icon

Rodinné problémy s nezmieriteľným bratom. Čo robiť?

Včera o 12:07

Ahojte , potrebujem radu , mam brata s ktorym sa nebavime , tento mesiac 4 roky..jeho žena, ma tak isto dlho zakazane chodiť k našim ,nakoľko ich okradla ,a nie raz..To,že sa spolu nebudeme baviť,sa rozhodli brat so švagrinou , a nám ako rodine to vyhovovalo, nakoľko ma stále ponižovali , a proste nemohli sme pred nimi nič povedať atď, nič kúpit, všade povedali ,ze oni dosiahnu to aby ma rodičia vydedili, netajili sa s tym ..K jadru veci, on chce aby jeho žena ,mohla chodiť k našim, a rodičia súhlasili ,iba pod podmienkou ,že sa my dvaja uzmierime, on nechcel ,odpoveď im dal až na druhy deň, že dobre...ale oni sa nespýtali mna ,či chcem ,mna dnes postavili pred hotovú vec , že sa uzmierime a hotovo..on čo ma ani neodzdravil? A načo teraz? Ja nechcem ,moj muž totalne nasratý, že zo mna spravili tu najväčšiu p.ču a robia ju aj teraz..ženy ja budem mať 40 rokov a mňa vlastný rodičia dali dole ako malé decko, že som hrozná, hučali na mňa ,lebo oni to vybavili ..ozaj som taká hrozná? Že nechcem vlastneho brata a jeho ženu?

Strana
z2
biba_18
Včera o 12:21

nie si hrozná... mal sa brat ozvať tebe ... 😒
neviem ako z toho von ... je mi to ľúto ... 😔
doteraz si sa nebavila s bratom - chceš sa nebaviť aj s rodičmi?

autor
Včera o 12:24
@biba_18

nie si hrozná... mal sa brat ozvať tebe ... 😒
neviem ako z toho von ... je mi to ľúto ... 😔
doteraz si sa nebavila s bratom - chceš sa nebaviť aj s rodičmi?

Nie s rodičmi som dodnes mala paradoxne ok vzťah .oni sami uznali ,že ako sa ku mne zachovali nebolo ok a bola to manipulácia z ich strany ..ja neviem co sa porobilo
@biba_18

biba_18
Včera o 12:31
@anonym_autor

Nie s rodičmi som dodnes mala paradoxne ok vzťah .oni sami uznali ,že ako sa ku mne zachovali nebolo ok a bola to manipulácia z ich strany ..ja neviem co sa porobilo
@biba_18

@anonym_autor tak chceli aby aj deti mali na poriadku, len to neodhadli, no ... 😒
mame vysvetli že to nie je pekné od nej podmieňovať návštevy švagrinej u nich tým, že vy sa s bratom uzmierite - lebo to bude iba na oko ... ak chcú aby k nim chodila, nech sami rozhodnú a nech to nedávajú rozhodnúť tebe ...

anonym_ba202e
Včera o 12:31

Tak tá rodičia asi dlhšie neuvidia. Vybrali si syna, nie Teba
Nemá zmysel im nič vysvetľovať. Oni si už vybrali

autor
Včera o 12:36
@anonym_ba202e

Tak tá rodičia asi dlhšie neuvidia. Vybrali si syna, nie Teba
Nemá zmysel im nič vysvetľovať. Oni si už vybrali

@anonym_ba202e ja to nechapem,čo za stalo naozaj , to čo im švagriná porobila,ja to nechápem ..môj vlastný brat sa mi vysmial do oči ,ze som neplodná a on môže mať deti koľko chce..ona čo ma chcela vydediť..že ja nepotrebujem mať nič,ja mam dost ,oni.su v podnajme s deťmi..atď,toho bolo strašne veľa

autor
Včera o 12:37
@biba_18

@anonym_autor tak chceli aby aj deti mali na poriadku, len to neodhadli, no ... 😒
mame vysvetli že to nie je pekné od nej podmieňovať návštevy švagrinej u nich tým, že vy sa s bratom uzmierite - lebo to bude iba na oko ... ak chcú aby k nim chodila, nech sami rozhodnú a nech to nedávajú rozhodnúť tebe ...

@biba_18 ano povedala som ,ze keď chcu nech sa stretávajú, začali ma citovo vydierať

biba_18
Včera o 12:43
@anonym_autor

@biba_18 ano povedala som ,ze keď chcu nech sa stretávajú, začali ma citovo vydierať

@anonym_autor vydierať sa nenechaj proste ... čo akože, mu máš odpustiť toto čo si písala hore? ako si to mama predstavuje?

autor
Včera o 12:45
@biba_18

@anonym_autor vydierať sa nenechaj proste ... čo akože, mu máš odpustiť toto čo si písala hore? ako si to mama predstavuje?

@biba_18 ano presne tak ,mam im to všetko odpustiť a hrať sa na šťastnu rodinu 🤷‍♀️ oni chcú aby som doslovne zabudla hneď teraz v tomto momente

autor
Včera o 12:46
@biba_18

@biba_18 ich vydieraju cez deti ,takže ...

anonym_6a93bc
Včera o 12:51

Aj keď to cítiš ako podraz od rodičov, urobili to, ako keď ste boli malé rozhádané deti. Vyriešili to za Vás tak, aby to im vyhovovalo.
To, že brat so švagrinou a deťmi tam budú chodiť, bude časom znamenať, že sa tam môžete stretnúť.
Udobrením chceli dosiahnuť to, že keď sa tam náhodne uvidíte, nebude sa brat tváriť, že ťa nepozná. Ani jeden z Vás by si sám od seba udobrenie neprial.
Mrzí ma, že brat ťa vyhlasuje za neplodnú a že tým, že on deti má a ty nie, ťa chce vydediť. Časom sa tak môže stať, ale aj nie.
S rodičmi sa dohodni, že si ochotná, sa uzmieriť s bratom na nevyhnutne nutnú komunikáciu - že háklivú tému nebudeš otvárať a nebudeš vyžadovať od neho ospravedlnenie, ak Ti podarujú za života polovicu majetku, tak ako by si dedila a tým vyriešia prípadný spor o dedičstvo. Ty sa potom sama rozhodneš, ako naložíš po úmrtí rodičov s tvojim podielom, podľa vzťahov s rodičmi. Lebo návrat brata, môže byť opäť len čistá špekulácia ako sa im dostať do priazne. A nahovoriť rodičom, ako on tie peniaze potrebuje pre jeho deti, že veď ty ich nepotrebuješ. Ale o tom to nie je! Ty na to máš rovnaké právo.
Ešte stále si môžeš adoptovať dieťa, alebo sa môže i tebe pošťastiť...
Podľa mňa keby rodičia rozdelili majetok aj bratovi pred ich úmrtím s klauzulou dožitia, už by svojho syna asi nevideli. Zjavne je to zúfalec, a jeho žena v tom asi tiež nie je nevinne...

autor
Včera o 12:54
@anonym_6a93bc

Aj keď to cítiš ako podraz od rodičov, urobili to, ako keď ste boli malé rozhádané deti. Vyriešili to za Vás tak, aby to im vyhovovalo.
To, že brat so švagrinou a deťmi tam budú chodiť, bude časom znamenať, že sa tam môžete stretnúť.
Udobrením chceli dosiahnuť to, že keď sa tam náhodne uvidíte, nebude sa brat tváriť, že ťa nepozná. Ani jeden z Vás by si sám od seba udobrenie neprial.
Mrzí ma, že brat ťa vyhlasuje za neplodnú a že tým, že on deti má a ty nie, ťa chce vydediť. Časom sa tak môže stať, ale aj nie.
S rodičmi sa dohodni, že si ochotná, sa uzmieriť s bratom na nevyhnutne nutnú komunikáciu - že háklivú tému nebudeš otvárať a nebudeš vyžadovať od neho ospravedlnenie, ak Ti podarujú za života polovicu majetku, tak ako by si dedila a tým vyriešia prípadný spor o dedičstvo. Ty sa potom sama rozhodneš, ako naložíš po úmrtí rodičov s tvojim podielom, podľa vzťahov s rodičmi. Lebo návrat brata, môže byť opäť len čistá špekulácia ako sa im dostať do priazne. A nahovoriť rodičom, ako on tie peniaze potrebuje pre jeho deti, že veď ty ich nepotrebuješ. Ale o tom to nie je! Ty na to máš rovnaké právo.
Podľa mňa keby rodičia rozdelili majetok aj bratovi pred ich úmrtím s klauzulou dožitia, už by svojho syna asi nevideli. Zjavne je to zúfalec, a jeho žena v tom asi tiež nie je nevinne...

@anonym_6a93bc ja deti mam dve ,ale nie prirodzene , využil to ,lebo mi chcel ubližit ..rodičia ma vydedili, súhlasila som s tým ,moj podiel pojde niekomu inému, mám dost ,nemáme sa zle ..tu ide to ,ze ma neznášaju a ani on sa nechce uzmierit ,suhlasil lebo ho naši donutili, ale mna sa nik na nazor neopýtal ..ja sa tu nehrám o majetky ,nikdy mi o ne nešlo

autor
Včera o 12:56
@anonym_6a93bc

@anonym_6a93bc jemu dali podmienku bud sa so mnou uzmieri alebo jeho žena ma ďalej vstup zakázany ..

ciama
Včera o 12:58

@anonym_autor je mi to luto aku mas situaciu ale ja by som sa nenechala vydierat a pokial ta len tak postavili pred hotovu vec, tak jednoducho nech sa oni stretavaju ked chcu a ty chod ked tak iba rodicov pozriet a hotovo. nemozu predsa chciet, aby si zo dna na den zabudla a tvarila sa ako keby sa nic nestalo, to sa predsa ani neda! bude ta to len zozierat

anonym_2449e1
Včera o 13:11

@anonym_autor Ak by ma rodičia vydedili kôli tomu, že nemám vlastné deti, tak by som asi s nimi skončila. Je mi ľúto, že ťa takto postavili pred hotovú vec. Ak sa s bratom nechceš baviť tak sa nebav a nechoď k rodičom keď tam bude brat.

autor
Včera o 13:13
@anonym_2449e1

@anonym_autor Ak by ma rodičia vydedili kôli tomu, že nemám vlastné deti, tak by som asi s nimi skončila. Je mi ľúto, že ťa takto postavili pred hotovú vec. Ak sa s bratom nechceš baviť tak sa nebav a nechoď k rodičom keď tam bude brat.

@anonym_2449e1 nie to nie kvoli detom, oni tam maju poddiel , oni ma vydedili aby sme sa nehadali o dedictvo a aby som mala pokoj..

anonym_52fa7d
Včera o 13:29
@anonym_autor

@anonym_2449e1 nie to nie kvoli detom, oni tam maju poddiel , oni ma vydedili aby sme sa nehadali o dedictvo a aby som mala pokoj..

@anonym_autor toto skus prosim ta vysvetlit ze co vlastne spravili rodicia
ty mas deti z IVF alebo osvojene?

autor
Včera o 13:32
@anonym_52fa7d

@anonym_autor toto skus prosim ta vysvetlit ze co vlastne spravili rodicia
ty mas deti z IVF alebo osvojene?

@anonym_52fa7d ivf ..
Vydedili ma , a moj poddiel podelili detom s čim som ja suhlasila..

anonym_c41e88
Včera o 13:36

@anonym_autor a ja budem stále tvrdiť, že byť jedináčikom najlepšie 👌

anonym_6a93bc
Včera o 13:36
@anonym_autor

@anonym_6a93bc ja deti mam dve ,ale nie prirodzene , využil to ,lebo mi chcel ubližit ..rodičia ma vydedili, súhlasila som s tým ,moj podiel pojde niekomu inému, mám dost ,nemáme sa zle ..tu ide to ,ze ma neznášaju a ani on sa nechce uzmierit ,suhlasil lebo ho naši donutili, ale mna sa nik na nazor neopýtal ..ja sa tu nehrám o majetky ,nikdy mi o ne nešlo

@anonym_autor
Takže máš svoje deti, čo ho do toho ako sa Ti ich podarilo počať! Ty si mu to určite nepovedala. Možno by si mala i selektovať informácie čo podávaš rodičom, zjavne nevedia selektovať, čo je vhodné posunúť synovi - švagrinej.
Brat by Ti mal ďakovať, že si sa vzdala dedičstva. A nie, že ťa douráža, lebo ty sa máš zjavne lepšie ako on.
Skôr to vyzerá, že Ti to ako sa máš dobre, nepraje a možno i závidí. Závidí Ti i dobrý vzťah s rodičmi. Aj keď ten jeho návrat k rodičom, je možno i opäť jeho spôsob ublížiť Ti.
Nemyslím si, že toto sa rodičom ešte podarí nejako pozliepať tie Vaše narušené vzťahy. A keď hovoríš, že švagriná u rodičov kradla, dúfam, že urobili opatrenia, aby sa tak už nestalo...
Nemôžeš však rodičom zazlievať, že si prajú mať na staré kolená so svojimi deťmi dobré vzťahy.
Môžeš sa s rodičmi dohodnúť, že ich budeš navštevovať v inom termíne ako brat.
I keď asi si sama uvedomuješ, že by Ti bolo lepšie, keby si bratovi odpustila. Zjavne i tvoj muž voči nemu chová negatívne emócie. Tebe je to rodina, možno raz to prekúsneš, že tvoj brat Ti zámerne ublížil. Že ťa možno nenávidí, lebo si so svojím životom naložila lepšie ako on. Ale u tvojho muža to tak ľahko neprejde, že Ti tvoj brat tak nesmierne ublížil. Muži negatívne emócie v sebe môžu dlho držať.
Skúste si nájsť psychológa a doriešiť si to v sebe pre Vaše osobné dobro. Potom ťa už ani náhodné stretnutie s bratom u rodičov nevyvedie zmieri a hádam ani tvojho muža!

autor
Včera o 13:43
@anonym_6a93bc

@anonym_autor
Takže máš svoje deti, čo ho do toho ako sa Ti ich podarilo počať! Ty si mu to určite nepovedala. Možno by si mala i selektovať informácie čo podávaš rodičom, zjavne nevedia selektovať, čo je vhodné posunúť synovi - švagrinej.
Brat by Ti mal ďakovať, že si sa vzdala dedičstva. A nie, že ťa douráža, lebo ty sa máš zjavne lepšie ako on.
Skôr to vyzerá, že Ti to ako sa máš dobre, nepraje a možno i závidí. Závidí Ti i dobrý vzťah s rodičmi. Aj keď ten jeho návrat k rodičom, je možno i opäť jeho spôsob ublížiť Ti.
Nemyslím si, že toto sa rodičom ešte podarí nejako pozliepať tie Vaše narušené vzťahy. A keď hovoríš, že švagriná u rodičov kradla, dúfam, že urobili opatrenia, aby sa tak už nestalo...
Nemôžeš však rodičom zazlievať, že si prajú mať na staré kolená so svojimi deťmi dobré vzťahy.
I keď asi si sama uvedomuješ, že by Ti bolo lepšie, keby si bratovi odpustila. Zjavne i tvoj muž voči nemu chová negatívne emócie. Tebe je to rodina, možno raz to prekúsneš, že tvoj brat Ti zámerne ublížil. Že ťa možno nenávidí, lebo si so svojím životom naložila lepšie ako on. Ale u tvojho muža to tak ľahko neprejde, že Ti tvoj brat tak nesmierne ublížil. Muži negatívne emócie v sebe môžu dlho držať.
Skúste si nájsť psychológa a doriešiť si to v sebe pre Vaše osobné dobro. Potom ťa už ani náhodné stretnutie s bratom u rodičov nevyvedie zmieri a hádam ani tvojho muža!

@anonym_6a93bc ved o tom boli aj nezhody ked sme sa spolu ešte pred 4 rokmi ako tak bavili, že sa mam lepsie, mam lepšie auto, mám velký dom , ešte pár nehnuteľnosti , ale my sme to s mužom dosiahli sami plus hypo ,to on nevidí ani švagriná..závideli aj nos medzi očami

autor
Včera o 13:44
@anonym_6a93bc

@anonym_autor

@anonym_6a93bc úspech sa asi neodpúšta ,asi ani v najbližšej rodine

anonym_aedeb6
Včera o 13:47
@anonym_autor

@anonym_6a93bc úspech sa asi neodpúšta ,asi ani v najbližšej rodine

@anonym_autor dobre si spravila,ze si ich odstrihla.Nenechaj sa manipulovat a k rodicom nechod.Ked tak za par mesiacov,mozno sa to samo utrasie.

simca06022011
Včera o 13:55

@anonym_autor no byvas s rodicmi? po mne keby zacali hucat rodicia za toto, tak sa otocim na opatku a odidem. Oni nieco vybavili? a ja som co nesvojpravna? brat ak by mal zaujem sa udobrit nejak, vedel by to aj bez rodicov. Vydedili ta a teraz sa chcu uzmiernovat :DDD to nevymyslis:D
kaslala by som na nich a ak mi je prednejsi brat so zenou co kydali na vas a narobili prieky, tak nech.

autor
Včera o 13:57
@simca06022011

@anonym_autor no byvas s rodicmi? po mne keby zacali hucat rodicia za toto, tak sa otocim na opatku a odidem. Oni nieco vybavili? a ja som co nesvojpravna? brat ak by mal zaujem sa udobrit nejak, vedel by to aj bez rodicov. Vydedili ta a teraz sa chcu uzmiernovat :DDD to nevymyslis:D
kaslala by som na nich a ak mi je prednejsi brat so zenou co kydali na vas a narobili prieky, tak nech.

@simca06022011 nie byvame pol hodinu autom od seba, ja viem , to bolo strašné ,mne nejde do hlavy, ako si mohli mysliet ze to bude ok, oni si dokonca mysleli ,že budem vďačná, šťastná...nechapala som, po tom všetkom

anonym_6cda6c
Včera o 14:32
@anonym_autor

@simca06022011 nie byvame pol hodinu autom od seba, ja viem , to bolo strašné ,mne nejde do hlavy, ako si mohli mysliet ze to bude ok, oni si dokonca mysleli ,že budem vďačná, šťastná...nechapala som, po tom všetkom

@anonym_autor je mi ľúto tvojej situácie ale nenechala by som sa vydierať. Veď ak chcú švagrinú doma, nech si ju volajú. Ak chcú synáčika, nech si ho volajú. Rodina sa má k sebe tak aj správať, toto čo píšeš mi teda ako rodina nepríde. Prečo by si mala odpustiť niekomu kto ťa dourážal a ublížil ti? A ešte v jeho prospech? Nie ste deti, hádka sa nevyrieši tým, že vám mama nakáže sa udobriť. Povedz mame, že sa jej to netýka a je to medzi vami, ak brat nemá snahu sa ospravedlniť, prečo by si ho mala akceptovať?

rozculena
Včera o 14:57
@anonym_autor

@anonym_autor takže tvoji rodičia darovali polovicu svojho majetku tvojim deťom? A bratovi darovali tiež polovicu? Alebo napísali závet?

autor
Včera o 15:01
@rozculena

@anonym_autor takže tvoji rodičia darovali polovicu svojho majetku tvojim deťom? A bratovi darovali tiež polovicu? Alebo napísali závet?

@rozculena myslim ze zavet tam je normalne ,ale mna ten majetok netrapi naozaj...tam islo o ten nuteny kontakt, majetok som dala len ako priklad ako veľmi ma neznašaju ,ze ma chceli vydediť pre nič za nič...

petronelag
Včera o 15:22

@anonym_autor Ja by som rodičom povedala, že som sa s bratom neusmierila, lebo je stále rovnaký a keď aj vašich rodičov okradla švagrina v minulosti, tak aj oni by si mali dávať na ňu pozor.

rozculena
Včera o 15:25
@anonym_autor

@rozculena myslim ze zavet tam je normalne ,ale mna ten majetok netrapi naozaj...tam islo o ten nuteny kontakt, majetok som dala len ako priklad ako veľmi ma neznašaju ,ze ma chceli vydediť pre nič za nič...

@anonym_autor ale predsa švagriná ťa nemôže vydediť

autor
Včera o 15:25
@petronelag

@anonym_autor Ja by som rodičom povedala, že som sa s bratom neusmierila, lebo je stále rovnaký a keď aj vašich rodičov okradla švagrina v minulosti, tak aj oni by si mali dávať na ňu pozor.

@petronelag pokradla im obručky, retiazky , a aj hotovosť,ale to aj brat im ukradol..

Strana
z2