Môže mať dieťa krstnú mamu evanjeličku, ak my sme grékokatolíci?
Dakujem za odpovede.
Nie nemôžeš, teda aspoň u nás nie. Na náuke sa vypisuje papier, kde sa farár pýta akého vierovyznania sú krstný rodičia. A krstný rodičia sú na to, aby viedli dieťa ku tej viere v akej je pokrstené, takže by to nedávalo na krste logiku. Či vy kôli čomu dávate krstiť dieťa???
my sme krstili v rímskokatolíckom kostole, krstná mama je katolíčka a krstný otec mal byť evanjelik. A tam nastal problém, lebo to nemôže byť. Napriek tomu stál pri nás - to nám tak poradil farár, ale je "len" krstný svedok. A v krstnom liste napísaný ani nie je. Ale syn ho volá krstný
tak ako napísala @drobcek26l ale podla mna je to nefér. ak rodičia no a najma krstný rodičia veria v Boha , tak to krsňa majú viesť k viere, aby ju malo v srdci a riadilo sa ňou v živote . je to trošku utláčanie katolíkov pred evanjelikmi a samozrejme naopak. Boh je pre všetkých jeden a nemalo by sa pozerať pri krstnych rodicoch na toto . My sme evanjelici a moja sestra krstila mojho syna , je katolíčka. nik v tom nevidel žiaden problém, ani farárovci a vobec nie my . doležité je , že verí v Boha a že ho touto cestou vedie 🙂
Môže, ja evanielička nie som,moje krsiatko áno. Sme predsa kresťania, a Boh je len jeden tak nechápem tieto predsudky.
My sme evanjelici. Našu dcérku sme krstili toto leto a my sme museli mať krstných rodičov evanjelikov. A kedže mám kamarátky katolíčky alebo neveriace, krstnými rodičmi sú starí rodičia. Dokonca viem aj o prípade, že jeden z rodičov nebol pokrstený a farárka odmietla pokrstiť dieťa. Ale mám aj známych, tí sú krstnými aj keď jeden z nich je len krstený a druhý ani to. Záleží to od farára.
moje deti maju za krstnu mamu moju kamaratku, ktora ani nie je pokrstena. Oficialne ale v krstnom liste figuruje ako svedok krstu, co zase mne fakt moze byt srdecne jedno, ako nasu krstnu mamu ma v evidencii Vatikan.
Na druhu stranu, je to clovek, ktory ma tie spravne nazory na zivot a viem, ze moje deti naozaj bude vychovavat a viest prikladne a v ramci desatora - ci uz clovek veri v boha alebo nie, kazdy z nas by mal mat v hlbke duse zakorenene tie spravne moralne zasady a v tomto duchu vychovavat svoje deti.

nie, teda ak nechcete do evanjelického kostola