Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
@maxilou davam si ine nakoniec takze asi som si ich dostatocne neobhajila. 🙂
@simuska910 Veľmi pekné šaty 🙂 Ja by som si ich pokojne na svadbu obliekla... Ja som mala svadbu pred necelym rokom a ako tak nad tym rozmyšľam, či bol niekto v bielom? Neviem. Neriešila som to... Ved kazdy vedel, ze ja som nevesta... Urcite by som sa na tvojom mieste, pred statnicami nestresovala este aj nad tym ci sa tieto pekne a elegantne šaty hodia na svadbu. Hodia 😉 Budeš kočka 🙂
@simuska910 😀😀buď Prosím ťa sama sebou a sama si uváž, či sa také šaty hodia. Ja osobne bielu milujem, nevidím na tom nič zlé. Fakt som o výbere farby nikdy nepočula nejaky bonton. Keď sa ti tvoje šaty ľúbia, sedia ti, hodia sa, prečo nie! No ešte to tak, aby som ako nevesta predýchavala aké šaty kto má, veď nevesta má úplne iné starosti. Nám svadba tak ušla až no, neviem si predstaviť žeby som ešte riesila, kto má čo oblečené kedy? Za stolom to pozorovala? Som mala problém ku každému svadobčanovi prísť, nieto riešiť šaty😩😩
ešte jedna jalová akademická uvaha - ked logicky človek rozmyšľa, farba, ktorá je najviac stredom pozornosti- oči aj fotoobjektívov- je to rozhodne červená - určite nie biela ... prečo sa potom nevesty nevydavajú v ohnivo červených šatách ked cielom ich šiat má byť pritiahnuť pozornosť ? Tými by práveže pritiahli pozornosť a oči úplne všetkých, vtedy by som pochopila že by nik iny takú farbu nemal mať ... ale nevinná biela panna môže byť aj družička či iná svadobčanka 😅 😅 😅
@simuska910 ahoj
tieto saty niesu vhodne 😒
@fra ja niekedy ozaj nechapem....ja som mala biele,moje sesterky mali=normalne som si pozerala fotky 😀 teraz...naratala som dve v bielych a asi tri boli v kemovych satach...a voooooobec mi nenapadlo riesit toto.
Ved svadba nie je o farbe siat,ani o mieste,hudbe,jedle=to je pre hosti,aby sa dobre citili,pozvali sme si ich my s manzelom,chcei sme mat vsteko,co najlepsie=kvoli pohodliu ludi,hosti
my dvaja sme sa tesili jeden z druheho...a uzili sme si ten den
ved nevesta je vzdy nevestou...nechapem ako sa moze niekoho dotknut,ze ma niekto bilele saty tiez
a keby sa aj 1Odievcat v bielych satach "predvadzalo"...je to ich problem,nie moj ako nevesty 😀
a inak,ja som si mohla "dovolit" biele saty 😀 😀 😀 😀
mozno preto som riesila ine veci ako saty ostatnych zien a tesila sa z inych veci a na ine veci 🙂
biela farba svadpbnych siat sa traduje od cias Napoleonovej manzelky,chcela vyzerat mladsie=vraj...a niekedy sa bralo,ze biela bola farba cistoty...ale to je tiez iba ludsky vymysel...
keby sme bazirovali tak na inych veciach v zivote ako bazirujeme na tej bielej farbe
to uz snad ani nie je nejaka mini dedinka na Slovensku,kde by sa taketo nieco riesili...j
@sono2 ja chapem, ze niektorym nevestam ina zena v bielych nevadi, ale mne by vadila, tak prosim, prejav trosku tolerancie aj ty voci inym nazorom.
Citat prispevok typu - a sak vies co, mne by to nevadilo ako neveste, tak urcite aj ta nevesta uvazuje rovnako ako ja, daj si tie saty, len si daj, len ten moj nazor je spravny...prepac, ak krivdim, mne to tak znie.
Ver mi, ze ked som sa ja ako nevesta v smotanovych satach ocitla vedla druzicky v smotanovych dlhych satach, tiez skoro robe, boli sme este aj v zabere, zacala sa tam predvadzat. Neverim, zeby autorka temy toto spravila, ale bolo to vrcholne trapne.
@stevvvka nic take by som neurobila. Nie som ten typ co sa rad predvadza a podobne. Uvedomujem si ze je to den nevesty a aj chcem aby to tak bolo. Keby som ten typ tak sa ani nepytam dam si ich a neriesim. Myslim ze to ze som sa spytala na nazor inych zien same svedci o mojom charaktere. 🙂
@stevvvka ja som vyjadrila svoj názor, neviem prečo by som mala na niekoho brať ohľad. Zapracuj na svojom sebavedomí. Ja som mala také šaty, že som bola najkrajšia, mala závoj, klasickú bielu robu. Pochybujem keby si dal hocikto biele šaty nikto by sa mi nepodobal ani nevyzeral ako nevesta ani ja sa na iných svadbách nepokúšam vyzerať ako nevesta ani som to na žiadnej svadbe nezažila a to som ich absolvovala dosť.
@sono2 ja sa na nevestu podobat ani nechcem a uz vobec nechcem putat pozornost alebo sa predvadzat ako niektoré dievcata mi tu pisu. Ja som to ani nemyslela nejako v zlom. Len som chcela vediet ci to v nich zvladnem alebo nie. Necakala som se sa tu zacne rozsiahla diskusia. 🙂
Nečítala som celú diskusiu, ale tu je stránka o móde:
http://www.modnipeklo.cz/radi/bile-saty-na-svatbu/
http://www.modnipeklo.cz/diskuse/saty-na-svadbu...
Občas tam chodím, vyzerá, že väčšina žien registrovaných na fóre čo to vie o dress code a troška sa možno vyznajú. A hlavne nikomu nenadávajú do blbiek a podobne, ako je tu občas zvykom ;)
Ja by som teda na svojej svadbe nikoho iného v bielom nechcela... Ale zase som už bola na svadbe, kde nevesta chcela, aby nevydaté devy prišli buď v bielej, alebo nejakej inej svetlunkej farbe. Na Tvojom mieste by som to určite prediskutovala s nevestou. Je to jej deň a ak by mala pocit, že na seba strhávaš pozornosť patriacu jej, asi by ju to netešilo.
@simuska910 si na mk prvý deň? Tu ti napíšu aj opak toho čo si myslia len aby bol iný názor a mohla sa začať búrka názorov😀😀
@sono2 nie som tu prvy den ale je pravda ze neprispievam ani nezakladam velmi fora a diskusie takze som necakala ze sa to az takto vyvinie 🙂
@simuska910 😀😀pri najhorsom ak budes moc krásna ťa nevesta vyčape po hlave s kyticou že ty ty ty krajšia v bielom to čo toto? Všetci kukajú len na teba si mi svadbu pokazila😂😂😂
@sono2 vies co ona nie je ten typ. Ona je super baba. Len jej mamina tu svadbu velmi preziva. V podstate to cele aj planuje kedze nevesta sa uci. Proste to bude obrovska romanticka svadba s kocom a konmi a tak ;)
@simuska910 pozri. Ak už máš teraz pochybnosti tak obleč iné. Ja osobne som v bielej nikdy nebola. Vždy mam nejako kombinované alebo ružové alebo tak. Celom si tie šaty neviem predstaviť na postave. Ale určite nevyzerajú ako svadobné. Samozrejme, že ti tu napíšu baby kopec názorov. Tak, keď máš už teraz pochybnosti, tak ich nedavaj. Verím, že existujú nevesty, ktoré by to urazilo, boli pohoršene ja taká nie som. Mne jedine prisla svagrina celá v čiernom ešte nohavice. Jej vec. Akurát to nebolo pekné, to je celé. Zober do úvahu človeka, ktorému ideš na svadbu a bude to ok.
@simuska910 nič si nevyčítaj.vobec mi nepripadas ako niekto kto chce druhému pokaziť svadbu.prave naopak, nie si si istá tak si sa opýtala.chcela si vedieť názor.tiez nechápem keď sa niekto hneď začne do druhého obúvať, robiť z komára somara a vkladať ti možno do úst vety alebo myšlienky, ktoré nie sú tvoje. Chcela si rady a dostala si aj kúsok viac.niektore sa proste na tebe vybúrili, ale ako vidíš názory su rôzne a tak to asi bude aj na tej svadbe.mnohym by to nevadilo ale našli by sa aj taki, ktorí by to okomentovali. Ja ti ešte raz prajem, aby ste si tu svadbu všetci do sýta užili 😉
Ja tak skôr bielu k moru, ale pravdu poviem, že ma nikdy nenapadlo dať biele šaty na svadbu ani také nemám.
Ja poviem za seba - biele saty by som si na inu svadbu okrem tej svojej nedala a keby si dal niekto biele saty na moju svadbu, dost by ma to nahnevalo (nastastie to nikoho nenapadlo). Mozno ti tu napisu zeny, ze im by to nevadilo, no garantujem ti, ze minimalne 90% zenam by to vadilo, a to dost, aj ked by to mozno nepovedali..Argument, ze nemas ist kedy do obchodu, hm, no neviem, tiez som statnicovala, a teda dost som to prezivala, ale vybehnut na hodinu von snad mozes, ako pozeram, si z BA, staci zbehnut napr.do Auparku a tam urcite nieco kupis - odporucam napr. Peek&Cloppenburg, tam maju pekne spolocenske saty, kupovala som si tam aj na promocie..
@simuska910 ja by som si ich v pohode dala. Ries v com sa budes citit dobre a nie co sa ma a co sa nema nosit. Ide leto,biela je fajn. A komu sa nepaci, ma smolu.Mne sa velmi tie saty pacia a v kombinacii s doplnkami to bude urcite super. Ja som si naposledy obliekla modre,len preto ze mi idu k vlasom,k ociam a modra je top a modra toto hento aby si ladila k partnerovi a bla bla a pritom ja modru nemusim vobec,tak to aj dopadlo,cely cas som myslela na to kedy uz tie saty konecne vyzleciem...

@sono2 po precitani niektorych komentarov to tiez lutujem. take veci som sa o sebe podozvedala. :D cudujem sa ze este nesedim v base.