icon

Páči sa vám meno Bartolomej?

stanqa123
24. aug 2016

Paci sa, ci nepaci sa? 🙂

sissy27
24. aug 2016

@stanqa123 snáď si na verejnej diskusii môžem robiť čo chcem (v rámci slušnosti), či? 🙂
väčšine sa meno Bartolomej nepáči a sotva zmeníš ich názor, ale našla si tu aj pár spriaznených duší, ktorým sa páči... takýto výsledok sa dal očakávať už pred 2 hodinami, nie? 🙂

lalinko2010
24. aug 2016

@stanqa123 prečo riešiš názor iných?
páči sa ti meno Bartolomej tak ho synovi daj.
Budete mať druhé? Je isté že to bude chlapček?
Podľa mňa bude totál jedno že aké meno mu dáte, budete ho milovať či to bude Bartolomej alebo Nikola, alebo Matej, je to úplne jedno. Bude to tvoj chlapček a hotovo.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@kikataldikova to nie ja som rozhodnuta nad tym menom 🙂 niektorym babam sa tu paci inym zas vobec ale vidim ze je nas celkom dost komu sa nezvycajnejsie mena pacia 🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@sissy27 ??????

vanesanova
24. aug 2016

@lalinko2010 aj aj podla mna

mijo53
24. aug 2016

Chcem ešte povedať, že meno Bartolomej sa dávalo v určitých regiónoch pred 70 - 80 rokmi

cerez
24. aug 2016

@stanqa123 Rovnakých mien v meste je možno veľa, ale s takým istým menom bude len tvoj. Každé dieťa je jedinečné. Napr. z 200 Adamov bude tvoj Adam príklad "Mrkvička" len jeden možno dvaja.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@lalinko2010 neriesim nazor inych, iba par dievcat co tu pisu uz trosku vedla temy...ja vidim ze proti gustu ziadny disputat, som rada ze viem ako posobi na inych to meno...v okoli ho vobec nemame ani v celom.meste snad

stanqa123
autor
24. aug 2016

@cerez ano ale po priezvisku ak na to narazas nikto ho predsa volat nebude..

charlie1980
24. aug 2016

@vanesanova Nicola je typicke a rozsirene talianske muzske meno. No pokial nie je dieta v Taliansku, na SK by som to meno nedala.

kvetulienka253
24. aug 2016

Mne sa skôr páčia zdrobneniny mena, čo si vybrala, napr. Berti. Veľa však závisí od toho, kde byvas. Niektoré mená prídu ľuďom nezvyčajné a nádherné v jednom regióne a priserne a zastaralé v inom. My máme známych, čo dali mena ako Agatka, Benjamin, Jolana...pre nich krásne, pre iných čistá hrôza

fra
24. aug 2016

Jej, koľko strán, vidno, že to meno vzbudzuje vášeň 🙂 mne sa Bartolomej páči, len je na môj vkus trochu pridlhé, mam radšej kratšie mená ... a mená sa recyklujú, takže sa určite nedá povedať, že by bolo zastaralé, už kopa mien "vstala z mŕtvych" .... mená podliehajú móde, takže sa môže ujať a o 10- 15 rokov sa Bartolomej môže kľudne volať tiež pol mesta- ale ten váš bude medzi nimi jeden z prvých 🙂

cerez
24. aug 2016

@stanqa123 Reagujem na to, že každé meno sa odlišuje svojim priezviskom. V podstate je na tebe a tvojom manželovi aké meno dieťaťu dáte, len by ste sa mali dohodnúť a súhlasiť by mali obe strany.

janka258
24. aug 2016

@vanesanova každý dospelý bol raz dieťaťom a dospelý bude dlhšie,ale tiež toto meno nemusím a ani v žiadnej skratke.Ale zas sa mi nepáči ani teraz moderné meno Lilly pre dievča. Je to zlaté kým je bábo malé,ale neviem si predstaviť v mojom veku predstavovať sa ako Lilly alebo Lilinka...brr až ma striasa.

eliyanah
24. aug 2016

@sendy1977 Darius je nadherne meno, mne sa paci 🙂

stanulienkat
24. aug 2016

pekne, neobvykle a nie je gycove ako napr. Kevin...

stanqa123
autor
24. aug 2016

@cerez tak to je jasne bez toho by to neslo..to poriesene uz mame 🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@kvetulienka253 agatka je krasne 🙂 anetka, alzbetka 🙂 pacia sa mi dievcenske mena na A 🙂 mne sa vseobecne pacia neotrepane mena, netypickejsie 🙂

vanesanova
24. aug 2016

@charlie1980 vsak presne o to ide...ako napr.daniel v cechach znie omnoho krajsie a lepsie ako na slovensku lebo cesi to vyslovuju tvrdo teda "danyel " a na slovensku makko daniel.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@stanulienkat no kevin je hard ..:D

stanqa123
autor
24. aug 2016

@vanesanova ale vacsinou ich oslovuju iba Dan, tak ako tomasov volaju Tom Tome ci deti alebo dospelych..co mi pride skoda lebo su to pekne mena

charlie1980
24. aug 2016

@stanqa123 Viem, ze sa pytas na meno Bartolomej, no Co takto Benjamin ? Ked uz tymto smerom....? Znie to tak uchu lahodnejsie 😀 Aspon tomu mojmu...

alchemilkazltozelena
24. aug 2016

@stanqa123 take meno by som synovi nedala ani za trest

anickabasnicka
24. aug 2016

@stanqa123 Bartoloměj je pěkné jméno, nezvyklé, ale normální. určitě je přirozenější pro slovensko než nějaký Kevin, Mathias a nebo to otřesné jméno Lukas, jako kdyby rodiče šetřili na háčku nad s 😀 ...kamarádka má syna a ten se jmenuje Metoděj, jde ted do sedmé třídy, o pár baráků výš mají zas tři malé syny, kteří se jmenují- Zdeněk, Vojen a Diviš .... 😎 takže , řid se svým citem a na okolí se vykašli.

lumaco
24. aug 2016

@stanqa123 Paci, moje oblubene uz od nepamati: Benjamin, Bartolomej, Maximilian (prepac diakritiku)

stanqa123
autor
24. aug 2016

@charlie1980 uf benjamin fakt nie, k dospelemu mi to nejde :/ ani sa mi nepaci :( aj ked ben skratene je pekne

stanqa123
autor
24. aug 2016

@alchemilkazltozelena 🙂 neboj ja ho netrestam 🙂

silvitita
24. aug 2016

@stanqa123 presne tak za trest :-I rozmyšlaj trošku aj do buducnosti chuda chlapec a ver že deti su nekompromisne ☹ nič v zlom

stanqa123
autor
24. aug 2016

@anickabasnicka metodej je pekne meno ale ceske, nasa verzia metod sa mi vobec nepaci🙂 chalani musia byt pekny origos siroko daleko 🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@silvitita deti su nekompromisne aj pri takom obyc.mene a klasickom a peknom ako je jan napr...(hlupy jano..) s tym sa stretavam stale... deti su deti a zgustnu si na hocicom ..:(