Nepozvali ma priamo na "krstiny" - ísť alebo nie ?!
ahojte,snažím sa to napísať stručne,
5rokov žijeme spolu s priatelom ,buducí rok budeme mať svadbu.
Jeho sestre sa v máji narodil syn ,on bude krstný, 8.9 budu krstiny .
Náhodne som sa dozvedela ,pritom medzi sebou nemame ziadne tajnosti,rodinne vztahy si myslim ze mame celkom dobre aspon z mojej strany.
čo by ste urobili na mojom mieste ? ísť na krstiny alebo nie?
velmi zle mi to padlo ,že nás nevolali ako pár , lebo keby moj brat mi oznámil ze budem krstna pritom by vedel ze mám niekoho skym mam vazny vztah a cakame spolu babatko tak moja reakcia by bola že bud spolu alebo nech si vyberu druhu osobu.
Dakujem za kazdu radu ,blbe komentare prosim vas nechajte si pre seba . 🙂
@jovana9 riesila to pred rokom
@itka39 keď ťa nezavolali a máte dobré vzťahy, tak cinkni rodičom krstniatka a normálne sa ich opýtaj, s tým, že chápeš, ak škrtajú náhodou náklady alebo čo (v podstate im vopred nepriamo oznám, že sa nebudeš hnevať ak ťa nepozvú). Buď ti to potvrdia a budeš vedieť, že naozaj nemáš ísť, alebo ťa pozvú a vysvetlia, tak ako mne, že farár požadoval len jedného krstného rodiča, takže dali môjho manžela. Tiež som bola prekvapená, ale v dnešnej dobe to beriem ako takú zbytočnú "funkciu" (už vidím môjho chlapa ako by sa ON postaral o svoje + bratove deti, keby sa niečo stalo 😄😄😄. Takže napokon som nebola krstná, ale na celé čoro moro som normálne išla ako hosť, lebo mi v telefóne povedali, že či som šiši, jasné, že máme prísť komplet celá rodina... Ale tiež som bola nastavená, že možno majú iné zvyky alebo dohodu, tak keby nie tak nejdem🤷.
@mikadooo stara tema,ale. Ju nie ze nepozvali,ale ona cakala,ze automaticky bude krstna mama,pretoze jej muza volali za krstneho. Nic viac.
Ono hlavne na východe majú také hlúpe zvyky, že ide len jeden z páru a ďalší z iného páru za krstného rodiča. S tým by som nikdy nesúhlasila, aby som takto odstrčila partnera krstného rodiča. Buď spolu alebo ani jeden, príde mi to čudné. Ako tomu druhému vysvetlíš že ho nechceš, aj keď je partner krstného rodiča a tým pádom sa bude tak či onak zúčastňovať. Jeden bude krstný a druhý teta? Aj by ma nasral chlap, ak by s týmto súhlasil.

@itka39 ahoj nechce sa mi čítať všetky príspevky, možno to už niekto napísal predomnou. Som s mužom riadne zobratá, v kostole, všetky sviatosti, takisto švagrovci. Keď krstili, dohodli sa s mojím mužom, že bude krstný. Tiež som sa to dozvedela tak nejak medzi rečou 😁, môj muž totiž nejak pozabudol mi to oznámiť. Tak som sa čudovala že či mne nechcú za krstnúb alebo ako? Nie v zlom, máme dobré vzťahy, len na to prekvapilo že mňa sa nikto nič nepýtal. No a švagor mi na to, že farár im povedal že jednu osobu-krstného rodiča treba... Vybrali muža, lebo jednak je to jeho brat a druhak som mala dve malé deti a teda vedeli že obaja nás prípravu nebudeme môcť ísť. Najlepšie bude priamo cez emócií sa vopred opýtať rodičov, či máš prísť na krst alebo nie. Ktovie čo je za tým.