Po akom čase ste sa zasnúbili?
ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂
Riesila som to 10 rokov . Trapilo ma to kazde vianoce, valentin, narodeniny .....mame 2 deti . Uz to bolo v takom stave ze sme sa hadali kvoli tomu . Stale ze ho tlacim a tak . Nakoniec som to uplne prestala riesit a na vianocnom stromceku som nasla prsten a v auguste mame svadbu 😀😀
nečítala som príspevky, ale pridám môj prípad. 6 rokov som mala partnera, až nakoniec na otázku, ako si predstavuje našu budúcnosť, po 6 rokoch vyšlo z neho, že chce svadbu a dieťa v 35rokoch ( mali sme vtedy 26 - 27). Nevedela som to stráviť, cítila som to ako podraz, že ma vlastne ani nechce, rozišli sme sa. O rok a pol neskôr som začala chodiť s mojím manželom - v auguste sme sa dali dokopy, v decembri ma požiadal o ruku a v máji sme mali svadbu. Dnes je tomu už 12 rokov. A takýchto prípadov v mojom okolí je habadej. Mne to príde, že sa chlapi boja zodpovednosti. Ja ľutujem dnešné mladé dievčatá.
Veľa šťastia.
my presne po 3 mesiacoch 🙈 a od zasnubenia za 5 mesiacov svadba 😄
@emlaju ľutuješ dievčatá lebo sa chlapi boja zodpovednosti? Akože svadba je zodpovednosť? To už väčšia zodpovednosť je spoločná hypotéka a dieťa. Aj zo svadby môže človek vycúvať rozvodom ako nič.
Asi po 10 mesiacoch a to som uz bola 2m tehotna 😂 Ale predtym som mala niekolkorocny vztah, kyory nikam neviedol a skoncil rozchodom. Dnes viem, ze nic lepsie som nemohla urobit.
bože ženy, keď tu čítam tie príspevky o tom že keď ju nechce požiadať o ruku on, tak prečo ho nepožiada ona 🙄 ja viem že je rok 2022 ale treba si zachovať aspoň nejakú sebaúctu, muž má v živote zopár veľkých úloh a jednou z nich je podľa mňa aj žiadosť o ruku, ďalej že by sa mala s ním rozísť no neviem keď má človek spoločnú nehnuteľnosť tak zo dňa na deň to asi nejde, teraz čo vyplatí jej polovicu peňazí za dom ? alebo ona jemu či ako ?
ale k veci, treba si vydiskutovať ako má on predstavu o svadbe, koľko hostí by tam chcel mať, možno ho teraz v živote trápia úplne iné veci ako svadba len ti o tom nejovorí, napr. finančná situácia atď. veď dnes človek nikdy nevie
ja teda svadby neznášam, ale súhlasím s názorom že deti by mali prísť až po svadbe aj z toho právneho hľadiska že človek fakt nikdy nevie čo sa môže stať
@kkayla dakujem za nazor 🙂 potesil ma takýto aspon jeden z mala normalnych komentarov 🙏
@kkayla a v tom mas pravdu a suhlasim..nech je aj rok neviem aky ... ziadost o ruku to vzdy bola aj je uloha muza 🙂
Po 3 a pol roku sme si kúpili byt (hypotéka, vlastníci sme rovnakým dielom) a začali spolu bývať, po roku spoločného bývania ma požiadal o ruku, to som mala pár mesiacov po 30-ke a brali sme sa na 5.výročie “chodenia” 😉 Keď už sme spolu bývali, tak sa nás po nejakom čase priatelia pýtali, kedy bude dieťa, na čo som vždy odpovedala, že chcem dieťa s manželom, drahý pochopil 😀 Keď sa pozerám naspäť, všetko prišlo v správnom čase, ani sme to neuponáhľali, ani sme zbytočne dlho so svadbou a založením rodiny neotáľali. Som presvedčená, že žena vysiela ten signál a milujúci muž pochopí 😍 No ženy aj muži môžu mať rôzne dôvody, prečo do manželstva nechcú ísť, aj ked partnera milujú a chcú s ním žiť. Tak už potom zostáva len odhodlať sa na otvorený rozhovor, ako ďalej 🤷🏻♀️
Nečítam diskusiu,no len na povzbudenie píšem, že my po 14 rokoch. A neľutujem ani jeden deň. Poznali sme sa od 18tich, všetko prežívali spolu,no každý mal i svoj vlastný priestor. Mám pocit, že všetko bolo akési ľahšie. Až keď sme začali plánovať rodinu, pristúpili sme k svadbe. Celý čas chodenia sme však vedeli, že svadbu i deti obaja chceme,len to nebola priorita.
No veď daj vedieť, či si sa teda dočkala. Veľa šťastia. 🍀
Po 3 mes. Od zoznamenia sme sa zobrali..poziadala som ja😀..resp. opytala sa,ci si ma vezme..sme spolu uz 25 rokov ,mame 3 deti..dceru priatel poziadal po 4 mes.od zo,namenia o rukj..vybavuju svadbu..takze ano,ak by chcel, uz by tlacil on na teba..nemusela by si ty na neho..porozmyslaj,ci ho.vlastne chces..nenechaj sa ovplyvnovat okolim ani rodicmi..mozno ti je niekto iny sudeny..a bude svadba po 3 mesiacoch ..😄
ved ked chce svadbu aj on, chod na urad, vybav termin a oznam mu kedy to bude 😁 tak som to urobila aj ja..proti svadbe nikdy nebol ale tieto romanticke ceremonie on nemusi takze by som sa toho nedockala. Oznamila som mu vtedy a vtedy sa berieme, pozvali sme rodicov a surodencov na obed a hotovo. Ine ale je ak si zakladas na ceremoniach okolo ty a nevies si to takto predstavit 🙄
No u mna to je irónia. Zasnubili sme sa po 10r uz ked bolo vsetko zle a do mesiaca sa rozisli. Cakam na dalsie zasnuby😀 mam noveho priatela uz 2 roky a cakame uz aj bábo😇
My sme sa ešte na začiatku bavili ze chceme obaja svadbu. Potom som po pol roku otehotnela a ze si urobíme keď sa malé narodí. Nebol ale čas 🤭 a po 8 rokov som mu povedala ze chcem na vianoce prsteň a boli sme spolu kúpiť. V máji sme sa brali. Všetko som vybavovala ja , jemu sa nechcelo. Keď trebalo aby išiel som nou tak išiel. Po svadbe sa nám narodila dcérka. A teraz po ďalších 11 rokov manželstva čakáme chlapca.
@gabriela_obzerova moj prvy vztah trval 5.5 roka.stalr sluby ked skoncim skolu poziada ma o ruku,priznam sa cakala som a nic... bla bla.... dostala som rozum a uz nie sme spolu. Teraz mam priatela budeme spolu 3 roky takisto cakam ale nemyslim na to v kuse ..sem tam ... ale neviem co bude dalej...ja nie som donekonecna trorzliva ak to nepride.. tak asi budem ako doteraz s rodnym priezviskom a bez vztahu.
@kkayla vzdy to bola chlapska uloha preco by zena mala.prosit? Nech ma nieco za ulohu aj muz. Urcite nikdy by som ja nepoziadala chlapa o ruku. Tento nazor neberiem

My sme zásnuby ani nemali... Zobrali sme sa po siedmich rokoch vzťahu. Pred takmer štyrmi rokmi.. Na moju otázku kedy si ma už konečne zoberieš? Kedy chces? Čo najskôr. Tak sme šli na úrad a o dva mesiace bola svadba.. môj zásnuby tiež neriešil... Že načo keď vie že si ma zoberie, nepotrebuje si ma rezervovať 🙈🥴🤣 aj keď prstienku by som sa potešila haha 🙃😁