky bez slávnosti, cez stužkovanie bez žiadnych hostí, malú komornú slávnosť pre rodičov, až po plesovú akciu, je to na dohode stužkovaných...

@lindous pri 30 ziakoch je sumarny pocet 150 iny pomer stuzkovani/hostia ako 150 pri 14

lindous
2. nov 2025
@viestta

@lindous pri 30 ziakoch je sumarny pocet 150 iny pomer stuzkovani/hostia ako 150 pri 14

@viestta to áno, ale vôbec to nie je pointa toho, čo som chcela povedať, podľa väčšiny komentárov nás tam malo byť max. 90, čo som chcela povedať je, že každý nech si to zorganizuje ako chce, niekomu tam chodia po polnoci celé susedné triedy a kamoši, to sme zas nechceli my... autorka iba dostala pozvanie a keď už ho dostala, nevidím dôvod ho úplne odmietnuť, lebo sa to nepatrí tam ísť, zajvne to pozvanie pre niečo dostala

olimuc
2. nov 2025

5 rocna nie, idete na stuzkovu, nie na zabavu alebo svadbu do DK kde sa zbehne cela dedina bez rozdielu veku a je pravdepodobne, ze aj ine deti tam budu a kazdy s tym rata a je to trochu prisposobene. Toto je akcia pre studentov a pomysleny krok do dospelosti, ani program ani styl slavnosti nie je pre 5 rocne dieta vhodny. Chod s manzelom na par hodin, svokra nech pride k vam a poriesene.

danielahamar
2. nov 2025

Nevzala, mala som podobnú situáciu, o 23 sme boli už doma. Mládež ostala dlhšie.

sissy27
2. nov 2025
@anonym_928df5

@anonym_928df5 jednoducho. Aj my sme “pred sto rokmi” ˇmali tak, ze za rodicov (resp akekolvek 2 osoby) sa plati zo spolocneho, za kazdeho dalsieho si doplacas zo svojho. Suma za veceru bola vycislena na osobu, ziaden problem.

denithestrange1993
2. nov 2025

@kajka951 16mesacna a mamickarka,hmmm? Jasne ze dieta v tomto veku je viazane na mamu a absolutne by som tak svoje dieta neoznacovala. Druha vec je privest medzi pubertakov male dieta,akoze naco? Na stuzkovej to zvykne byt bujare co sa tyka chlastu a celkovo programu, male dieta tam bude svojou pritomnostou skor prekazat. A to som teda clovek co si mysli ze deti patria do verejneho priestoru,ale na stuzkove nie.

anonym_59718b
2. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c to si robíš srandu však? Nás to čaká tiež a decká sa dohodli, že každý tam bude mať len rodičov. Ani partnerov nechcú, lebo stužková je pre tých študentov, aby sa zabavili spolu ako spolužiaci a nemali tam žiadne cudzie elementy.

jaroe
2. nov 2025
@patka06

@anonym_226b1c To mi pripomína Hujerovcov 🙈
Reálne si to neviem predstaviť, rýchly výpočet 20 študentov x 8 - 13 hostí = 160 - 260 ľudí
To musí byť aj poriadne drahé

Toto sa dá poriešiť, že každý si zaplatí len za svojich hostí nielen jedlo, pitie ale aj suma za prenájom sály sa prepočíta spravodlivo t.j. podelí sa počtom hostí a nie počtom maturantov.

eleanor2510
2. nov 2025

@kajka951 ja byt spoluziak/spoluziacka tvojej sestry, sa ti fakt pekne podakujem, keby si tam dovliekla male dieta. To nie je vasa rodinna slavnost, preboha!!! Je to triedna slavnost, ani ty s muzom tam uprimne nemas moc co robit, nieto este vase dieta!!

lasona
3. nov 2025

Dieta určite nie, iba ty a manžel. Ani by ma nenapadlo brat so sebou dieta na takú akciu.

anonym_226b1c
3. nov 2025
@viestta

@viestta bude nás viac, rátame cca s dvadsiatimi učiteľmi. U nás je tradícia pozývať minimálne našich bývalých riaditeľov zš .
Na jednu osobu sa platí 14,50

viestta
3. nov 2025
@anonym_226b1c

@viestta bude nás viac, rátame cca s dvadsiatimi učiteľmi. U nás je tradícia pozývať minimálne našich bývalých riaditeľov zš .

@anonym_226b1c no neviem na akej planete vy zijete, ale ked si predstavim, ze v nasej triede sme boli kazdy z inej ZS asi tak z polovice kraja, tak uz len tych byvalych riaditelov ZS by bolo tolko co nas, teda 36... Takze ano, zijete na nejakej divnej planete. Aspon z mojho pohladu.

patka06
3. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c 14,50 na osobu, fakt by ma zaujímalo, na ktorej planéte sa to dá tak lacno vybaviť

deedol
3. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c toto tiez prvykrat pocujem, ved tam budu medzi cudzimi ludmi. u nas sa pozyvalo vela ucitelov a aj vedenie, ale len z tej jednej skoly a bez partnerov.

amdornik
3. nov 2025
@anonym_226b1c

@anonym_226b1c ty si matka dieťaťa, čo bude mať stužkovú? dobre si počúvala na rodičovskom združení? v živote nikdy som nepočula o tom, žeby sa pozývali riaditelia zo základných škôl a to som v školstve nejaký ten rok (aj na SŠ)..