Nápady na darčeky na 1. narodeniny

vkatush
26. okt 2023

Ahojte.
Blížia sa nie len sviatky, ale u nás aj prvé narodeniny malého. Všetci sa pýtajú, čo mu kúpiť, nech nekupujú hlúposti. Odpoveď, že jemu stačí mlieko, plienky, oblečenie a hračky, čo má, nefungujú.
Snažím sa vyhýbať lapačom prachu a veciam, ktoré použije 2-3x a potom sa o ne len ja potknem.
Zatiaľ sme sa dohodli na detskom drevenom stole so stoličkami a zvukových knižkach. Budget je rôzny, pre rôznych členov rodiny, takže nelimituje.

Nápady, skúsenosti ?
V pohode aj priamo link, ak máte skúsenosť, keďže všetkého je veľa, rôznych variant, prevedení,...

bolarazjedna
26. okt 2023

Odrazadlo (viem, že ide byť zima, ale môj syn napr dostal ako 9mesacny - starí rodičia si mysleli, že už je čas, a malý sa s tým pekne hra vo vnútri, teraz ma 15mesiacov, už si na to aj sadne, doteraz iba zvukové efekty ho zaujímali).
Hračky na jemnú motoriku - vkladačky. Lego (je aj pre ročné deti), kocky na stavanie veže...
Učiaca veža...
Hudobné hračky - xylofon, bubny, atď..
Hojdaci koník...
Alebo treba povedať, že chcete radšej peniaze a odložite ich na účet (je to rozumnejšie ako ďalšia nepotrebná hračka ci oblečenie, ktoré nestihne vynosit), alebo kúpite z toho neskôr niečo väčšie, napr my sme teraz kupovali drahšiu autosedacku po vajíčku z peňazí, ktoré dostal ešte na krstiny.

Este ma napadlo poukaz na baby-plávanie alebo rodinné fotenie, tiež nie je lacná záležitosť a ostane to na pamiatku.

lienocka9793
26. okt 2023

@vkatush my ideme kupovať učiacu vežu a activity domček, krstní rodičia kúpia odražadlo a prilbu, niektorí členovia dajú peniaze a tie odložíme na autosedačku

angeli121212
26. okt 2023

@vkatush ahoj náš dostane interaktívny stolík od krstnej a ja som pre neho vykukala takú tú vežu z plastových nádob a kocku do ktorej sa vkladajú tvary plus rozmýšľam už pomaly kúpiť drevené kocky a ešte chcem taku tu stavebnicu mega blocks plus nejakú knižku

mimi3008
26. okt 2023

Lego duplo, figurky zvieratiek, rozne auta - take vacsie - traktor, bager, hukacia sanitka/hasici/policajne auto (mladsi s tym stvornozkoval po dome od 10 mes), takato kocka
https://www.vulpi.sk/edukacna-drevena-kocka--ch...
Alebo este drevene farebne kocky, knizky

angeli121212
26. okt 2023

@vkatush ešte take čo už malý má a sa stým vyhrá je domček s kľúčikmi značka polesie https://www.megaknihy.sk/nezaradene/3061951-vkl...
A fisher price vozík s kockami https://www.mall.sk/rozvoj-aktivita-hracky/fish...
Inak celkovo mám radšej nie príliš veľké hračky kým ešte netušíme čo asi malého baví a len skúšame

anjelicek26
26. okt 2023

Poukazku na rodinne fotenie
Permanentku do lokalnej zoo
Rocne predplatne na plavaren (pre mamu a dieta je zadarmo) proste nech chodia pravidelne...

Taketo veci ja darovavam rada, ma to maximalne vyuzitie...

maickamf
26. okt 2023

@vkatush nasa dostala na 1.nar. 3kolku, 4v1 to bolo vtedy. A veeelmi vela sme ju vyuzili

barbie1981
26. okt 2023

Odrážadlo, prilba to sa ti zíde na jar už určite, ak nemáš sánky na zimu sú dobrá voľba, lego Duplo, interaktívne knihy, leporela, pošlem ti pár veci s čím sme boli spokojní
https://www.mall.sk/odrazadlo-motorka/teddies-o...
https://www.modrykonik.sk/market/cyklistika-hel...
https://www.google.sk/search?q=lego+duplo+vlaci...
https://www.svojtka.sk/leporela-s-pohyblivymi-p...

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angeli121212
26. okt 2023

@jj298 tak samozrejme, že peniaze sú z pohľadu praktickosti ozaj najlepšia voľba ale chápem aj to že starí rodičia a pod proste chcú aspoň drobnosť podarovať a zas je podľa mňa oveľa lepšie že sa s rodičmi teda poradia akoby kúpili hociakú blbosť. Mňa sa napr tiež takto pýtajú a som za to rada, lebo viem presne čo potrebujeme resp. Aké hračky chcem pre drobca a tým pádom dostane to čo by sme mu dali my s mužom

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angeli121212
26. okt 2023

@jj298 tak neviem ako u vás ale u nás sa dá normálne dohodnúť nech sa viacerí poskladajú pošlem im akú chcem napr sedačku resp aj jedálenskú stoličku a tá sa kúpi

angeli121212
26. okt 2023

@jj298 a ďalšia vec ani my s mužom nie sme za kopu darov a preplnené priestory nepoužiteľnými vecami ale nie každého presvedčíš na peniaze tak radšej nech donesú čo chceme resp. malý potrebuje ako kopu somarín čo by podľa všetkého aj tak dotrepali. Ešte chcem dodať u nás v rodine to naozaj funguje tak, že ked povieme len peniaze nie je s tým problém, ale nie každý to má tak jednoduché.

vkatush
autor
26. okt 2023

Áno, toto je problém, že nechcú len peniaze, chcú dať niečo hmotné. Hlavne babky, dedkovia, krstní, najbližšia rodina proste. A malý má v jeden deň Vianoce aj narodeniny, takže každý chce 2 veci, nech sa mu to ráta. Nevysvetlíš, že teraz si to aj tak nepamätá.
Jasné, že by to bolo naj. By sme mu odkladali, kupovali z toho priebežne a chceme ho neskôr dať na viac krúžkov, aktivít, čo tiež ide do peňazí, tak môžu investovať do jeho budúcnosti a záujmov, ale nie, lebo to nevidíš, to nie je hmotné 🤷

Na drahšie položky (kočík, sedačky, stolička) sme mali odložené, plus ešte z krstín, aj nám zvýšilo, takže tu tiež veľmi nie je argument. A keď im poviem, že darčekové poukážky do obchodov, kde mu kupujem oblečenie (veľmi rýchlo rastie, na 10m má už 80/86) tiež nejak neprechádza.

Preto sa snažím praktické nápady. Lenže ja čo potrebujem, si kúpim už počas roka, nečakám na sviatky, tie mám práveže radšej bez darčekov, len si užívať rodinu, atmosféru a jedlo.

Kocky, hudobné nástroje, autá, traktory zvieratká,... To má.
Cvičiť chodíme, knižky som mu nakúpila až až, keďže ja ľúbim knihy.

Ale ďakujem baby, aspoň nejaké nápady ste mi dali. Odrážadlo tiež mi prišlo skoro, to skôr v lete, ale asi skúsime, plus prilbu určite.
Nad tou vežou dumám dlhšie, len neviem, akú najlepšie a či ho bude baviť (jeho všetko baví minútu a šups na niečo iné. Ale s prázdnou fľašou sa bude hrať aj 15 minút 😂)

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vkatush
autor
26. okt 2023

@jj298 áno, smiala som sa, že pozeráme kvôli malému väčšie auto a plus začíname riešiť dom, feel free to donate. Tak to už nechceli 😂

angeli121212
26. okt 2023

@vkatush ja ťa chápem náš má všetko aj meniny okolo Vianoc. Podľa mňa kľudne povedz aj veci čo bude používať v lete aj podľa veku neskor, veď to sa zas nepokazí a nemusíš mu to dať všetko naraz, aspoň ja to tak robím, že keď niečo uvidím čo sa mi hodí kúpim odložím a dám keď je už dosť veľký. Inak mne sa pre malého osvedčili hračky, ktoré nie sú extrémne finančne náročné ale dá sa s nimi niečo robiť t.j. niečo stlačiť otvárať zatvárať vyberať a pod. lebo ak sú z dobrého materiálu môžeš mu ich dať aj skôr resp. aspoň niektoré časti a neskôr sa s nimi tiež vyhrá.

kamlicek
26. okt 2023

No za nas sme sa zakazdym dohodli na takych praktickych veciach. Vacsinou nejaka poukazka do dmky alebo napriklad aj vstupy do aquaparku a taketo. Nemam rada lapace prachu ani ja, hraciek je vela a to tiez nepotrebuju. Preto sa snazime take veci, co su prakticke a aby mali deti aj zazitky.

smajliica
26. okt 2023

Uciaca veza je u nas top vec, varime vzdy spolu 🙂

jajur88
26. okt 2023

@vkatush Uciaca veza aj za nas. Pokial chce maly na ruky, ked nieco robite, urcite sa oplati. Len pri vybere pozor na vodorovne tycky (deti cez ne zvyknu vyliezat z veze von).

Potom este piklerovej trojuholnik s naklonenou rovinou je fajn.

Ak este nemate, okolo roka postupne box na vkladanie minci, navliekacka na zvislu tycku, pripadne vodorovnu tycku. Schleich domace zvieratka.

Ked zacne chodit, vozik na tlacenie a prevazanie by sa mu mohol pacit.

Ale ked to pisem, tak mi to pride prehnane, dostat to vsetko naraz. Nas dostal na 1. Vianoce len lopticku, latkovy album a 3 knizky. Na narodeniny sme mali len tortu. Darceky dostal postupne v priebehu niekolkych mesiacov.