Naša svadba len s candy barom. Je to dobrý nápad?
Ahojte,
Plánujeme svadbu a pohrávam sa s myšlienkou, že bude len candy bar a torta. Teda žiadne klasické zákusky po stoloch. Mali ste to tak niektorá? Aké boli ohlasy?
Jediný o ktorom viem, že by mu určite chýbal klasický zákusok bude môj otec - 75 rokov = proste stará škola.
Ďalšia vec, ze som to napočítala aj s vysluzkami a tortou a vyjde nás to cca 800€. Je to normálna cena?
Ďakujem 😊
@denkabemommy áno. Keď to máš na stole, furt do toho ďobeš.😂😂
v candy bare budeš mat koláče, kto bude chciet si zoberie
na stoloch už málokedy mávaš , otcovi by som jeden tanier dala k nemu
mne sa tie candy bary páčia, vyzera to dobre, pekne sa to dá naaranžovat na stoloch je viac miesta
páčia sa mi aj ked su také zápichy na nich
fakt stačí candy bar a torta
k cene sa neviem vyjadrit neviem fakt
My takto to budeme mat. Len candy bar a torta. Žiadne koláče na stoloch nebudú. Len to zaberá miesto. Cenovo nás to vyjde do cca 1000€ už so všetkým. Aspoň na Slovensku. V Holandsku ešte netuším.
Áno mali sme len candy bar s "modernymi" zakuskami, objednala som fakt veľa a do dvoch dni po svadbe sa všetky zjedli, nemala som z nich skoro nič 😅 všetci si chválili
Brat mal aj aj, prvý padol candy bar. Ale vtedy to ešte ľudia moc nepoznali 😁
Otcovi objednaj pár kusov, čo má rád a daj pred neho na stôl.
My budeme mať koláčiky vyložené vrámci švédskych stolov, nie na stoloch, nerozmýšľala som doteraz nad tým ako nad nejakým špeciálnym "candy barom" čiže neviem či teraz viac riešiš, že nebudú na stoloch alebo tam nechceš mať "obyčajné" koláče 😅 my tam budeme teda mať aj tradičné zákusky, takže či budú na stole alebo mimo, nevidím úplne rozdiel... na asi skoro všetkých svadbách čo sme boli a pamätám si to bolo riešené takto, na stole max. suché pečivo sladké/slané... a cena záleží od počtu ľudí, nás to výjde menej, ale budeme mať dosť malú svadbu...
@lindous nejde o to kde budú uložené. Na candy bar sa dávajú iné koláčiky. Modernejší dizajn. Nie obyčajne rezy a rolády.
Preto som sa pýtala, čí to tak niekto mal a nikto sa nesťažoval že nebola v ponuke laskonka alebo sankvikovy rez.
Ďakujem ženy za vaše názory a skúsenosti. 👍❤️
Samozrejme, kľudne do toho. My sme mali aj-aj, lebo moji rodičia trvali na tom, že musia byť klasické koláče na stoloch. Ale posledné svadby, na ktorých som bola, mali iba Candy bary 😊
Ja by som si do candy baru objednala aj klasické zákusky. Veď je na tebe, co tam bude. A ked sa buď nejaka fajnová cukrárka cukat, ze ona vie len makronky a nanuky, tak by som si u klasickej objednala aj puncaky, venceky a dobosky, nech sa aj staršia generacia potesi.
Tak veľakrát som videla a aj my sme tak vyberali cukrárku, že aj punčák, aj veterník, aj krémeš sa dajú spraviť veľmi pekne modernejšie a k tomu budeme mať tartaletky, cakepops, minicheescakes a tiramisu v pohárikoch... ja nevidím problém v tom to skĺbiť, ak sa obávaš toho, že niekomu bude chýbať tradičný zákusok, všetko sa dá spraviť aj "diazjnovo" 🙂 ak ide len o otca, tak jemu naozaj kľudne pár obľúbených kúskov
Bola som na svadbe kde bol candy bar,ktoreho sucastou boli najma francuszke dezerty a mini pohariky s dezertami. Zaroven tam boli aj 4 druhy kolacov/zakuskov typickych pre rodinu,rodicov mladomanzelov.pri tych zakuskoch bol aj nazov a region a meno rodiny,babky,odkial pochadza. Bolo to krasne a zaroven si takto uctili aj kuchynu svojich predkov.
Ved to uz je dnes snad skoro standard.
ale aj laskonky sa daju urobit že wau
uprimne aj tak všetkým totálne nevyhovieš a nedáš každému jeho oblubeny koláč takže nerieš ani
@koniarova veď toto 😂 ale v konečnom dôsledku ostalo asi 5 pohárikov (koláčov) z Candy baru a to sme tam toho mali fakt veľa 😅
Stale sa da na candybar dat aj nieco klasicke. Toto je vec vkusu. A tiez kto ma co rad.
kamaratka mala candy bar minuly rok, cena do 1000 eur, veelkaaaaa svatba
ale mali v nom aj “stare typy kolacov” klasiky ako veternik, puncaky, cokoladove kocky, slovak kocky.
na stoloch nemali nic
my budeme mat cadny bar a budu tam aj puncaky :D
Tak ved do candy baru si mozes.dat spravit ake zakusky chces, candy bar je vyslovene o tej prezentacii. Ked otcovi budu chybat klasicke zakusky, tak mu nejake daj spravit 🙂
Podla toho akych budes mat ostatnych hosti; niektori ocenia dobru klasiku viac ako nove trendy.
Ved tam vyberte aj zopar klasických zakuskov, co pozna starsia generacia. Nase boli napr nakrajane na take mensie kusky, pekne zapadli. a vobec tie mensie kusky boli super, lebo ved chces ochutnat z viacerych a nebyt prezrata po 2 ks, respektíve ak ti moc nechuti, nenechas vela z neho 🙈
Boli sme na takej svadbe, dokonca aj hlavne menu bolo take, ze chlapom bolo malo, esteze mali kapustnicu pred polnocou. A klasicke zakusky mnohym chybali. Akoze dobre su tie prkotinky, ale klasicky zakusok je klasicky zakusok. Take medove rezy s orechovou grilazou, to ludia bastili na segrinej svadbe jedna radost. Aj torty, ked su same mascarpone, tak to splasne, to ovovie v tom kysle, mne to nechuti. Podla mna a este jednej cukrarky, co som sa bavila s nou, tak povedala, ze mascarpone, to je na okamzitu spotrebu a akonahle sa ta torta prevaza a neje sa ani uplne cerstva, ze urobis vecer a na druhy den sa to zje, tak to je o nicom kvalitou uz, nie je to trvace.
Sesterka mi hovorila, ze ona sa raz tak tesila, ze ide na svadbu a potom take sklamanie, same "zdrave" alternativy, to bol extrem. Jej muz nie je na sladke a ma rad take tie zdravsie veci, ale toto bolo aj na neho uz moc.
Ale take pavkovky, to su super mnamky, ale na niekoho zas aj prilis sladke, lebo ten sneh sa musi slahat s dostatkom cukru.
Ja by som asi spravila aj-aj, nieco moderne, aj tradicne. Aj vlk syty, aj ovca cela.
@pralinka86 toto je presne dobry napad, aj tu klasiku vies spravit zaujimavejsie a tie mensie kusky su presne na toto dobre. Ze mozes viac ochutnat.
Doma sa mi ale nedari tie klasiky tam na mensie nakrajat, ale hadam cukrarky to zvladnu 😅😆.
@nevenka mne napríklad tie klasické vôbec nechutia. Ci sú Vianoce, Veľká noc, svadba alebo nejaká narodeninová oslava, tak stále je to jedno a to iste. Budem hnusná, ale pre mňa je to už "fuj a ble". Z tých tradičnejších tam môžu byť napríklad veterniky. Ale žiadne suché koláče ani nič podobne ...
Ináč, tento tvoj nápad sa mi páči. Klasické koláče sú vždy navykladane po stoloch, na konci svadby/ oslavy sa to všetko zhŕňa, každý je toho prejdený. Tie by som dala ako výslužku. Ale..neviem ako by to bolo technicky možné, zriadila by som ho po hlavnom jedle. Čo som bola na pár svadbách čo som si všimla - ľudia prídu hladní, kým sa prinesie jedlo, to chvíľu trvá, idú si hneď po zákusky , deti navyvliekaju , nevedia, čo skôr, pomaly všetko bolo fuč. To je len taký môj pohľad, možno inde to je ináč.
Treba vedieť akú máte vekovú kategóriu,ak budete mať 60-80r. táto veková kategória candy bar nenavštívi.
Na kazdej svadbe sa najdu frflosi. Nikto ti do oci nepovie,ale poza chrbat si po ceste domov budu suskat ako ste to mali urobit. Tomu sa nevyhnes. Sprav ako ty uznas za vhodne. Candy bar je dnes bezna sucast svadby,oslavy. Pred otca by som dala kolace,ktore ma rad,nech je spokojny. Moj oco tiez osomrava moderne kolace a preto sme mu dali spravit aj jeho oblubene na stol a v candy bare sme mali aj klasicke zakusky. Da sa to pekne naaranzovat. Hlavne starsia generacia chce klasicke zakusky kvoli nim sme ich tam davali.
Určite to bude stačiť. Ja som obsluhovala na svadbe tak cca 2roky dozadu a mali aj koláče na stoloch a aj Candy bar. Samozrejme každý si väčšinou bral z Candy baru a koláče na stoloch ostali. Na konci sme im to všetko nabalili naspäť do krabíc pretože tie taniere ostali proste plne.
Ja to tak plánujem, a popravde neriesim ohlasy. Ja si ju platím, takže moc mi do toho hovoriť nemôžu. Na candy bar budú aj tradicnejsie zakusky napríklad puncak ci doboska

My sme mali viac menej len Candy bar a tortu. Pár klasických koláčov, fakt minimum, lebo manžel miluje punčové rezy 🙂. Nik sa nesťažoval, všetci boli spokojní a v podstate si to aj pochvaľovali, že síce zjedli dosť sladkého ale tým, že to nebolo priamo na stole, tak sa neprežierali zbytočne 🙂