icon

Meno Frantíšek pre dieťa

heiny
4. mar 2014

Caute babi.prosim poradte mi. Za dva dni mam termin a nemam meno pre mojho syna. Ja chcem dat mneo Jakub a otecko trva na meno po seba a to je Frantisek. Prosim vyjadrte sa na meno frantisek ci v dobrom aj v zlom. Chcem vediet nazory ludi na toto memo v dnesnej dobe. A prosim rychlo nech to stihneme 🙂 . Dakujem vam.

Strana
z4
janinah
4. mar 2014

tiež sme sa nevedeli dohodnúť,ale zas sme sa nehádali smrtelne vážne,len sme mali iné predstavy..ja som vyhrala s argumentom,že ja si ho vynosím aj porodím tak mu aj meno dám 😉 a ja som dala meno po manželovi 😉 František je dosť dlhé meno a mne sa nepáči,a záleží aj ,ktoré lepšie sekne k priezvisku

meluela
4. mar 2014

@heiny Mne sa meno Frantisek paci, ale neviem ci by som tak pomenovala synceka kedze nemame ziadneho frantiska v rodine ... celkovo mam ale rada mena ktore nie su prave modnymi hitmi ... to bolo strasne ked vsade boli sami kevinkovia, teraz zasa same nelly a elly ... ale je dolezite aby ste sa vy dvaja dohodli .. a tiez ako by ste ho volali zdrobneninami atd.

eli74
4. mar 2014

No, každé meno je pekné, ale v rodine je praktickejšie, keď má každý iné a svoje vlastné meno, nie meno toho druhého. Budu si ich mylit, synovi prischne prímenie " malý". Neskôr si budú navzájom otvárat poštu. Po otcovi máte celá rodina priezvisko, o mene nech sa rozhodne trošku už aj matka.

mamainprogress
4. mar 2014

Frantisek bude urcite jeden z mala, kdezto Jakubov je stale vela. A odkedy je papez Frantisek a je taky aky je, tak aj to meno sa mi zacalo pacit🙂

sedem
4. mar 2014

@heiny ja som meno starsej dcerke vyberala s rozparanym bruskom na sale, to len na odlahcenie, stale dost casu 😉 no a k otazke - meno Frantisek -neuraza ma 😀 , ale nedala by som ho...Jakub bol kedysi aj mojim favoritom, ked sme este nevedeli, co cakame, meno sa mi stale velmi paci, akurat je ich uz vsade dost..ale na to sa mozes vykaslat, daj co sa ti paci 😉

mamainprogress
4. mar 2014

Ak chces muza odhovorit, spytaj sa ho, ako sa mu bude pacit, ked mu o par rokov nadobro az do smrti prischne privlastok STARY Fero. 🙂

hviezda89
4. mar 2014

Väčšina otcov túži po tom, aby sa jeho synček volal po ňom, je to akási ich "pýcha" alebo jak to mám nazvať 🙂 U nás detto to isté, len ešte nevieme čo čakáme, dievčenské meno som vybrala ja a chlapček bude automaticky Ľuboško po tatíkovi 🙂 a nemám s tým najmenší problém, naopak - viem si živo predstaviť, aký bude môj muž šťastný 😉
Meno František síce nie je jedno z najkrajších, ale ako už písali baby, Jakubov behá po svete už xy a začína to byť veľmi otrepané meno :D Musíš sa ty rozhodnúť, rozhodni sa správne, tak, aby potom neboli rozbroje medzi vami dvomi

meluela
4. mar 2014

@mamainprogress ja som si tiez hned spomenula na sv. Frantiska a tiez papeza 😉 asi preto mi je to meno sympaticke.
@heiny Mat meno rovnake pre otecka aj syna ma svoje vyhody aj nevyhody ... ked sa v nom syncek vidi, tak je to super, horsie je ked sa najmä v puberte chce distancovat od otca, ked maju nejaky skryty problem, potom moze byt rovnake meno na obtiaz (videla som uz nieco take). Tiez je to velmi neprakticke pri lietani lietadlom - niektore letecke spolocnosti to proste nezvladnu pochopit je v jednom lietadle sedia dve rozne dospele osoby s rovnakym menom a uzijete si dlhe vysvetlovania roznemu leteckemu personalu s roznou urovnou znalosti anglictiny 😀 ... takze ak planujete casto spolu lietat aj v dospelosti, tak pridajte este aspon nejake druhe meno k tomu ...

lucirella
4. mar 2014

@heiny
Skuste vybrat nejake tretie, ktore sa paci obom ;) Ako sa vravi: ked sa dvaja biju, treti vitazi. Ale z tychto dvoch jr jakub krajsi.
Mne osobne sa nepaci ked sa deti volaju po rodicoch... 😅 - neukamenujte ma, prosim 😀

hradnapani
4. mar 2014

@heiny pred casom tu bola jedna diskusia, ktoru zalozila mamina, ktora podlahla natlaku od manzela a dala meno, ktore vybral on. Dieta malo tusim dva roky (nepamatam si presne) a ona tu cela nestastna pisala, ze si na to meno jednoducho nezvykla a stale ho chcela volat menom, ake vybrala, kym bol v brusku. Chcela ho dat oficialne premenovat, lebo bola z toho uplne hotova. Toto stoji za zvazenie 😉
A ja patrim k odporkyniam rovnakych mien medzi detmi a rodicmi, sama mam take a nikdy viac (moja mama tiez podlahla navrhu otca, ale ona zase meno vybrate nemala), ale z mojho pohladu teda ziadna vyhra, skor naopak...
Co sa tyka samotneho Frantiska - pre mna je neutralne, no viacmenej sa mi nehodi pre male dieta, pre dospeleho ano - kedze destvo trva kratko a daju sa pouzivat zdrobeliny, tak preco nie. Moc som nepomohla, co? 😅

sugarfree999
4. mar 2014

A preco nie 🙂 Aspon bude niecim zaujimavy! Skolky su teraz plne Sebastiankov, Filipkov, Oliverov, Tobiasov, Eliasov... Tvoj Ferko aspon vynimocny! A bude mat pekne tradicne meno, za ktore sa nikdy nebude hanbit a nikdy nevyjde z mody. Ak si to manzel velmi zela - preco nie. A dohodni sa s manzelom, ze meno dalsieho dietata vyberies len uplne ty sama 🙂

aliza
4. mar 2014

@heiny ja osobne by som nikdy nedala dietatku meno, s ktorym nie som stotoznena, ani kvoli oteckovi, ani kvoli celej rodine....ak mas s menom Frantisek problem, tak ho rozhodne nedavaj a skuste najst nejake tretie meno. Ja som mala pri synovi vybratych par mien, nevedela som sa rozhodnut a az ked som maleho drzala v naruci, hned mi to meno vyklzlo z ust. Takze sa vobec nestresuj tym, ze este nemate vybrate meno, ked sa narodi, to prave meno mu urcite das 😉. Ale davaj podla seba, nedaj sa nanutit do mena, ktore ti nesedi. Kazda senzacia trva 3 dni....manzela to prejde tiez 😉. Alebo mu dajte obe mena - Jakub Frantisek a budete obaja spokojni 😎

ada12345
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
5. mar 2014

@heiny Jakub je kazdy druhy chlapec, ktory sa narodi, ja by som nedala toto meno uz len z toho dovodu... a Frantisek posobi sice ako staromodne a dlhe meno, ale ked mu povies Ferko, Feri, Ferino, uz je to uplne ine meno... a nejaky kompromis nehrozi? ze by si ty upustila z Jakuba a on z Frantiska a nasli uplne nieco ine?

hviezdicka111
5. mar 2014

@senta_sofia no tak ti poviem, ze ja by som radsej dala Ferka, ako Jakub...uz fakt len kvoli tomu, ze sa tak vola kazdy druhy chlapec... Nepaci sa mi to...a celkovo este aj tie "exoticke" mena, ktore teraz dokazu navymyslat k uplne slovenskym priezviskam ☹ v tomto pripade plati, ze cim "mudrejsi" rodicia, tym exotickejsie meno 😀 😀 😀
my sme mali mena vybrate este skor, ako sa podarilo dietatko 😀 chlapceneske sme mali Matej, tiez po tatinovy a ani mi nenapadlo, ze by som ho nechcela dat.....
ale ak sa ti to meno velmi nepaci, skuste najst este dake ine, na ktorom sa obaja dohodnete a problem bude vyrieseny 🙂

sante81
5. mar 2014

meno po otcovi je fajn, aj ja som dala synovi meno po muzovi, aj ked protestoval, on vyberal meno pre dievčatko, mame aj dcéru. jakubko - ked počujem toto meno, ako aj oliver, filip atd, tak sa mi to meno nepáči, v rodine mame 3 jakubkov, a nikdy neviem o ktorom je reč. ale to je vec vkusu, názoru. za seba poviem ze radsej meno frantisek ako jakub.

lilly07
5. mar 2014

@heiny Presne tento istý problém riešila kamarátka a presne s menom František, po ockovi. Nakoniec dostal meno František a vieš čo síce má už takmer desať rokov je to veľmi pekný chlapček a každý mu hovorí Ferko a nikomu to nepríde divné meno. A majú druhého chlapčeka a tomu dala meno ona aké chcela, takže môžete urobiť dohodu 😀

bronia13
5. mar 2014

meno nie je take zle ale mne sa osobne nepaci ked sa davaju mena po mame a otcovi,vsak je plno inych peknych mien...to je moj nazor... tak isto je to potom maly Fero velky Fero, mlady Fero a stary Fero... 😉

monicm
5. mar 2014

tiež sa pripájam k názoru,že nie je dobré aby sa deti volali po rodičoch,pretože vznikajú komické situácie,ktoré sú na smiech až po určitom čase,ale nie v momente,ked nastávajú.a neuvažovali ste o dvojmene?prvé by bolo jakub a druhé františek.možno by s tým manžel súhlasil.viac menej by ste dieťa oslovovali prvým menom,ale zostala by aj manželova prosba o jeho meno zachovaná.a náhodou kombinácia jakub-františek mi ide celkom dokopy.prípadne je tu naozaj možnosť,že vyberiete tretie meno,ale tu ide asi skôr o to,že manžel chce silou mocou františka.inak,aj moji rodičia sa hádali o meno pri bratovi a tak nakoniec vybrali tretie,ktoré síce nebolo ich vysnívané,ale bolo ich spoločné dohodnuté 😀

titulienka
5. mar 2014

Podla mna ak je tato rozhodnuty tak je to tazke 😀 aj ja som mala vybrate uplne ine meno pre nasho syna a skoncilo to nakoniec dvojmenom ,menom po nom a dedkovi a je to Jan Stefan 🙂 dnes si ine meno prenho ani neviem predstavit. A velmi sa mi paci ak sa takteto pekne slovenske mena nevytratia. A Ferko je nahodou mileee paci sa mi.

simonkazga
5. mar 2014

jejo, toto poznám 🙂 my sme sa tiež nevedeli dohodntúť. Ja som chcela Marcela, drahý Juraja tak sme sa dohadovali a hádali. Nakoniec sme sa krvopotne dohodli, že sa teda bude volať Marcel Juraj a máme Emmu 😀

touran
5. mar 2014

u nás malo prvé dieťa automaticky meno po rodičoch a františek je pekné meno veď ho budete volať feri ferino ferko a keď bude dospelý je to pekné mužské meno, my máme veroniku po mne a olivera

zinocka
5. mar 2014

@heiny jakub je otrepane v dnesnej dobe 😉 ferko je super, mne sa to meno paci 😵

danjelca
5. mar 2014

jakub je otrepané presne ako ema ale aj tak sú to uplne nádherné mená🙂))

kristiii
5. mar 2014

@heiny a čo tak Franko? Čiastočne by to bolo po tatíkovi ale nebolo by to úplne rovnaké /tiež sa mi nepáči keď sa deti volajú po rodičoch, u brata v rodine to tak majú a to je stále len veľký Martin hento a malý Martin toto../, Jakubov je už strašne veľa a hlavne keď ich volajú Kubo tak sa všetka "krása" tohto mena stejne vytráca

oblecenieavecicky
5. mar 2014

Ja by som skúsila vybrať tretie meno, ktoré sa bude páčiť obom. Jakub je neskutočne otrepané v dnešnej dobe, každá druhá kamarátka ma Jakuba. Zavoláš to meno na ihrisku a príde polovica deciek. A čo sa týka František, určite je to lepšie ako tie hypermoderné mená, ale ja by som ho asi nedala... Držím palce.

tatiana1985
5. mar 2014

ja by som meno jakub nikdy nedala... mne uz pride strasne otrepane , kazdy 2.chlapec Jakub a pritom tolko mien je v kalendari

ullala
5. mar 2014

@heiny Mne sa moc nepaci cele to meno vo forme Frantisek, ale velmi sa mi paci jeho skratka Ferko 🙂
Ale na druhej strane, ja som toho nazoru, ze rodicia by mali mat nejaku fantaziu a nedavat narcisticky mena po sebe 🙂

mata128
5. mar 2014

Mm chcel tiez meno po sebe - Dalibor. Mne sa to meno velmi paci,ale nie pre dieta...ja som ale celu dobu tvrdila,ze to bude dievcatko-Alexandra. No bol predsa len chlapec,tak bola skratka,Alex. Moj otec a brat sa volali rovnako,mne sa to nepaci....a pokial ide konkretne o meno Frantisek,tak to uz vobec nie....ale 100ludi,100chuti

hajajanka
5. mar 2014

Ja poznam maleho Ferka a pride mi to uplne normalne meno. Nezalezi, aky nazor tu ma x ludi, zalezi na vas. Ja osobne by som nedavala meno, s ktorym nie ste stotozneni obidvaja. Ak sa tebe Frantisek nezda, manzelovi zase Jakub, tak si sadnite k zoznamu mien a vyberte, ktore sa bude pacit obidvom. Ja som odjakziva chcela Miska, ale mojmu muzovi sa to nepacilo. On by prijal meno po sebe, lebo v ich rodine sa to dedi. To meno sa zase nepaci mne. Vybrali sme spolocne uplne ine meno, ktore by ma nikdy v zivote nenapadlo a nemohli sme ani lepsie urobit. Ale my sme mali mena pre nase buduce deticky vybrane uz niekolko rokov dopredu, takze ked na utzv povedali, co to bude, tak sme ich hned oslovovali ich terajsimi menami.

Strana
z4