icon

Manžel ma vydiera užívaním liekov

20. dec 2021

Ahojte,
žienky, už som zúfala. Pri každom aj menšom nedorozumení sa manžel hrozne urazí. Dá sa 5 tabletiek Hydrochlorothiaxidu na zníženie tlaku. Chce ma tým "vytrestať' za ani neviem, čo som vôbec spravila. Má 32 rokov je psychicky nevyzretý a manipuľuje so mnou s takýmito gestami. Už to spravil druhý krát. A bojím sa, že sa to bude stupňovať. Ja sa potom celá trasiem, som vystrašená a bojím sa.,čo bude nasledovať, či neodpadne... Liečim sa aj na depresie. Žienky poraďte prosím Liečim sa aj na depresie. Dám

Strana
z2
autor
20. dec 2021

Mám z toho psychiku na nule, vnútorný tras. Dám si tabletku na ukľudnenie a nepomáha. Bojím sa, že ak to bude pokračovať ublíži si aj on a ja skočím dakte v Pezinku. V domácnosti má o všetko postarané, domácnosť nezanedbávam, klape. Tak nerozumiem jeho jednaniu ...

mischell333
20. dec 2021

Napíšte my správu

andreatytler
20. dec 2021

Zda sa ze by potreboval zajst k psychologovi a mozno vy obaja do manelskej poradne. Mate deti?

nevenka
20. dec 2021

@andreatytler no to skor psychiatra, toto je chore spravanie. Ja docasne uzicam lieky na tlak a nedovolim si dat vyssiu davku, ako je normalne. Zamerne som pozrela davkovanie lieku, co autorka spomina, tak on si svihne 2,5x vyssiu davku, ako normalne, ved to s nim moze svihnut raz dva...Takto sa nesprava zrely, normalny clovek.
Poradit neviem velmi, co by som robila, ale bola by som dobre v strese z toho. Zit by som s nim nechcela veru.

luccija
20. dec 2021

manipuluje Ta...aj vidíš, že tie lieky zje, alebo len hrá divadlo akože?On sa nezmení a ty skončíš na liečení...takýmto ľuďom sa vezme vietor z plachiet tým , že mu povieš nech si dá este o 3 lieky viac, že Ti to je jedno, ale to asi nedokážeš.Takto, keď sa o ho bojíš to ho teší a má konečne pocit lásky a výhry.Ake mal detstvo vzťahy s rodičmi?
On Ťa chce len vytrestat a toto nie je normálny vzťah.Musis sa s ním rozísť asi si aj ty citivo labilnejsia preto si takto dovoľuje, az si ochorela.
Chod k psychologicke máš sedenia zadarmo on bude správanie len stupnovat

autor
20. dec 2021

@andreatytler deti našťastie nemáme.

tenerifka
20. dec 2021

Ved nech ho je... ne, co ty s tym spravis? Snad je dospely a svojpravny. Ono bude to robit dovtedy, pokial bude vidiet, ze ta to trapi, ked uvidi, ze mas v pazi, zacne vystrajat inak, mozno ti jednu vylepi, ved vyskusaj, ako sa prejavi, ale vprvom rade mu daj najavo, ze ti je jedno, kolko tabletiek pohlta, a ano, aj psychiater je dobra volba, ale pravdepodobne je jeho dg manipulator

tenerifka
20. dec 2021

Bud rada, ze nemate deti a ani si ich s nim nerob

karhu
20. dec 2021

mozno by pomohla zmena - partnera🙂

vanda323
20. dec 2021

Ja by som ušla a to doslova. Toto meno zrelé. A keď sa mu ozaj niečo stane? Potom čo? Ja sa tiez liecim na úzkosť a pp. Ale toto je toxický vzťah

kittykat22
20. dec 2021

nemate deti? No parada. Zacni balit kufre moja.

adka176
20. dec 2021

Musíš byť silná... ukázať, že sa tým nedáš zastrašiť.... nevšímaj si ho vtedy....povedz mu, že ti to je jedno...že je to jeho zdravie, nech ich zje koľko chce... nemôžeš pred ním ukázať, že sa toho bojíš....

derdia
20. dec 2021

Odist a nechat ho nech prevezme za seba zodpovednost. Ale prepac asi na to nemas a ste zvazok dvohc nevyzretych ludi, lebo chlap si k zene dovoli len to co mu ona toleruje.

mikadooo
20. dec 2021

A čo tak mu zakaždým zavolať sanitku? S kľudom angličana? Dobrý deň, manžel si vzal 2,5 násobnú dávku toho a toho lieku, môže z toho zomrieť? Ak spomenieš, že nevieš či sa náhodou nechce predávkovať liekmi, možno ho rovno zoberú aj na psychiatriu a tam si to s ním možno vykomunikujú, ako sa majú dávkovať lieky 🤭.

autor
20. dec 2021

@mikadooo Aj tak som rozmýšľala, nech si užije ... 15 mnút pozornosti a slávy

mikadooo
20. dec 2021

Tak tak. Ale aj baby vyššie dobre radia. Najviac ho naštve keď tomu nebudeš venovať pozornosť, prípadne sa ho môžeš ustarostene opýtať, či si určite dal dosť tabletiek. 😁. Neviem ktorú metódu ľahšie zvládneš. Ale ak sa liečiš na depresie, tak by som sa pobavila aj a terapeutom o takýchto situáciách. Je to odborník, zároveň ťa lepšie pozná, tak by vedel poradiť niečo čo ti sadne 🙂.

ellemell
20. dec 2021

Podľa mňa potrebuje normálne lekársku pomoc. Ty nemôžeš predsa čakať, pokiaľ mu zas rupnú nervy a niečo si proste spraví. To nie je tvoja chyba, on má asi psychiku na bode 0. A nechávať sa tým vydierať, no vidíš sama, kam si sa tým celým dostala

cacianka
20. dec 2021

Ja som môjho muža, už ex, tiež ofukovala, len aby dobre bolo. On sa v tom vyžíval, a hladkalo mu to ego. Potom som sa nasr.ala a keď mal také nápady, že si niečo urobí, tak som reagovala tvrdo
Že vyskočí z okna - tak vylez aspoň na strechu, zo 4.si len nohy dolames
Že sa pichne - ale vonku, zasereš mi koberec
Skočí pod vlak - pozri si cestovné poriadky, neskač pod nákladný, ide pomaly iba ťa povláči, ale rýchlik IC, ide rýchlo, drbne fest.
Kolegyňa mala tak muža, vyhrážal sa že skočí z balkóna, tak mu odvrkla nech zavre dvere za sebou, ťahá prievan a deti prechladnu.
Viem že to vybruje vo vnútri, ale pomohlo to zvládnuť.
PS. Daj mu extra dávku guttalaxu, pohyb čriev si bude myslieť že mrtvolne kŕče...
A keď pohlce, volaj Rzp, že zobral veľa , netušiš koľko, nech ho berú. Taký výplach a psychiater urobí svoje
Ja ľutujem že som vtedy nevolala, bolo to 23r dozadu, to bola vtedy viac hanba ako teraz. Nemala by som problémy ako teraz.

tenerifka
20. dec 2021

@cacianka "Zaseres mi koberec" 😂😂😂

pelian
20. dec 2021

@cacianka tak toto je 100 bodové

cacianka
20. dec 2021

@tenerifka
@pelian baby nebolo mi všetko jedno, ale keby ste videli ako mu hubou trhalo, chcel niečo povedať aj sánkou pohyboval, ale nevyšlo ani bee.
Iba také chrchlave pazvuky, nešlo mu to. Nič. Zaseklo ho parádne a na dlho. Baterky vybilo.Len tresol dvermi a bol preč.

stanulienkat
20. dec 2021

@mikadooo prepac, ale robit kvoli psychopatovi divadlo so sanitkou? Ja by som to davala ludom preplacat. Ta sanitka mozem chybat niekomu, kto to fakt potrebuje.
Autorka, proste nechaj ho, nech si zozerie liekov kko chce. Nevsimaj si ho. Chod von, alebo do obchodu. Inak ste obaja nezreli, ked zotrvavate v takomto chorom vztahu. Nemate deti, utekaj. Naco si s nim? Ci cakas, ze dieta ho napravi? Potom ti uz zostanu len oci pre plac.

autor
20. dec 2021

@stanulienkat Dieťa s ním neprichádza do úvahy za žiadnych okolností. Buď s týmto mieni niečo robiť, vyhľadať odbornú pomoc. A keď to nepomôže, tak rozvod. Ja mám iba jedno zdravie a nie som pre nikoho handra....

si_sa_6
20. dec 2021

podľa mňa ho nezmení nič, je to čistý manipulátor, ktorý ťa len využíva a ty sama to podľa mňa vieš a vieš tak isto aj to, že ostávať s ním len kvôli tomu, že sa ti takto vyhráža nemá zmyslel, keďže sa to proste nezmení

mimirka32
20. dec 2021

presne tak. Ked si nabuduce bude chciet dat lieky, povedz mu, ze volas sanitku. Potom si rozmysli, ci ta este niekedy bude takto vydierat. A mozno si ho aj rovno zoberu na psychiatru. Je to svojpravny dospely clovek, takze za svoje rozhodnutia nesie zodpovednost on, nie ty

sissy27
20. dec 2021

a veď nech si dá, aj 10. Dá si ich, lebo vidí, že ťa to rozhodí a ubližuje ti to. Ja by som len mykla plecom, podala mu pohár vody na zapitie a skontrolovala, či ich neschováva pod jazykom a naozaj ich prehltol.
A potom by som volala sanitku, že muž mi tu pácha demonštratívnu sebevraždu, nech si ho berú na výplach žalúdka a hospitalizáciu na psychiatrii.
Ale teda ja by som s takýmto magorom nežila, dávno by som bola rozvedená.

heleninamama
20. dec 2021

@stanulienkat Presne tak. Načo robiť takýto cirkus kvôli psychopatovi, veď nech sa odkrálgľuje a žena sa aspoň vyhne rozvodovým poťahovačkám po súdoch a niečo po ňom zdedí.

miskaska
20. dec 2021

Ak nemáte deti, choď od neho preč

brembo
20. dec 2021

Práve si si odpovedala. On ťa len psychycky vydiera. Keď nebude mať svoje publikum-teda teba,tak tie lieky žrať nebude. Vybodni sa na neho,nech si žerie likov koĺko chce. Je svojprávny a dospelí. Nevšímaj si ho a začni plánovať svoj odchod a život bez neho.

tenerifka
20. dec 2021

@heleninamama len pri samovrazde zivotna poistka neplati, nafigu.....

Strana
z2