Mám vziať 5-ročné dieťa na stužkovú?
Ahojte maminky, idem si k vám pre názor. Mám doma 5r dcérku, okrem toho mám 19r sestru s ktorou máme úžasný vzťah, nielen ja ale aj ona. V sobotu ide mať stužkovú. Pozvala samozrejme rodičov ale aj mňa s manželom, pretože okrem 5r dcéry máme ešte 16mes druhú dcerku, som len s nimi a je to dosť mamičkárka. Dohodli sme sa so svokrou že ich skúsi cez stužkovú zobrať k sebe na noc. Staršia je super ona to dá ako nič, chodí tam bežne ale tá menšia sa obávam. Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné.
@anonym_226b1c no neviem na akej planete vy zijete, ale ked si predstavim, ze v nasej triede sme boli kazdy z inej ZS asi tak z polovice kraja, tak uz len tych byvalych riaditelov ZS by bolo tolko co nas, teda 36... Takze ano, zijete na nejakej divnej planete. Aspon z mojho pohladu.
@viestta samozrejme nepríde úplne každý z pedagóg ale zo slušnosti sa bol pozvaný každý
@anonym_226b1c 14,50 na osobu, fakt by ma zaujímalo, na ktorej planéte sa to dá tak lacno vybaviť
@patka06 rodičia mohli hlasovať , bude sa jesť čo sa vybralo okrem veganov a tých čo majú intolerancie
@kajka951 ty si sestra, nie si rodič. Za mňa ani ty na stužkovej nemáš čo robiť, ani tvoj manžel, nie to ešte tvoje dieťa. Za mňa tam nemáš ísť ani ty. Na stužkovú chodia maturanti a ich RODIČIA. Niekedy partneri maturantov. Nikdy som nepočula o tom, že by na stužkovú išli súrodenci maturantov.
@patka06 rodičia mohli hlasovať , bude sa jesť čo sa vybralo okrem veganov a tých čo majú intolerancie
@anonym_226b1c Aj my sme hlasovali: večera, zákusky, slané, prípitok, nealko...atď. - platili sme 43 na osobu a to sa mi ani nezdalo veľa. Nechápem ako sa dá zmestiť do 14,50.
@kajka951 ty si sestra, nie si rodič. Za mňa ani ty na stužkovej nemáš čo robiť, ani tvoj manžel, nie to ešte tvoje dieťa. Za mňa tam nemáš ísť ani ty. Na stužkovú chodia maturanti a ich RODIČIA. Niekedy partneri maturantov. Nikdy som nepočula o tom, že by na stužkovú išli súrodenci maturantov.
@valiant Sme čerstvo po stužkovej, boli aj súrodenci - kto nemal partnera, pozval si súrodenca. Každý študent mal rodičov + 1 miesto mohol si pozvať koho chce
@viestta samozrejme nepríde úplne každý z pedagóg ale zo slušnosti sa bol pozvaný každý
@anonym_226b1c ale veď to je iba jedno jedlo a káva... a čo prenájom miestnosti, hudba, výzdoba, kamera, fotograf, alkohol, koláče, nealko, občerstvenie prípadne neskorá večera? ty si matka alebo maturant?
Nie dieťa tam nemá naozaj čo robiť, už to je vôbec čudné, že Vás pozvala, chodia len rodičia zväčša
@patka06 presne tak. aj to ste ešte mali "lacno"... neuveríš, u nás sa "skloňuje" až okolo 150 na osobu! vrátane teda všetkého.
@anonym_226b1c och a zabudla som... tým pozvaným, všetkým, čiže všetci pozvaní učitelia, riaditelia, atď. sa skladáte na všetko rovnako VY! oni si to neplatia sami... na to nezabúdaj. určite to nebude cca 15 eur na osobu, buď si maturant a nedochádza ti alebo si rodič a to je ešte väčšia tragédia.
@viestta bude nás viac, rátame cca s dvadsiatimi učiteľmi. U nás je tradícia pozývať minimálne našich bývalých riaditeľov zš .
Na jednu osobu sa platí 14,50
@anonym_226b1c Prosím ťa, kedy a kde bude tá stužková? Som bývalý pedagóg, rada si sama zaplatím tých 14,50 a prídem sa na cca 12 hodín zabaviť, zatancovať si, najesť sa, zákusok, kávička, vínko. Ďakujem.
@anonym_226b1c Teraz som vyššie našla, že tých 14,50 je len večera a čo ostatné ???
@patka06 ano večera jedného pozvaného, čo ostatné? Viem rozpísať sálu,kapelu, fotografa, výzdobu atď...suma sumarum 250€ / žiak + 14,50 * počet hostí
5 ročné dieťa nemá čo robiť na takej akcií, je to akcia večer - noc, také dieťa má spať v posteli. Je to absolútne nevhodné
@patka06 presne tak. aj to ste ešte mali "lacno"... neuveríš, u nás sa "skloňuje" až okolo 150 na osobu! vrátane teda všetkého.
@anonym_226b1c och a zabudla som... tým pozvaným, všetkým, čiže všetci pozvaní učitelia, riaditelia, atď. sa skladáte na všetko rovnako VY! oni si to neplatia sami... na to nezabúdaj. určite to nebude cca 15 eur na osobu, buď si maturant a nedochádza ti alebo si rodič a to je ešte väčšia tragédia.
@amdornik My sme komplet všetko platili 453 Eur na 4 /dcéra + 3/ osoby, v tom bolo nielen jedlo, ale aj prenájom sály, kvety, výzdoba, dar pre triednu atď.
čiže cca rovnako ako vy
@anonym_226b1c ale veď to je iba jedno jedlo a káva... a čo prenájom miestnosti, hudba, výzdoba, kamera, fotograf, alkohol, koláče, nealko, občerstvenie prípadne neskorá večera? ty si matka alebo maturant?
@abbey1 ak by si bola riaditeľkou z jedného so spomenutých zš, pozvanku by si už mala.
Všetko máme rozratanie, o mňa sa báť netreba. Neskorá večera nebude. Koláče, slané si každý donesie aké chce , ja budem piecť.
@viestta bude nás viac, rátame cca s dvadsiatimi učiteľmi. U nás je tradícia pozývať minimálne našich bývalých riaditeľov zš .
Na jednu osobu sa platí 14,50
@anonym_226b1c ty sa čítaš vôbec po sebe? najprv uvedieš: Na jednu osobu sa platí 14,50
a potom uvedieš: 250€ / žiak + 14,50 * počet hostí
takže z toho vyplýva, že minimálne 250 budete platiť iba za žiaka a všetko ostatné /pozvané/ príde len na tú večeru a kávu a vypadne... ak je to tak, je to nepremyslené a neekonomické. o akú školu ide, prosím ťa?
@patka06 ano večera jedného pozvaného, čo ostatné? Viem rozpísať sálu,kapelu, fotografa, výzdobu atď...suma sumarum 250€ / žiak + 14,50 * počet hostí
@anonym_226b1c Ostatné som myslela pitie, káva, zákusky. Stále sa mi váš rozpočet pri dnešných cenách zdá málo. Držím palce, nech vám to za tú sumu vyjde.
@patka06 ja som ju stále nepochopila. fakt nie...
@patka06 pripla som foto menu, tam je káva v cene 14€. 14,5 je s pitím. Aj to som napísala že každý donesie koláče.
7 hostí x14,5 a dieťa. 250 to je 352 to nie suma ktorá by ma zruinovala.
@amdornik nie je to to jedno???
Napr cenu výzdoby, foto steny a pod si rozdelia všetky končiace triedy medzi sebou, nakoľko budú stužkové na stejnom mieste.
@patka06 pripla som foto menu, tam je káva v cene 14€. 14,5 je s pitím. Aj to som napísala že každý donesie koláče.
7 hostí x14,5 a dieťa. 250 to je 352 to nie suma ktorá by ma zruinovala.
@amdornik nie je to to jedno???
Napr cenu výzdoby, foto steny a pod si rozdelia všetky končiace triedy medzi sebou, nakoľko budú stužkové na stejnom mieste.
@anonym_226b1c ok, ale aj tak by si nám mohla prezradiť odkiaľ si. Aspoň okres, aby sme vedeli, kde je takto lacno.
@anonym_226b1c ok, ale aj tak by si nám mohla prezradiť odkiaľ si. Aspoň okres, aby sme vedeli, kde je takto lacno.
Maličké mesto BB kraj
@abbey1 sorry ale 14,50 je aj s pitím.
Keď si niekto objedná koláče za 500€ je to jeho vec. Mám doma ovocie, mám domáce vajíčka aj múka sa nájde, nech sa ti páči spočítaj si aj toto
My sme mali na stuzkovej len rodicov, z kpacitnych dovodov ani partnerov nie, ale vies co, na tvojom mieste by som tam dceru zobrala. Za mna je 5 rocne dieta dost velke na to, aby pochopilo ze tam ma byt pocas oficialit ticho. Pozrie program, da si kolac s dzusom, potancuje s twbou a sestrou a pojdete domov. Preco nie?
@kajka951 Ja nepochopím,načo chodí celá rodina na stužkovú.Veď to je pre študentov a rodičov. Ja ani tie gratulácie neuznávam ...zbytočné starosti sú vždy s tým..🫣🫣🫣
5 ročná je "párty žena"? Fakt? To len ja som taká staromódna že si myslím že 5 ročná má byť večer v posteli a spať? Čo by tam akože robila? Veď to je v prvom rade zábava pre študentov.
@kajka951 Nebrala by som. Ani nie tak preto, ze by to nezvladlo dieta (to by podla Tvojho opisu nemal byt problem), ale pre ten pocit, ze si tam iba pre sestru, ze je pre Teba v tu chvilu dolezita prave ona. Toto je skratka taka udalost pre dospelych a skorodospelych. Dcerka to jednu noc urcite zvladne. Moje 6-rocne chlapciatko je tiez taky mamkac, ale na takuto udalost by som ho nebrala. Eventualne sa s dcerkou dohodni, ze si niekedy urobis specialny program s nou a tatino postrazi maleho surodenceka. Napr. pojdeme autobusom / vlakom same do blizkeho vacsieho mesta do cukrarne, muzea... uz podla toho, co by ju potesilo. Ze toto je specialny den pre Tvoju sestru a potom zase zazije specialny den dcerka s Tebou.