icon

Napísali by ste rodine po prerušení kontaktu?

oblaacik
31. máj 2024

V rodine sme vyrastali dve dievcata, ja som nebola uplne najmilsie dieta, zatial co ona bola vzdy brana ako ta sikovnejsia, bola take milsie pritulne dieta. Bola viac obdivovana, viac jej verili, proste vo vsetkom bola “lepsia”, aj ked casto nie pravom. Casto za nu veci riesili rodicia, ked nieco dokazala tak to bolo wau aka je sikovna, teraz ma uz 5 rokov priatela vdaka ktoremu robi pracu na ktoru ani nema titul a ani by ju nemala robit, proste vzdy sa opierala o inych a zije v jednej velkej bubline, aka je sikovna. Ja pilne studujem a driem kazdy den na to, aby som raz mohla mat to, co dostala ona uplne zadarmo, a vlastne nie len teraz, stale nieco take bolo. Raz mi to aj sama povedala, ze ju obcas hryzie svedomie, ked vie ake ma ona v zivote stastie a iny sa za tie veci musia posnazit. Mozno mi sem zacnete pisat, ze som neprajna, ale je to fakt frustrujuce, ked vy sa snazite, naozaj sa pre svoje sny zapotite, a potom je tu niekto, kto nemusi nic a je a vlastne vzdy aj bol lepsi ako vy. Vzdy sme spolu vychadzali dobre aj napriek tomu ze sme sa porovnavali, ale uz som sa minule neudrzala a povedala som jej ci sa nahodou za seba nehanbi, ked sa ludom vychvaluje so svojim vzdelanim, pracou a vlastne vsetkym, ked bohuzial velmi dobre viem ako to dosiahla. Velmi sa ju to dotklo ale povedala mi, ze sa bude tvarit ze to ani nepocula. Ja som s nou prerusila kontakt. Zajtra ma narodeniny, premyslam, ci zablahozelat, alebo nie. Najradsej by som sa jej ani neozvala, pretoze som s nou kontakt prerusila, ale sme rodina, stale ju mam rada, ona kedysi na moje narodeniny robievala tie najlepsie oslavy…ale ked sa s nou porovnam, premkne ma frustracia. Napisali by ste?

Strana
z2
pribinak
31. máj 2024

@oblaacik áno napísala.

gribka1
31. máj 2024

Ona za to vlastne nemôže, že ju takto vychovali. Ako ani ty. Snažte sa vychádzať, ste sestry. Určite zagratuluj.

lisymbia
31. máj 2024

Tiež by som napísala, možno sa aj ospravedlnila. Tvoje šťastie nezávisí od jej (ne)šťastia, nenechaj sa tým pohltiť aj keď to musí byť frustrujúce

deti95060810
31. máj 2024

NIE... ani náhodou.

euka210
31. máj 2024

@oblaacik dolezite je byt stastny a nie porovnavat sa, hoci jasne ze to skrie. Ked si stastna a spokojna so svojim zivotom, tak jej nemas co zavidiet. Nie je vsetko zlato co sa blysti. A napisala by som jej. Mozno Teba caka nieco lepsie...

beata_k
31. máj 2024

Poracuj na svojom sebavedomi. Ak by si ho mala, ku konfliktu nemuselo dojst.
Tak bud si s nou prerusila kontakt a nepis jej. Alebo sa pozbieraj, nezavid a napis jej.

dominikamacakova
31. máj 2024

Nechaj ju tak

tramtada31
31. máj 2024

Ja som vyrastala v niečom podobnom, navyse sestra je vo veľa veciach maximálne sebec sebecky človek. Pomohla som jej milionkrat, keď som ju raz za čas o niečo poprosila, tak to odmietla, že nemá čas. Snažím sa ju brat taká, aká je, raz sme sestry a normálne s nou komunikujem. Aj ty ju ber taku, aká je a normálne jej zablahozelat. Rodičia musia byt nestastni z vášho vztahu, aj keď k tomu prispeli

pribinak
31. máj 2024

Prečo sa tak veľmi porovnávaš? Veď tvoje šťastie tvoj život nezávisí od nej

luciaruz
31. máj 2024

Ale pozri sa na to jej očami. Mala šťastie. A čo ako teraz??? Mala to akoze všetko odmietnuť??? Len preto, aby NIEKTO nebol z toho frustrovaný? Akože nehnevaj sa, ale zamysli sa nad sebou. A pokial si si nevsimla, svet proste nie je vždy fér. Tak sa s tym nauč žiť. Ty teda nie si úprimne prajná sestra. Inak by si jej priala šťastie bez driny.

h2
31. máj 2024

Napísala a ospravedlnila by som sa. Hovorí z teba závisť. Život nie je spravodlivý. Oveľa viac ľudí, než táto tvoja príbuzná, sa má na svete lepšie, než ty, bez toho, aby ich to stálo akúkoľvek snahu. A ešte oveľa viac ich nemá ani to, čo ty, hoci sa snažia viac. Neporovnávaj sa.

h2
31. máj 2024

@luciaruz
@tramtada31 Nemyslím, že je to sestra. Skôr asi sesternica.

oblaacik
autor
31. máj 2024

@luciaruz za mna orodovat nikdy nikto nebol, ani v skole ani v praci, nikde. A asi by som to ani nechcela, ja som si v zivote vsetko dosiahla sama, aj ked som musela vynalozit energiu, cas, vsetko.

diewcatqoo
31. máj 2024

Ano, napisala by som jej a zaroven by som sa aj ospravedlnila. A zacala by som pracovat na svojom sebavedomi, aby som nezavidela druhym ludom. Zivot proste nie je fer, tak to je. Bohuzial, povedzme si pravdu, ze nie kazdy, kto tvrdo pracuje, ten svoj vysnivany ciel dosiahne a casto sa stava, ze ho predbehnu ludia, ktori maju jednoducho stastie, su sympatickejsi, krajsi, vedia sa zaliskat spravnym ludom atd.

h2
31. máj 2024

@oblaacik Jedná sa o sestru?

zuzana76
31. máj 2024

ak je to sesternica a nezalezalo by mi na nej, tak nenapisala, z precitaneho mam dojem, ze si ju ani tak velmi rada nemala a mozno ani ona teba, ak je to sestra, tak napisala
@oblaacik

luciaruz
31. máj 2024

@oblaacik na podobne. Všetko som si oddrela sama, preto ti rozumiem. Ale takato neprajna ako ty teda nie som.

oblaacik
autor
31. máj 2024

@h2 nie

gribka1
31. máj 2024

@oblaacik Buď na seba hrdá, ju ber tak ako to je, bežné je to všeobecne, niekomu padá do náručia všetko a niekto si to musí vydrieť.

h2
31. máj 2024

@oblaacik Ďakujem, myslela som si. Ale k narodeninám by som napísala aj tak.

maninka1974
31. máj 2024

@oblaacik áno praj a bude aj tebe dopriate....budeš mať pocit ze si si zaslúžila ...

oblaacik
autor
31. máj 2024

@zuzana76 nie je to sestra. Tazko povedat, lebo zazitkov mame vela, skor to ze obe sme dost odlisne povahy. Stretavali sme sa, boli sme ako najlepsie kamaratky, jasne ze sme sa obcas pohadali, ale to kazdy, ona mne povedala ze som vzdy neprijemna a nepriatelska, ja jej zase ze je naivna a hlupa.

januska12323
31. máj 2024

Hovoríš o nej ako keby bola nejaká zlatokopka a pritom len mala v živote šťastie na správnych ľudí a ty nie. Prečo by si to nemala užívať?

viestta
31. máj 2024

@oblaacik vsetko si si vydrela sama. To je absolutne v poriadku, mas co si chcela, si spokojna a bud aj stastna. A nezavid tym, ktori sa museli snazit menej. Nevies ake trapenia prezivaju oni, lebo nenosis ich topanky. Tym, ze zavidis a zozieras sa zavistou oberas sa o pocit spokojnosti. Sama sebe skodis. Bud sa nad to povznesies a budes vo vseobecnosti spokojnejsia alebo budes zavidiet a neuzijes si ani to co mas.

betulinka1
31. máj 2024

@oblaacik inak nerozumiem tvojmu hnevu voci nej. Proste mala ine zazemie, inu podporu a ine moznosti. Je to v poriadku a ty si z toho zober, ze svojim detom mozes vytvoriť take prostredie. Ja mam taku naj kamosku, ze proste mala a ma vsetko, Dobru pracu co tatko vybavil, mega dom co tatko zafinancoval atd. Tiez sa mam dobre ale vydrela som si to sama. Ale nikdy som jej to nezávidela, tesim sa, ze sa jej dari a dokonca je krstná mojho syna. Skus zbavit toho hnevu voci nej, Skus jej dopriať a prijat to tak ako priniesol zivot tebe podmienky. Keby sa vsetci ludia mali dobre a je to jedno, ci makali alebo im pomohli rodicia, aky by bol svet krasny.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kvietok2012
31. máj 2024

Nenapísala by som jej nič a uz ani nijako nekontaktovala.
Zameraj sa na svoje šťastie a ju nechaj tak, nech si žije v bubline.

vikii6
31. máj 2024

Ak vieš ako to všetko dosiahla, môžeš tak urobiť aj ty. Nežiarli.
Mám kamarátku, ktorá sa vydala dobre😅 má dobrú prácu a všetko čo len chce. Ja zarábam priemerne, nemôžem si dovoliť hocičo, ale nič jej nezávidím.
Ži a nechaj žiť.

vikii6
31. máj 2024

@1ryba super napísané.

milanemila
31. máj 2024

@oblaacik mala by si si uvedomit, ze tvoj uspech/neuspech nezalezi od toho, ci je uspesny/neuspesny niekto iny a ani od toho ako sa ini lidia k svojmu uspechu dopracpvali. Je v tebe zast a zavist a to je tvpja najvacsia nevyhoda, lebo namiesto toho aby si sa sustredila na seba a svoje ciele, tak stale riesis inych. Zivot nie je fer, niekto ma lepsie zazemie, stastie na ludi kt ho potiahnu dopredu, ale kvoli tomu ta baba o kt pises nemusi byt zly clovek, nikomu neublizuje svojim konanim.

Strana
z2