Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?
Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.
@lucik1412 Už som sem nechcela písať, lebo svoj názor som už napísala a myslím, že si aj tak urobíš po svojom, ale po tomto, čo si teraz napísala (15:51), mi to nedá: Haló! Už sa preber! Čo tu splietaš školu a kanceláriu? Nejde o to, že poďme si zapolemizovať, kde sa kto podľa niekoho nakazí viac a kde menej. Bol vydaný zákaz! Tak ho rešpektuj!
Troška sa nám diskusia zvrtla, ja chápem @lucik1412 čo chceš povedať, že je to "prašť Jak uhoď" ,ale ja osobne si myslím, že zatnime sa a začnime dodržiavať tie otarenie, prečo? aby sme znižili čísla a udržali prijateľné čísla, aby tí hore neboli v panike a hlavne, aby sme nemuseli žiť neustále v tej neistote môžem, nemôžem kedy zas... proste vírus tu bude a jedine čo môžeme urobiť je dodržiavať opatrenie a tkm znižovať trochačísla /ruško, odstup hygiena/ - teraz na istú dobu tvrdšie.opatrenia bez ohľadu na to či sú rozumné alebo nie...,a le ak to znížeme a budeme dodržiavať nebudeme musieť toto riešiť. ..a stále mňa trocha mrzí to, že práve tým deťom nejdeme príkladom, ako sa nám to raz môže proti nám otočiť :-/ v style však ani ty nerešpektuješ tak ani ja nemusím , ale mám pocit, že aj tak si ideš za svojím cieľom a je to asi zbytočné argumentovať...krásny príklad dala napr @peti7891
@felycity nikdy som detom nebola zlym prikladom ale to ze som sa opytala im hadam nemusim vysvetlovat. To by som sa musela riadne zapotit aby som im vysvetlila niektore prispevky. Nechapem o com este stale polemizujete? Ved je to uzavrete uz mam hadam nasadeneho ip sledovaca ze som sa opytala. Mozno len asi ja mam nechapave deti ked im od marca stale nieco zakazujem a stale je to horsie! Vsak to je aj pre dospeleho vela nie to na deti ktore boli zvyknute na zivot s kamaratmi. Pravdepodobne neriesis podobny problem ked nechapes o co mi islo. Iba o normalnu radost pre deti. Nic viac. Ziadny lunapark, akvapark ani jarmok. Stretnutie s kamaratkami. Clovek si to moze milionkrat zdovodnit ale detom to po takom dlhom case tazko vysvetlim. Da sa jasne ale to sklamanie je obrovske. Ale mozno ty si prezila podobnu situaciu a vies mi dat radu. Bola tvoja rodina uz v takomto ohrozeni? Mozno mas staru mamu co prezila vojnu. Ja neviem...
@evamarek77 to mi je luto
@evamarek77 Môj syn (4. ročník ZŠ) je doma od pondelka. Pozitívny zamestnanec školy. Kolegynin syn (8. ročník ZŠ) je doma od dnes. Pozitívny spolužiak (Mimochodom, nemal žiadne príznaky, testovaný bol kvôli chorému rodinnému príslušníkovi).
@lucik1412 vieš prečo tu tak ľudia reagujú? Presne preto, že majú toho plne zuby. Že už nevládzu. A štve ich to, že sú ľudia ktorí to porušujú a preto pribúdajú prípady. Najviac je práve z takýchto rodinných a kamarátskych stretnutí. Ja víem aké je to ťažké. Moja dcéra je veľmi spoločenské dieťa a je od tvojich deti o dosť mladšia. Je hrozné vidieť ten smútok v jej očiach. Ale neporadím si. Ja aj ona sme rizikové a aj keby nie tak neriskujeme kvôli iným. Keby aspoň mesiac sedia všetci doma tak by sa to ukludnilo.
Je aj u nás toho už tak veľa že naozaj je veľká šanca sa nakaziť. Bohužiaľ ☹️
@lucik1412 zatiaľ som voči tebe v príspevkoch vystupovala slušne tak nerozumiem o ip sledovačoch a pod, rovnako som napísala, že chápem tvoju argumentáciu a že si zlým príkladom nebolo myslené v zlom, ale skôr na zamyslenie, predpokladám, že deti počúvajú čo sa deje okolo takže vedia trocha už vyhodnotiť čo a ako, Chapem aj urobiť radosť, otázka znie či je to nutné a či sú tak nešťastné, že by neprežili bez jednej oslavy, každopádne rozhodnutie je na tebe. A rada? Moja Rodina je v každodennom v ohrození, keďže manžel je záchranár . rada ťažko, prešla som si v živote smrťou dieťaťa, narodením handicapovaného dieťa takže troška sa inak pozerám na život a vyhodnocujem čo je dôležité a čo nie. a tak sa snažím viesť aj deti, ale netvrdím, že mám patent na rozum.
Mna napríklad sere keď kvôli týmto oslavujúcim nám o 2 týždne zavrú školy a škôlky . Moje dcéry mali obe narodky teraz v októbri a pekne sme im situáciu vysvetlili a pochopili tu. A ti tu verejne podakujem keď si kvôli zavretými školám nebudem môcť vykonávať svoju prácu. Ďakujem Vám len si oslavujte a vychovavajte svoje rozmaznané deti.
@felycity to mi je luto kazdy mame nieco s cim bojujeme a urcite nebudem rozoberat situaciu v ktorej sme. Nie je to dolezite tak ako mnoho inych veci ale boli to sklamanie ked vies ze tvoje dieta za posledne obdobie zaziva neskutocne sklamania a nehovorim o chorobe alebo pokazenej hracke. Prave ze dolezite veci sa deju ja ich sa snazim zmiernit ako sa da. Len tolko.
@katulienkax my sa poznane ze kydas na moje deti??? Kto robi oslavu posli nick aby som mu vynadala!!!!!!!!!
Na čo sú komu oslavy, korona nekorona....úplná zbytočnosť
@lucik1412 Ja vas az lutujem, ze ste vobec dali tuna na forum takuto otazku prave v tomto obdobi. Sranda, jak tu v tejto diskusii su vsetky proti oslave a zrazu kazda vsetky tieto nariadenia respektuje a paralelne ide diskusia o tom ako obist nosenie rusok v MS, ako im "hrdinky" siju ruska zo sietoviny lebo vraj nikde nie je uvedene ze z akeho materialu ma byt rusko, ako sa maju mamicky burit a stazovat od Matovica, cez hygienu, ucitelky, riaditelky az po upratovacky proti noseniu ruska v MS a ako skratka dosiahnut svoje lebo ved nosenie ruska v MS je uplne na hlavu. Dokonca poniektore tvrdia ze to narusa psychicky vyvoj deti ze to ma na ne velmi negativny vplyv, a ako tie ich babky to uz vraj maju zratane a im je to uz jedno a vraj radsej umru skor ale s vnucatami ako by zili osamotene v izolacii bez toho aby sa stretavali s vnucatami. Tam uz zrazu je velmi dolezita tato psychicka stranka stareho cloveka. Ale ked chce byt v dusevnej pohode dieta a stretnut sa s dovolenym poctom deti s ktorymi sedi cely den v triede...no pohromaaaaa !!!
@evamarek77 stredne skoly boli zatvorene z prosteho primitivneho populizmu.
Kidex Modreho konika len tak na zamyslenie:
Daj prednosť povzbudeniu pred kritikou
Na stránke sa snažíme šíriť príjemnú atmosféru. Všetci si tu tykáme a sme seberovní, no to neznamená, že sme rovnakí. Každý z nás je iný a je dôležité uvedomiť si, že to, čo viem ja, nemusí vedieť každý. Preto sa, prosím, vyjadruj slušne a vyhni sa výsmechu, nadávkam a PÍSANIU VEĽKÝMI PÍSMENAMI - pôsobí to ako kričanie. Buď tiež ohľaduplná voči gramatickým chybám ostatných, občas ich predsa urobíme všetci.
A ak sa predsa len dostaneš do situácie, kedy bude pre teba ťažké reagovať priateľsky a s dobrým úmyslom, radšej nereaguj vôbec.
Kodex

nechapem tuto otazku...boli vydane zakazy a prikazy,dokonca aj s pokutami vyse 1000 eur bez napomenutia,platne od zajtra,stvrtok...a tu tato otazka..to vazne?!?...som nasrata ze vo vyhlade bude povinne ockovanie,otravuje ma rusko,je mi luto ludi co budu o chvilu na ulici,lebo poznam viacerych co ich tento korona rok zasiahol,je mi zle z toho,ako stracame slobodu...a tu tato otazka!!!presne pani kvoli takym ako vy tato mizeria neskonci...ked nemate chut respektovat nariadenia a mate argumenty,chodte zoci voci to povedat premierovi,ale nerobte toto...😈