icon

Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?

lucik1412
14. okt 2020

Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.

gagik
14. okt 2020

@evamarek77 ani keby vsetci obyvatelia na 1000%percent dodziavali neviem ake prisne opatrenia korna nezmizne,je to virus,ktory tu uz s nami ostane a bude menit svoje vlastnosti,tak aby prezil co najdlhsie. Opatreniania tu nemozu byt navzdy.

h2
14. okt 2020

@loginexistuje Nehovoriac o tom, že ak bude niektoré z tých detí pozitívne, šanca, že nakazí ostatných na oslave, je oveľa vyššia, než že ich nakazí v škole.

monro
14. okt 2020

Ja by som oslavu nerobila a ani by som dceru alebo syna na ziadnu oslavu v tomto case nepustila.

silvike
14. okt 2020

@h2 Tak ano, ale ruska maju nonstop (nase su na 1.stupni) este len teraz od pondelka. Predtym boli v pohode bez rusok.

lucka_ke
14. okt 2020

@h2 súhlasím, potom sa bude skúmať kde boli, dohľadajú sa kontakty a môže prísť mastná pokuta... navyše aj rodičia by potom vinili organizátora oslavy

lucik1412
autor
14. okt 2020

@h2 syn oslavoval 10 narodeniny v restauracii 20 deti. To mu zorganizoval otec a dcerke daroval detske sampanske a kvet. A ja som nespravodliva ked jej chcem dovolit 3 kamaratky? V studiu Damskeho magazinu co pozeras je viac ludi a tiez by mohli sediet doma. Podme argumentovat vazne!!!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
silvike
14. okt 2020

Des toto cele :/
Kedy to skonci nikto netusi :/

h2
14. okt 2020

@lucik1412 Vôbec nechápem, o čom píšeš. Písala si o 9 deťoch a zrazu sú z nich 3? Písala si, že synovi si zrušila oslavu a zrazu mal 20 detí v reštaurácii? A už vôbec nechápem to s tým Dámskym magazínom, možno Ty ho pozeráš, ale ja určite nie.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
14. okt 2020

@lucik1412 vazna argumentacia a suboj mozgov moze prebiehat len tam kde su obe osoby ozbrojene a to sa o tebe povedat neda takze zbytocne diskusie
je to tvoja vola ty porusis zakon a mozes za to niest konsekvencie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
gagik
14. okt 2020

@evamarek77 ja ich respektujem,lebo nemam na vyber-nemaju hlavu ani patu. Oslavu by som sa bala spravit koli udavacom,ktorych tato korona doba podporuje,nie koli korone samotnej

nikiki29
14. okt 2020

@lucik1412 a máš istotu, že deti nie sú prenášači? Ostatní rodičia nepracujú v rizikových oblastiach? Dodržiavajú opatrenia? Nie je niekto z nich/z vás ohrozená skupina? Deti by mali mať rúška aj v družine, kontakt by sa mal minimalizovať aby sa minimalizovala aj možnosť nákazy... Ja by som k sebe také deti nepustila... ale veď sú aj ľudia anti-covid a zatiaľ žijú, takže každý podľa seba...

evaachesa
14. okt 2020

@h2 tiež mi to už nejak nesedí čo píše...dáko sa doplietla či čo 🤦😅

@lucik1412 k tej otázke ... Ľahká matematická úloha (nech ti to syn s dcérou vysvetlia ak tomu nerozumieš) 9 ľudí je viac ako 6 ľudí, čo znamená, že oslava sa v tomto prípade konať nemôže. Tak a máš to konečne vyriešené a v kľude si teraz môžeš vypiť kávičku, prípadne iné 🙂na zdravie a zdravý rozum🥂😉

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
gagik
14. okt 2020

@evamarek77 ale keby tych deti bolo 6,co je podla nariadeni ok,tak by cela oslava bola v poriadku?vtedy nehrozi ziadne riziko?ale pri 7 detoch je oslava uz rizikova?

sono2
14. okt 2020

Ja teraz práve rozmýšľam, že sme porušili zákon, keď sme sa stretli u svokry a prišiel ďalší brat so ženou na chvíľu pozrieť s deťmi sme boli desiati

@lucik1412 Ja by som urobila. Veď to nosenie rúšok je o ničom, skadanie, opätovne nasadzanie či deťmi, či dospelými veď to nemá s hygienou nič spoločné. Ja teda žijem v rakúsku a tu je počet 10 ľudí myslím a žiadne nové opatrenia ako na sk a myslím že infikovaných je menej ako na sk alebo rovnako

lucik1412
autor
14. okt 2020

Nahlas som uvazovala a nikdy by som neotvarala diskusiu na tuto temu keby som co i len tusila co sa tu rozputa. Prepnute mamicky na rodicovskej. Ktora chce nech kludne napise a posle na mna naku za umysel. Adresu vam poslem. Toto nema obdobu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mondolina
14. okt 2020

@sono2
Netýka sa to rodiny👍

lucka_ke
14. okt 2020

a zakázané, ľudia už pochopte, že sa majú stretávať len členovia jednej domácnosti

h2
14. okt 2020

@lucik1412 Takže týmto si potvrdila, že si založila diskusiu s úmyslom utvrdiť sa v tom, že robiť oslavu je v pohode. Nuž, smola.

solange7
14. okt 2020

@lucik1412 prepnute mamicky na rodicovskej? Tak to si teraz urazila cele formum vratane seba. Nemas ziadne validne argumenty a v podstate sa urazas, ze kazdy reaguje hnevom. Ale co sa cudujes? Ked nerespektujes nariadenia, potom sa sama presviedčaš o spravnosti svojho konania a nakoniec motas fakty s vymyslami?
Rob si co chceš. Adresu mi mozes napisat do spravy.

evaachesa
14. okt 2020

@gagik netýka sa to členov, ktorí žijú v jednej domácnosti ;) s inými 5timi mimo domácnosti sa stretni niekde vonku, s rúškom, odstupom a je to v poriadku ;) treba len čítať no...

h2
14. okt 2020

@solange7 Prosím ťa, ona je tu jediná prepnutá. Stavím sa, že o chvíľku celú diskusiu zmaže.

evaachesa
14. okt 2020

@lucik1412 potom nechápem načo si tu ideš pýtať rady od prepnutých mamičiek ... S rodinou si sa prečo o tom neporadila, neopýtala na ich názor? Či už poradili, len sa ti nepáčila odpoveď? Čo na to povedali rodičia pozvaných detí? Oni s tým súhlasia?

lucik1412
autor
14. okt 2020

@evaachesa ved som pisala ze mamicky su v pohode. Rodina tiez. Mne sa to nezdalo a pravom. Tych prepnutych ludi chodi po svete viac. Na kolegynu zavolali policiu a nechapala som.preco a to bolo pri prvej vlne. Teraz uz viem. Takze sa radsej udam sama za zly umysel🙏

kalutka
14. okt 2020

Tu si to radsej ani pisat nemala... moj nazor je taky, ze su spolu v skole, tak oslava by im neurobila zrejme nic. Ale osobne pre vlastny pokoj by som to minimalne posunula na neskor. Nikdy nevies, aky dobrak Ta nahlasi. Tu je tolko moralistov, ze dovidenia....

miriam11
Odpoveď bola odstránená