Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
@jajka257 v niecom sebec som ale v takej hluposti urcite nie,neznasam byt v strede pozornosti..ale ved na obrade a hostine kazdy vedel ze ty si ta naj tak nechapem co ta stvalo..mna svokra strapnila pred 30ludmi,bolo mi zle a vkuse som zvracala a aj tak som si nenechala pokazit den,vsetko mi bolo jedno,videla som len seba a manzela a to ze sme spojili nase zivoty
@simuska910 pred štátnicou trochu doštuduj aj gramatiku. Husi nie husy
Hlavne ze tu odpovedas na 20 komentarov a zakladas diskusie... Keby si skocila kludne aj do tesca alebo objednala nieco cez net uz to mas 10x vybavene. Akoze tiez by som si nedovolila ist niekomu na svadbu v bielom. To mi chces povedat ze mas v skrini len jedny saty???
@petulda333 no vidis. My sme povodne chceli malicku svadbu, a uz ked nas dotlacili dovelkej, tak som aj povedala, ze mam kremove saty a videli aj fotku, tak ma nastvalo to, ze bola taka blba a urobila to.
@dominika6 ja som sa jej ipytala, ze ci si nepomylila svadbu, ale nedoslo jej.. hold smola😋
@perzefona ja nemam ani jedny!teda take na leto mam asi 4ks ale take na akciu ziadne..nie kazda ma plno handier
Boze ja som mimo... doteraz ma ani nenapadlo, že biele šaty môžu byť až taký problém 😝 a to moje kočky na všetkých svadbách majú krásne siroke biele šaty s bielymi perličkami... boze to je trapaaaas 😀 ja sa myslím, že z výraznými doplnkami sú tie šaty úplne ok, samozrejme ale žijeme v krajine plnej predsudkov a vystavených ukazovákom 😉 takze buď najlepšie sa priamo opytat nevesty a nie na MK nezainteresovanych dam...
@perzefona prosim ked si das uz namahu komentovat tuto diakusiu tak si skus najprv precitat vsetky komentare skor ako ma zacnes osocovat a nie len prve 3. Dakujem 🙂
@simuska910 biele saty by som si urcite nedavala.... na mojej svadbe mala jedna sesternica z muzovej strany biele (asi to nedomyslela, co uz...) a nic trapnejsie som nevidela. ja som to nejak neriesila, ale kazdy sa jej pytal, ci chce byt silou-mocou nevesta a ci sa chce uz vydavat, ci to fakt nemala ine saty na vyber, atd.... aj ked si cez ne potom dala cierny tenky dlhy salik (niekto jej pozical), aj tak sa citila velmi blbo. takze za mna - hocico ine, len nie biele
@jajka257 ja som chcela tiez malu svadbu a tiez sme boli dotlaceni do velkej ale nevnimali sme to..pre mna su to hluposti,ktorymi si nenecham pokazit nieco take krasne
A štyri hodiny v čudu. Mohla si ich radšej využiť na učenie na štátnice, alebo si za ten čas kúpiť nejaké šaty, ktoré by si už nemusela viac riešiť a mohla sa spokojne učiť.
Kočky este mi povedzte, čo ste to mali na svadbe za hostí, ked ani nevedeli, kto je nevesta 😯
@pribinak som rada ze tu tu mame aj neomylne zeny ktoré sa nikdy v pisani nepomylili. Ja sa za svoju chybu ospravedlnujem samozrejme. ubehlo mi to 🙂
Samozrejme si možeš dat biele šaty,ak to niesú priamo svadobné,tak prečo nie,ja som mala na svadbe mojho brata biele,dokonca aj dlhé,s farebnými ornamentami,každému bolo jasné,že to niesú svadobné šaty,nikto si to ani nevšimol ani nemal poznámku,na farbe vobec ale vobec predsa nezáleží...
@sirinka to neboli hostia, to bol personal hotelu😂😂😂
@dominika6 ved si doberam, ked mala svadbu, tak nas radsej nepozvala, lebo som si z nej robila srandu, ze jej to vratim a tak to neriskla😂😂😂 ale ja by som to nikdy neurobila, na svadby chodim zasadne v satach inej farby ako biela a kremova. Ked som bola prvou druzicou, musela som mat saty podobne s nevestou, zelala si to a necitila som sa velmi prijemne...😃
@simuska910 ak je v 6. mesiaci, tak si kľudne zober biele šaty a červené doplnky, čierne šnurovacie sa mi zdá, že by sa menej hodili, kvôli šnurovaniu, všetky doplnky si daj červené, topánky, kabelku , náušnice, nechty. Čierne šaty na svadbu nie, čo vyššie jedna písala, tie si môžu dať staršie dámy, mladé, slobodné skôr svetlé a nohavicový kostým tiež nie. Teraz nevesty dávajú aj iné ako biele šaty, bola som na svadbe jednej maliarke, ktorá mala nádherné šaty vlastnorúčne maľované s nádychom do ružová.
Biela u nevesty znamenala v minulosti čistotu. Tie tvoje sú ako malé biele, tak ako sú malé čierne a nevesta by také určite nemala
@simuska910 zas sa neurážaj, za tu dobu co tu sedíš na koni by si v nejakom obchodnom centre ci na nete nasla nejake vhodne šaty
@simuska910 Pozri. koľko ľudí, toľko chutí. Aj mne by bolo šumafuk, kto má čo na mojej svadbe. Ja som mala malú svadbu a šaty som mala zelené, takže nič klasické. Ale ja si ako hosť jednoducho biele šaty na svadbu nedávam. Pretože sa skrátka nehodí. Tak ako si na pohreb neoblečiem červené. Biele šaty na svadbu fakt iba pri už spomínaných bielo ladených svadbách, alebo ak si dieťa. Samozrejme, vždy sa niekto nájde, kto poruší dress code. Buď mu to je jedno, alebo rebeluje naschvál, alebo potrebuje na seba upútať, alebo je neznalý bontónu. Na svadbu, pokiaľ nie je úplne jednoduchá, sa nechodí ani v nohaviciach, ani v "štýlovom overale". Myslím, že tvoj kompromis, puzdrové šaty sú najlepšie riešenie. Možno tam bude niekto v bielych a nebude to nevesta, ale to bude jej prešľap. Ak nie mladá generácia, tak stredná a staršia si to určite všimnú a preberú.
@simuska910 Moct mozes, nikto ta odtial asi nevyhodi, ale biela na svadbe patri neveste. Este male dievcatka, to hej, ale vacsine neviest biela na inych vadi a je slusne obliect si nieco v inej farbe. Alebo sa musis zmierit s tym, ze pravdepodobne sa nad tym par ludi pozastavi
@simuska910, poviem ti za seba, keby som ja bola nevesta, chod v com len chces. Ved ja by som nemala kratke ale dlhe. Takze za mna, mne by to bolo ozaj jedno. Mne dosiel svedok v rifliach a v jeho pripade som bola prekvapena ze nema teplaky, lebo on ma 140 kg, takze super ze nebol holy 🙂 A vobec ma to netankovalo. Bola som rada ze tam bol.
@sirinka koľko rokov majú tvoje kočky? družičky také do 15 rokov teraz nosia nádherné biele šaty s perličkami
Čítala som raz jeden príbeh, ktorý písala sama matka ženícha. Mala dcéru dospelú, peknú a chcela, aby aj ona bola krásna na svadbe svojho brata. Kúpili krásne dlhé biele šaty a keď sa objavili nevesta a švagrina, bol veľký trapas, lebo švagrina vyzerala oveľa lepšie ako nevesta, Všetci mali pokazenú svadbu. To by sa nemalo stávať, ale také mini šatôčky podľa mňa môžu byť, to nie je o predsudkoch, ale o tom, aby nevznikla trápna situácia, že nebudú vedieť kto je nevesta, najmä teraz, keď nevesty veľa krát nemajú závoj, venček korunku
@pribinak ja sa neurazam. Pokial viem komunikujem stale s tebou slusne. Jediny kto sa ma tu snaží urazat od zaciatku si ty. 🙂
@mijo53 jasne, že sú to deticky... 😉 mne je to celé smiesne, ja si vobec nepamatam, čo mali hostia na mojej svadbe, bolo mi to jedno, po obrade som sa aj ja hneď prezliekla do červenej platenej sukne a bieleho tielocka, keďže boli pekelne 40 stupnove teploty a svadbu som si chcela užiť a nie vytrpieť...
@simuska910 ahoj, podla mna su v pohode, daj si k nim vyrazne doplnky..nehodili by sa dlhe biele saty, jednej kamoske tak prisla sesternica a este dary v kostole niesla, vyzerala presne ako nevesta, vsetci si to hned vsimli..
A ja som sa vydavala tiez v 6m a nemala som tortove, ale boli velke s mensim korzetom. Pripadne sa jej opytaj ake bude mat saty, ak by mala kratke biele saty, tak by som si ich neobliekla urcite.

mne osobne by ako neveste na svadbe vobec nevadilo, keby tam mal niekto biele šaty , asi by som si to ani neuvedomila, ba mne by sa to asi aj páčilo keby tam boli baby v bielych šatách (pre mňa omnoho lepšia farba ako napríklad taká príšerná fialová alebo pohrebná čierna- kto by sa mal na to pozerať v taký veselý deň ? 😀 )
.
ale ked vačšina bab píše, že to je porušenie etikety- tak asi majú pravdu a dala by som si ako hosť iné ...
.
hoci mimo moje chapanie je skôr neodpustenie toho, že niekto tam biele šaty mal- tomu vobec nerozumiem... ale zas nemusím všetkemu rozumieť 😎