icon

Pomáhajú vám chlapi s prípravami na sviatky?

sunshineka
23. dec 2014

Neviem,ci len ja mam doma tento kus,ale moj nic nepomoze.Teda pomoze,ale vsetko mu musim hovorit a ja uz stracam trpezlivost a vsetko potesenie z Vianoc opadlo.Sam od seba nic nespravi a to sa netyka len sviatkov,ale celkovo bezneho dna.viem,ze mozem byt rada,ze aspon ked mu poviem,tak urobi,o co ho poprosim,ale aj tak ma ide z neho sibnut 😀

lunana
24. dec 2014

Moj sam od seba neurobi nic (a to mam tieto vianoce cca 14 dni do porodu) a este ked mu nieco poviem, ze by mohol spravit, tak just to neurobi hned, ale az o niekolko hodin alebo dni 😒

jankaroy
24. dec 2014

jooj baby mna dnes manzel velmi prijemne prekvapil, v noci prelozil nabytok v kuchyni, presnejsie chladnicku a stol, uz som to chcela od neho cca pred mesiacom ale nakoniec to urobil a ked som sa mu bola podakovat tak povedal ze co on ze on nic ze to urobil jezisko 😀 krasne vianoce vam prajem 😀

nanulik
24. dec 2014

mne mm pomaha ale len vtedy ked mu poviem co treba, a kedze som bola vcera do vecera v robote, vcera s malym robili stromcek a dnes bude robit salat a zapriahnem ho aj do upratovania

sakura77
24. dec 2014

Tak ja som asi z inej planety ale ja nechápem toto vianočné šialenstvo. ..upratujem ako vzdy,; to sa inak cez rok neupratuje ci co? Okna umyvam kedy sa mi chce a vôbec to nemusi byt prave pred vianocami, koláčiky vypekame postupne s detmi, tie maju z toho zábavu,stromcek tiež spolu par dni pred vianocami a obalit kapra a urobit šalát tak na to ho fakt nepotrebujem..ja som radšej ked sa zabavi s detmi🙂😉

dai
24. dec 2014

@sunshineka tak my sme rodina a vianoce vnimame ako rodinny sviatok... moj muz sa pri domacich praciach nejak nepretrhne a mne to teda nejak zvlast nevadi kedze ani ja to nejak neriesim ( mame upratovacku a pani na zehlenie ) - ale na vianoce ideme spolu vyberat stromcek cela rodina, muz ho stavia, dava ziarovky - to by si vziat nedal🙂 samozrejme ochutnava... kolaciky robia deti so mnou, on sa prida ked ma chut, varim ja - robim to rada, velke upratovanie robime spolu - ja take pre navstevy, on take hlbkove🙂
teraz sa napr. akurat vratil s cerstvymi rozkami z pekarne a ja idem robit polievku... ( jeej teraz mi napadlo ze vcera mi cistil zeleninu na salat🙂 takze aj na vareni sa zucastnuje🙂 )

babulka82
24. dec 2014

@sakura77 presne tak upratujem cely rok rovnakom,vianoce niesu ničim vynyimočnym.Okna som som umyla lebo boli špinave a mala som na to čas. Keby čas nevyšiel tak to vobec neriešim.Ani ja nejak nepotrebujem pomoc v kuchyni ,dokonca si radšej robim sama ,lebo mi tam zavadzaju 😀 Mam system a vyhovuje mi to tak . Určite by som sa nestresovala keby nemam domacnost fest vyglancovanu,ani nemam a vianoce su tak či tak . Pri malych detoch je aj ta nedokonale čista domacnost krasna 😉

mima4
24. dec 2014

@babulka82
no to "v krvi", neviem ako si na to dosla... ale budis 😉

Ono jasne, ked je clovek doma a druhy pracuje, musi viac sa starat o domacnosti, ale vacsina slovenskych zien konci tak, ze ked nastupia do prace, pridu o piatej poobede z prace a caka ich druha sichta, kym ich muz tuto druhu sichtu nepozna a ani sa to od neho neocakava. Takze zbohom zivot! Najprv ocakavana povinnosti od zeny chodit do prace, potom postarat sa o deti a domacnost... ale aj to je "volba" ☹

babulka82
24. dec 2014

@mima4 pekne sviatky 😉

bleelka
24. dec 2014

Ja by som sa zblaznila, keby mi nepomahal, ja mam dokonca pocit, ze robi viac nez ja 😀 ale zato deti mam na krku permanentne ja, aj ked sa im chce venovat, po chvilke hned pribehnu za mnou 😒

maajka83
24. dec 2014

Ani mne nepomáha. Už mam vsetko pripravené. Odišiel do ,,obchodu" prišiel po 3 hodinách. Lebo musel ísť kade tade..... Série ma to keby mi aspoň trosku dnes pomohol a nie chodit po domoch a na cintorín. Mimochodom tam nemá vo zvyku chodit v tento den, ale dnes musiiii. Som vytočená. Nasrata. Krásne Vianoce, už nech je po nich!

selema
24. dec 2014

My robíme (skoro) všetko spolu 🙂
aj pečieme, drahý také koláčiky čo netreba vykrajovať (guličky, úliky a iné)
aj stromček zdobíme všetci spolu
a varí len drahý 🙂 ja mu pomáham len pri obaľovaní rezníkov a opekance robím ja 😵
Tak ŠŤASTNÉ A VESELÉ! ♥

laila22
24. dec 2014

@maajka83 ja som mala rovnakeho.. Pred stedrovecernou vecerou si este musel ist kupit cigarety a potom robit dobre skutky.. uz ho nemam..😀 Teraz si chystam vianoce sama a nerubem si aj triesky do krbu v pokoji, bez zbytočných očakavaní...🙂 Stastne a vesele.

stellamaris
24. dec 2014

@sunshineka manzel potrebuje presne instrukcie,co treba urobit.Moj manzel urobi sam od seba malo,ale ked poprosim ,aby pomohol,neodmietne.Ochotne vynesie smeti,pomoze s pripravou jedla,ja umyjem riady a on poutiera.Pracujeme obidvaja,takze si pomozeme navzajom.Jedina vec,ktoru prenechava iba mne.....je zehlenie 😉

katinka71
24. dec 2014

my sa s mm doplname cely rok v domacnosti,pracujeme na smeny a kto je doma tak ma na starosti celu domacnost, a maleho ,vianoce nie su vynimka ,upratovanie spolocne ,varenie ja som spravila typicku slovensku kapustnicu co on ako rakusan nepozna,ale kvoli nej pride aj svagor mm brat s konvicou ,ten je uzasnusty a uz 5 rokov nechyba prri stedrej veceri,mm robi zemiakovy salat typicky bez majonezy a rezne wienerschnitzle..opekance zase ja ,kazdy rok si potrpime na slovenske vianoce,Stastne a vesele vianoce prajeme z tirolska

mira_ba
24. dec 2014

Ja patrím tiež k tým, čo partnera vyhrali doslova v Lotte. Je úžasný, so všetkým pomáha a dobrovoľne, nemusím ho o nič prosiť. Aj deti ho zbožňujú ale zároveň si u nich vybudoval prirodzený rešpekt. Po tom, čo zomrel dedo, ktorý zvykol zdobievat stromček s vnucatami, ho zdobí s neterkami každý rok on. Snaží sa držať celu rodinu pohromade aj keď nie je žiadny rodinný typ. Založil tradíciu, že sa všetci zideme 25teho k obedu u nas na morku s kapustou a knedľou, zorganizuje to, každá rodina má nejakú úlohu, aby to nebolo len na nás. Okrem toho je skvelý otec a partner, jednoducho chlap k zulíbání. Krásne Vianoce vám prajem!

clarissa
24. dec 2014

Moj muz rad upratuje(ma tento zvyk z domu,pretoze ja stale tvrdim ze u nich doma sa da jest zo zeme,tak tam maju cisto) Najcastejsie vysava,a upratuje kuchynu,,,,Priznam sa mna prave tieto cinnosti moc nebavia takze mi tym velmi pomaha..Nikdy ho nenutim do upratovania,ja som totiz toho nazoru ze domacnost jej zenska zalezitost,ja som na materskej,on skoro cely rok maka aj v troch robotach,preto jeho pomoc beriem ako velky bonus 🙂 Co sa tyka vianoc,postara sa o to aby dopravil domov stromcek,da ho do stojana,ja s dcerou ho ozdobim lebo ma to bavi,peciem tiez sama aj varim lebo ma to bavi,absolutne nevyzadujem aby sa mi pri tom motal...On vacsinou po mne potom upratuje bordel co narobim v kuchyni alebo ked treba nasupat zemiaky do salatu alebo nieco nakrajat,vtedy mi pomoze....Viem o nom ze je pracovity a ze nieje ten typ co sa vyvaluje pred telkou cely den s pivom v ruke.Samozrejme tiez nieje idealny ale tak za tu dobu co sme spolu som sa naucila jeho nedostatky prehliadat 🙂

siska53
24. dec 2014

@babulka82 presne.ja to tiez tak beriem.. Som vdacna,ked vyberie ci nalozi umyvacku a obcas daco operie ci prezlecie si periny. Kupil darceky(tak to aj ja),kupil a ozdobil s malym stromcek. Chodi domov zvacsa medzi 18-19,casto amva este pracovne telefonaty ci musi este nieco do prace dokoncit a to aj cez vikendy. Kedze mame malu choru,dnes aspon vzal maleho a sli von plus po salat a polievku k jeho mame. Ja som zatial doupratovala,co som nestihla,kym mala spinkala.
Slubil,ze ked sa vratim do prace,tak polavi s pracou (dufam,ze sa mu to bude dat)..no bude musiet,lebo minimamne po deti do skolol bude musiet chodit (alebo to istia stari rodicia ;)) ).

Ja sa riadim tym,ze som rada,ze pomoze aspon s niecim. Lepsie ako nic. A na to,aby som si v pokoji porobila,mam svojich rodicov (aj ked..teraz chodim na rehabky,takze neporobim,lebo som 2xdo tyzdna skoro 3hodky prec). Cize neocakavam nic a tesim sa z mala. Vedela som,do coho idem.aj ked teda my nie sme manzelia.🙂 a ani sa nestazujem,som spokojna. Ked treba,odvezie nas k doktorom (tiez mam panicky strach zo soferovania) a najradsej si nakupujem sama (kocik funguje ako auto🙂 ). A zas..kym maly nechodil alebo ked kvoli chorobe nechodi do skolky ci cez vikendy,tak sa postara o maleho,navari nam caj (lebo my baby zvykneme dlhsie pospat). No zas on ovlada a spravuje vsetky tie tv,pocitace,kamery..setup boxy a kadeco...vymiena ziarovky(ja som krpec). Co nestija z tych "chlapskych"veci,spravi jeho otec (obcas moj).

Mozno teda nepomaha tak,ako sa to tu ocakava,ale mne to absolutne neprekaza..jedine by mohol byt viac s detmi,no to mrzi aj jeho,ze nestiha...:(

@mima4 @zeriempizzu

miushka13
24. dec 2014

Musi pomahat 🙂 sice nie v kuchyni (to mu ani nedovolim) ale uprace poperie a hlavne sa hra s malym ked ja varim a peciem. 🙂

jolly84
24. dec 2014

@sunshineka ja napríklad nevarím, to je jeho parketa, pecu svokry, ja som čisto na materskej. A este aj nakúpi 🙂

evittam
25. dec 2014

@jolly84 A kolko,ze mas tych svokier😀 😀

sunshineka
autor
25. dec 2014

@sakura77 nikto nepise o vianocnom sialenstve.si predstav,ze ja som ani neupratovala.upratujem v bezne dni,okna nebudem predsa umyvat v zime len preto,ze si vianoce.ale predsa ti pomoze zabavit deti a so stromcekom.vsetko si robim sama a postupne,ale nevidim dovod,preco by chlapi nemohli pomahat.uz nezijeme v dobe,kedy zeny robili vsetko okolo domacnosti.nezazijes,nepochopis.ja sa uz citim ako sluzka.vies si predstavit,ze sa ti muz naje a vsetko necha tak?s tym,ze to odprace potom a ked to potom neprichadza ani vecer,na druhy den,na treti den,tak ho pochvalis?vcera sa cely den niekde tulal,sadol k hotovemu.mne je to luto,ze si kazdy zijeme svoj zivot a nie spolocny rodinny.nebavi ma ucit ho ako ma vztah fungovat.vsetko robi na poslednu chvilu a na vsetko ma cas.budem sa musiet asi poobzerat po novom muzskom 😀

sunshineka
autor
25. dec 2014

@siska53 moj tiez tak chodi domov z prace,niekedy aj neskor.3 roky slubuje,ze uz polavi.lenze on pride domov,zvali sa na gauc pred telke,pocka,ci ho obsluzim a neprehovori ani slovo.chapem,ze je unaveny,ale aspon par viet prehovorit je normalne si myslis.keby sme mali deti,tak by ho len rozculovalu,zr nema klud

jolly84
25. dec 2014

@evittam ja jednu a on tiez jednu, sa mi to nechcelo rozpisovat 😀

mimake
25. dec 2014

Necitala som prispevky, len mi tak prislo na um ako sme sa s muzom bavili....23 zobral malu a sli do centra nech ja mam klud,este mu vravim, dnes sa zabavite urcite tam bude plno oteckov aby mamky mohli doma v klude robit. A tam nikto. Muz siel potom na nakup a vravi mi: asi to maju v inych rodinach podelene inak, lebo vsetky deti som nasiel v nakupnom centre zavesene na mamickach, no ani tam nebolo tych chlapov vela...

evittam
25. dec 2014

@sunshineka Prepac,ale potom na co si s takym chlapom?!

siska53
25. dec 2014

@sunshineka tak to aj moj,to obcas ho rozculuje dakedy,ze robia hluk. Ale zas my sa aj rozpravame,najma pri ranajkacj a tak alebo pozerame spolocne programy.

sakura77
25. dec 2014

@sunshineka juj,jasne,chapem...len to uz je asi aj iny problem ako len pomahanie v domacnosti.... ☹

didi51100
26. dec 2014

mne tiez asi najviac pomoze, ked moj muz vezme maleho vonku a ja si mozem porobit, co treba. ale urcite mi pomaha aj inak, nielen cez sviatky. najma vysavanie je jeho parketa, aj ked ho to teda vobec nebavi... 😀 a tvrdi, ze to urobi ovela lepsie ako ja. nehadam sa, hlavne ze je povysavane 🙂 🙂 🙂

marietta33
26. dec 2014

moj umyva okna a chodi na nakupy. celorocne. 🙂

jongopongo
31. dec 2014

Moj pomahal tento rok hlavne tak ze sa venoval malej , a nema ani problem urobit nieco ked ho o nieco poziadam hocikedy , nielen cez sviatky 🙂