icon

Partner sa opil na krste, sme pred 2. IUI a mňa to rozhodilo

lmaca
6. okt 2018

Ahojte dievčatá obraciam sa na vás s prosbou boli sme s partnerom na krste jeho neterky mal byť krsny ale zvrtlo sa to.on sa tam opil jak doga že som ho musela niesť domov celú noc pobehovať strážiť ho asi niektoré poznáte... A to rano staval do práce na 5 hodinu .problém je v tom že my sa snažíme dlho o bábo nedarí sa boli sme už aj na 1 iui caka nás druhé prave sa stymulujem...Neviem či som taká precitlivena proste strašne sa hnevam že ma nechal celý krst sedieť samu a to myslím doslova nikto si ma tam vôbec nevšímal ako keby som cudzia a bolo my to dost neprijemne skupinka právo skupinka vľavo a ja v strede jak dočká. Do toho som mala migrenu s liekov a nemohla som si nič dať od bolesti...Neviem či sa s ním mám porozprávať či ostať ticho a čakať neviem čo my poradíte ako mu vysvetliť jemné že sa cítim ako cudzia keď som mu to vravela povedal my len že nech si nenamyslam a že sa my to zdá.

kapustovafliacka99
7. okt 2018

No po tejto vete,co tu napisala jedna z tych co alkohol obhajuje,citujem: Su dokonca taki chlapi, ktori piju a su agresivni, alebo maju sproste reci... A to ich maju zeny za to podrobit psychoanalyze (sice neopravnenej a needukovanej) a coskoro sa s nim rozist?
Po tejto vete som si normalne nahlas povedala, no dpc, dalsia dobrovolna handra. Skoda diskutovat, uz chapem preco ma velke mnozstvo slovenskych manzelov svoje zeny u prdele.

marlenka222
7. okt 2018

@lmaca keď máš takéto "problémy" aj zdravotné aj psychické lebo potrebuješ byť v klude, v tichu, v spoločnosti ľudí, kde ty budeš number 1, napadá ma otázka na čo dieťa, ktoré prinesie zmätok, rýchlosť, rôzne problémy a starosti kedy nebudeš mať čas riešiť takéto kraviny a budeš rada že budeš sedieť sama hoci aj s bolavou hlavou. Tak si mala ostať na obed a zobrať sa domov hoc aj sama. Zvyčajne ak sa necítim dobre, vysvetlím manželovi či môžem ísť domov bez neho si ľahnúť a o 2-3 hodky prídem po neho a rátam s tým že sa môže stať že mu bude troska ťažko (nie je alkoholik, pije asi tak fakt raz do roka a niekedy ani to nie ale fakt sa mu raz stalo že to prehnal) vieš tu ide o to, že nik nie je dokonalý. Ani tvoj manžel keď si ťa nevšíma ani ty. Možno potreboval práve vypadnúť z kolobehu tvojich starosti a blbych reči ak máš takéto stale. Nehnevaj sa, skutočne nie ale proste toto normálna žena nerieši štýlom Barbie. Ak si takáto stále, môžeš byť rada že ho ešte máš a že sa oň nerozviedol s tebou. Čo si chcela riešiť? Že si vypil a precistil hlavu? Mal na teba vrieskať aby si zatvorila ústa, ostala doma a nechala ho žiť v kludr hoci aj bez dieťaťa? Čo ty vlastne chces? Dokonalu rodinu s vzornym oteckom, kde ty budeš na prvom mieste,, chlap tá bude osprchovať,, olietavat ako sladky kvietok a dieťa bude t oho všetkého doplnok? ja tak vystrájat tak ma manžel pošle na psychiatriu.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@marlenka222 rozviest sa nemohol, lebo svadba este nebola😉

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
kapustovafliacka99
7. okt 2018

CItam dalej:
Ale tak pravda je, ze sa doba zmenila. No boze, tak nevie pit! Nie kazdy to vie a ano, nema mieru .... ale aj to sa da naucit. Moj muz pije tak, ze si dava pozor - lebo ked bol mladsi, nemal mieru. Mam troch bratov a ujov, otca, ktori mozu pit tri dni vkuse a nic im nie je - a ti mi povedali - ze je to len o tom vediet pit.

Doba sa zmenila? Naucit sa pit? Myslela som si,ze naucit sa da varit, piect, tancovat, cudzi jazyk. Ale ucit sa pit? Co tak napisat podnet na min.skolstva, aby otvorili VS alkoholicku, aby vasich muzov naucila chlastat?

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 ja myslim, ze by sa malo zacat uz na ZS, vies, na VS by uz mohlo byt pozde. Pri vyuke je vzdy dolezite podchytit to vcas🙊

kapustovafliacka99
7. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl vidim,ze alkohol je bezna a standardna sucast zivota vo vacsine manzelstiev a este su na to hrde. Kokos. Asi zaviem u syna predskolsku vyuku

sticker
dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 no, je to hrozne, ale v podstate ja som to pochopila az v tejto teme. Ja som si naozaj nemyslela, ze je to az take normalne, ked sa chlap spije pod obraz-hoci "len" raz rocne. Kurnik to je vraj ventil-len po takom ventilovani je nejaku dobu nepouzitelny, fakt nechapem ako to vlastne funguje s tym ventilom.

simcika
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 sa upokoj láskavo a ak chces niečo adresovať mne a hovoriť o mne ako o handre tak to rieš so mnou, nebudem tu vypisovať litanie, ako som to myslela. Keby sa poznáme, tak ti je trápne, čo si napísala. Sa môžes tak jedine na modrom koníku asi iba angažovať ako emancipivana zena s jasnym názorom. A dpc si nadávaj doma. Chyba ti evidentne schopnosť porozumenia textu a vôbec celého konceptu.... Takže každý je iný ked pije, bola idea textu... Lebo vidím, že tu sú mnohé psychiatricky pracujúce pre zavislakov, ktoré presne vedia určiť kto je alkoholik, kto sa ma s kým rozísť a kto je tu handra. Ale v psychológii sa tomu hovorí projekcia. Ale asi he to fakt tak, že tu je škoda hľadať láskavé slovo, intelekt a hĺbku.

kapustovafliacka99
7. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl no to je tak,ze ked si pozries aj skupinu ach chlapi, Velmi casto je dovod problemov prave alkohol. A ono nejako sa to zacat muselo.Nikto nie je v permanentne v liehu zo dna na den.
@simcika daj si vinko, bude ti lepsie 🙂

simcika
7. okt 2018

Doba sa zmenila v tom zmysle, že je fajn vtipné eked tu ženy píšete, že kéd chlastate vy, tak nie ste ako doga. A je to prinajmenšom zúfalé, sa takto porovnávať. Ale dám ti číslo na mnohých odborníkov, ktorí majú vhlad... Ale nedá mi príklad. Ked pije 16 ročný chalan a 30 ročný muž, asi v tom bude rozdiel.

simcika
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 obhajuje alkohol.... Pána beka, to kde sme?

simcika
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 ja nepijem, daj si ty

simcika
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 a este keby si chcela vediet, ucit sa v zivote mozes naozaj vsetko - skus precitat od E. Fromma - Umenie milovat - skvely psychoanalytik, ktory ti vysvetli, ze SCHOPNOSTm, ktoru trenujeme, je ako sval... ked budes chlastat to vino, aspon nieco precitaj.

marlenka222
7. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl nečítala som všetko ;) nemám na to až toľko času. Tým to ma jednoduchšie
... Odísť

kapustovafliacka99
7. okt 2018

@simcika No nechcela som uz s tebou stracat cas, len si precitaj po sebe toto: Su dokonca taki chlapi, ktori piju a su agresivni, alebo maju sproste reci... A to ich maju zeny za to podrobit psychoanalyze (sice neopravnenej a needukovanej) a coskoro sa s nim rozist?.

A potom prskaj. Zbytocne sa hras na psychologicku a pustas do eteru vase psychologicke vyrazy. Koho to zaujima prosim ta. Z toho co si napisala je dost jednoznacne, ze muzi ktori si vypiju a su agresivni a maju sproste reci nedavaju dovod zenam, aby ich opustili. To znamena,ze podla teba je to prijatelne a vo vztahu akceptovatelne spravanie.Nerobim nic ine,len som ti nastavila zrkadlo. Ty sama si sa zamotala dotvojich vlastnych ehm argumentov. A keby si citala pozorne, vedela by si, ze ja alkohol netolerujem vobec, teda ani ho nepijem. A knihu, o ktorej pises citat nebudem. Od teba si radit nenecham dakujem pekne 🙂

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@marlenka222 Prosim? Si si ista, ze si chcela pisat mne a nie zakladatelke?😉

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@simcika vidno, ze si scitana, ale obcas to nestaci😉

simcika
7. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl nepis VIDNO - lebo si slepa .... k niektorym veciam musis dojst otvorenostou.

simcika
7. okt 2018

@kapustovafliacka99 ja to ani nedocitam radsej, iba tolko : hahahahahahaha. To, co pises tam ni nie je!!! TVOJA dedukcia len hovori, ze si drza a mas evidentne nejaky problem!

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@simcika k Tebe len tolko-z deraveho duba len sova vyleti😉 Odpisovat mi nemusis, najdi si niekoho ineho na debatu, seberovneho😉

simcika
7. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl nemusim odpisovat? Och, tak to dakujem. Uz som myslela, ze musim.

kapustovafliacka99
7. okt 2018

@simcika este tolko k tebe: Wise men speak because they have something to say, fools because they have to say something.

lmaca
autor
7. okt 2018

Baby ženy prosím nehadajte sa neosočujte sa...Ja som sa len chcela s niekým poradiť a nemám s kým tak som volila internet.

simcika
7. okt 2018

Pekny vecer ti prajem, vela laskavosti voci druhym a vela citatov, ktorym niekedy mozno aj porozumies a budes to aj zit.

rokina13
7. okt 2018

Príde mi až neuveriteľne ako dokáže väčšina na tejto stránke po prečítaní 5 viet od autoriek (pričom nemajú ani šajnu o ich reálnom vzťahu či živote) ihneď odporučiť rozchod alebo aspoň o tom premýšľať.😲 Možno sú spolu šťastnejší ako vy a keby ste ich osobne poznali tak im taký pekný vzťah aj zavidíte. Možno nie ale podľa tohto textu sa to posúdiť naozaj nedalo. Ďalšia vec vôbec sa autorka nepýtala na váš pohľad na alkohol. Jej hlavne vadilo že sa jej partner nevenoval a nie že sa opil. O. K. , niekomu vadí chlap, ktorý sa opije ako "doga" raz za rok a niekomu nie. Nechápem čo sa na tom nedá rešpektovať že každému vadí niečo iné a za to nie je horší ci lepší. A nie môjho otca ani iného člena rodiny som nikdy po stvornozky chodiť nevidela. Napriek tomu nič zlé na tom nevidím občas sa úplne uvoľniť (to iba na margo toho ako všetci písali že muž sa má vedieť vždy kontrolovať) a ani hanbu jej nespravil veď píše že sa tam opili v podstate všetci, teda z krstin urobili party ako na Silvestra ale to už je vec ich rodiny. To že sa jej nevenoval beriem že mohol ale v ktorom partnerstve sa to nikdy nestalo za XY rokov?
@lmaca Myslím si že dôležité pre vás teraz je pripraviť sa psychicky na 2.IUI lebo mam pocit že hlavný problém je tu. Nesmiete sa k tomu postaviť v zmysle že teraz to už musí vyjsť lebo sa psychicky zrútite. Treba s tým rátať že úspešnosť IUI je max. 15% takže bol by zázrak ak by vyšiel hneď prvý. Ale ak som sa niečo naučila počas svojho boja za bábätkom tak to, že na šťastie žijeme v roku 2018 a lekári fakt dokážu zázraky a keď to nevzdate bábätka sa určite dočkáte. Tak vám už len prajem nech je to čím skôr. ✊✊✊🍀

sasenka522
7. okt 2018

@rokina13 úplne s Vami súhlasím a hlavne nech je autorka príspevku psychicky úplne v poriadku vtedy sa to podarí najskôr, každopádne želám veľa šťastia. 🙂 🍀

sasa1983
7. okt 2018

Baby, neviem či to tu padlo, ale IUI má štatistický úspešnosť asi 8-10%, takže naozaj to nie je také tragické. Uznávam že hociaka šanca je lepšia ako žiadna. .

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2018

@sasa1983 vies, tu padli take informacie, ze by sa Ti hlava zatocila🙉