Páči sa vám meno Bartolomej?
Paci sa, ci nepaci sa? 🙂
Ľudovít ani mne nepríde ako cudne meno. Poznám niekolkých a nikdy sa nikto nad ich menom, napr. v škole nepozastavoval. A hlavne nikto ich nevolal Ludovitko 😀
ja mam svagra ,je poliak a volame ho Bartek 🙂
ked sa ti páči určite ho daj. nechapem načo su dolezite zdrobneniny .asi myslim aj na to že raz bude dospelý. lebo napr. 50 ročnú Miu si tiež neviem predstaviť 😀 Bartolomej je pekné meno. Znie tak vážene a urodzene Nie ako Teo a Leo 😀
@seahorse27 nikdy som synovi nepovedala Ľudovítko, zakedy by som to vyslovila, tak by bol malý za horami dolami, furt je Ludko, Lajko, Lui, Luigi, Luli, Lalko, Lulino a keď je už zle tak je Lajoš, ale väčšinou ho volám Babu.
v škôlke tiež nemal problém, bol Lajko alebo Lajo a neriešil.
@lalinko2010 Ludovit je slovanske meno. Som len zvedava, neber to zle, ale naco ste to meno dali, ked ho nim vlastne nevolate. Lebo z toho, co si vymenovala, je Ludovit len Ludko. Lajos je, myslim, nejaka madarska verzia.
@stanqa123 prečo áno prečo nie? 🙂 veď ty ale nechceš počuť (čítať) žiadne proti 🙂 si pevne rozhodnutá, asi aj trošku sklamaná, že tu všetky neodpadávajú z tvojho výberu, ale tak ako všetko ostatné v živote aj toto meno bude mať svojich priaznivcov aj odporcov... Mne osobne príde trošku odveci, že ťa zaujíma názor cudzích žien, ale názor vlastného manžela a otca dieťaťa je kdesi bokom...
chod do toho. teraz sa vsetci chlapci volaju Samko, Adamko, Sebastianko, tak aspon pride prijemne osviezenie. ja cakam napokon dievca, ale pre chlapca sme mali vymyslene meno Vincent. tiez vsetci plestili oci, ze ci nam sibe, ale ja ich mozem.... vies co 😀
@sugarfree999 Vincent sa mi páči. Vins, Vin.............
Je to pekne meno a hlavne ako pre dospeleho dostojne kedze dospelym bude ooooooovela dlhsie ako dietatom.ale dolezite je aby ste sa na mene dohodli spolu s otcom dietata vas spolocny nazzor je dolezity nie nazor cudzich😉my sme sa tiez nevedeli dohodnut na mene tak sme si dalize ked sa narodi drobec do terminu bude muzov nazor na meno a ak po termine tak bude mat drobec meno co som vybrala ja,takze vlastne si drobec vybral meno sam😀
@alaguema prečo? pretože on je 4 generácia, dedí sa z generácie na generáciu.
a Ľudovít ho nebudem volať, lebo je to dlhé, tak ako nevolajú Sebastiána - Sebastián.
Tak som našla adekvátnu variáciu mena.
@sugarfree999 mam v rodine vincenta aj znameho 🙂 mne sa praveze pacia take nezvycajne mena 🙂
@stanqa123 asi preto, že názor manžela je v tomto prípade dosť podstatný, bude to hádam aj jeho dieťa... vieš, z tých, ktoré sem prispeli, pravdepodobne nikdy v živote tvojho syna nestretnú a nebudú ho musieť osloviť... tvoj manžel to bude robiť niekoľkokrát denne po zvyšok života, takže bolo by fajn, keby si akceptovala aj jeho názor... na začiatku si spomínala niečo v zmysle, že nie celkom súhlasí s tvojím výberom, tak možno čakáš, kým sa ti tu nazbiera dosť argumentov, ktorými ho prevalcuješ 🙂
@sissy27 jej manzel je proti tomu menu takze jeho nazor je nepodstatny pre nu..
@petulda333 vy ste tu fakt zlate baby:D a taketo ja vyslovene neznasam.. nic v zlom... 🙂 prosim nepiste tu dobre?
@stanqa123 príde mi také nezvyčajné...ja mu často zvyknem povedať bartolomej, ale ak mám pravdu povedať neviem či by som ho dala malému,ale to je aj tym,ze mne sa nepáči keď má dieťa rovnaké meno ako rodič.
Teraz každý povie,ze je to meno divné, ale môže sa stať,ze o pár rokov sa bude každý druhý chlapec volať Bartolomej 😉

Ked si predstavim nejakeho 50r chlapa tak mi Bartolomej pride fajn,ale ked male babo ci chlapca v puberte tak nic moc. Nepaci sa mi