Meno Saskia a Emilly - vaše názory na nezvyčajné mená
Dievcata co hovorite na meno Saskia a Emilly ?ako ich voolate doma?napiste ake NEZVYCAJNE mena dievcenske sa pacia vam...zienky nezvycajne nie anicka atd...Dakujem 🙂
@majkalabka zlata dakujem za nazor pekny a nenasilny 🙂
@lenkakolin Ak sa to hodí k priezvisku a si s tým stotoznena tak nerieš ostatných 😉 ono aj tak si každý bude myslieť svoje. Ja mam napr tiez trochu netradične meno, skrátene je podobne inému menu a nie je väčšieho trapasu keď mi ludia gratuluju na iny dátum než mam meniny, alebo ma mylne oslovujú iným menom. Ako dieťa som tým dosť trpela a hnevala sa na rodičov ci mi nemohli dať nejaké normalnejsie meno. Dnes mi je to jedno. Tak preto mám na to svoj názor možno iny než ty. Ale ako nic v zlom.
Emily mame doma :D v rodnom liste je Emília 🙂 nic nezvycajne na -emily ani Saskii mi nepride...poznam vela deti s menom Emily a o jednej Saskii viem tiez 🙂 obe su krasne mena
@katriona1 to nemyslis vazne ze Emilia je bezne meno :D :D :D :D a uz vobec ze to nie je Emily :D no aby si vedela Emiliu poznam este jednu a to moju sestru...takze az take bezne mi nepride 🙂 a Emily poznam dalsie 4 takze nepride mi ze nie je bezne 🙂 a viem ze Emilia nie je Emily ako napisane ale nevidim dovod ju tak nevolat ked je to skoro to iste 🙂
Emilly sa mi paci viac ako saskia mne sa pacia nezvycjne mena moje dievcata da volaju Zoe a Zara nech sivravi kyo chce co chce
@lessiie tak ono není podstatné kolik lidí toho jména poznáš, ale kolik lidí ho reálně má, bohužel jsem nikde nenašla statistiku Slovenskou, vycházím z té České a tam je
Emily 85x, Emília cc 2300x a Emílie více jak 20000x, v Čechách se používá na konci jmen -e tak proto je Emílie častější
a zajisté můžeš dítěti říkat jak chceš
Toto su mena este v ramci normy. Napr taka Kardashianka ma deti North a Saint West a jej brat dal teraz decku meno ze Dream tak ja uz neviem kde sme 😂😂😂😂 inak Emilly sa mi paci viac ako Saskia..
My máme Amy a Naomi, nechápem,že meno sa ma hodiť k priezvisku, to keď voláte na dieťa tak kricite meno s priezviskom?a keď sa neskôr vydajú a zmenia priezviska tak už potom.to nebude smiešne keď ich.meno nebude pasovať k manželovmu priezvisku, každému sá páči niečo iné, tak ako mne sa nepáčia naše slovenské mena tak niekomu zahraničné,máme kamarátky aj Vivien aj Emily, aj Miu a nikdy sa mi to nezdalo divne.To je iba vec vkusu a názoru.Emily je ináč pekne meno pre dievcatko
@tanusa888 Pozri je to každého osobná vec ale tiez sa pousmejem nad Joelom Mrkvickom, alebo Mirandou Kohutovou. Pride mi to pomaly ako keby od určitej skupiny obyvateľstva. Ale to su moje asociácie. Každý ma tie svoje. Ja tomu napr. nechápem tento boom opičit sa po západe a dávať takéto mena. Mne je to cudne. Ale zas ani nikomu nebránim, ak je s tým človek sam ok.
Píšem ja mam meno ze mi ho vždy dakto komolil a take moji spolužiaci nepočuli lebo všade boli Anky a Janky. Tak mna osobne to ako dieťa aj štvalo ze som špeciálna. Vtedy by som bola asi rada ta Anička, ci Silvia... Ale ako píšem nepáči sa mi, aj to nahlas poviem, ale brániť nikomu nebudem a rešpektujem a chápem ze každý ma svoj vkus.
@tutu_1 no já měla zase opačný problém, mám klasické jméno Kateřina, sice jsem s ním spokojená 🙂 ale v té době bylo velmi moderní a vždy nás bylo několik v třídě a v určitém věku jsem chtěla být trochu zvláštní 🙂 no ted se mi to aspon částečně splnilo, protože na Slovensku moc Kateřin není, ale zase mi často říkají Katarína 🙂
my to máme s výběrem jména složitější, chceme takové které je stejné v ČR i na SK, není moc dlouhé, není ještě v rodině a ideálně bez R, protože příjmení je tvrdé a dlouhé 🙂
zatím se mi líbí Nikolas a Adelína
@tutu_1 ale to je zase pěkná tradice, já bych ani neměla problém dát jméno po prarodičích nebo praprarodičích, protože těm už se těmi jmény moc neříká nebo už nežijí, ale zase by se mi muselo to jméno i líbit a to bohužel u nás ani z mojí ani z manžela rodiny není takové a navíc už ty jména mají další členové rodiny
mně se spíš nelíbí dávat jména po sobě nebo po sestře/bratrovi, to se pak hrozně plete a často se stane, že ani nevím o kom se mluví 🙂 potom tu máme dědu Pavla, syna Pavlíka a vnuka Pavlíčka 🙂
@lucka527 zara je pekne meno
Počúvajte baby, aj tak sa hovorí, že si to dieťa vyberá meno samo 😀 Keby sa mu nepáčilo, môžeme mu to povedať! Moja kamarátka dala dcére meno Martinka - teraz, keď už nie je populárne. Vravela, že jej sa tieto novodobé mená nepáčili a nevedela vybrať. Prechádzala raz parkom a zrazu, že Martina. Vnímala to ako signál, že to sa jej to dieťa prihovorilo a vybralo si meno samo. Alebo náš bratranec. Vraveli, že budú mať Palka, to teraz ide do módy, už poznám 2 malých Paľkov. Ale jeho žena sa vyjadrila, že možno, keď sa narodí, zmenia názor a zrazu bum a majú malého Oskara.
Ja som Eliška,1.dcéra je Nadežda,2.je Ema-občas jej poviem Emily. Mne sa páči aj Zara a Vanda
Emily a Edgar sú naozaj pekné. Ja mám Jessicu, Stellu a Zoju. Tiež nezvyčajné, ale iné by sa im ani nehodili.
@lenkakolin My máme Emily 🙂
Som emilia v praci mi hovorili emilko.normalne milka a na skole mila.ja osobne svoje meno by som nedala svojej dcere aj keby co bolo.
Saskia je pre mna s lubicou, marcelou a stanislavou najhorsie meno. Emily? Tiez cele zle.
Saskia nie, Emilia, Emilly ano
@lenkakolin akoze sorry, ale najprv sa pytas na nazor na nezvycajne mena a ked ho dostanes a nepritakavaju ti, tak sa rozculujes a napises ze si sa na ich nazor nepytala? Pre mna trosku schyza...
A teraz teda k veci: je kazdeho osobna vec ake da meno... nerozumiem naco potrebujes potrvedenia od nas.... ak sa ti tie mena pacia, tak ich jednoducho daj, a bodka :D
@sam2 akurat som chcela napisat nieco podobne. V nadpise je vas nazor na nezvycajne mena a ked ten nazor napises,tak je zle.
Ja som raz na ihrisku videla surodencov pn bol Paris a divca Šanel. Najprv som myslela,ze cigani,ale vyzerali normalne,len to v hlave asi mali pomotane. Aspon sme sa dobre pobavili.

mne sa Emily veľmi páči a nepríde mi nejaké nezvyčajné. 🙂 saskia je už také krkolomnejšie, ale ak sa vám páči, prečo nie? 🙂