icon

Mužov brat dal deťom malý dar na krst

lucia_089
18. okt 2025

Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.

Strana
abbey1
18. okt 2025

@lucia_089 Made my day. 🙂

doriiis
18. okt 2025

Typická slovac

slavomira236
18. okt 2025

@lucia_089 tak kazdy da kolko chce. Predpokladam ze krstny nieje. Krst je o niecom inom . Lenze mnohi teraz krstia len koli darom hoci ani do kostola nepachnu a vo viere neziju.

anonym_d0a9db
18. okt 2025

@lucia_089 tak vidis mala si posluchnut manzela ked ti vravel ze mu mas dat max 100€ na jeho oslave
a ano je to typicky sedliak ktory robi v zahranici a. ehanbi sa vyzierat rodinu s malymi detmi
nabuduce od neho nic necakaj a nevolaj ho na oslavy

katkaseiner
18. okt 2025

aai by si si mala uvedomit ze on s peniazmi ktore sam v zahranici zarobi, ma vlastne plany. Nie plany pchať ich tebe na deti...a to sa ani nehnevaj.
Moja sesternica porodila dvojičky v case ked som zila v UK. K narodeniu som jej priniesla 2 plysakov ( zarabali sme pekne ale všetko išlo ma stavbu). Ona sa vyjadrila ze si myslela ze ju zasobim detskymi vecičkami, ved to vsetko je v uk lacne. Skoro som okoktavela....
Akoze ja neplanujem podporovat nikoho nadštandard...ja som ja, s muzom tvorime rodinu a ja nikoho nebudem financovať okrem mojich deti. A ty sa to tiež nauč. Nic necakaj a nebudes sklamana 😉

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 vy ste teda vobec nemuseli podavat alkohol na oslave. Vylozis flasu vina, nealko, kavu a cau

abbey1
18. okt 2025

@lucia_089 Vyskakuj len do výšky svojho príjmu. A máš po probléme.

anonym_d0a9db
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak nech mu brat povie ze aknsi bude objednavat alkohol tak ten si zaplati sam a pekne nech povie aj ich mame ze kolko dal a kolko ste museli za jeho pitie zaplatit

katica06
18. okt 2025

Ty si krstila pre dary? Pre pekné fotky v kostole? Na krste mojich detí sme boli šiesti + dieťa a farár. A nevadilo mi že brat nedal a groša

simona20201309
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 na jaku riť ty chodíš do kostola? Ukázať sa farárovi a susedkam?

anonym_2637c1
18. okt 2025

@lucia_089 ked ste mu dali 250€, tak si musí myslieť, ze ste na tom veľmi dobre, a teda vám veľa peňazí dávať nemusi.

anonym_652b2c
18. okt 2025

oslavu ste mali mat taku aku si mozete dovolit .. pouzila si sa a nabuduce budes robit a obdarovavat v ramci moznosti ... teraz s tym uz nic nenarobis...

pribinak
18. okt 2025

Mama kázala 🤣🤣🤣🤣🤣

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
abbey1
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 Zdá sa, že už si ľudia nevedú len zápisník 'kto koľko dak', ale i zápisník 'kto koľko zožral a vypil'. 🙂
Toto bude ešte sranda čítanie. Dúfam, že do večera nezmažú tému.

janinah
18. okt 2025

Bolo chybou objednavat a platit alkohol,okrem pripitku za mna nijaky alkohol na krst nepatri,to nie je svadba do rána...
Je to drzgroš,ty mas priucku a podla toho sa aj v buducnosti spravaj co sa tyka darov prw neho a jeho pripadnu buducu rodinu...chod tam na oslavy s usmevom a s max.50 eurovkou v obalke

anonym_b49eda
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 načo ste.mu dávali 250.k sviatku? A načo ste vlastne v reštike nenastavili limit?

nttnnt
18. okt 2025

@lucia_089 no typicky sedlak a buran, ktoreho hanba nefackuje…nic ti neostava uz iba to predychat a dobre si to zapamatat..do buducna

pribinak
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 ani ty a ani miz ste nemali odvahu mu povedať: Fero alkohol je nad nás rozpočet, potom si to uhradis sám.
Úplne jednoduché. Nemusia by si teraz fnukat koľko prechlastal

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
18. okt 2025

@lucia_089 ja chcem mať tvoje problémy 😭🙄🙈
Žena ak mama kázala, ty bez mamičky sa nevieš rozhodnúť? Ak ste toľko nemali na čo ste šli do oslavy? Ak ho poznáte že aký je tak prečo ste mu na začiatku nepovedali ze len káva a max 1 alko? Ak to bol taký problém pre teba tak prečo si mu nepovedala že to alko si nech zaplatí sam? Píšeš že si od neho nič nečakala tak teraz sa prečo sťažuješ že dal len 50 eura či koľko? Ja tie dnešné ženy fakt nechápem a dosť často sa cítim na tejto zemeguli ako mimozemšťan 🙈

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
18. okt 2025

@lucia_089 tak pytaj od mami nech ti preplati alkohol. A hostinu robim taku na aky mam pozyvam tolko ludi na kolko mam a ktorych tam chcem. netreba cakat ze dostanem dary a hostia mi hostinu preplatia. Aspon si sa poucila dobudusnosti

anonym_e86d62
18. okt 2025

Typicky slovensky Gastarbeiter … a vy mate velke oci … realne nevies ani kolko zarobi, ani ako zije ani aka je jeho financna situacia. To, ze robi v DE neznamena, ze ma €. Co ti porozprava a styl nosenia sa ako 5 koruna do banky, moze byt velmi vzdialena od reality. Necakaj od nikoho nic, alkohol mohol pit za vlastne … platis jedlo a nealko nie alkohol. Mas usta a poviem casnicke - pan si plati sam a mama povedala - uz si mama aj ty tak dospej a nauc sa pouzivat usta. alkohol je v DE drahsi a to vyzera na nejakeho norton commandera … takze necakaj vela a podla toho si zariad zivot a prenes sa do 21 storocia. Naozaj scenka ako z 90 tych rokov, ked sa dotrepe pribuzny zo Zapadu do Hornej Dolnej Marikovej 🤦🏻‍♀️

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 hodnotis ho ze aj tak pekne zarobi tak preco nemoze dat viac...zato..
ked niekoho pozvem na oslavu, nerobim to zato ze budem pocitat kolko prejedol ci prepil. Ak viem ze ma problem s alkoholom, tak alkohol neriesim. Všetko sa da aj v restauracii.
Vyslovene pises ze si cakala viac ked sa prejedol a prepil kopec penazi...takeho chlapa nezaujima kolko sa patri dat pri narodeni. Za mna si vela ocakavala, ved má, tak preco neda? Len teraz sa ti to tazko číta..

stellarstar
18. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak si sa mala presadiť a basta. Neviem koľko máš rokov? 15r? Ze nevieš otvárať ústa?

Strana