icon

Netradičné mená pre detičky

karabashka
3. okt 2013

Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..

diusik
4. okt 2013

mne sa paci jak tu jedna ma Semira (dieta od turka) a Salinu,ale ja by som to nedala.
Alebo chlapcov u nas v dedine mame Nimród,Armin,Norman tiez dost nezvicajne podla mna...

sashabb
4. okt 2013

@lalinko2010 toto som nepochopila, že "keby bol výber na mne" ??? a kto ti preboha meno vyberal? veď v prvom rade vyberá meno matka a pokiaľ by sa mne nejaké navrhnuté meno nepáčilo, tak by som ho nedala ani keby čo bolo.

lalinko2010
4. okt 2013

@sashabb no to je tak, v rodine môjho manžela sa detí meno otca, takže náš syn je v poradí UŽ ŠTVRTÝ!

karabashka
autor
4. okt 2013

@lalinko2010 Môj brat je Ondrej, moj otec, dedko bol, jeho otec aj dedko...a doma stále bol problém ked prišla pošta, keď niekto hľadal niektorého z nich, vždy som sa musela pýtat že či otca, či brata...a ja som tiež po mame, ale mama mi vybrala iné meno ale kedysi to bolo tak že na matriku dieta šiel zapísať otec a napísal toto..a nikdy sa mi nepáčilo, a ani mojjej mame to jej ..vždy som vravela že v 18-tke si ho zmenim..zmenila som si ale len priezvisko, ale nie v 18 ale v 25

evelynm
4. okt 2013

V rodine môjho manžela je Csaba aj Barnabáš.
Spolužiakova mama sa volala Narcisa.
A poznám dve sestry, jedna sa volá Fetije a druhá Sanije. Ich mama je Slovenka a otec je cudzinec. Fakt je, že sa im k tomu hodí aj priezvisko (aspoň kým sa nevydajú 🙂 )

evelynm
4. okt 2013

@mummy01 , moja mama aj moja sestra su Dasky, mam k tomuto menu mimoriadne citovy vztah. je krasne 🙂

sashabb
4. okt 2013

@lalinko2010 s tym by som absolutne nesúhlasila, a mohli by sa postaviť aj na hlavu, ale žiadne dedenie mena by si u mňa nepresadili. Veď ja rodím a tým pádom ja rozhodujem. Nech si myslí kto chce čo chce.
Ustúpila by som jedine v tedy, keby sa mi to meno veľmi páčilo, no aj to by som rozmýšlala skrz to, čo písala @karabashka

lalinko2010
4. okt 2013

@sashabb mne sa meno nepáčilo, ale našla som také formy toho mena, že teraz ani iné meno by som som malému nedala, voláme ho a aj on tak predstaví - JAJO, ale inak volám ho LUI a ak ti mám pravdu napísať meno LUIS sa mi páči!

katkanova
4. okt 2013

myslim ze to ake meno je netradicne sa casom dost meni - napr keby som ja zila na slovensku urcite by som dala meno janko alebo vilko co sa teraz vobec nenosi 🙂 pre dievca sa mi pacia mena klara, greta, milena - vsetko z generacie mojej prababicky. netradicnym menam v style sanyia kde clovek este musi vysvetlovat aj to ze tam treba napisat 2 yi, pripadne dzesika a doplnene priezviskom ako hruskova - tomu som nikdy neprisla na chut ... a potom ti stari rodicia co ich beru na preliezacky a komolia im mena - celkom sranda 😀 😀 my mame zatial chlapceka - michele, a hoci zijeme v uk kde su mena fakt vsemozne, neustale musime dakde vysvetlovat ze nie je michelle - teda diveca, a tak s druhym menom uz si dame viac pozor 🙂

martina28p
4. okt 2013

Baby,ked toto čítam,mám z toho normálne hrôzu 😀 😀 😀

silvia07
4. okt 2013

Ja poznam Violu, Genovevu, Herminu, Zudiu - ale to su uz starsie damy.... a potom chlapca s menom Jorik ( len neviem ako sa pise) 😉

silvia07
4. okt 2013

A este poznam Ester, co je celkom pekne meno, len ju volaju Esta ( to mi pride ako ten doklad pri vycestovani 🙂 )

alenka.k
4. okt 2013

My máme chlapčeka menom Mikel, priezvisko nemá slovenské a nesmierne mu to meno pristane. Vo svete je toto meno bežné, na Slovensku zatiaľ jediné😉 A hlavne keď na neho zavolám, neotočí sa ďalších päť deti🙂 So zapísaním mená sme mali jednodňovi problém, čo nakoniec vyriešili zapísaním do slovenskej databázy mien za poplatok 4,50€ 😉

katie555
4. okt 2013

nasa mala ma meno Chloe , na svk netradicne, sa mi stalo ze sa ma ludia pytali ze co nas to napadlo take meno davat ...
Byvame v Uk, tu je to normalne meno..vsade je plno Amelii a Elli... 😀 😀 😀

limoncino
4. okt 2013

@silvia07 moja prababka sa volala Jenovéfa, vtedy to bolo celkom bežné meno a aj si dobre pamätám, tak Jorika má Jakubisko.
K téme, syn má obyčajné slovenské meno a pritom je sám na celej škole 🙂 volá a Jaroslav. Dcérka má mená rovno dve, prvé obyčajné talianske, druhé kvôli babkám, ale v zahraničnej verzii 😀

monka18szs
4. okt 2013

my mame Kiaru ale volame ju aj Kiarinka 🙂

limoncino
4. okt 2013

@alenka.k Mikel je pekné meno, pripomína mi to taliansku podobu mena Michala - Michele (Mikele)

limoncino
4. okt 2013

@monka18szs tiež mám dcérku s rovnakým menom, ale inak písané 🙂

limoncino
4. okt 2013

@monka18szs a tiež som Monika 😀

monka18szs
4. okt 2013

pise sa Chiara ze?🙂no ja som nad tym tiez uvazovala ale potom ked vidim ako ludia dokazu dokomolit pekne pena a nevedia ani poriadne vyslovit tak som zvolila tuto jednoduchu volbu ale s Ch sa mi paci viac🙂

erique12
4. okt 2013

tu v nL je popularne meno Milan teraz 🙂

potom jedny kamarati dali teraz meno Fenna... no krasna fenka 🙂))

kamoskina mama sa vola Serafina 🙂

monka18szs
4. okt 2013

limoncino tak to je teda nahoda🙂zijete v Taliansku?

adka2011
4. okt 2013

No to je tak... co bolo kedysi "netradicne", je dnes uz pomaly bezne (az otrepane). Cize ak chces byt skutocne originalna, nazvat dieta Annou, Janom, Ondrejom, Jurajom, Zuzkou alebo Katkou - to je dost velka sanca, ze sa tak nikto iny v triede volat nebude. Ta bude totiz plna deti menami Mia, Sara, Zoe, Ella, Zara, Max, Teo, Leo, Adam, Jakub a Samko 🙂

erique12
4. okt 2013

inak ked sa pozriete do slovenskeho kalendara, tak asi 50% mien je dost netradicnych by som povedala,
vasil, svetozar, milica, bohumila... kto este tie mena pouziva teraz? 🙂))

billam
4. okt 2013

@adka2011 my mame Miu a je sama medzi prvakmi 😉

adka2011
4. okt 2013

@billam Tak to je fajn, lebo je to pekne meno. Okolo mna je ich kopec 🙂

billam
4. okt 2013

@adka2011 ked sa narodila - pred 6,5 rokom, tak bola jedina v nemocnici - sestricky nepoculi o takom mene...a to som rodila v Bratislave na Antolskej

limoncino
4. okt 2013

@monka18szs áno, Chiara 🙂 nie, bohužiaľ nežijem v IT a ty??

limoncino
4. okt 2013

@billam kedy presne si tam rodila??? Tiež som tam bola o takom čase, preto sa pýtam 🙂

billam
4. okt 2013

@limoncino 22.5.2007