Meno pre chlapca
Ahojte som 5 tyzdnov pred porodom a este stale nemame meno pre chlapca. Chceme aby sa hlavne hodilo k priezvisku Oláh, co je dost problem. 🙂 dakujem
Mne by sa k tomu veľmi páčilo. Riško Oláh 🙂
Dominik, Jakubko 🙂
Mne sa paci meno Nathan len manzelovi nie,tak sa budeme musiet zhodnut na Jakubovi alebo Adamovi.ktore krajsie podla vas?
@petruska1212 adam
Lukáš
Damián
Erik ? 🙂
Andrej,Patrik,Samuel,Michal, Peter 😊
Ondrej 🙂
Robo, Brano?
Timotej,Teodor
Tobiáš, Damian
@matka1000 ahoj. z precitaneho sa mi hned zapacil adam olah.ja by som teraz neslado inicialok oo - ako oliver olah, lebo tu sa mi to nepaci. krstne by som volila tradicnejsie, ale - ako by som povedala - zvucnejsie,co zaujme viac ako priezvisko - a preto sa mi paci adam. to si kazdy spoji a vybavi. (ja som tiez chela krstne meno, ktore "potlaci" nase priezvisko - lebo to a da skomolit a deti by sa mu posmievali)
este ja som davala pozor na to, ako to vyznie, ked povies krtne s priezviskom. jeden moderator v TV sa odhlasovalMarek Gudiak televizia markiza - a splynulo to ako marek udiak.
a teraz citam, ze artur - aj artur olahje skvele. aj nas chrust ma meno na A 🙂
Jakub Oláh alebo Lukáš Oláh alebo Matej Oláh ...to boli prvé mená,ktoré ma napadli a zároveň zapasovali k priezvisku 🙂 Tak každopádne je to na tebe a tvojej polovičke pre aké meno sa rozhodnete...
Andrej, pekne meno a aj sa vam hodi, citala som len tvoj uvodny prispevok
Vylucila som Michal aj ked sa mi to paci, lebo ako som pisala sestra dala pred mesiacom dcere meno Michaela, tak nech to nie je rovnaky datum. Richard je grat tak tiez nie. Jakub je fajn len su ich plne skolky. Muzovi sa zatial najviac paci Matej. Mne Simon, Maxim, Matej. Mimochodom nasa dcera sa vola Nikola a volame ju Niki
prve meno ktore sa zacina s O urcite nie.. Inicialky OO
Ja by som ku kratkemu priezvisku dala trojslabicne meno, a rozhodne nie na O.
Z toho co tu odznelo sa mi pacili Timotej, Teodor, Viliam, Dalibor alebo hocijaka slovanska klasika (Branislav, Rastislav a spol.) Navyse k takemu priezvisku sa podla mna hodia aj vychytavky typu Vendelin 🙂 , teda ak sa to niekomu paci, podla mna sa niet coho obavat 😉
ahoj. ja tiez cakam babo som v 29 tyzdni tiez sme dlho nevedeli ake meno kedze stale nevieme co to bude museli sme vyberat aj aj chlapcenske mame Tobias a dievcenske Sara doma mame Andreja
Ja som meno pre chlapčeka nemala do posledných 3 dní do pôrodu, aj to sme to riešili iba aby sme mali nejaké pekné meno... Keďže to malo byť dievča tak to bolo vybrané skôr. No ale narodil sa chlapček, ešteže sme si vybrali meno.. Nás je dominik.. Ale rozmýšľali sme aj nad samkom... 🙂
@januus chcela by som vediet podla coho posudzujes ze vincent to bude mat v zivote tazsie ako nejaky lucas alebo jakub alebo podbne mena. Urcite vincent cassel ma naozaj nestastny zivot a je doma zavrety v kute - hlavne po tom ako sa on blbec rozisiel s jednou z najkrajsich zien sveta monica bellucci a vincent sikula asi tiez bol chudak taky neuspesny koli svojmu menu, u vincenta van gogha by to Mohlo platit lebo pocas svojho zivota nebol moc stastny ale myslim si ze pomaly nenajdes cloveka ktory by nevedel kto to bol. A poznam kopec vincentov - len to ze na slovensku nie je kazdy druhy chlap vincent to neznamena ze to nie je pekne meno alebo ze mu budes davat nejake otrasne meno to znamena ze ludia sa snazia byt prehnane originalni a nakoniec pod nosom maju vela nezvycajnych typickych mien ktore su omnoho krajsie ako tie co sa davaju masovo a podla najnovsieho modneho trendu. Nezatracuj nieco len preto ze to nie je ocividne zahranicne a in
@januus vincent? Kebyze je moja mala chlapec,volala by sa Vincent. P. Sikula bol skvely clovek. A vyberala som take meno,aby bolo lahko vyslovitelne aj Francuzom. "vensan" je u nich uplne normalne meno.
To iste ja mozem povedat na "tvojho" Mareka. Tvrde meno,vobec sa mi nepaci a v zivote by som take meno dietatu nedala. Ale ja respektujem,ze kazdemu sa paci ine meno a ma na to pravo. Ja skor nechapem tu zalubu v cudzich jazykolomnych menach zvlast s typicky slovenskym priezviskom,s normalnym slovenskym menom hoc aj Servac ci Prokop nemam najmensi problem,hoci sa mi tiez nepacia a svojim detom by som ich nedala.

michal, matej...