Osláviť narodeniny so šéfom a kolegyňou?
Poraďte mi prosím, čo by ste robili na mojom mieste ?
Od januára som doma, v práci mi zrušili miesto, momentálne som na prekážke zo strany zamestnávateľa.
Koncom mesiaca idem podpísať výpoveď, bude mi plynúť ešte 2 mes. výpovedná lehota.
Ak motyka vystrelí, možno mi miesto nájdu a ostanem vo firme. Som, ale nastavená už tak,že končím.
A teraz k pointe príbehu 😀.
Môj šéf má narodeniny 26 ho a ja 27 ho. Dnes mi volal a pozval ma na oslavu jeho narodenín. Zo slušnosti som pozvanie prijala (mám ho rada,je to fajn človek). Povedal mi kto každý tam bude. Pozval aj druhú kolegyňu z kancelárie,ktorú už veľmi nemusím vidieť.
On žiaľ momentálne nevie ovplyvniť,aby som pri ňom ostala. Hľadá mi však miesto na inom pracovisku. Ostala tam ona a má pár mesiacov do dôchodku. Požiadal ju,či by neodišla a neprenechala mi jej miesto. Ponúkol jej max. čo mohol (odstupné, prekážku zo str.zamestnávateľa, atď.) - nebudem tu všetko rozpisovať.
Keďže za ňou niekto stojí, povedala mu, že nie - ona neodíde.
Celý ten čas pokiaľ neprišlo na túto tému sa hrala na úžasnú kamošku a super kolegyňu. Odvtedy ako s ňou šéf mal pohovor sa so mnou na túto tému už nebavila.
Jednoducho hrala mŕtveho chrobáka. Dodnes mi každý deň posiela nejaké trápne fotku z fb alebo videá. Ani raz za ten čas sa ma nepýtala na moju situáciu, čo budem robiť, aké mám plány, atď..
Pôvodne som mala v pláne robiť oslavu aj ja. Predsa 40tka, mali sme tam dobre vzťahy. Samozrejme až v tejto situácii, tu sa ukázali tie "kamarátske" vzťahy.
Mala som v pláne ich pozvať aj do divadla, aby to nebolo len také fádne posedenie.
V práci sa robia oslavy narodenín a menín, čo však robiť v tejto situácii?
Patrilo by sa podľa Vás robiť oslavu, pozvať ich niekde ?
A však keďže je situácia taká aká je,neviem čo robiť. Boli by sme pia
@prasiatko30 kto ju pošle do dôchodku? už mi je jasné že ty o tom nevieš nič - nepôjde do dôchodku pokiaľ nebude chcieť sama odísť 🤦♀️ výpoveď jej môžu dať až keď bude mať 65…
@biba_18 kolegynka jej cez sefa ponukala aby prijala vypoved - opakujem preco by mala prijat vypoved ked jej tu vypoved nedal nikto kompetentny a ked jej chyba niekolko mesiacov do dochodku?? Lebo kolegynka chce? Ci sa uz len chces hadat koli pozitku z hadania? Mna to uz nebavi. Pokial doteraz nechapes co je moj point tak to je zbytocne. Zakladatelka sa nema preco hnevat na kolegynu, vyhadzuju ju nie kolegynu. Ze nechala aby skorodochodkyna ju vyuzivala nie je chyba kolegyne. Inaksie ja sa sulam na tom ze si nosi šitie a zeleninu na cistenie do roboty 😂😂😂😂😂ta zenska musi byt dobre cislo😂😂😂😂😂😂
@biba_18 tak to je tvoja skusenost. Lenze o schopnostiach pani kolegyne tu nepadlo ani slovo, predpokladam ze keby bola taka mizerna, autorka sa o tom s radostou zmieni. Ked si predstavim mojich rodicov - tiez cca v takom veku ako ta “otrasna” kolegyna, mozem povedat skor opak. Ked oni resp ich generacia odide, tak to bude velka tragedia lebo mladi na tych specifickych poziciach su schopnostami na tom ovela horsie /je to ale praca narocna na rozmyslanie takze tito coskoro seniori sa uz nevedia dockat kedy na ten dochodok utecu/
Eh nejako sa mi pomiesali tie prispevky, vlastne mne si ine pisala.. 😂 @biba_18
@prasiatko30 o čom rozprávaš?
Šéf sa jej opýtal, či by mi nebola ochotná prepustiť mi jej miesto a ponúkal jej aj odstupné a iné možnosti.
Ja som s ňou NIČ v tomto smere neriešila.
@prasiatko30 ja už neviem ako inak to napísať - nebola reč o predčasnom dôchodku…
a kolegyňu nevyhadzujú, lebo nemôžu, je v ochrannej lehote…
@biba_18 keby mali rozumny dochodok, tak vacsina je doma a s radostou. Darmo na nich nadavas.
Tu je zaujimave, ze nechali doma “mladu” na prekazke a zrusili jej miesto. Ktovie preco. Asi za rovnaku pracu, co zvlada kolegyna, brala viac. Tak si spocitali, kto sa im viac oplati.
@moonlight1210 ak je tá druhá v ochrannej lehote, ju nemôžu prepustiť - tu nebolo čo počítať…
@autorka ty osobne si ju neziadala o odchod. To je fakt.
Ty si si len vymyslela, ako nakriatnut sefa, aby ti v tom pomohol. A ty za sladku a nevinnu malinu.
@biba_18 to nevieme, ci je v ochranke.
@moonlight1210 ak má pár mesiacov do dôchodku, tak vieme že je…
@biba_18 ok.
Vypocitavost autorky to vsak nezmiernuje. Tak nech ona este vydrzi tych par mesiacov na prekazke a pocka, kym kolegyna oficialne neodide. Ma 40. Prijem si do dochodku este dobehne, aby jej vysiel pekny. Plus, bohvie co bude, az bude mat ona o 20 rokov pred dochodkom.
@moonlight1210 lenže kolegyňa môže oficiálne neodísť až 3 roky - a oni miesto rušia toho roku… takže nie, to čo píšeš je nereálne…
K otazke na bday party idem Aj k ludom na ktorych mi nezalezi ked mm chce ist ako par . ( idem koli nemu na nom mi zalezi) na moje bday party nepozyvam ludi na ktorych mi nezalezi oslavujem len s tymi co milujem , ale ty sa riad podla seba v 40 toto by nemala byt dilemma. Ja ked nieco slubim tak sa snazim to dodrzat prijate pozvanie by som nerušIla. A Neviem co by si este chcela od tej kolegyne . Preco vravis ze hra mrtveho chrobaka ? Naco sa ma k tomu vracat ? Svoju poziciu ti nedaruje a co mas v plane dalej Preco by sa mala vyzvedat ? Vie ze cakes na jej flek alebo ze sefko ti nieco vybavi aj sama sa mozes pochvalit ake mas plany. Nic zle ti neurobila zije si svoj zivot pre seba ma svoju pracu nie na tvoj ukor. To ze ty teraz nemas pracu s nou nema nic splocne .
@biba_18 tak v tom pripade nech hlada ine miesto. Nie povysene zazerat na kolegynu, ze jej neda svoje miesto. Jej presvedcenie, ze jej by sa hodilo lepsie a kolegyna nech jej nezavadzia, je jej problem. A je to hlavne nechutny zivotny postoj. Tak trochu bezcharakterny.
@moonlight1210 už ťa vidím že ak by sa podobná situácia stala tebe, že by si kolegyňu pozvala na oslavu svojej 40-ky 😂 chcem tomu veriť…
@biba_18 mne by hlavne ani nenapadlo zacat si o nej mysliet, ze je zbytocna a ja som dolezitejsia a vymyslat sposoby, ako ju odtial dostat (cez sefa).
Takze nase vztahy by boli ok.
Hlavne si vsimni, ze ju zacala vidiet ako zlu, az ked jej odmietla “uvolnit” miesto. Pritom autorka sama je ta zla zena, co poza chrbat kolegyne jej skusala vybavovat cez sefa odchod.
Moze byt rada, ze sa s nou vobec bavi. Keby to o nej rozniesla, co skusila (a na autorkine stastie asi netusi, co skusila), tak sa tam s nou nebude bavit uz ani upratovacka. Vsetci si na nu budu davat pozor, lebo budu vediet, ze intrigy jej nie su cudzie, ked nimi moze ziskat vyhody.
Proste obratila roke obete a vinnika a tvari sa ako ta ukrivdena.
@moonlight1210 ja normálne žasnem, aké scenáre tu dokážete vymyslieť 😃 čítate všetky moje príspevky ?
Moja mama bola v podobnej situacii a po zvazeni vsetkych pre a proti zobrala ponuku svojho nadriadeneho, ze odide do dochodku s peknym odstupnym. Povodne neplanovala, ale kedze tam bolo ohlasene aj hromadne prepustanie, tak sa rozhodla, ze ona pojde do dochodku a kolegyna, ktora bola sama s detmi ostane (miesto by bolo iba 1). Tu vsak zavazilo aj to, ze tam uz byt za podmienok, ake tam boli a co tam nastalo /vymena vedenia a pod./ uz tam ani ostavat nechcela. Cize jej to "prislo" vhod.
Ani jeden z tvojich kolegov nemôže za to, že musíš odísť z práce... a tvoja kolegyňa sa asi trochu blbo cíti, že to tak dopadlo, tak sa trochu stiahla v komunikácii... ak ti to nerobí veľký problém, tak ich zavolaj na oslavu, veď budeš mať stále v nich kamarátov do budúcna.
čo sa týka oslavy, je to na tebe. buď pôjdeš a budeš sa tváriť že nič , a budeš sa s ňou baviť medzi rečou normálne, alebo nepôjdeš 😀 no a podľa toho ako to tam bude , by som ich volala na svoju oslavu .
@mmooly aki kamarati do buducna? Prosim Ta. Co v kazdej praci je nutne sa so vsetkymi kamaratit a hlavne pri odchode. Z toho, co autorka napisala vobec nemam pocit, ze tam su vsetci kamarati a hlavne ta je jej kolegyna z kancelarie.
@muchotrafka298 tak aspoň s tým šéfom, veď jej chce nájsť prácu vo firme, aby zostala... a tá staršia kolegyňa ktovie čo si myslí.. ale ja by som tiež pozerala na seba a nie na kolegyňu... to je ťažko rozhodovať o nich keď si nepovedia do očí...
@mmooly v dnesnej dobe kazdy pozera len na seba a ja tvrdim, ze v nasej firme konci kamaratstvo za vstupnymi dverami. Ani s jednym clovekom, co odisiel nie som kamaratka, ked ho stretnem, pozdravime sa. Nehovorim, ze to ma tak kazdy. Ale dnes ludia hladia na seba, nie na druheho. Prace je malo, hlavne dobrej, takze kazdemu ide o to, aby sam ostal.

@prasiatko30 prečítaj si to ešte raz. nikde nikto nepíše že má odísť skôr do dôchodku - ale keď na neho bude mať nárok…