Oslavovanie detičiek, ktoré majú dve mená
Ahojte mamičky, tie co majú vaše detičky dve mená oslavujete meniny iba raz alebo dva krát ?
@alena_l dvakrát...aj reálne používame dve mená....časť rodiny ho volá jedným, časť druhým
@martul platia obe mená...môj otec napr.oslavuje len druhé meno, keďže ho len tým oslovujú...prvé vôbec
my oslavujeme iba raz, druhé meniny má na vianoce, tak to síce spomenieme, ale už negratulujeme.
tak oslovovanie či oslava?
Ďakujem za rady. Lebo mala ma 4 mesiace prvé meniny už mala a akurát včera mala mat druhé ale sme sa nevedeli dohodnúť ci budeme oslovovať alebo nie, naša rodina jedna časť tvrdí že by sme mali a druha zas ze je zbytočné a ked budeme mat druhe dieta len s jedným menom tak to bude nefer voči nemu čo mi pride ale blbosť.Partnerom sa tiež na tom nevieme dohodnúť on si tiez mysli ze druhe meno netreba oslavovat ja som vsak zato ze by sa malo .Keďže je ešte malinka teraz sme to už nechali tak a o rok uvidíme.
@luccija prečo ste potom dávali dve mená?
@gelifil zmenili nadpis, autorka ho mala zrozumiteľný, admin nevie čítať s pochopením 🙈🙏😂😂😂
Oslavujeme aj aj. Aj používa obe mená.
@zardanka prečo ste teda dávali dve mená?
@alena_l ja osobne mám 2 mená a oslavujem obidve mená
@zuzanockamt mala som na to dovod, dodržať sľub..
@alena_l vzdy sa oslovuje len jedným menom - to druhé sa človek dozvie az "náhodou"
@zardanka jasné, chápem, lebo my sme dali dve, ale s tým, že reálne sa aj používať budú
Treba dať 1meno a máte po probléme....tieto 2mena som nikdy nechapala
@zuzanockamt z trucu🙂smiesne viem...nevedeli sme sa dohodnut na mene pacili sa nam obe, ale pouzivame vyhradne iba jedno.
@alena_l len taká pikoška k súrodencom - psychológovia odporúčajú, že aj má dieťa 2 mená a potom sa mu narodí súrodenec, tak je vhodné aj tomu druhému dieťaťu dať dve mená.
@alexka89 u nás to druhé meno napríklad bola ako pocta dedovi, ktorého mal muž veľmi rád. Je to také "rodinné" meno, veľa mužov v rodine ho malo, tak sme ho dali ako druhé, keďže ako prvé sa mi nehodilo.
Oslavujeme iba raz. To prvé meno. Neter má 4 mená a neoslavuju 4 x meniny.
Žijem v krajine, kde má každý 2 mená a nie, nikto nepoužíva obe naraz. Len jedno. Aj môj manžel.

@alena_l samozrejme že raz. Prvé meno platí a podľa toho sa oslavuje.
Toto by ma ani nenapadlo 2x oslavovať meniny