Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?
Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.
@lucik1412 asi úplne najlepšie je neradiť sa o takýchto veciach na verejnom diskusnom fóre. Pretože tu každý bude riešiť len to, ako by sa eventuálne mohlo dotknúť jeho, ale nikto sa nepozerá (a ani nepozná) na tvoju situáciu, tvoje pocity.
Sprav tak ako to cítiš. Už sme tu mali situáciu, kedy nás pozatvárali doma, a pomohlo? očividne nie... A nepomôže to ani teraz.
@lucik1412 takze si si dupla a aj tak nasilu tu oslavu spravis? Dufam, ze si jedina, ktora si musi nasilu usporiaduvat zbytocne oslavy. Aj ked pochybujem. Hlupych ludi tu mame pozehnane. Hlavne, ze ty si na homeoffice. Keby si bola druhy krat vyhodena z gastro roboty, mozno by si sa spravala inak. Ale sak dobre sa mi pise z teplej kancelarie. Ja ale na rozdiel od teba ziadne oslavy neorganizujem.
🤦 nemám slov🤦 to vážne sa toto niekto pýta??? Ja som už rok doma (najprv PN,potom korona) -maximalne do mesta na nákup prip.vybavovačky. Rešpektujem a chápem čo sa deje.
Taký problém🤷 dať deťom príklad, učiť ich disciplíne a rešpektovať sučasnú situáciu🤦
Rodicia by mali ist prikladom...
Toto je chore..jednak ze o tom uvazujes a jednak ze tie decka rodicia pustia ked vedia aka je sutuacia
Pre pana-jana!!!!!oslava pre 9 deti,ked vonku zuri smrtiaca epidemia a vsetci umieraju ako muchy, si sa snad zblaznila!!!!teraz ked treba prezit najmenej 5 rokov v protiatomovych krytoch , ty chces robit oslavu!!!! NAKU by som na teba zavolala spolu s matovicom a bravcom!!!
@mondolina ani som sa ťa o to neprosila. Mám vlastnú hlavu, vlastný názor a veľmi sa teším, že mi ho ponecháš, lebo ani ja tebe nepchám ten svoj, ďakujem ti z celého srdca 😀
A mimochodom, nemusíš mať strach, nariadenia dodržiavam, nepotrebujem nasilu rebelovať, hygiena, umývanie rúk a vzdialenosť od cudzích ľudí boli pre mňa samozrejmosťou už dáááááávno pred koronou, ale to neznamená, že si o celej situácii a opatreniach nemyslím svoje.
@lucik1412 a naco mi toto argumentujes? Pytas sa absolutne hlupu otazku. Predstav si, ze by toto robil kazdy. Zakaz zhromazdovania sa a ty ho jednoducho nerespektujes. A argument, ze si nikam nechodila cely cas ti ma zabezpecit nejaku vynimku? Alebo to, ze je cela trieda chora? Tak si snad nebudem do baraku volat nejaku chorlavu skupinu deti preboha.
Co su toto za ludia mi povedzte. Vazne. Zakaz plati 3 dni aj s cestou a uz tu vypisujete debilne dotazy. Co cakas zena. Vazne.
@lucik1412 Presne ja toto riesim. Dcerka uz rozdala pozvanky dievcatam z tiredy (5ks). Mala mat oslavu buduci piatok, tiez len u nas doma. Velmi sa tesila. A bum do toho prisiel zakaz zhromazdovania nad 6osob. Tak vselijak spekulujeme a rozmyslam, ze poslem ocka s dalsimi dvoma detmi (3osoby) ku babke na ten cas a tuna u nas v dome budeme len ja a dievacata (len to by zas bolo 7osob :/ Teraz je blbe niekomu pozvanku zrusit aby to pasovalo do toho poctu osob, ci ako...alebo sa zdekujem aj ja 🙂🙂🙂 A budu tu len dievcence, ja budem cakat na dvore v zahrade 🙂🙂🙂 Tiez su to dievcata len z triedy s ktorymi sa dennodenne stretavaju a su v podstate spolu cely den. Takze tam nevidim problem. len teda zas neviem ci by rodicia boli s tymto v pohode. uz sa ma jeden ocko prekvapene spytal ci fakt robim hostinu. No neviem, skusime to takto, Aby tu teda nebolo viac ako 6ks.
@gagik sestra zije v Taliansku kde len ked sa stretne rodina je to okolo 20 ludi a tam to nikto neriesi lebo ziju v oblasti kde je minimalna korona. Umrelo tam desive mnozstvo ludi a zivot sa nezastavil. Dcera jej studuje v Milane a nerobi paniku ako ty tu. Su zodpovedni a opatrni a chvalabohu zdravi. Lebo ked sa zavries do skumavky a vyjdes potom von potom to dopadne akoze imunita v keli. Tak co je lepsie?
Vsak urobte oslavu cez video chat, detom vezmi kusok torty, a nech oslavuju na dialku. Lepsie ako zrusit, takto dieta nebude sklamane, a nic ani neporusite 🙂
@evamarek77 nevysvetlíš, potom budú nadávať na Matoviča, prečo neurobil prísnejšie opatrenia a postihy
@lucik1412 Hm, rozmýšľam, čo bolo dôvodom na založenie tejto diskusie a jediné, čo mi z toho vychádza, bolo, že si chcela počuť: "Jasné, v pohode urob oslavu, všetko bude v poriadku!" No a keď sú tie odpovede iné, ako si očakávala, tak sa staviaš na zadné.
Ja by som oslavu určite zrušila. My sme mali ísť minulý víkend na oslavu k švagrovcom, nešli sme. V sobotu u nás zvonili synovi kamoši, chceli sa ísť k nám pohrať. Sorry, poslala som ich preč. Tento víkend budem mať sviatok, oslávime ho doma v trojici (muž, syn a ja). Nechápem, ako niekto nedokáže vydržať bez detskej oslavy.
Druhá vec: synovi si oslavu v marci, keď bolo zopár prípadov, zrušila. Dcére ju teraz povolíš? Keď je situácia oveľa horšia? Okrem toho, že je to postavené na hlavu, je to voči synovi veľmi nespravodlivé.
Toľko môj názor.
@lucik1412 Presne tak nie ste sama, tiez mame dilemu lebo je to fakt trosku blbe v tejto situacii robit akoze oslavu. Len prave ze v podstate sa stretne s tymi istymi detmi ako v skole len sa stretnu u nas. Nebudu tu ani rodicia ani surodenci tych deti nikto okrem tych dievcat co spolu sedia v lavici dennodenne a teda mna (ja som na RD s malym, takze nemam ani nejaky iny kolektiv ludi okolo seba pravidelne, ani sa nestretavam s nejakymi cestovatelmi a pod., len co skocim semtam (rozumej 2x do tyzdna, do nasich dedinskych potravin kde okrem mna a predavacky je malokto) na nutny nakup, cela moja aktivita takze ja samotna , by som povedala, som minimalne rizikova osoba). Ale fakt neviem co robit ani ja. Vy to teda idete zorganizovat ? Rodicia uplne v pohode ?
@h2 Lenze v marci sa zatvorili aj skoly, cize sa nestretavali deti vobec, to sme tiez nerobili synom oslavy. Ale teraz tie deti sedia cele doobedie a pripadne aj v druzine spolu v lavici, su spolu v triede. Tak len preto. Nedava to logiku. Jednoducho je jedno ci sa stretnu v skole alebo u niekoho doma.
ak nahodou bude niektore z deti covid pozitivne aj potom a musi nahlasit kde s kym bolo riskujes mastnu pokutu a proste celkovo je to od teba nezodpovedne a porusujes zakon a mozes byt za to potrestana (nielen pokutou)

@lucik1412 odpusť, ale len preto, že dieťa má zvyšenú teplotu, nie je hneď dôvod na testy, čísla sú horšie, stále sme si nie istí ako sa bude tento vírus správať, stále je tu skupina ľudí, ktorá na to môže doplatiť, žijeme v spoločnosti, kde či sa nám to páči alebo nie by sa mali dodržiavať aj morálne pravidlá, nie sme predsa zvieratá, že prežije len silnejší, ak môžeme niečo urobiť - čo i len trocha znížiť riziko , prečo nie? Nie je to nič v zlom, ten vírus tu bude stále, otázka je, či oslabne alebo nie, pre každého je nepríjemné upustiť od nášho komfortu, ale snád pár osláv dokážeme oželieť. Niekedy si kladiem otázku, čo by sme robili, keby tu bola tá reálna viditeľná vojna.... opäť, ako chceme naučiť dnešnú mládež rešpektovať pravidlá, viesť k empatii, ked my dospelí toho nie sme schopní ? Nerobím paniku, ale predstava, že neustále tú budú tvrdé ekonomické opatrenia ma dosť laká...p.s. to, že ty si na home office neznamená, že aj ostatní rodičia tých detí.../ aj ked chápem, že v škole sú celý deň spolu/