Môže ísť bábo von až po krste, alebo aj pred ním?
Ahojte, chcem sa opýtať na váš názor, lebo už si neviem sama vybrať čo je správne/nesprávne 😒 ....ide o nasledovné: starší rodinní príslušníci typu babky a pod. mi hučia stále dookola, že s bábom nemôžem ísť skôr von do mesta a pod. kým ho nepokrstíme (bo čo keď sa niečo stane). 😨 ....názor mladšej generácie v našej rodine tvrdí, že v dnešnej dobe sa na to tak striktne neprihliada ako v minulosti, že kľudne môžme bábo zobrať kde chceme a kedy chceme už pred krstom.....čo vy nato?? ku ktorej strane sa priklánate? lebo ja som už šalená z toho 😅
keby to tak bolo tak moje baby by este nemohli stale ist do mesta 😀 😀 😀
@grace82 a to akoze deti, co nie su pokrstene, tak vobec nechodia von, alebo ako? my sme syna krstili, ked mal asi 2-3 mesiace a to sme akoze nemali hodievat von? prosim vas, mate svoj rozum, tak rozmyslajte a na takymi blbostami, co babky a tetky hovoria len mavnite rukou. je krasne teplo, samozrejme ze treba ist s deitatom von. a ako by ste napr isli do poradne, ked nemozete ist von? dieta ma byt vonku kazdy den. ci je teplo, ci prsi, ale snezi, alebo mrzne, stale. kazdy den. aj ked neni pokrstene. naco babky hned myslia na to, ze sa nieco stane. co akoze sa ma stat? myslienkami na zle sa atane zle, preto treba mysliet pozitivne.
moja mala nie je pokrstena a teda to by nemohla akoze von ?
@grace82 u nas je to iste,ale ja si robym podla seba.jednym uchom dnu a druhym von.moja prva dcerka bola v oktobri, tak po 3tyzdnoch som snou vysla vonku.keby si vydela tie reakcie okolia. 😠 vôbec ich nezaujimalo ako sa mame a ako sme to zvladli,ale prve co bolo ,ze co robym vonku,ze este nevideli zeby som krstila
Moja dcera krstena nie je ani nebude pokial sa preto sama niekedy nerozhodne ale co sa tyka tvojho prispevku je to totalna hovadina. Ked si predstavim kolko rodicov dava babatko krstit az okolo 3-4.mesiaca,co dovtedy s nim nemaju ist von??....V tomto pripade by som sa uplne vykaslala nato co si hovori starsia generacia a ked bude takto krasne sup hned do kocika a von na prechadzku ;)
Chráň boh. Až po svadbe. 😀 😀 😀
@grace82 co ti kaze zdravy rozum. Babo potrebuje cerstvy vzduch a ak snim nepojdes von urobis horsie.Na keci starych mam kasli.Cest ich sedinam 😉 Poznam tie reci ,no vsetky tri deti boli na 3 den ako sme prisli z porodnice von kedze sa narodili ked bolo teplo a su tu zivi a zdravi. 🙂
@grace82 tie nazory starsej generecie v tvojej rodine vychadzaju iba z toho v akom obdobi sa oni narodili a aka bola tradicia v tej dobe.v minulosti nebolo nicim vynimocne dohodnut krst este pred narodenim dietata a po narodeni sa krstilo tak skoro ako sa len dalo...co najlepsie do ukoncenia sestonedelia.matka,ktora bola v sestonedeli nemohla ist do kostola..az potom,ked jej sestonedelie skoncilo.tieto tradicie su stovky rokov stare a niektore rodiny ich stale dodrzuju...nevidim na tom nic poburujuce ak sa nieco tradicne zachovava v rodine.problemom dnesneho sveta je pominutie tradicii a prichodu moderneho sveta a tu sa zacinaju konflikty medzi generaciami...starsia generacia vnima tento problem tak ako sa v tom naucili zit a co bolo pre nich stovky rokov spravne a ak sa nad tym zamyslime,tak ich obavy maju korene len v tom,ze nam chcu len to nejlapsie...a najlepsie je to v com veria oni.je tazke preonacit 80 rocnu starenku na zvyky modernej doby....nieco ubuda,nieco pribuda,nieco sa zlahcuje...menime tradicie a ich dolezitost v nasom zivote,ale predsa len my sme ti mladi a mali by sme chapat hlavne to,ze pojem tradicie ako ju vnimaju nasi predkovia a starsie generacie by sme nemali brat ako na hlavu postavenu teoriu.v tedajsom svete to znamenalo mat istotu a ochranu pred zlom a ten,kto sa tomu len troska rozumie alebo ho to len troska zaujima,tak nebude tu trepat neinteligentne poznamky typu '' moja dcera nie je pokrstena tak nemam chodit von? '' to je troska primitivna ironicka odpoved a podstata je tu v niecom uplne inom.ti starsi veria v nieco co mnoho mladych nepochopi a potom maju sproste poznamky.treba respektovat a konat podla vlastneho uvazenia,ale tak,aby sme nemuseli zbytocne urazat starsiu generaciu,len preto,lebo oni veria v sile krstu inak ako mlada generacia.
ja nevychadzam z udivu :D:D

Na názoroch staršej generácie sa dá občas iba zasmiať. No samozrejme nie do očí. Ja som si názory starších slušne vypočula, poďakovala som za ne a urobila som si po svojom 😀
P.S. Ešte počkaj aké srandy si vypočuješ časom. Ohľadok kočíkovania, obliekania prebaľovania, dudlíka, nosenia na rukách, kojenia, odúčania od plienok, .... A hlavne ohľadom výchovy. Hold starší si vždy maslia, že sú i múdrejší 🙂