icon

Mená k írečitému slovenskému priezvisku

sue
19. júl 2014

Sem sa tipy prosím 🙂 neošúchané,možno časom zabudnué mená pre chlapcov i dievčatá k ľubozvučnému priezvisku so zdrobneninou a aj dlhému... Ďakujem 🙂

Strana
z5
sonica
14. dec 2016

moja babicka bola Bernardina 🙂 volali ju Bernadka 🙂
jej sestra Cecilia a volali ju Cilka 🙂
z chlapcenskych moje top je Juraj, ale bratrancek ma malého Huberta a strasne sa mi to paci 🙂

4stanka4
17. dec 2016

Ešte mi napadlo meno Kornélia...dnes ma aj meniny...pre mňa jedno úžasné meno 🙂

eliniatko
17. dec 2016

@sonica ja milujem meno Cecilia a keby teraz čakám dievčatko a nie chlapčeka, bola by to Cecilia - volala by som ju Cili alebo Cililing 🙂 Krásne. A ešte sa mi páči netradičná Filipa (Pipa).

4stanka4
17. dec 2016

@eliniatko Jedna známa ma Gregora a iné meno by sa mu viac nehodilo 🙂

sasesoe
17. dec 2016

Terezka, Alzbetka. Jalubko, Tomasko

eliniatko
17. dec 2016

@4stanka4 ja teraz čakám Ferdinanda a tiež si iné ani neviem predstaviť k nemu skoro od začiatku čo sme sa na ňom už zhodli 🙂 a ani k mojim prckom Florianovi a Felixovi. myslím že keď to meno sadne ako "riť na šerbel" s prepáčením tak to je topka... hlavne ak je také že sa nevidí každý deň zopárkrát 🙂 ja som poznala Gregora ale Gregor bolo priezvisko 🙂 to sa stáva - aj ja a moji synovia, manžel máme priezvisko čo je inak bežne používané meno u nás (Šimon) 😀

4stanka4
17. dec 2016

@eliniatko Keď mi hovorila že Gregor tak prvé mi napadlo že také meno pre také malinké bábo..ale čím ďalej sa mi páči viac 🙂 Je také netradičné, neotrepané a presne ako píšeš sadlo ako riť na šerbel 😀 Aj k priezvisku sa hodí tak nie je o čom 🙂

riqueza
17. dec 2016

My mame karlu 😊.ked jej chcem povedat nezne tak je bubka 😊.inac je len vzdy karla.

guiseppinka
17. dec 2016

@eliniatko takze chlapcek? Gratulujem 🙂 a meno perfektne. Take totalne vznesene a kralovske, resp. cisarske... a kamoska jedna ma frederika

hiva
18. dec 2016

@eliniatko super mena... a ta kombinacia mien pre surodencov je sranda... mam kolegu, co sa vola Florian Ferdinand (Floro je krstne meno)... a aj synovi dal rovnake meno 🙂

ukulela
18. dec 2016

@4stanka4 Gregor je paradne meno ... zahranicny redaktor rozhlasu v madarsku sa vola gregor martin papucsek a ma krasny hlas 🙂
ja mam alberta. vyhral pred borisom a patrikom ... rodina chvilu dvihala obocie, ale uz su vsetci OK 🙂 inac mne sa velmi paci aj cyril .... chlap by este chcel hanu, aj mne sa pacila, ale uz ich je okolo nejako vela. ja by som teraz bola za helenu, alebo barboru. a agnesu, ale tu nepresadim 🙂

eliniatko
18. dec 2016

@guiseppinka áno už máme potvrdeného 🙂

eliniatko
18. dec 2016

@ukulela mne sa tiež páči Cyril 🙂 je toľko krásnych, skoro zabudnutých mien... čo je škoda, treba ich oprášiť.
@hiva srandovná náhoda 🙂 už som sa stretla so všelijakými priezviskami ale Ferdinand nie, ale pekné, super 🙂 ja osobne nemám rada ak má syn meno rovnaké ako otec (a dcéra po mame), príde mi, že je z toho viac oštary ako úžitku, ale v tomto prípade by som asi aj ja dala rovnaké, lebo je to krásne meno.

Strana
z5