icon

Náramok pre nevydaté kamarátky na svadbe

31. máj 2022

Ahojte dievčatá, idem v septembri na svadbu a dozvedela som sa, že budem družička ale v zmysle, že budem mať taký náramok s kvetom ako slobodná a nevydatá. Všetky slobodné a nevydaté si tento kvet máme na ruku dať. Chápem zvykom, ale stretli ste sa s tým už niekedy? Ja som o tom nikdy nepočula a je to pre mňa zvláštne, že poukázať na to, že som slobodná. Len ma zaujíma, že čo je to za zvyk, ak viete 🙂

Strana
z2
lejusinka
31. máj 2022

Ja som naramky kupila kamaratkam, sesterniciam a neterkam. A vobec som si to s tym nespajala skor som chcela aby vedeli ze mi na nich zalezi a mali takuto milu spomienku na moju svadbu. Aj pierka sa nedali kazdemu chlapovi lebo sa to nevykrylo nejak a nikto sa nestazoval a nebol urazeny. Nehladaj problem kde nie je a uzi si svadbu.

julka188
31. máj 2022

U nas je to uplne bezna tradicia, druzba(chalan) dostane pierko, dievca kvet - teraz sa dava uz v podobe naramka.

elementissa
31. máj 2022

Ajeje.. tlačí pri srdiečku, že si sama, čo? Keby si bola spokojná a šťastná ako single baba, tak vôbec neriešiš také stupidity ako kvetina na ruke. Veď ak to nevesta chce, tak na spoločné fotky dáš kvetinu na ruku a potom šupneš do kabelky, keď ťa to teda tak uráža, že máš "ukázať", že nie si vydatá. Ja som napríklad vydatá 5 rokov, mám syna skolkara a v každom obchode mi vravia "slečna". Na jednej ruke obrúčka, na druhej snubak, za ruku mi ide decko a aj tak mi zakaždým povedia "slečna". Nepamätám si, kedy ma niekto oslovil "pani". No a neurazam sa na to :D ale keď máš bytostný problém s tým, že by ľudia teda vedeli, že nie si ešte vydatá, tak si nedávaj ten náramok. Pochybujem, že ti ho budú nútiť pod hrozbou vylúčenia zo svadby

julka188
31. máj 2022

@viestta tato tradicia podla mna je iba obmenou toho, co tu davno bolo - druzba dokonca kupoval kvet svojej druzicke, ci? A to hovorim minimalne o 80. rokoch 20.st., co myslim, ze vtom obdobi za inspiracny vzor USA prilis nemali.

sono2
31. máj 2022

@viestta presne

sono2
31. máj 2022

Nesúhlas s tým, keď to nechceš a hotovo

viestta
31. máj 2022

@julka188 v osemdesiatych som ešte len drevenú kačku tahala a na tej jednej svadbe co som vtedy zažila ma zaujímalo len to, či sa mi sukňa pekne točí, čiže nieviem

moonlight1210
1. jún 2022

Ak ti prilis zalezi na tom, ze sa chces vydat a nemas to stastie, tak to vnimas ako potupu a citis sa ocejchovana vysmechom. Ze si neschopna si najst manzela, alebo ze ta nikto nechce.
Vtedy bude pre teba ten kvet hanba.

Ak si spokojna slobodna, tak ti nenapadne sa nad tym zamyslat. Kvietok ako kvietok.

Akurat by ta trapilo, ci sa ti hodi k satam a vypytala by si si fotku, aby si sa doladila k tomuto doplnku a vyzerala s nim kuzelne.
A - ulovila aspon troch zaujemcov. 🙂
Kedze by vedeli, ze si volna a ak sa budu dost snazit, mozno sa rozhodnes dat jednemu z nich sancu.

sono2
1. jún 2022

@moonlight1210 jooj. Nemusí sa jej to ľúbiť.
To sú také typy.
Vieš čo moja svokra všetko rieši čo mne je fakt jedno? Proste nie každý človek sa vie povzniesť.

Ináč keď bude hádzať kyticu nevesta tak či onak budeš prezradená😄

jana_eyre_2
1. jún 2022

A aj slobodní muži majú nejakú stužku? Ak mám byť úprimná nechápem asi väčšine zvykov na svadbách, nerozumiem naco to je dobre.. označenie nevydatej mi príde dosť trápne, dostane to aj pani ktorá je už v rokoch a nikdy sa nevydala? Aký má zmysel takéto označovanie, to je už ako sarlatove písmeno, nech každý vie čo to je zač 🤣🤣 ale tak ja viem že som divný človek čo sa nehodí do sveta osláv a tradícii.. náramok by som si nedala..

danka808
1. jún 2022

Je to normalny zvyk, aj my sme tak boli, aj muzi mali pierka a my naramky a neviem co je na tom divne, podla mna to je v pohode. Stretla som sa neraz s tym 🙂

babu11
1. jún 2022

Haha ja som tak bola na svadbe tehotná 🤰 s mojím sme najdlhšie bez svadby zo všetkých a dali nás za družicu a družbu presne aj ten kvet mi dala nevesta kamoška na ruku 😆 no čo budem sa tam ofukovať aspoň sme sa zabavili aj tie pripečené súťaže pre družinu povyhrávali 😁 neber to zas tak smrteľne vážne 😉

autor
1. jún 2022

Ten doplnok je pekný a k mojim šatám aj topánkam sa našťastie hodí čo sa týka farby, on sám o sebe nevyzerá zle. Len tá informácie, že majú to iba nevydaté kamarátky, to mi prišlo ako selekcia, že tomu nerozumiem, význam toho to mať na svadbe. Áno som už dlhšie sama, a úprimne si nejdem na kamoskinu svadbu hladat partnera. S kamarátom idem preto, lebo sme si mohli vziať hosťa a vnímala som to tak že budem tancovať s iným prevažne. Ja tam aspoň budem poznať viac ľudí, on ani nie. Ale je spoločenský a rád sa zoznamuje, takže nevidím problém, že by sa tam nudil. Každopádne ten kvet mi prišiel ako vyjadrenie že aha, som voľná, poďte má vytancovat...
Asi je to pre niekoho hlúposť no iba som chcela vedieť, čo je to za zvyk, nikdy som sa s ním nestretla a myslela som, že budeme mať všetci pierka ktorí ideme na svadbu ako hostia. A nie že vydáte, slobodní atd. Predpokladám, že keďže je to Dedinská svadba v ich kraji, tak tí muži vedieť budú čo ten kvet symbolizuje. Pre mňa je to také akoby som chcela kričať do sveta: prišla som tu pre vás, som slobodná a ľahko sa dám...
🙂

autor
1. jún 2022

*tancovať s ním, s tým kamarátom

oliviabb
1. jún 2022

Toto je taka volovina, co uz si nevesty nevymyslia

90909
1. jún 2022

Ja ti asi rozumiem. Mne sa takmer tiez nieco podobne nepríjemné na svadbe stalo, aj ked ke to trosku odlisnejsia situacia. Nesla som uz, ani neviem preco, na jednu rodinnú svadbu, kde som bola pozvana s rodicmi ale bez mojho partnera. Este som bola mlada na VS, ale partnera som mala. A.potom som sa dozvedla, ze dobre, ze som nesla, lebo by som nesedela so svojimi rodicmi ako ludmi, ktorých aspoň poznam a sme spolu rodina s dotycnou nevestou, ale pri nejakom single stole spolu s fotografom a inymi samostatnými jednotkami. A mna to tak nastvalo, ze zaprve ma niekto komu som rodina odluci od rodiny ku stolu k fotografovi a este ma kategorizuje ako single, hoci som nebola. Este teraz ako stastne vydatej mi to dviha tlak. Ale ja som clovek, ktorý vyslovene neznasa, ked ho ide niekto skatulkovat, tak mozno to aj preto prežívam, ale teda stvalo ma to riadne.

90909
1. jún 2022

a teda ja by som to vnimala presne tak ako ty a riadne by ma to nasieralo. Vid aj moje vysvetlenie vyssie. Kde som bola na svadbe, vsade boli pierka, aby sa oznacili svadobni hostia, a nie aby sa zo svadby stala lacna zoznamka.

takajedna
20. júl 2022

Mne sa zdá, že máš nejaký komplex z toho, že si nevydatá, a preto to tak prehnane prežívaš. Je to normálny zvyk, ber to tak, že ako ten kvet zdobí teba, Ty ako mladá slobodná žena zdobíš tú svadbu 🙂. Moje slobodné družičky - kamarátky všetky mali, žiadna sa nesťažovala, žiadna si ho nedala dole. Ale asi to bude tým, že nemali Tvoje komplexy 😁. Inak, v centre pozornosti bude aj tak nevesta, Ty to tak všetko riešiš, akoby si (nič v zlom) mala byť hlavnou atrakciou Ty, či už s náramkom alebo bez neho...

Btw, raz som ako slobodná bola na svadbe, kde ma (mala som vtedy asi 24) posadili vedľa cca 15-ročného družbu a rehoľných sestier.... TO bolo nevhodné a trápne, no a vidíš, prežila som to...

Strana
z2