Nejasná účasť na krstinách nás zaskočila
Plánujeme krstiny s cca 15 hosťami. Klasika - obed v reštaurácii a potom malé posedenie pri káve a torte. Okrem krstnych rodičov pozývame ešte svojich rodičov a súrodencov. Švagrine majú deti, ktoré už majú 23 a viac rokov, ktoré sme nepozyvali. Dnes som sa ale dozvedela, že jedna švagriná pozvala svoju dcéru bez nášho vedomia. Tá dcéra je po liečbe drogovej závislosti a je veľmi nespoľahliva. Svorka nám to dnes oznámila, že je teda táto slečna pozvaná, ale že vlastne nie je isté, či príde. Po predychani prvého šoku som svokre vysvetlila, že počet hostí sa nahlasuje cca týždeň vopred a teda prístup, že nevieme, či sa slečna rozhodne dostaviť nie je možný. Priznám sa, totálne mi to pokazilo náladu a aj tesenie sa na krstiny. Lebo čo už s ňou, je to rodina a treba ju tolerovať podľa svokry. Asi s tým nemá zmysel bojovať, manžel sestre nechce oponovať.
@maciatkolulu takže ak teba niekto pozve do užšieho kruhu s tým, že je daný počet hostí a nie voľná grilovacka napr. Ty bez opýtania pozveš svoje dospelé dieťa, ktoré ani s tebou nežije v spoločnej domácností bez toho, aby si sa spýtala tých, čo ťa pozvali či je to OK? A rovno tam doniesla ďalšiu osobu, pripadne celú situáciu nechala hostiteľom oznámiť tvoju mamu? Tebe také jednanie, bez ohľadu na ďalšie okolností, príde v poriadku? Pozvať ďalšiu osobu na oslavu, ktorú neorganizuješ?
Ja si teda niečo také neviem predstaviť.
Nemala by si náhodou švagriná najprv zistiť ako to je, predtým nez pozvala dcéru? Či rešpekt ma ísť len z jednej strany? Druhú už rešpektovať netreba?
Rešpekt ma byt obojstranný. Jednostranný je za mňa manipulácia v zmysle ty sa mi prisposob, ja už nemusím.
Autorka manželovi by som povedala, vecne prečo nie, že to narobí sarapatu medzi pozvanými z druhej strany. Že teda nech pozve rovnocenné a aj to navýšenie potom zaplatí.
Ďalej pravidlá pre babu. Vecne. Slušné saty, makeup, vlasy.
Plus on a niekto nech zaručia, že v prípade nejakého problému sa o neter postarajú a dohliadnu na ňu.
@janage myslím,že som to už napísala,vyššie,treba čítať. Zbytočne sa takto rozpisujes.... Vážne.
Je to drzé, ale neovplyvnis to tým, že budeš na MK to rozpitvavat. Je jasné, že ťa to štve, ale nenechaj sa znechutiť a sustred sa hlavne na krst vlastného dieťaťa...je to obrovská radosť a požehnanie. Objednaj jedno jedlo navyše a keď nepríde pozvite kňaza 😉. Všetok hnev zahod, je to v podstate jedno...možno ani nepríde.
Autorka, uplne ta chapem. Otvorene by som povedala, ze ty v rodine rozdiely nerobis, a kedze ste to chceli v mensom, volali ste len najblizsiu rodinu. Ak tam svagrina chcela silou mocou dceru, mala to komunikovat s vami. Urcite by ste sa nejako dohodli, ale ty by si hlavne zavolala tym padom aj deti brata (vlastne/nevlastne neries, prosto je to rodina), rovnako ako deti druhej svagrinej. Takto budu zbytocne rozbroje ze robis rozdiely. Takto by som im to povedala, so vsetkou slusnostou. Ak sa urazia, zial je to ich smola, ty si slusne a racionalne stoj za svojim. Ide o krstiny tvojho dietata, mas prilezitost ukazat, ze sa vies za svoje dieta postavit. Ja by som tiez nechcela v den, ktory ma byt o nom, riesit taketo veci.
Je mi smiešne, ako tu ženy pitvaju kresťanskú lásku, že treba ustupovať narkomanmi lebo medveď,
Ale uvedomte si pointu tejto témy !
Tou nie je pervitín, ani rezeň k obedu, ale neokrochanost švagrinej, že na oslavu a obed chce zobrať zo sebou nepozvaneho človeka. Nič viac nič menej. Toto sa robí ? Toto robíte aj vy, že ako pozvaní na oslavu trepete aj príručnú batožinu ? Takto chrapunsky, bez konzultácie s hostiteľmi dotrepete človeka navyše, lebo chcete ? Čo chcete ? Znechutiť hostí, hostiteľov lebo vaše ego je silnejšie a musíte robiť hostiteľom natruc ?!
A nevytahujte na mňa chúďa neter , meter je rovnaký pre všetkých, druhý rad rodiny nie je pozvaný a bodka. A je fuk či spieva v kostole alebo líže perník.
Keď budete robiť oslavy vy, pozvite si aj polovicu dediny, zo 10 osadníkov a celé oddelenie z Cajly.
Vaša voľba.
Autorkina voľba a dohoda s mužom bola iná, tak sa nestarajte.
trochu by ma zaujímalo, ako dopadli krstiny a rodinné vzťahy

Ja ťa chápem. Ide o to, že mužova rodina neakceptuje tvoje rozhodnutia. Proste si urobia, ako chcú a ty máš byť ticho, lebo veď rodina. Zaujímavé je, že opačne to nefunguje... Keď sa neozveš, potom ani najbližšie nebudú brať tvoj názor do úvahy. Keď sa ozveš, rozbíjaš rodinu... Asi by som tentokrát ustúpila, ale do budúcna pomerne razantne toto dopredu poriešila. A takto to povedala aj mužovi, lebo to sú veci, ktoré by mal riešiť on.