icon

Môže byť krstná mama žena, ktorá sa práve rozvádza?

petrowna
31. júl 2014

Mam taku otazocku,chcem dat za krstnu mamu moju sestru,no ta sa akurat rozvadza,moze byt s tym problem?

Strana
z2
lusyke
31. júl 2014

@lucinkaboz ja veriaca niesom, sama niesom pokrstena a svoje dieta by som tiez nedala. Ked si chce niekto verit je to jeho vec a problem s tym nemam ale ked pocujem o takych fararoch tak ma to vie riadne rozculit. Cirkev napachala tolko zla a este budu kazat ludom..o tejto teme sa da pisat donekonecna. Len sa cudujem ludom ktori su stale poslusne ovecky a nosia do kasicky uz aj tak najbohatsej mafii na svete.

lusyke
31. júl 2014

@lucinkaboz ja veriaca niesom, sama niesom pokrstena a svoje dieta by som tiez nedala. Ked si chce niekto verit je to jeho vec a problem s tym nemam ale ked pocujem o takych fararoch tak ma to vie riadne rozculit. Cirkev napachala tolko zla a este budu kazat ludom..o tejto teme sa da pisat donekonecna. Len sa cudujem ludom ktori su stale poslusne ovecky a nosia do kasicky uz aj tak najbohatsej mafii na svete.

milota164
31. júl 2014

zalezi od farara, naozaj je to individualne treba sa opytat

mawka
31. júl 2014

@lusyke najbohatsia mafia na svete - vyborne si to vystihla... lebo ktori idu proti nim, su likvidovani roznymi sposobmi odjakziva /nehovorim, ze sa striela na ludi, ale daleko to od toho nema a v minulosti sa vrazdilo aj tak/, maju obrovske majetky a pritom kazu striedmost, bojuju proti materializmu, odsudzuju homosexualov ako uchylnych ludi, ale sami zneuzivaju veriace deti.. proste je toho moc. a hlavne paktuju sa do politiky, do kazdeho aj tam, kde ich netreba. odsudzuju ine nabozenstva, sekty, ale sami sa ako sekta spravaju. manipuluju ludi skoro 2000 rokov... hovorim skoro, lebo kym zil Jezis, tak sa toto nedialo, to len jeho naslednikom prdlo v bedni a videli v tom vela penazi a velku moc. tot je vysledok.

mima4
31. júl 2014

@petrowna
z akej si cirkvi?

Moj nazor, ze nemal by byt problem ale ked chces dobru krstnu zvazuj, do akej miery je schopna sestra plnit si svoje povinnosti voci dietatu - viest ho k Bohu, a teda sa mu po duchovnej stranke venovat a v pripade vasej smrti postarat sa on.

lucinkaboz
31. júl 2014

@mawka všetko je to tak ako píšeš,bibliu poznám..

lucinkaboz
31. júl 2014

@bobika492009 aky zaklad pre babetko....? dieta sa nemoze samo rozhodnut comu chce verit,hned je pokrstené...ako keby sa niečo zmenilo tym,ze pokrstene nebude...

monikapindjakova
31. júl 2014

@stano4000 cirkev je cela skazena a budu ukazovat prstom na ludi,ktory sa rozviedli ale pritom nevedia co je za ich trapenim a preco to urobili.ja stale tvrdim a stojim si za nazorom,ze radcej nebudem chodit do kostola a budem zit tak ako sa patri ako chodit sa modlikat do kostola a pretvarovat sa aky som ja krestan a popritom budem ohovarat a intrigovat vsade kde sa da a pachat zlo.90% krestanov je iba pretvarka a snad tých zvysných 10ˇ% su ludia,ktori naozaj veria v Boha a podla toho sa aj spravaju.viem to aj podla mojej vlastnej skusenosti,pretoze kazdeho co poznam co chodi do kostola je to len o pretvarke a chodi tam len preto ze sa to "musi"

hanatom
6. aug 2014

@stano4000 ak je žena týraná, podvádzaná, tiež má ostať v manželstve?ťažko, že... 😒

pemasinika
21. aug 2014

Mňa v čase, keď som sa rozvádzala zavolali za krstnú mamu a farár povedal, že môžem byť, lebo ešte rozvedená nie som.

lienka737
27. aug 2014

Katechizmus katolíckej cirkvi:
Aby sa krstná milosť mohla rozvíjať, je dôležitá pomoc rodičov. To je aj úloha krstného otca alebo krstnej matky, ktorí majú byť presvedčenými veriacimi, schopnými a ochotnými pomáhať novopokrstenému, dieťaťu alebo dospelému, na jeho ceste kresťanského života.

Kódex kanonického práva:
Kán. 874 - § 1. Aby niekto bol pripustený na prijatie úlohy krstného rodiča, je potrebné:
1. aby ho určil sám krstenec alebo jeho rodičia, alebo ich zástupca, alebo ak títo chýbajú, farár alebo vysluhovateľ, a aby bol schopný a mal úmysel plniť túto úlohu;
2. aby zavŕšil šestnásty rok života, ak diecézny biskup nestanovil iný vek alebo ak sa farár alebo vysluhovateľ domnievajú, že z oprávneného dôvodu treba pripustiť výnimku;
3. aby bol katolík, pobirmovaný a ktorý už prijal najsvätejšiu Eucharistiu, a viedol život primeraný viere a úlohe, ktorú má prijať;
4. aby nebol postihnutý nijakým kánonickým trestom, zákonne uloženým alebo vyhláseným;
5. aby nebol otcom alebo matkou krstenca.
§ 2. Pokrstený, ktorý patrí do nekatolíckej ekleziálnej spoločnosti, sa má pripustiť jedine spolu s katolíckym krstným rodičom, a to iba ako svedok krstu.

kaktusik007
2. sep 2014

@lienka737 a aj tak krstna mama mojich deti porusuje minimalne bod 3 - a 4 vobec nerozumiem 😀 😀 😀

Strana
z2