icon

Oslavujete s deťmi Halloween?

16. sep 2022

Ak ano, tak ako? Robite aj nejaku vyzdobu?

julca777
27. okt 2024

@janulik2008 neviem co si chcela označovať... Ale posielam ti aspoň týchto pár viet a keby si si pozrela nejaké stránky aj od kňazov a študovala aj niečo iné a nehadala sa so mnou tak by si to vedela... Teraz ti už aj mnohí iní ľudia aj keď nie sú kňazi povedia, že to je zle... Ak sa so mnou chceš hádať ako v predošlých diskusiách tak ja o také reči nestojím a je mi to jedno co tu budeš trepať

bessie12
27. okt 2024

@julca777 😂😂😂😂😂😂 z akej sekty máš také bludy ?

julca777
27. okt 2024

@bessie12 ze aj ty si sa ozvala? 😅 🤣 A nie je to zo sekty. Kresťanstvo nie je sekta

bessie12
27. okt 2024

@julca777 no predstav si, ze som sa ozvala 😂😂😂 Cirkev je tiež pre mňa sekta / mafia. Česť normálnym ľuďom, ktorí tam sú.
Včera som videla deti, ktoré chodili od domu k domu. Slávili halloween. Mne sa to páčilo. Keď budeme mat deti, tak tiež to zavedieme. Bude aj vyrezavanie tekvice, výzdoba domu, rozne kostýmy atď.
Žiadna oslava diabla v tom nie je .. 🤷‍♀️

julca777
27. okt 2024

@bessie12 nie... Veľa ľudí nechce byť kresťanom kvôli cirkvi (to sú výhovorky) 😊

julca777
27. okt 2024

@bessie12 dobre ako myslíš... Chudák tie deti, už teraz mi ich je ľúto ako im ako matka môžeš takto ublížiť.... Dobrovoľne a vedome (upozornila som ťa) ich vystavujes diablovi

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 jezkove oči ty si fakt jasná. Veď sa choď liečiť a nie behať po všetkých témach kde sa spomína Halloween 🤦🏻‍♀️

tetapetra
27. okt 2024

@bessie12 u nás sa tekvice vyrezavali ešte za totača 🤷🏻‍♀️. A po 35 rokoch sa nájde nejaká porucha, ktorá to začne riešiť ako hriech

julca777
27. okt 2024

@tetapetra nebeham po všetkých témach... Reagovala som len do 2 a to mi náhodne vyskočili takže už budem priama - drž huhu

julca777
27. okt 2024

@tetapetra nie, vždy to tak bolo... Vy ste tu všetky poruchané, česť výnimkám

bessie12
27. okt 2024

@tetapetra ja som to vyrezavala ešte ako dieta. Koľko som mohla mať? 8 rokov cca ? Ale je to hriech ci co 😂😂😂😂

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 vždy to tak bolo. Viac ako 40rokov dozadu! Sa preber. To,že ty si došla z nejakej jaskyne, ja za to fakt nemôžem

milanemila
27. okt 2024

Maju haloween v skolke, takze chystame strasidelnu masku. Doma sme si vydlabali tekvicu, inu vyzdobu nemame vylozene na haloween ale skor taku jesennu. Ja zdobim aj zahradu, robim si vence z vselijakeho prirodneho materialu, deti vyrabaju figurky z gastanov. Nazbierali sme zalude, farebne listy, sipky atd. Plus vyrabame tento rok muchotravky z obalov na vajicka a z nich sme spravili aj duchov a carodejnicke klobuky. Potom ich povesame na nejaku haluz. Takze ak to zhrniem, tak nekupujem plastove a ine haraburdy, aby sme mali vylozene vyzdobu na haloween, ale skor tvorime s detmi, lebo ich to bavi a dcera sa tesi, ze jej vytvor je potom “na vystavke”.

julca777
27. okt 2024

@tetapetra nie, vždy to tak bolo aj to tak bude.... A to ze ty nevieš prijať pravdu nie je moja vec, ja som splnila povinnosť, informovala som vás, upozornila a už si robte co chcete a kazte život deťom... Je mi hrozne ľúto tých detí, ktori majú takto hlúpich rodičov

bessie12
27. okt 2024

@julca777 výhovorky?? Stačí sa pozrieť co ta cirkev robila. Napr. Také inkvizicie. Koľko nevinných ľudí skončilo na hranici kvôli ich chorých hlavam bezmozgovym ???
A svoje deti ani pokrstiť nedám. Keď budú staršie, tak sa samé rozhodnú. A žiadne vystavovanie diablovi nebude. To skôr ty si dávaj pozor. Precitaj si niečo o najznamejsom pripade o vyhanani diabla. Slečna bola veľmi pobožná až nakoniec veľmi zle dopadla. Je pekné v niečo veriť, ale všetko má svoje hranice .

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 vždy to tak bolo. Ty si môžeš plniť svoju povinnosť akurát tak doma s mužom ak vôbec nejakého máš.

julca777
27. okt 2024

@bessie12 ďalšia chyba... Ako sa môžu sami rozhodnúť, či chcú krst, keď ich nebudete viesť k viere a k pravým hodnotám

julca777
27. okt 2024

@bessie12 výhovorky, výhovorky.. Bla, bla

milanemila
27. okt 2024

@julca777 a vo volnom case sa venujes aj exorcizmu?
Ci nas tu vsetkych s “nepravymi hodnotami” iba pisomne chces priviest na “spravnu cestu” 🤦🏼‍♀️

julca777
27. okt 2024

@tetapetra 🤣🤭veľmi vtipné a ty si tiež môžeš ďalej ubližovať deťom a otvárať ich duše diablovi ak vôbec nejaké máš

tamitamitami
27. okt 2024

@julca777 Ty to z pohľadu silného kresťana vnímaš takto, čo je normálne a pochopiteľné.

Ale napríklad ja som neveriaca a pre mňa je Helloween proste tematický deň ako napríklad Valentín. Tento rok si vyrežeme tekvicu, pôjdeme na sprievod v maskách a neskôr na večernú helloween párty. Moja dcéra sa teší už mesiac na tento deň (omnoho viac ako na Vianoce).
Ja ako neveriaca to vnímam úplne inak ako ty ktorá veriaca si.

To že máš iný názor je ok ale je choré to takto nasilu tlačiť ostatným.

tetapetra
27. okt 2024

@julca777 absolútne netuším o čom trepeš. Čo má Halloween s očkovaním? Hallo, strácas sa v tých svojich dristoch

bessie12
27. okt 2024

@julca777 žiadna chyba. Vysvetliť im to vysvetlím, pustím im nejake dokumenty o tom a na základe toho sa rozhodnú ty vyhovorka bla bla bla 🤦‍♀️

bessie12
27. okt 2024

@tetapetra čítaš co za hovadiny píše??? 😂😂😂😂😂 ja mam dost 😂😂😂😂

julca777
27. okt 2024

@tamitamitami ja to netlačím... Napísala som to asi 1000 krát

julca777
27. okt 2024

@milanemila sú to práve hodnoty a viem, že vás neprivediem na správnu cestu, lebo svet ide do záhuby, ale aspoň som vás informovala... Bude celosvetová vojna a koniec sveta... Možno to prehodnotite, ale ja som vás upozorňovala

julca777
27. okt 2024

@bessie12 ty si hovadina

julca777
27. okt 2024

@bessie12 ty ich máš k tomu viesť a byť im príkladom... Takto im ubližujes

bessie12
27. okt 2024

@julca777 https://emefka.sk/bola-posadnuta-demonmi-smrt-a... len si si bud prehnane veriaca. Ani nevieš, že to tiež nie je dobré.
Nikomu neublížujem. Ja som práveže až príliš dobrým človekom. Vzdy som pomohla, ale keď ja som raz potrebovala pomôcť, tak sa na mna každý vykaslal. A aj napriek tomu pomáham aj naďalej pokiaľ je to v mojich silách.

julca777
27. okt 2024

@milanemila nevenujem sa exorcizmu, lebo nie som kňaz a nie som kňaz, lebo nie som muž a exorcista je vrchnosť kňaza