icon

Mená k írečitému slovenskému priezvisku

sue
19. júl 2014

Sem sa tipy prosím 🙂 neošúchané,možno časom zabudnué mená pre chlapcov i dievčatá k ľubozvučnému priezvisku so zdrobneninou a aj dlhému... Ďakujem 🙂

Strana
z5
elise
19. júl 2014

@sue jergus, urban

natuska87
19. júl 2014

Janko Klatik, Zuzana kaprikova, Elenka Dlha, Katarina Prosta,Danka Kupcova, Jurko Gáfrik, Adam Hôrka, Vierka Kapusnikova.....napriklad....

elise
19. júl 2014

@sue dievcenske zofia, zuzana, bozena, blazena

mijunik
19. júl 2014

@sue ahoj, takže napríklad Ján, Juraj, Michal, Štefan, Martin, Matej, Maroš, Ondrej, Anna, Hana, potom trebárs Magdaléna, Marína, Ľubica (tú máme my), Veronika, Jakub, Mojmír, Radúz, Radoslav, Radovan, Branislav (toho máme my), Rastislav. Tieto mená mi prišli na myseľ, určite je ich viac. Najlepšie bude, keď si preštuduješ napríklad toto www.fodor.sk/spectrum/mena.htm, sú tam veľmi zaujímavé mená. 🙂

marcela_mate
19. júl 2014

K dlhemu priezvisku Jan a Eva, ku kratsiemu Katarina, Ladislav.

azbestica
19. júl 2014

Adam, Juraj, Jerguš dievčenské Margaréta, Žofia, Magdaléna, Dorota. Tie planujem dať aj svojim deťom (teda niektore z nich 😅 tolko deti až nechcem 😨 )

misenka3
19. júl 2014

môj manžel chcel veľmi Vratka - lebo nikoho s takým menom nepozná ale ja som o tom nebola moc presvedčená tak si potom vybral staré meno Kristián ,ale radšej som mala privoliť Vratko 🙂

sue
autor
19. júl 2014

Hm,zatial mam vybrate Julia,Dorota,Marina a Viktor - aj ked teda nie su slovenske :D

nini1010
19. júl 2014

Alzbetka,Johanka,Marina,Marika,Michal,Jakub,Vratko,Tadeas

marhe
19. júl 2014

Jerguško, Miško, Oliverko
Pavlínka, Magdalénka, Agátka

bonaqa2013
19. júl 2014

Moj bývalý kolega sa volal Vratislav a volali sme ho Vraťo.Ale meno mu pristalo, milý ,pekný muž.

bonaqa2013
19. júl 2014

Ku krátkemu priezvisku može byť aj Alexander, Michal, Ondrej, Kristína, Zuzana, František, Sebastian, Kata,
k dlhému Jana, Ján, Eva, Oto, Jozef, Tobiaš,

briketa
19. júl 2014

Hanka-Hanulka a Ondrej, Andrej - Ondrik, Ado. 🙂

natuska87
19. júl 2014

@bonaqa2013 môj atraktivny a mily sused ,tridsiatnik ma meno Ondrej...velmi mu "pasuje"...

bonaqa2013
19. júl 2014

@natuska87 mám 3 dievčatá a hneď 2 majú mená aké som napísala - tie prvé dve dievčenské čo som spomenula. A to majú len 8 a 4 roky. A mená sú to poriadne staré....

natuska87
19. júl 2014

@bonaqa2013 mne sa paci navrat k starym menam, k slovenskym...i ked jasne, ze vsetky /viacere/ nemaju slovensky povod....

bonaqa2013
19. júl 2014

@natuska87 a mne zas páčia aj moderné, zahraničné, len žiaľ k tomu treba aj prizvisko. známa dala Scarlet a prizvisko Motyková. mne to vyznie dosť divne. preto sme dali mená len také slov. lebo máme slov. priezvisko

miroslava72
19. júl 2014

Štefan,Pavol,Juraj....
Justína,Paulína,Malvína....

amelie123
19. júl 2014

kamoška dala krásne meno Dorotka🙂

pipistrel
19. júl 2014

Ja dám meno Marína. A keby bol chlapec, tak je Branislav.

tykat
19. júl 2014

@bonaqa2013 tak ono pri Motykovej je jedno či je Scarlet alebo Zuzana, priezvisko tak či tak strašné 😝

madono
19. júl 2014

Ondrej, Jonáš, Hana, Marína

cerez
19. júl 2014

@misenka3 My máme v okolí dvoch s takým menom. Jeden mám 40 rokov, druhý zas 4 roky.

cerez
19. júl 2014

@sue My máme typické ľudové slovenské priezvisko a dcéra je Tereza a syn Matúš. Keby som mala dve dcéry chcela som Terezu a Tamaru a ak synov, tak by bolo Jakub a Matúš.

destra
19. júl 2014

moj manzel tuzi po Jonášovi,Viliamovi,Valerovi....tak mozno sa inspirujes 😀

altaya
19. júl 2014

@bonaqa2013 ahoj, tak Scarlet Motykova je masaker ;-D uz to mohli dorazit uplne a "poanglictit" aj priezvisko. Scarlet Motyka. ...😉

keziah
19. júl 2014

bystrik

bonaqa2013
19. júl 2014

Mama mala známeho Dobroslava a volali ho Dobrík

tinapa
19. júl 2014

@misenka3 Vratko...bože, čo je to preboha za meno...tvoj syn by sa zaň možno aj hanbil.. To je len môj názor.

svetlusska
19. júl 2014

@tinapa normalne meno ktore je dokonaca aj v kalendari 🙂 konkretne 29,novembra. a nic skarede na nom nieje.
@sue my mame doma Branislava ak bude druhe dievca bude Jarmila 🙂 ak chlapec tak zatial neviem ake dame meno 🙂
@mijunik a dakujem za link, idem si ho ulozit...urcite sa mi zide ked budeme riesit meno pre druhe dieta 🙂 su tam naozaj pekne mena 🙂

Strana
z5