Netradičné meno pre dieťatko
:D Tak baby sup sup s napadmi pre dievcatko mam bud Tabitta,alebo Elizabeth, doma mame Samuela Dušana, Selenu Luciu, Benjamina Dusana ale toto stvrte ak bude vajcurik nic ruce som zo slovenskych nenasla:D:D a to co sa mi paci ma tu uz 10 deti:D:D
@gabiiika21 naše krstniatko sa volá Nenad, čo je chorvátske meno - rodičia vtedy mali myslím potvrdenie z chorvátskeho veľvyslanectva, ale asi naozaj skús zavolať na matriku, tam ti povedia, čo k tomu treba, aby ho zapísali a vy budete pripravení 🙂
to all: nehnevajte sa na mna, no mne pride ze cim blbsia matka tak tym slahnutejsie meno :D nevravim, ze vsetky dievcata musia byt evicky, zuzky a chlapci jankovia, petrikovia atp. ale mam pocit, ze niektore matky si vyberom mena riesia len svoje vlastne komplexy- musia byt originalne za kazdu cenu. robim v ambulancii a teda tych mien mi preslo neurekom a niektore deti lutujem... premyslajte nad tym ze deti vedia byt velmi krute a deti vedia svoje meno uprimne neznasat ak su kvoli nemu tercom posmechu. to je moj nazor k teme tak ma prosim neukamenujte nenarazam na ziadnu konkretnu z vas.
@buco15
@lucka127 caute baby.vcera na poradni to vyzelo nadejne.doktorka mi povedala,ze to mam este brat ako tak ,ale ze ma môje babo dost velky kritoris.ja som to tiez vydela ked mi to briblizila.manzelovy ked som povedala,ze cakame asi chlapceka,tak bol taky rad ,ze suhlasi aj s menom Luis 🙂 ale zas rodina mi nato povedala ci som normalna,ze to môzem dat rovno don chuan ☹
mne sa strasne paci dievcenske meno Zoe ( Zojinka ) ked raz budem mat dcerku urcite sa bude tak volat 😉
Ak raz este bude miminko tak chlapcek jednoznačne ARTUR a dievčatko SARA , VANDA alebo OLIVIA 😉
@marse Nemyslela si Arthur?
@lucka127 Aj mne sa paci toto meno pre chlapca a vobec mi inak nepripada byt netradicne, v kalendari je uz davno pradavno.
gabiiika21........matias v matrike je...ale matija neviem.....ja mam matiasa a denisa......denis je v kazdom kalendari a maias nie je v kazdom,ale meniny ma 24.februar......
@veronicka1901 nie ja chcem bez toho ,,h,, 🙂
@marse Fuha a to je z akeho jazyka, ak sa mozem opytat?
@veronicka1901 musi to byt z nejakeho jazyka? nevidim dovod a zmysel ho tam mat..
@marse nie, jasne, ze nie, ja sa len pytam, lebo ma to zaujima 🙂. Ono nie je potom problem so zapisom mena na matrike, ked sa neda nikde dohladat? Pytam sa, lebo to teraz riesi kamaratka a tiez chce dost netradicne meno (nepamatam si ho) a vraveli jej na matrike, ze s tym moze byt problem, tak len preto 🙂.
@veronicka1901 u nas je Artur v slov. kalendari 5.1 spolu s Andreou, a dokonca je tam ako Artúr..a to tiež nechcem .. 😉
@marse Jeeej, tak to je super, to som nevedela, ze mame take pekne kralovske meno aj u nas. S dlznom sa mi inak tiez velmi nepaci, skor kratko.
Kamaratka chce Quendolina - dost nevsedne a vraj s tym bude problem na matrike.
Ahoj, ja by som sa priklonila k tej Elizabeth. Podľa mňa treba brať do úvahy hlavne fakt, ako môžu iné deti v kolektíve reagovať na meno, nakoľko tých zahraničných mien nie je na sr až tak veľa, aj keď je to teraz veľký trend a deti vedia neprívetivo reagovať na každú odlišnosť. Osobne mám pocit, že zahraničné mená, ktoré trochu korešpondujú s tými slovenskými sú najvhodnejšie. Ako napr.aj Elizabeth (tuším Alžbeta) je často počuť aj v tv a je to vznešené meno. Nechcem nikoho uraziť, ale niektoré mená ako Sandy a pod sa dávajú skôr psom. Aj tak si myslím, že cudzie mená sú teraz len taký módny boom a čoskoro budú v móde zas staré slovenské mená ako Ľudovít :D
@veronicka1901 tak to bude asi ťažke, ale zase nie nemožne, v dnešnej dobe už mozeš hocico 😀
@misaelka ja som ucila na strednej skole a boli tam aj netradicne mena a ked som sa pytala ci by si vybrali ine tak povedali ze nie! ja mam pocit ze sim slahnutejsia matka tym skor jej dieta bude sikanovat. lebo ono deti by odkial vedeli ze to a to meno je zvlastne???asi tak ze od dospelakov v rodine . si viem predstavit- dojde dieta domov zo skolky a sa ho vsetci v rodine pytaju ze ako je v skolke? a mas aj nejakych kamaratov? a koho? dieta povie nedajboze cudzie meno ktore sa zda dotycnemu dospelakovy divne a samozrejme ze si to dospelak nenecha pre seba- co to co za meno..a uz to ide..dieta si to zapameta a uz to ide..deti dokazu sikanovat aj za velky nos aj za krasu aj za oblecko..a ked existuje meno ktore zaruci mojej dcerke dlhy zdravy a stastny zivot sem s tym! som ochotna ju premenovat hoc aj na zuzku janku ancu..
@bonnie1 suhlasim a to uplne zavisi najma od vychovy rodicov a vyjadrovania sa doma🙂
Skor ako za meno si myslim ze moje deti budu raz potupovane skor preto ze nemaju mobily,tablet a ze sa im nedovolim hrat na pc nakolko osm za stary sposob vychovy a to predovsetkym dat im seba n ie odstavit ich za tv a pc...a s manzelom sa v tomto uplne zhodneme nam bolo najlepsie von na cerstvom vzduchudoteraz si pamatam vylety s rodicmi na bycikloch ci korculiach toto ja davam svojim detom,ich pre mna vynimocne meno je len ceresnicka na torte 😉
Ja som sa v posledom case uplne namotala na meno Bendegúz (ani neviem, ci take existuje 😀 ) a priatel mi hovori, ze si bude davat sakra pozor, aby som neotehotnela, kym ma tento nezmysel neprejde 😀
@bonnie1 vsetky 3mena by som brala -Zuzana,Jana i Anna su pekne mena. A nemali by problem ani v zahranici. Ale uz dalsie deti mat skor nebudem,tak aspon verim,ze moje deti neskor vyberu svojim detom normalne slovensky znejuce mena.
ked pocujem meno Sofka ci Elisabeth,tak len nadvihnem obocie. Sofia je Zofia a Elisabeth je Alzbeta,co znie rozhodne u nas lepsie,hlavne s priezviskami ako Cesnakova,ci
Novakova a pod.
ja tomu ,jednoducho nerozumiem a nechapem,neviem sa s tym stotoznit a prekaza mi to. Rovnako mi prekaza,ked si zena zrusi koncovku -ova. Pre mna je potom chlapom,lebo ked tam ma len inicialu krstneho mena,tak nemam ako vediet,ci ide o muza,alebo o zenu.
Kedysi sme sa smiali Ciganom,ze davaju mena ako Sandokan a uz je to aj tu.

@aksniteb dakujem za radu. No co si dala tu stranku su tam podobne ale nie to nase. My chceme chlap.m. Matija a je to srbske meno. Uz som googlila tie nase matriky a tiez som nic nenasla. A ked nahodou nieje u nas este zapisane nevies, aky je postup? Ci asi najlepsie bude ked zavolam na matriku a zistim si to tam.