icon

Oslavovanie detičiek, ktoré majú dve mená

alena_l
27. júl 2022

Ahojte mamičky, tie co majú vaše detičky dve mená oslavujete meniny iba raz alebo dva krát ?

martul
27. júl 2022

@alena_l samozrejme že raz. Prvé meno platí a podľa toho sa oslavuje.
Toto by ma ani nenapadlo 2x oslavovať meniny

zuzanockamt
27. júl 2022

@alena_l dvakrát...aj reálne používame dve mená....časť rodiny ho volá jedným, časť druhým

zuzanockamt
27. júl 2022

@martul platia obe mená...môj otec napr.oslavuje len druhé meno, keďže ho len tým oslovujú...prvé vôbec

andrea_82
27. júl 2022

my oslavujeme iba raz, druhé meniny má na vianoce, tak to síce spomenieme, ale už negratulujeme.

gelifil
27. júl 2022

tak oslovovanie či oslava?

alena_l
autor
27. júl 2022

Ďakujem za rady. Lebo mala ma 4 mesiace prvé meniny už mala a akurát včera mala mat druhé ale sme sa nevedeli dohodnúť ci budeme oslovovať alebo nie, naša rodina jedna časť tvrdí že by sme mali a druha zas ze je zbytočné a ked budeme mat druhe dieta len s jedným menom tak to bude nefer voči nemu čo mi pride ale blbosť.Partnerom sa tiež na tom nevieme dohodnúť on si tiez mysli ze druhe meno netreba oslavovat ja som vsak zato ze by sa malo .Keďže je ešte malinka teraz sme to už nechali tak a o rok uvidíme.

alena_l
autor
27. júl 2022

@gelifil oslavovanie nie oslovovanie to ju zatiaľ oslovujeme len prvým menom

luccija
27. júl 2022

@alena_l iba meno, ktorym ju oslovujeme ani by ma nenapadlo oslavovat meniny 2x

zardanka
27. júl 2022

@alena_l oslavujeme len prve meno, Anna , tym ju aj volame. Druhe iba spomenieme, ale neoslavujeme..

zuzanockamt
27. júl 2022

@luccija prečo ste potom dávali dve mená?

zuzanka.zuzu
27. júl 2022

@gelifil zmenili nadpis, autorka ho mala zrozumiteľný, admin nevie čítať s pochopením 🙈🙏😂😂😂

abbey1
27. júl 2022

Oslavujeme aj aj. Aj používa obe mená.

zuzanockamt
27. júl 2022

@zardanka prečo ste teda dávali dve mená?

trema
Autor odpoveď zmazal
lenkadenisa
27. júl 2022

@alena_l ja osobne mám 2 mená a oslavujem obidve mená

zardanka
27. júl 2022

@zuzanockamt mala som na to dovod, dodržať sľub..

zmrzlinka2021
27. júl 2022

@alena_l vzdy sa oslovuje len jedným menom - to druhé sa človek dozvie az "náhodou"

zuzanockamt
27. júl 2022

@zardanka jasné, chápem, lebo my sme dali dve, ale s tým, že reálne sa aj používať budú

alexka89
27. júl 2022

Treba dať 1meno a máte po probléme....tieto 2mena som nikdy nechapala

luccija
27. júl 2022

@zuzanockamt z trucu🙂smiesne viem...nevedeli sme sa dohodnut na mene pacili sa nam obe, ale pouzivame vyhradne iba jedno.

andrea_82
27. júl 2022

@alena_l len taká pikoška k súrodencom - psychológovia odporúčajú, že aj má dieťa 2 mená a potom sa mu narodí súrodenec, tak je vhodné aj tomu druhému dieťaťu dať dve mená.

@alexka89 u nás to druhé meno napríklad bola ako pocta dedovi, ktorého mal muž veľmi rád. Je to také "rodinné" meno, veľa mužov v rodine ho malo, tak sme ho dali ako druhé, keďže ako prvé sa mi nehodilo.

belllinka
27. júl 2022

@alena_l to aj kvoli meninám robíte oslavy, že voláte obe rodinné vety na hostinu?? A ešte aj spory, či sa má oslavovať alebo nie 🙄

tatianamaria
27. júl 2022

Oslavujeme iba raz. To prvé meno. Neter má 4 mená a neoslavuju 4 x meniny.

mamamasama
27. júl 2022

Žijem v krajine, kde má každý 2 mená a nie, nikto nepoužíva obe naraz. Len jedno. Aj môj manžel.

mijunik
27. júl 2022

@zardanka prajem oslávenkyni k včerajšiemu sviatku všetko najlepšie. 😊

karolinav
Odpoveď bola odstránená
zardanka
27. júl 2022

@mijunik dakujeme 🙂

beata_k
27. júl 2022

@alena_l Oslavovala by som len raz. Ak bude starsia a pozve si kamosov ( alebo i rodinu)nebude vhodne dostavat 2x darceky oproti inym detom. To sa rodicia kamaratov/ rodina velmi nepotesia. Ide to do penazi...