Natália a Alexandra
Ahojte kočky, vyberáme meno pre bábätko (dievčenské) chlapčenské už máme vybraté. Vlastne už sa len rozhodujeme medzi dvoma menami, ktoré som mala vybrané na začiatku tehotenstva, no nikdy som sa nevedela rozhodnúť. Myslela som, že čím bližšie budem k pôrodu, tým jasnejšie mi to bude. Ale stále nič 😀 Viem že je to naša voľba, ale chcem sa Vás spýtať, tie dve mená sú Natália a Alexandra, mamičky ktoré máte dedičky s týmito menami, ozvite sa mi. Poprípade nejaké pozitívna alebo negatíva na mená. Aj keď obidve sú už celkom zaužívané, ktorých je podľa vás viac, alebo o hocijakú radu, lebo obdive sa nám páčia rovnako a dve mená dávať nebudeme 🙂
@llh1 Daj jej obe mená a neskôr môže ona sama (alebo ty keď sa rozhodneš) zmeniť poradie a používať ako prvé to, čo si sama vyberie. Zámena poradia krstných mien je pritom (raz) bezplatná a nejde o zmenu mena, takže tam nie je taká administratívna záťaž.
@mijunik ano, začali sa mi pačit mena podobneho typu, z nich som nasledne vyberala...boli to take mena nad ktorymi som pred tehotenstvom ani nerozmyslala, ze sa mi zdaju byt najkrajsie...keby sa ma to spytal niekto vtedy, vymenujem uplne ine...a hlavne sa mi to akosi "hodilo" k babatku v brusku 🙂
Mne sa nepáči veľmi oficiálne Alexandra, je to dosť tvrdé a zase odvodenina ako ju asi veľa ľudí bude volať-Saša mi príde moc jednoduchá.
Radšej Nátália. To je pekné aj oficiálne a pekné je aj Natálka alebo Natali. 🙂
Ahoj, obe mená sú pekné, mne osobne sa viac páči Natália, aj môj syn má trojročnú "frajerku" Natálku, ale zase v tom roku, keď sa narodili, to bolo najčastejšie dávané ženské meno na Slovensku. Kombinácia Alexandra Belicová mi znie úžasne, a bude mať iniciálky AB. 🙂 A kedy sa bábatko narodí? Aby nemala meniny a narodeniny blízko seba (napr. Alexandra je hneď po Novom Roku, to je trošku nevýhoda.)
Alexandra
Ako to dopadlo?
Mne sa paci meno Natalia 🙂
Alexandra velmi nie, ale skor meno Sandra.

Alexandra jednoznacne...