Najväčšie faux pas na svadbe: Čo by ste povedali vy?
Čo je podľa vás najväčšie faux pas na svadbe?
Všade vidím, čo už sa nerobí alebo čo už je trápne. Minule mi tak nabehlo na TikToku, že únos nevesty je už zabudnutá tradícia alebo že čepčenie sa už vôbec nerobí a bola som prekvapená, lebo u nás sú obe stále bežné.
Postrehla som tiež, že novým trendom sú svadby bez detí.
@hipuska biele saty maju symbolizovat nevinnost :D pre mna je divne, ked sa zany strasne na toto hnevaju. Pritom vela z nich uz ide pred oltar s malymi detmi. Mne osobne toto absolútne nevadi a bola som na viacerych svadbach, kde dokonca aj druzicky mali biele saty :D a zazila som aj nafunenu mladuchu, ktorá sa urazila na svoju 20 rocnu sesternicu, ktora prisla v jemne ruzovych satach a kazdy ju tam chvalil, lebo vyzerala fakt nadherne. A mladuche sa nepacilo, ze nie je cely vecer ona stredobodom. Takze zatieniť nevestu vedia aj zeny v inych satach, ako bielych 🙂 a este ked niekto povie, ze potom sa nevie, ktora je nevesta, to mi uz pride fakt uplne mimo.:D podotýkam, ja som nikdy nemala biele saty na svadbe, ale toto mi fakt nepride, ako velky trapas.🤔 trapas mi pride, ked sa tam niekto pobije, dogrca, podvedie atd :D
@papaya1234 ozraty zenich (velmi skoro)
Chválabohu som absolvovala tak málo svadieb že som si nestihla všimnúť čo je faux pas.. 😅 nemám rada svadby, premna je najtrapnejsie sa tváriť že ide o nejaký speci den..
(Sorrac ak to niekto vidí inak, ja takto)
@jaass by som jej tie kvetinky o hlavu otrieskala :DDD alebo by niekto naaahodou zakopol a nejakym fajnym farebnym drinkm ju oblial, aspon pol litrom :DDD to uz by som si chlapa nejakeho na to nasla :DDDD
@simca06022011 teraz komu🤣 lebo ja nechcem sa mstiť za ich hlúposť a prízemnosť 🙂 ja sa pousmejem, nechám ich tak, veď ruku na srdce, to ich aj tak najviac vytočí.
@papaya1234 pred 15rokmi som mala svadbu bez deti, bez cepcenia,únosu a bez bratrancov a sesternic.
Pre mňa je už cez keď sa vydáva ženská po rozvode v bielom a ešte aj so závojom. A tiež je des nevesta v svadobných šatách a na nohách tenistky 🤦🏻♀️. Videla som aj šľapky, pretože bola morbídne obézna a nohy by to topánok už nevopchala
@tomcimka Tie dve vpravo v elegantných šatách so športovými teniskami, no brutálna vidláčina 🙄 Tým, ako príde človek oblečený na svadbu, vyjadruje úctu k mladomanželom a tvorí úroveň slávnostnej udalosti, na neformálne ležérne outfity je čas a priestor inde. Keď chce človek za každú cenu svoje pohodlie, nech odmietne pozvanie a zostane doma v teplákoch a tričku. Ak pozvanie prijme, je súčasťou sviatočného dňa a mal by tomu prispôsobiť svoju vizáž. Možno som staromódna a konzervatívna, ale niektoré odevy a obuv na svadbu majú absolútnu stopku za mňa.
@tomcimka na podobnej svadbe sme boli, svadobcania zraz o 10tej rano... a do vecera nuda neskutocna... obrad o 12tej pod tym nasilnejsim slnkom v juli, potom busom naspat, potom sa vytratili ludia, nejaky harmonogram sme dostali, medzi tym vsetci behali = akcia zacala vzdy ked polka ludi este nestihla dobehnut naspat, nevidela som tanec nevesty nic, proste nic... fotografovanie mali niekolko hodin po obede, vozili sa tam dookola ako tajtrlici, ani starejsi, ani nik, tko by organizoval trosku zabavu.. ja som normalne od nervov isla o 5tej si lahnut spat,moj chlap uz nejaku tu hodinu spal :DDD vsetci hladni, z ordiny ludia sa isli najest do resitky, nevedelo sa kedy sa bude nieco jest a tak... Ako fakt, to bol drahy trapas pre organizatorov podla mna...radsej mali ist sami na dovcu, tam sa zobrat, porobit fotocky, rozoslat, pogratulovali sme a vybavene... :DDD kopa penazi aj hosti aj ich do luftu
@drakvak moderna doba :DDD treba respektovat nevkus a nenormalnost... co ked chudiatka si nechcu nieco ine obliect.
za mna divoke deti bez kontroly 1 stupen ZS co skakali neveste po vlecke az jej ju utrhli
a ina svadba ostali sme hladni zo svedskych stolov sa nam neusla priloha a tak sli sme vedla do hotela dietatu kupit hranolky nakoniec
Ja som zažila, že nevestina mama mala biele šaty a také krátke, že jej ledva zakryli všetko vpredu, aj vzadu. Alebo viackrát sa stalo, že ženích si pomýlil obrúčku, vzal tú svoju a dal ju neveste, a chudera nevesta mu tú svoju napchala na pol prsta 😀
@deti95060810 prosím ťa to v akej riti sveta si bola? Ja som teda z východu,aj na vychodnarskych svadbách som bola,ale toto som nezažila, nepočula
Tak tie tenisky sú k tým šatám excelentné. Už len ponožky a logom pod koleno chýbajú. Už keď chceli tenisky, prekusla by som biele platené, toto je fakt hrozne.
Pre mňa, ani nie že faux pas, ale trápnosť sú svadobné hry, to fakt nemusim
Opiti ludia pod obraz, vulgarizmy, nevhodne obleceni ludia, neukocirovane deti a za mna je aj unos nevesty odveci. Zazila som to u kamosky, kde sme zmizli na dve hodiny, ludia si ani nevsimli ze nevesta chyba 😀 mi sme boli na diskoteke, nvm mi to pride zbytocne, odchadzat z vlastnej svadby…
na kazdej svadbe je "nieco" , ehm zaujimave.
najprv k hudbe.
Muzov brat sa zenil skor, a ona bola z takej divnej rodiny, ze nik neobjednal hudbu. Sedeli v malej sale, a moj muz ako jediny surodenec zenicha a svedok, celu svadbu miesto zabavy s hostami stravil pri kazetaku a zakladal kazety a pustal hudbu ako tichy podmaz hostom.
Ked sme sa o cca 5 rokom brali my, tak samozrejme hudba bola zajednana, chlapci to paradne rozbalili, mali sme aj krasny uvodny tanec /dodnes ma pri tej piesni co hrali ovalia spomienky/... no a moj svokor dosiel k hudobnikom a razne ich ziadal , nech vypnu hudbu alebo ju uplne stisia, lebo jeho to rusi, neznasa hlasnu hudbu a nevie sa porozpravat. Vyrabal tam nejaky konflikt, az ho tam museli ukludnovat - tak odisli predcasne so svokrou zduti zo svadobnej zabavy. Co mi aj bolo svokry luto, lebo vyzeralo ze sa dobre bavila.
@tomcimka panenka Maria Guadalupska, to kde sa takto na svadbu dorichtuju????
Na mojej svadbe - všetci vedia, že mám alergiu na alkohol, stačí hlt a vyhádžem sa do fialova, fľaky po tvári, po tele, točenie hlavy, teplo... A na odobierke u nás doma mi "niekto" (zistila som kto), vymenil môj pripravený nealko prípitok za alko. Nie, v tom strese atď ma ani nenapadlo, že to môže byť niečo iné, ako som si sama dopredu naliala. Vraj to spravil zo srandy, ale skutočne úžasná sranda, keď nevesta musí zámerne meškať na obrad, aby jej ustúpili znaky alergie. Odvtedy sú s tým dotyčným nastrbene vzťahy. 🤬
a ako tu niekto spominal slabe jedlo ci pitie na jednej strane hosti. Tak my sme mali slabe pitie pre vsetkych.
Pitie mali zabezpecit moji rodicia, a hoci mama vzdy bola taka viac "setrna", netusila som ze az tak. Nakupila podradny nechutny alkohol , ziadne vino, ci likery, nic...len nejaku hnusnu vodku ci reznu ci co to bolo, a nik to nechcel pit. Hostia sedeli na sucho, obzerali sa, potom mi muz objednal ovocny caj a ked sme si to nalievali zo dzbanu, tak za nami chodili hostia, ze ake vino si to davame. 😵
hned svadobne rano mi mama vytkla, ze naco som zavolala az tolko kamaratok, "az" boli tri kamosky s partnermi a dokopy 35 hosti na oboch stranach. Vobec mi nenapadlo ze bude taka skrbliva, lebo na prvej svadbe sa sestre urvali z velkou hostinou vyse 150 ludi, vsetkeho do haleluja.
Mna jedine, co udivilo to, co je tu uz pisane, ze jedna strana ma ine jedlo a pitie, ako druha. No a to som ja nevedela, nevedomo veci jedna strana ina, ako druha, ja zhovorciva osoba, som si prisadla k opacnej strane na "pohovor" a jedla, co mi chutilo. Potom sa pytam zenicha, prosim Ta, prineste aj nam tie puncaky a on, ze ved to.ma strana nevesty. No skoro som odpadla. Ale, potom, just som tam chodila ...🤫🤣 sak bolo po sobasi, uz rodina sme boli, ci nie? 🤔
@deti95060810 a ze su chudobni...
@viestta oni sú ukážkový príklad ako sa na svadbu nesmie obliekať🤣
@muchotrafka298 😂😂😂. Česko 😄
@walentina7 ja som mala čierne bolerko. Moja ideálna predstava o šatách sa rozpadla,keď mi ani jedne šaty nesadli kvôli postave. Nakoniec som vzala červené bez rukávoch. A k nim som iné topánky nevedela doladiť iba čierne. Tak som musela vziať aj čierne bolerko🙄
Na našej svadbe sa stalo, že som kameramanke na našom stretnutí,kde sme plánovali priebeh natáčania, napísala zoznam vecí, ktoré určite chceme mať nahraté, napríklad ohňostroj, polnočný tanec, únos atď...
Ale ona namiesto kamerovania vysedávala s chlapcami v bare, takže sme ju museli vyslovene chodiť volať,nech ide teda nahrávať.
Výsledok? Ohňostroj nenatočila,vraj nebolo dobré svetlo a nemala potrebné osvetlenie,a aj iné veci sme mali oveľa lepšie nakrútené od kamarátky, ktorá si doniesla vlastnú kameru.
A ešte nás potom tá dotyčná ohovárala, ževraj sa na našej svadbe vôbec nezabavila 😂
Wtf 😁 Veď tam nebola pozvaná ako hosť,aby sa zabávala,ale na to,aby niečo urobila.
Nuž, na moju vlastnú svadbu v bielych (čisto bielych a takých vilovo-nevestovskych) šatách dorazila moja ctena matka (a áno, vždy musí byť v strede pozornosti). Čo viedlo k šokujúcemu a zriedkavemu javu: môj (vtedy ešte len skoro) manžel stratil reč. Asi na pol hodinu. Potom ma už nedokázali vyrušiť ani hostia v karovanych košeliach (boli len dvaja, otec a syn). Ale k tým teniskám som chcela - keď sa ženil môj zástupca, mali ako Dress Code práve športové tenisky. Zoznámili sa vo fitku a takto to chceli zakomponovať do svadby. Smoking a tenisky či klasické svadobné šaty a tenisky síce vyzerali mierne zvláštne, ale tam mi to prišlo milé. Ktohovie, čo si mysleli okoloidúci.

@mimka1402 tak, vidíš, si z tých normálnych 🙂 švagriná takisto chce byť za každých okolnosti stredobod 🤮 ale tak nech si je 🤣 mám ju na haku ale kúsok sa ma dotklo, že svokra urobila taký podraz. Len aby mne urobila zle. Ale nevadí, snažila som sa povzniesť💪 takéto veci nás učia byť silnejšími…. Aj ty si z Ke? No super inak 🤣