Môžem ísť na svadbu v krátkych bielych šatách?
Ahojte žienky. Robim maly prieskum. Je podla vas veľký problem ist na svadbu v kratkych bielych šatách? Nie som nevesta ani nikto nejako specialne dolezity na danej svadbe. Co sa tyka topanok a týchto veci tak bud cervene alebo cierne. Co myslite? Budú tam ukazovat na mna prstom? Davam to sem este raz lebo som to omylom dala ako otazku a neda sa mi uz odpovedat. 🙂
@sono2 dakujem ti krasne za tvoje komentare a nazor. Si tu jedna z mala ktoré pochopili moju situáciu a neoznacuju ma tu za blbku ktora chce na seba strhat pozornosť a podobne. Ale ak si predstavim ze na tej svadbe budu zeny ako tu tak si dam radsej nejake puzdrove aby ma nezozrali. O nevestu sa nebojim. Tá je zlata a nepreziva to ako neviem co. Koniec koncov su tie saty ala mileticka ci ako to tu bolo napisane. A potom su dost kratke a vhodne tehotnej neveste po polnoci. 😀 takze si necham poradiť od odbornicok na etiketu a módnych guru a zvolim nieco ine. Kazdopadne velmi pekne ďakujem. Vazim si tvoj nazor 🙂
nie, v bielom je nevesta
@sardinka335 mohla by som ta poprosit nenavazaj sa tu do ostatnych... Svoj názor si vyjadrila to akou formou nebudem rozoberat. Precitala som si ho a beriem do uvahy no nikoho ineho nezaujal... To ze si statnicovala s 2 deti je sice obdivuhodné ale je mi to jedno. Ja v takej situacii nastastie nie som a neviem si to ani predstavit. A predstav si tiez nestudujem na Alzbetke.... Dakujem za respektovanie mojej prosby. Pekny den
@simuska910 Ja teraz odveci, ale už pol hodinu sa smejem na tej "blbke". To je bohovský výraz. Budem používať. 😀 😀 😀 😀 😀
@simuska910 ak sa ti nepáči tak je to tvoj problém...vieš ako sa hovorí ,,na blbu otazku, blbá odpoved,,. 😉 Čo koho zaujalo to nechaj na iných - iný si radi prečítaju ako sa vhodne obliect na spoločensku prilezitost ved učime sa cely zivot.
@koniarova 😀 😀 môžem ti poslat aj selfie keby si chcela nazornu ukazku.
@sardinka335 na stranke co si pridala som nenasla nic o vhodnosti ci nevhodnosti bielej farby pre svadobcanov na svadbe.. nasla som ale toto:
http://www.svadobnymagazin.sk/svadobna-etiketa/ - tam sa o farbe vobec nepise, pise sa iba o vhodnej forme oblecenia, z coho vyplyva, ze nie je dolezita farba..
@sardinka335 pokial viem pytala som sa názor realnych zien. Co si o tom myslia ony a nie co sa kde pise.... S nejakou "neznalostou" etikety to nemalo nic spolocne. To ze by to niektorej z dievcat nevadilo predsa neznamena automaticky ze neovlada etiketu alebo ze ju neovládam ja ked sa spytam na nazor inych. Je oveľa viac veci ktore etiketa prikazuje a v reále sa nedodrzuju ani zdaleka. 😉 ja som ta len slusne poprosila aby si sa nenavazala do ostatnych za to ze vyjadrili svoj názor. Snazim sa aby sme sa tu bavili slusne. Sme dospele inteligentne zeny a nie kurin sliepok.
@stevvvka a ja nikde nepisem, ze tie autorkine kritizujes ty, ale ze tie jej saty tu skritizovane boli inymi..
len to davam do suvisu s tym, ze si pisala o honosnych satach tvojho hosta a ze by ti bolo neprijemne ak by na svadbu prisla v bielej farbe a pritom saty autorky su uplne ine ako opisujes pri mladuche s mexickou vlnou 😀 (co si aj tak myslim, ze neslo ani tak u vas o farbu ale prehnane spravanie slecny ci pani)..
Bielu nie, ta je v den svadby vyhradena len pre nevestu.
biele (smotanove) saty ako host na svadbu v ziadnom pripade a uz vobec nie tie co si si vybrala - je jedno ci su z mileticky, alebo z alize, nehodia sa a hotovo. v bielom (svetlom) ma byt nevesta a nikto iny. ak by boli v inej farbe, su ok.
ja som napr. zazila svadbu, kde bola nevesta v smotanovej robe, jedna slecna prisla v jednoduchych smotanovych dlhych satach, este to doslova korunovala korunkou do vlasov. kym sa neobjavila skutocna nevesta cast hosti a cele namestie pred kostolom si mysleli, ze ona je nevesta.... 😅 no trapas...
@simuska910 pfuuuuu. KEd tak citam tuto celu hadku, dakujem kamoske, ze si zvolila aj farbu svadby- tyrkysova. Bud saty alebo doplnky. Nebolo jednoduche najst pekne saty v tej farbe, ale aspon som mala jasno... Nakoniec vyhrali tieto (objednane z netu- Jane Norman)
@ervenka peknučké su. Ale ja som rysavka a takze mam trosku obmedzeny vyber farieb. 😀 nezvladla som to ukorigovat v slusnych medziach?
opytaj sa nevesty ;)
Mne osobne sa spolocenske saty v bielej farbe vo vseobecnostiaj aj tak nepacia, asi preto, ze JA som doteraz nestretla zenu, ktora by v nich vyzerala dobre. Rovnako ja osobne nepoznam zenu, ktora ma v satniku len jedny jedine schopne elegantne saty inej ako bielej farby. Na svadbe som v bielej bola len raz-ako nevesta a ako host by som v bielych nesla.
Neviem, ja osobne som toho názoru, že na svadbu chodí v bielom iba nevesta . Jedna z mojich kamošiek družičiek si dala biele šaty krátke a dosť ma to vtedy nasralo keď som sa dozvedela, že príde v bielom, v deň svadby mi to už bolo fuk ale viacerý to aj okomentovali priamo na svadbe . Dopraj neveste nech jediná v bielom vo svoj veľký deň. 🙂
@stevvvka mexicka vlna je predvadzanie?_ty si asi este nebola na poriadnej svadbe!!!svadba je o zabave,a kazdy tancuje inak,ci si cakala ze vsetci budu stat a kyvat sa zo strany na stranu aby sa nahodou ,,nepredvadzali,,?!?boze moj zeny!
@6mia6 ako vies co si mysleli?mozno je biela jej oblubena...takw kraviny niektore riesite ze hroza fakt..a ako som pisala ak sa tu chceme na nieco hrat,tak nie je vhodne aby nevesta mala biele saty pokial nie je naozaj ,,cista,,!!
@petulda333 ak by si bola v strede kruhu a robila sama.mexicku vlnu, nebolo by ti to trapne? 😀
Tak ja už začínam byť zúfalá ako čítam diskusiu a aj odkazy a linky. Podotýkam že mám plnú skriňu šiat. V lete sme pozvaní na svadbu a ja som až doteraz mala v hlave jasno čo si oblečiem ale teraz som slušne povedané v keli. Chcela som si obliecť jedny z mojich čiernych šiat, midi dĺžka a zdobené čiernymi perličkami . Ale čítam že na svadbu čierne nie. Potom si hovorím, nevadí veď mám v skrini aj červené 🙂 A potom čítam že ani červené by nemali byť. ☹ Mám v skrini ešte aj biele ale tak tie sú už úplne nevhodné, lebo biele môže mať len nevesta 😝 A okrem toho že biele nie, čierne nie, červené nie tak ešte aj všetky moje šaty majú odhalené ramená. No asi pôjdem v nočnej košeli, lebo len tú mám tmavo modrú, pod kolená a ešte má aj 3/4 rukáv.
@marinablue preco nie cervene, tie si kludne daj, aj cierne, ja som bola v ciernych, aj ruzovych...proste len biela a smotanova nie.... teda za seba 😉
@marinablue Nelam si hlavu ja som mala minulý rok čierne šaty dlhe až po zem na svadbe. Sperky som mala výrazne červené aj cervene ústa a necítila som sa ako na pohrebe a nikto nič nevravel... 🙂 🙂 🙂
ja som mala na mojej svadbe svedkynu, ktora si dala biele saty 😝 nejako som to neriesila, ale je fakt, ze podla mna sa na svadbu do bielych siat ma obliect IBA nevesta ( a male deticky)....
@jana_eyre nie, nemylis si to. Aj ja som si dovtedy myslela, ze mexicka vlna sa robi v davoch a ak uz ju chcela vyskusat v kruhu, nemala sa postavit do stredu...🙂
Aj to je pravda, aspon sa je na com zasmiat.🙂
Najdivnejsie na tom je, ze ona skoro vobec nepila, podla toho co tvrdili ostatni, tak alkoholu to nepripisujem ..neviem..🙂
Ja som si tiez myslela, ze som suchar, ked sa mi to nezdalo vtipne...ale ono sa to vtipne nezdalo nikomu 🙂

@sono2 tomu sa hovorí BONTÓN a keby chcela tak si to vygugli. - inak prva stranka čo gugl vyhodi... ..čiže asi to nevie ked zaklada diskusie ...či si ako myslíš ze to teraz sme tu objavili ameriku? No neobjavili....len etika dávno neučí etiketu - zakladnu, nehovorim ze taku z paláca královkej Alžbety....kto chce si najde, ano nema čas chudatko štatnucuje....aj ja som štatnicovala s 2 detmi a nie na Alžbetke....a holt muselo sa zvladnut. Ale tak nie to som chcela....pridavam http://www.spolocenskaetiketa.sk/category/proto...