icon

Máte radi Vianoce a Veľkú noc?

euka210
5. apr 2021

Mate radi sviatky ako Vianoce ci Velka noc? Alebo sa uz tesite na ten bezny zivot?

Strana
z2
tncka
5. apr 2021

@euka210 vianoce ano velku noc iba preto ze mozem pozrat co vidim,neodopieram si nic a je volno,nepohnem ani prstom🤣a to mi pripomina ze uz zajtra som v prdeli🤣🙈

jana_eyre_2
5. apr 2021

Vianoce mám veľmi rada a aj tradície dodrziavam.. veľkú noc som nikdy nejako rada nemala, tradície velkej noci mi boli vždy nesympaticke a snažila som sa im neúspešne vyhnúť.. až posledné 3-4roky sme doma zaviedli že šibačka nie je a chodí k nám veľkonočný zajačik, deti si Vajka hľadajú na záhrade.. to mi príde milé a tento rok nám konečne vďaka korone nikto nevyčíta že sme si dali malo chlebíkov, nezjedli kilo údeného a nevypili víno a nepresedeli celý deň na návšteve (nemám moc rada keď sme len tak na povinnej sediacej návšteve)... Tento rok som ani výzdobu nerobila, čo som sa predtým snažila lebo mám rada tie veľkonočné farby.. ale tento rok som doslova rezignovala na všetko...

Detom samozrejme vysvetľujem dôvod prečo tieto sviatky existujú, aj kresťanský, ale keďže nie som kresťan, tak aj pohansky ku ktorému inklinujem viac - kvôli všeobecnému rozhladu, pretože sa mi páči keď ľudia vedia veci aj keď im zrovna nemusia veriť..

vroni
5. apr 2021

Ja Vianoce i veľkú noc milujem. Vyzdobujem aj s detiská i s maximálnou radosťou, pečieme a varíme len čo a koľko sa nám chce (dnes napríklad nič), sibacku a oblievacku považujem za zhovadilost a nič také nepraktizujem, veriaca nie som, takže ma to tiež netrápi, pre mňa sú to sviatky najbližšej rodiny a vyhovuje mi to.

oblecenie99
5. apr 2021

@simsalabim Konečne niekto s rovnakým názorom ako ja.. U nás našťastie nikdy nebolo v mode" to oblievanie vodou, chlapci chodili s vonavkami. Ja v tej tradícií nič pekne a milé nevidím, na tých videách tlupa ozratych chlapov ťahá vrieskajucu, často utekajúcu dievčinu, potom ju chytia aj štyria a s rehotom na ňu vylievaju vedrá vody..a potom im ešte nalej.. Chápem ze je to zvyk ale pri všetkej úcte primitívny. Ak sa to paci dievčaťu a dovoli, tak este budiz. Kým som bola malá, bolo to ešte o basnickach a čokoládových vajickach, neskôr to už vystriedali tlupy ozratych chlapov, čo sa prišli napiť 🙄 len čo sa bude dat, Vianoce a Veľkú noc chystám stráviť s rodinou na nejakom viacdnovom pobyte napr. v Tatrách. Tiež si chcem oddýchnuť na sviatky, nech špeciality iba vychutnávam 😁

andrejka1974
5. apr 2021

Ja milujem oboje, Vianoce tu krasnu atmosferu, ked deti rozbaluju darceky a Velku noc som vzdy milovalacim viacej sibacov tim to bolo lepsie, teraz ma vysibu uz len deti a manzel aj vyoblievaju s dcerkou vzdy cakame kedy sa pekne so smiechom ponahaname po dvore pokial nas chlapi obleju mame z toho vzdy zabavu, pretoze im to hned aj oplatime cize sme mokri vsetci

mareri
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2