Máte konflikt v rodine: Kúpiť darček bratovi?
Baby, idem si po radu, kúpili by ste darček na okruhliny svojmu bratovi a švagrinej? Ide o to že sa nebavíme rok spolu, švagriná spravila prúser v rodine,a nakoľko má zo začiatku nemohla vystáť , zlizla som si to ja a on sa prestal so mnou baviť ..Rodičia ma nútia kúpiť im dar , nakoľko oni mne kúpili , ale vtedy sme sa spolu bavili a aj boli normálne pozvaný na obed do reštaurácie aj s deťmi ..Keď sa teraz stretneme , tak ma neodzdravia ako keby som neexistovala , aj keď idú okolo mňa a samozrejme som ani není pozvaná ..
Čoby ste robili? Nejde mi o tie peniaze,ale princíp ,nakoľko kupovať darčeky za 100euraky niekomu kto má ani nepozdraví ,sa mi zdá postavené na hlavu..
Moja mama zas že má budú ohovárať a neviem čo, že oni mne kúpili atď..no normálne ma núti do toho ..že mám kúpiť a ona im to na oslave poda
Čo by ste robili? Mam z toho guláš
@petronelag peniaze ona prehra v hazarde , ona nemôže mať hotovosť
@petronelag Už som to písala, ale musím zase: oni im nie sú nič dlžní!
@h2 áno u nás boli pozvaný do reštaurácie, aj so svojimi 4 deťmi, normálne všetko mali , my pozvaný nie sme ..keby nebolo mami ani neviem že nejaká oslava bude
Tak poukážky na nákup do Tesca alebo Kauflandu.
Vôbec sa tým netráp. Mama nech sa stará o seba.
@petronelag 🤦🏻♀️
@petronelag Boli pozvani na oslavu, tak kupili dar. Autorka pozvana nie je, urcite dar necakaju.. a poukazky 🙄, ach no
No ako čítam zrejme máš takú istú švagrinú ako aj ja .... vlastnému bratovi som nebola na svadbe nedali nám pozvánku ku svadobnemu stolu vymyslela si ma na že som ju nazvala zlatokopka moja mama jej uverila lebo švagriná je kostolnicka kazdy deň chodí do kostola doslova ju ospevuje sme rozhadany už tri roky kôli nej a brat je sprostí ten čo ona povie to je sväté tak ho má švagriná omotaneho
Ja mam pocit, ze niektore ste tu fakt nesvojpravne. Chces robit to, co ti kaze mama? Sakra, nechcem kupit, nekupim. Mama nech sa aj na hlavu postavi a rodina nech ohovara.
Určite nekupuj, ani nerozmýšľaj o Tom. Úplne by som kašlala na nich, vôbec žiadnu energiu by som tomu nevenovala a mame razne povedz nech ti dá s tym pokoj.
Ale ja viem, brat je brat. Ak by oslavoval okrúhliny on rakby som asi napísala aspoň sms k narodeninám a dala mu nejaký osobný dar po mame. Ale taky aby ona pochopila, že je to len pre neho.
Nic by som nekupovala.
Švagriná urobila prúser,ty si si to zlizla a ešte im más kupovať dar?No nech sa mama aj rozkraja ,nekúpila by som.
@nikdenikto oni majú naraz okruhliny
Tak to jej jej problém,konaj tak aby si ty bola spokojná,z reči ľudí sa nenájdeš a ani brat sa kvôli ľuďom s tebou beudobri
@h2 jasné, že nie. ale raz a navždy by im zavrela huby, aj keby jej chceli niekedy niečo vyčítať. A takto by od nich mala pokoj ...
Nie nakupovala by som nič ani nič neposielala, nie si im nič dlžná. Mama plače na nesprávnom hrobe, tam mala narobiť poriadky s bratom a nie tebe kázať dary kupovať
@veronika303 mama bola na mojej strane aj im to vysvetlovala , aj sa to snažila ako tak urovnať ale vtedy jej vykricala švagriná že moja mama má radšej mňa ako ju..A ja som vtedy povedala že ja už nemám silu ,že 8rokov sa robim hluchá,slepá, urážajú má , arogantný sú ku mne obaja , môj brat má stále za niečo vysmial , keď sa mi nepodarilo , hlavne že jeho žena gemblovala, pokradla našim zlato, obrúčky, vymyslela si rakovinu aby nemusela pracovať , lebo posledné dieťa šlo už do škôlky .. všetko ale podľa neho nemormalna som bola ja a to za každých okolností ..a pri všetkom ..tak som jej povedala že nech to nechá tak a keď ma tak nemá rád tak sa udobrovat nemusím..dokonca má minule vysmial že nemôžem mať deti ..
Vobec sa s tym netrap, nemusis kupovat ani posielat nic. Pokial sa nebavite, vase vztahy su na bode mrazu a nepozvali Ta ani na oslavu, tak na co. Oni Ta budu ohovarat ci das dar, peniaze, cokolvek si najdu.Pri takychto vztahoch by som ja osobne nedavala nic.
Nekupovala by som.
Za týchto okolností by som im nekúpila nič..A čudujem sa tvojej mame,že ťa do toho tlačí,keď vie,prečo sa nerozprávate a že ťa núti kupovať darček zlodejke a gamblerke,s ktorou nekomunikuješ,to naozaj nechápem 🤦🏻♀️
@gabinkomisko Nemajú jej čo vyčítať. Boli na oslave. Oni dvaja plus ich 4 deti. Nie sú si navzájom vôbec nič dlžní. A huby by im tým nezavrela. Ak sú vzťahy také, aké sú, ten dar by oni aj tak neprijali, ešte by to od nej brali, že sa im chce vtierať. Nekupovať, nekontaktovať! Brat má na ňu číslo, keby ju chcel pozvať. Keď nie, nestrápňovala by som sa so žiadnym darom!
Jedno ti napíšem vykašli sa na nich nič nekupuj ....ja ich tiež už neriešim vo všetkom som bola tiež len ja tá zlá a Lena je svatica ..teraz keď porodila syna ani mi moja mama nedala vedieť a oni už vôbec ja keď som bola tehotná vedel to celý Sverepec odkiaľ je tá Lena ...a keď niekoho niekedy stretnem z rodiny otvorené poviem pravdu ako to je bohužiaľ rodinné vzťahy sú komplikované v nejednej rodine
iba jediná odpoved.Nie nekúpila🙂 ale zase čo sa ja poznám, mňa by to škrelo.Nie som rada ak je dakto povadení.Možno by som sa skúsila udobriť ak je to brat a mala si s ním fajn vzťah
@lucylaw veď zato som sa prišla poradiť, aj mne sa to zdá mimo..
@liusa82 on sa udobriť nechce, on povedal aj našim že ma nechce ani vidieť ,lebo som sa postavila po tých rokoch na odpor
nie, nekupovala by som nic....mame by som povedala,ze nic nekupim a nech do mna nehusti...a uzivala by som si ze mam pokoj od takych toxickych ludi.....
Ak ťa nepozvali, v žiadnom prípade im nič nekupuj ani len pozdrav!!! Mama najskôr nech dohovára bratovi, že prečo ťa nepozval on!! Ako tu aj iné baby píšu, ohovárať ťa budú aj tak, to sa už nezmení..
Ak ti budú stále ubližovať, spravíš lepšie keď vzťahy ukončíš, nestoja ti za trápenie...
Ako už tu viackrát napísala h2, nie ste bratovi a švagrinej nič dlžní. A nie, nekúpila by som im žiaden darček a ani peniaze nedala. Darček od teba by možno predali a ešte švagriná gamblerka by peniaze hodila do automatu? To nie. Aj mame vysvetliť raz a navždy, že nie ste na oslavu pozvaní, tak žiadne dary im dávať nebudete.
Mimo otázky autorky - toto je jedna z tých diskusií, kedy si poviem, že chvalabohu, že mám iba jedno dieťa. A toto je zároveň jedna z tých diskusií na zamyslenie pre tie ženy, ktoré tvrdia, že každý potrebuje súrodenca, lebo nič lepšie pre neho rodičia nemôžu urobiť.

Taká stredná cesta by bola, že dáte do obálky peniaze, asi hodnotu daru, aký vám dali oni, napíšete že je to od vašej rodiny a mama to tam odovzdá. Nebudete nič dlžní.