icon

Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?

lucik1412
14. okt 2020

Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@h2 čo to je urážka? Keď sa začne do mňa navážať len preto lebo má pocit že môže? Lebo má nick? Mám citovať všetko čo tu odznelo? h2?

h2
14. okt 2020

@lucik1412 Tak o Tebe sa tiež nedá povedať, že by si si dávala servítku pred ústa.

lucik1412
autor
14. okt 2020

@h2 rešpektujem každého kto mi napísal svoj názor bez urážania, šírenia paniky a vecne. Nerozumiem čo ešte riešite keď môj názor už poznáte. Meno, rodinnú situáciu. Aký máte problém?

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lucik1412
autor
14. okt 2020

@lanvinka urcite by to zle dopadlo keby tu nebolo par ludi co.maju zdravy rozum. Predpokladam ze solange7 uz kontaktuje urady

missdiva
14. okt 2020

@lanvinka 🤣🤣🤣ja to iste ked som si precitala od @gagik, ze "vonku zuri smrtiaca epidemia a vsetci umieraju ako muchy, si sa snad zblaznila!!!! "
Tak som si hovorila, ze boze ta je poriadne trafena 🤣🤣🤣

sasa1310
14. okt 2020

@lucik1412 a čo keď si bola celé leto doma. To sme všetci doma. To fakt neviete vydržať jeden rok bez oslavy, bez toho aby ste niekde išli? Sebeckosť, egoizmus všetko v jednom. Lebo vy chcete oslavu. Tak ju majte a dúfam, že vás niekto udá a dostaneš ty 1650 eur pokutu aj tvoj manžel

lucik1412
autor
14. okt 2020

@sasa1310 keby sme vsetci boli doma tak tu ziadny virus nemame. Krasny charakter dakujem za vas nazor. Organizovali sme oslavu pred zakazom a prezijem to urcite. Kym som nezacala pracovat manzel ziadne oslavy neorganizoval takze deti to iste preziju.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
14. okt 2020

@lucik1412 no daj o mojom charaktere. Ja som dospelá žena, ktorej vygúglenie si nariadení zabralo asi 2 minúty. Na základe ktorých viem, či môžem organizovať oslavy alebo nie. Žiaden problém

lucik1412
autor
14. okt 2020

@miriam11 ako? A vy ma poznate? To je na hlavu. Normalne hon na carodejnice. Kde beriete odvahu ma takto obvinovat?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ukulela
14. okt 2020

@lucik1412 moje deti mali minulý týždeň narodeniny. 2a6 rokov. Žiadna oslava. Minulý rok párty v herni, teraz nič. Bolo mi to ľúto, ale skrátka som to vyhodnotila ako riziko, čo mi za to nestojí. Keď budú mať na jar meniny, objednám skákací hrad do záhrady a zavolám kamošov. Aké chces argumenty? Že syn mal na 10r s dcéra bude smutná? Že vírus nezmizne? Dieťaťu sa to dá vysvetliť. Keď môj 6r pochopil, že nemôže, lebo korona ... Áno, vírus nezmizne. Ide o jediné. Maximálne možné ho spomaliť, kým nebude vakcins, resp tak, aby stihali nemocnice. Kurde, keby sme sa na jar neposrali strachu, mohli sme tu mať ďalšie Taliansko s Španielsko.... Ale keďže sme teraz geroji, tak nad to možno čaká. Dcere by som sľúbila výnimočný darček s oslavu d kamoškami keď sa bude môcť. Nejde o to, že sú v škole spolu. Ide o to, že každá jedna sa môže hocikedy nakaziť, alebo prísť do kontaktu s nakazeným. A zbytočným stretávanie sa zvyšuje riziko prípadného prenosu ....

lucik1412
autor
14. okt 2020

@miriam11 sudim ze mate na vyber ci sa zapojite do diskusie alebo nie. Potrebujete za kazdu cenu niekoho urazat?

lucik1412
autor
14. okt 2020

@ukulela vynimocny darcek nenahradi kamaratky. Vysvetlit sa to da Citali ste co som pisala potom? Chapem ze pri 6 stranovej diskusii onicom s hejtermi sa clovek strati.

evaachesa
14. okt 2020

@lanvinka síce neviem k čomu konkrétne si mi to napísala ako odpoveď, ale oki. Pozri, mne je to šum a fuk, ja som tieto nariadenia nevymyslela, ja ich len dodržiavam... tak to skús adresovať tej správnej osobe čo ťa trápi, kľudne to daj do Občana za dverami, do Lampárne, do Brava ...vy si robte čo chcete, aj oslavy o 6,5 človeka keď si myslíte že je to ok ...len potom nechoďte vyplakávať a žiadať prezidentku o milosť, keď sa za taký stupidný nápad dostanete do basy ... Veď pred tým už niekoľko krát upozorňovali že teraz keď je núdzový stav, tresty sú omnoho prísnejšie...spamatajte sa už ... Ja už nemám o čom diskutovať a ani ma to nezaujíma...pekný večer...amen

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
ukulela
14. okt 2020

@lucik1412 rozumné dieťa pochopí a však oslava sa len odloží.

komir63
14. okt 2020

@lucik1412 Môžeš, ale v Poľsku.

oblecenie99
15. okt 2020

@lanvinka Aj v MHD JE problém,ale nemôžu len tak odstaviť hromadnú dopravu.Zial.Mozno aj v tých obchodoch napriklad,len to nikto zatiaľ nerieši...lebo keby začali pravidelne testovať z prevencie aj predavačky a predavačov,tak by sme sa len čudovali..a keby zatvorili aj obchody,potraviny,lebo sa tam objavili pozitívne prípady,myslím si,že by nastala totálna panika (kde by ľudia kúpili jedlo..?).Nie,nemám pochopenie pre ľudí,ktorí si kladú otázky,či MHD môže byť,že načo rusko,keď idem po prázdnej ulici..bývam v KE a ľudia s prepáčením ale totálne sr*ali na ruska,aj keď ich bolo na kope napr.na semafore desať a veselo kychali a kaslali,a to sme už mali nariadené ich nosiť,ak nebolo možné dodržať dvojmetrový odstup.Tak preto.Lebo kým to nie je povinné vždy a všade,áno,jak u debilov aj na prázdnej ulici,tak 99 percent ľudí sa na to vykasle alebo bude vymýšľať,prečo nie.Ruska nas nedpasia,ale nič lepšie ZIAL (okrem izolácie) zatiaľ k dispozícii nemáme.

lauriema
15. okt 2020

@lucik1412 Ahoj, podľa mňa teraz nie, veď ešte bude čas oslavovať, treba sa správať zodpovedne predsa. Môj syn má teraz v sobotu narodeniny a tak isto nič nebude, ani len mini pidi oslava, ani babka, ani dedko, predsa treba rešpektovať nariadenia štátu, aj keď sa nám možno teraz nepáčia

eva112014
15. okt 2020

@lucik1412
Autorka, môžeš urobiť oslavu tak, že trebárs prídu kamarátky (4 dievčatá) k tvojej dcére v piatok. Dokopy Vás bude spolu s tebou 6 ľudí.
A v sobotu ďalšie 4 dievčatá. Výzdoba ti zostane, len občerstvenie si doplníš a torta nová sa kúpi.
A jedno dievča (to 9 te, možno budúci týždeň ju pozvete). Alebo v nedeľu 😁
Ale po deti by som išla ja s autom. Aby ťa fakt niekto nehlásil, že aj rodičia tam boli či čo. A motal tam veci dve na tri.
Ale takto je oslava náročná i keď pre dcéru super.
Fakt dodržiavať nariadenia a sledovať nové nariadenia, ktoré sa chystajú .... Keď je je max. 6 ľudí, tak 6! Keď 4, tak 4 ...

lucik1412
autor
15. okt 2020

@eva112014 ďakujem za nazor ale mam taky pocit ze aj 4 kamaratky by boli pre vacsinu zien z tejto diskusie dovod na to aby ma zfleku udali aked predpokladam ze toto je vox populi tak aj v mojom okoli by sa taky dobrak tiez nasiel. Oslavu som odlozila na neurcito a dufam ze to vsetci v zdravi prezijeme. Minimalne so zdravym rozumom.

uglybetty1234
15. okt 2020

@lucik1412 ze oslava?! Ja neverim. Pocet pripadov stupa a ty sa opytas takuto kravinu? Hrozne je ze nad tym vobec uvazujes.

eru331
15. okt 2020

Neviem, čo si čakala, že ti tu žienky napíšu. Tak všade robia osvetu, aby sa ľudia nestretávali a ty tu napíšeš, že chceš spraviť oslavu s 9 deťmi. Takto nám tie čísla veru neklesnú

nig
15. okt 2020

Ahoj, vieš treba zvážiť aj to, že je to v podstate neférové aj voči pozvaným deťom v tejto situácii. Aj ako rodič by som si pomyslela svoje o niekom kto by teraz pozýval moje dieťa na oslavu. Predstav si, že by sa predsa len nakazili. Veď každý máme dosť starostí, netreba si ich prirábať🌻. Prajem veľa rozumných rozhodnutí.

lucik1412
autor
15. okt 2020

@eru331 pytala som sa na 2 varianty a bola to len uvaha. Ja nerozumiem co este riesite???? Mam vymazat otazku aby som to donekonecna nemusela vysvetlovat?

lucik1412
autor
15. okt 2020

@zania ďakujem nebolo treba ale je to prehladne a zrozumitelne