icon

Mám zmeniť meno?

piskotka128
22. sep 2016

Chcem sa opytat na vas nazor...Prisli sme s manzelom na zaciatku roka o babatko na zaciatku tehu,ale uz sme mali vybrate jedno konkretne dievcenske a jedno chlapcenske meno...velmi sa nam pacia.A teraz cakame opat a dozvedela som sa,ze by sme nemali dat to iste meno.

Strana
z2
emily0412
23. sep 2016

@piskotka128 ale ved vy ste ani nevedeli pohlavie. Mohol to byt kludne aj chlapec. A co je potom v nebi chlapec menom "evicka" ked si potratila na zaciatku to este ani nebol plod ale len embryo. Myslim ze je to nezmysel vobec riesit. Take potraty do 12.steho tyzdna sa vobec nejak extra neriesia stava sa to bohuzial.

libawet
23. sep 2016

@piskotka128 je to asi povera, no dala by som aj tak iné meno, pre istotu ( ani meno Titanic už nikto nikdy nedal žiadnej inej lodi, pre istotu )

sunny8
23. sep 2016

No podla pravidiel tu na sk nemozu mat dve deti tych istych rodicov to iste meno .. Napr v Biblii meno charakterizuje osobu napr Peter ako Skala ze je silny ... Nevedeli ste ake ma ten plodik pohlavie a aj keby. . vobec neznamena ze ked zomreli styria ondrejovia ze by zomrel aj piaty ... Ved ta zena mohla mat ochorenie aj deti ako samostatni jedinci mohli niecim trpiet meno po zosnulom neovplyvni ze aj ten jedinec umrie myslim nie takto ... Daj meno ake citis ked uvidis to dietatko neries to terzz a nerob si tazku hlavu s tym co nie je v podstate az take dolezite #) uzivaj si tehotenstvo spominaj na svoje dietatko ale suvislost s menami nehladaj bud daj to iste alebo nedaj to nie je dolezite 🙂

womankc
23. sep 2016

Ja som prišla o tretie bábätko a veľmi som chcela Šimona, potom neskôr som ešte otehotnela, to meno nejak vo mne ostalo a teda narodila sa mi dcérka a ja som v tom momente ako som sa dozvedela , že to bude dievča vedela , že to bude Simonka . Je krásna, zdravá, skvelá.......... tretie dieťatko neviem, čo bolo ,ale pomodlím sa aj bez mena za moje milované , čo je už hore a dáva na nás pozor..........
@piskotka128

paladia
23. sep 2016

Nechce sa mi čítať všetko,tak rovno píšem. Hovorí sa,ze každé dieťa si prinesie meno od Boha a rodičia sa ho už nejakým spôsobom dozvedia. Veľmi som chcela Šimona. V roku 2014 som potratila,velmi skoro,este pred 12tt. A bola som presvedčená,ze ďaľšie dieťa bude Šimon. Keď som znovu otehotnela,manzel sa má ešte s testom v ruke,teda čerstvo,pyral či bude Šimon. Povedala som rozhodne,ze nie a ze iné meno neviem. Tak som to cítila,ked sim videla ten test a keď mi doplo,ze čo to znamená. Uz ked rodina vedela,ze bude prírastok, tak sa má sestra pytala,ci máme meno. Vravim,ze nie. Nevedeli sme ani pohlavie vtedy ešte. Tak začala chrliť mena. Asi štvrte bolo Tobiáš. Vtedy sme obaja s mužom naraz vykrikli To je ono! A od toho momentu sme mali v brusku Tobiáša. Utz o tyzden potvrdil pohlavie. Všetko dobre dopadlo a malý ma už pol roka. A pointa. Sleduj veci okolo seba pozorným okom a hlavne počúvaj. Tvoje dieťa už meno má a ty sa ho dozvies tiež 😃 Drzim palce,nech všetko dobré dopadne.

sono2
23. sep 2016

@piskotka128 daj. Ja som tehu po ivf a naše prvé embryjko sa malo volať Mia. Aj som mala pozitívny test, ale veľmi skoro to skončilo. Nikdy na to nezabudnem bol to môj prvý pokus ivf A to embryjko chvíľu vo mne žilo takze akonáhle sa nám podarilo ďalšie a som tehu už 27tt meno bolo jasné od začiatku až nám bolo blbé, že chlapca nechceme ani pripustiť. Takže za mňa kľudne. Takto si to akoby zvečnime☺proste sme to tak chvíli a potery nám nič nehovoria.

sono2
23. sep 2016

Cítili a povery 😊

mima4
23. sep 2016

@piskotka128 neviem, pre mna zastrasovanie (choroby, smrt,..) nie su logickym argumentom ale iba zastrasovanim a manipuláciou.
Tvoje dietatko predsa nemalo meno, iba to meno bolo pren planovane.

piskotka128
autor
23. sep 2016

@paladia preco si nechcela dat rovnake meno aj pre druhe dietatko? Mala si nejaky vnutorny pocit ?

paladia
23. sep 2016

@piskotka128 áno,tak som to cítila. Vždy som bola presvedčená,ze sa bude volať Šimon. Ibaze pohľad na test to zmenil. Neviem to lepšie vysvetliť. Proste si to meno doniesol zhora 😃

lavinis
23. sep 2016

@piskotka128 a to akože prečo by ste nemali dať to meno? kašli na povery 😉 moje dieťa si teda meno od žiadneho boha isto nedonieslo.

piskotka128
autor
23. sep 2016

@lavinis pretoze uz jedno dieta (plod,embryo) s takym menom mame v nebi

zuzana76
23. sep 2016

@paladia ja ti verim, tiez to mam tak a meno som sa dozvedela 🙂

lavinis
23. sep 2016

@piskotka128 no ale dietatko sa nenarodilo, to mi ozaj luto, takze to meno v podstate nema. Ale na druhu stranu, ak si sa s tym stotoznila, ze sa tak malo dietatko volat, tak ho potom nedavaj. Nie kvoli nejakym babskym poveram, alebo co si kto mysli, ale kvoli tomu, aby si s tym ty bola v pohode. 🙂

piskotka128
autor
23. sep 2016

@zuzana76 a ako ?

zuzana76
23. sep 2016

@piskotka128 meno dietatka sa mi prisnilo

huahua
23. sep 2016

@lavinis to že sa dieťatko nenarodilo na veci nič nemení, bolo tu a hotovo.
@piskotka128 ak naň spomínaš s týmto menom, tak ho teda nedávaj. Aspoň mne by bolo čudné potom niekedy len tak spomínať, že napr. dnes má Šimonko jeden rôčik, prvý Šimonko by mal teraz už tri.... alebo dnes majú moji Šimonkovia meniny...

beata79
23. sep 2016

@piskotka128 manžel mal brata, ktorý sa narodil, ale zomrel na druhý deň, mal meno František, potom sa narodil môj manžel za 2 roky a tiež dostal meno František, mne to príde také morbidné, že chodíme ku hrobu a jeho brat sa tiež volal František, ale tvôj prípad je iný

lavinis
23. sep 2016

@huahua pre niekoho mení, pre niekoho nemení;) ja som písala zakladateľke, nech sa riadi podľa toho, ako to cíti ona a nie podľa ostatných. čo je komu ostatne do toho, ako pomenuje svoje dieťa.

huahua
23. sep 2016

@lavinis veď jasne, každý jej radí podľa seba... ja tiež... ale ona sama hovorí, že má už jedno s takým menom v nebi... ja by som už druhé dieťa tak nepomenovala, ty možno áno, ale rozhodnúť sa musí ona.
A čo koho do toho? No pýtala sa, tak sa vyjadrujeme 🙂

piskotka128
autor
23. sep 2016

Dakujem vam vsetkym za komentare a nazory ☺ Mam z toho vsetkeho asi este vacsi zmetok nez som mala ...

janinah
23. sep 2016

@piskotka128 zmätok? nerob somára z komára,život nie je o menách,ktoráé sa použili,nepoužili...rozhodni sa sama ,popravde sa čudujem,čo to tu riešiš...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ukulela
23. sep 2016

@piskotka128 ja som potratila tiez skoro, malisme vybrate len meno pre dievca, hoc sme nevedei, co bude. pridruhom tehu meno pre dievcaostalo. nemala som z toho ziadny psycho problem.
ine je, ked sa dietatko narodi aumrie,resp umriepri porode, a rodicia ho pochovaju. tak jasne rovnake meno nie. ale toto, ved este ste nevedeli ani pohlavie - v nebi ta caka anjelik, nie dietatko s dvoma menami, jednymmuzsym a druhym zenskym.
ale teda ked s tym mas taky vnutorny problwm (lebo vam povedali,ze zle atd atd .... ) tak meno zmen. hotovo, vybavene.

dorotka202
24. sep 2016

My sme mali pre dievca meno kristina.ked som otehotnela tak sme od zaciatku vraveli ze cakame kristinu.potratila som v druhom mesiaci.potom som zas otehotnela.ale bol to chlapec.meno sme vyberali az ked sme vedeli co to bude.a ked som cakala tretie,bolo to dievca a dlho sme vyberali meno.ako vravis ty,mala som zly pocit z toho,ze kristina uz bolo to predtym.ale ako sme vyberali tak stale sme sa nakoniec vratlil ku kristine.proste nasa dcera sa mala volat kristina.nic ine nam nepasovalo.takze je kristina.pises ze si prisla o babo nazaciatku tehotenstva.ine by bolo keby sa uz narodilo a zomrelo.alebo sa narodilo mrtve.to by som uz take iste meno druhemu nedala urcite.mas este cas premyslat.a urcite sa rozhodnete spravne.

ingridd
24. sep 2016

Ked uz sa myslienkou ci dat alebo nedat to iste meno zapodievas, tak to iste meno nedavaj.

Strana
z2