Pomáhajú vám chlapi s prípravami na sviatky?
Neviem,ci len ja mam doma tento kus,ale moj nic nepomoze.Teda pomoze,ale vsetko mu musim hovorit a ja uz stracam trpezlivost a vsetko potesenie z Vianoc opadlo.Sam od seba nic nespravi a to sa netyka len sviatkov,ale celkovo bezneho dna.viem,ze mozem byt rada,ze aspon ked mu poviem,tak urobi,o co ho poprosim,ale aj tak ma ide z neho sibnut 😀
Ano dokonca zajtra vari on a ja sa mu do toho vobec nepletiem - ja mam pod palcom darceky a tento rok to dokonca vyslo tak ze aj betlehem a strom postavil on s detmi
@yanni 😀 😀 on ked ide na nakup,tak donesie horu sladkosti a inych somarin.vodicak mam a jazdim,nemam problem si zariadit vsetko sama,ved to aj tak robim.len by som chcela,aby aspon trosku sam od seba nieco spravil.v predsieni sa mu uz treti tyzden kopi satstvo,ktoreho som sa ani nechytila.ani ho nenapadlo odpratat to.
@warholette smutne ☹ toto zvladne.ked som bola na tyzden odcestovana,tak si raz aj navaril,nemal problem nakupit.proste,ked nie som a musi sa postarat,tak to spravi.ale ked som doma a poprosim ho o pomoc,nedockam sa jej.take podas mi prosim toto alebo hento,nema problem.ale povysavat mozem ziadat kolko chcem.haa a v nedelu lezal a pytal sa,ci nespravim kavu.hovorim nie...tak si predstav,ze on si za cely den tu kavu nespravil.ma to z domu.akonahle otvoril dvere uz okolo neho skakali rodicia,ocko ohrial veceru,mamicka odlozila riad.a neustale sa ho vypytovali,co by si este dal.verim tomu,ze ho prevychovam,no dochadza mi trpezlivost.lebo ma pocit,ze ak raz nema clovek v sebe starostlivost,tak to nikdy nebude mat
absolutne s nicim... dokonca nekupil ani jeden jediny darcek, vsetko ja... akurat teda v obchode bol, aby som mu nekrivdila...
@sono2 ved on nikdy nie je doma,takze aj preto sa mu nechce uz doma nic riesit.nevycitam mu,ze nepomaha na spobob hysterky,ale slusne mu poviem,co by mohol urobit a neurobi to.s upratovanim ho nezatazujem,len chcem,aby si po sebe osprataval zo stola,umyl po sebe a neodkladal hocikde veci.myslim,ze v slusnej spolocnosti su to zakladne veci,ktore musi ovladat kazdy clovek.nebudeme zit ako cigosi 😀
Mne moja polovička pomáha koľko sa dá, sám bez toho aby som niečo musela hovoriť. Tak nejak celkovo po celý rok vieme čo treba a keď nestíha jeden spraví druhý. Takto náš vzťah funguje od začiatku. Okná sme umyvali asi tak na polovicu, nakoľko máme veľký dom a viac ako pol som nestihla tak on dnes doumyval zvyšok, pozrel ktoré nie sú a už aj glancoval 🙂 Nákupy takisto väčšinou chodi on lebo ja mám dosť roboty s deťmi a varením, ale aj šalát robievame spolu ...... jednoducho kto koľko môže spraví. Nemôžem povedať jediné zlé slovo o ňom. Je úžasný ! Musím podotknúť že chodí veľmi neskori domov z roboty ale keď je doma tak sa nezastavi 🙂
Upratovanie a darceky su iba na mne,deti nemame,takze to v pohode stiham 🙂 Stromcek stavia mm, ja ho zdobim. Nakupy robime spolu, peciem ja plus si objednavam a stedru veceru vari sam manzel /kapustnica,salat,ryby/. Takze ano,pomahame si. Mame to viac-menej podelene 😉
jasné.... všetko čo sa len dá, pre neho je to samozrejmosť,pomôže zabaliť darčeky ,aj okolo stromčeka,aj šalát spraví a vyprážanie ryby na večeru je vyslovene "jeho parketa". Pokladá to všetko za súčasť rodinného života a tak to má byť,som maximálne happy ,že ho mám 😀 😀 😀 😉
@sunshineka no s mojim sa tiez pohadan neda 🙂 je to dost podobne..tak sa hadam sama 🙂
@sunshineka s jednym takym som sa rozisla...ale on ani nespravil, ked som ho poprosila...a tiez furt pred telkou...keby apson nieco pozeral..ale bezcielne prepinanie?nevydrzala som to s nim...a som rada, zesom urobila zmenu
@sunshineka ahoj, tak ten môj robí všetko sám a niekedy mám pocit, že pomáham ja jemu😀 😉
aj teraz bol s deťmi dva dni doma, ja som bola v práci a všetko pekne prichystali... stromček ozdobil sám včera v noci a dnes dokonca uvaril aj kapustnicu 😵 ... ja som zabalila darčeky (aj som ich nakúpila🙂) a upiekla zákusok... kapra resp. podkovičky sme mali v mrazničke, tak ho šupol do mlieka a zajtra ho už len klasicky upravím, k tomu filety z lososa a šalát robí mm (taký jemný bez majonézy, s jogurtom🙂) ... skrátka máme to podelené ...
PS: no, aby ste nepovedali, v sobotu sme mali aj my tichú domácnosť🙂, ale aspoň som poriadne vyupratovala byt, kým mm bol s deťmi vonku ...
@sunshineka tak na šťastie je toto dávno zanami. Ste koľko spolu, že sa to ešte nenaucil? Ja ťa obdivujem to ja už by som pekným hlaskom nezvládla. Moj sa učí teda A 2 tvoj je ešte pri A1. Sa dnes nato vykašli. Hovorím daj si nejaké vínko Dobrú hudbu a tak.
@babulka82 chlap ma ostat chlapom? To akoze co myslis? V dnesnej dobe ked na lov mamutov treba zajst do najblizsieho supermarketu a drevo chodia do lesa rubat uz len pitliaci - to akoze ubudne z chlapa lebo sa stara o domacnost? No urcite. Chlap je v mojich ociach chlapom ked doma robi vsetko co treba bez vyzvania, inac je to len lenivy somar, najme ak obaja partneri pracuju.!
baby,tieto Vianoce su u nas IBA v rezii manzela-kedze ja mam nuteny relax,lebo sa otvaram ☹
aj to je stastie,ze som doma,nie v nemocnici
takze podla mojich instruktazi si upiekol sam medove platy...teeeda ja som si este myslela a frajerovala vcera,ze to zvladnem,nooo,nezvladla-a po dnesnom pokeci u lekara uz piekol manzel-a dokonca si upiekol "sam"aj puncovy....takze dva oblubene kolace mame,svagrina mi pred dvoma tyzdnami zakazala piect ,ze napecie nejake "suche",lebo ze ine nevie-aj tak som rada....ze si spomenula na mna,ze mne sa neda
aaaa zajtra ma manzel premieru s vianocnou polievkou,...to ostatne uz zvladne,nastastie-varit vie
no a kedze stromcek tiez musel ozdobit+cely dom trosku pripravit na Vianoce-taaak musim povedat,ze tieto sviatky pomaham ja jemu-rozpravavanim z postele
tesim sa na zajtrajsok..na drobca pri stromceku 🙂ako mu zaziaria ocka,ked zbada darceky,kt.chcel
@zeriempizzu 😀 akoze vo vseobecnosti suhlasim ale s tym, ze drevo v lese rubu uz len pytliaci .... 😀 😅 to ako vazne ? prepac ale na sk je este velmi velke % obyvatelstva, ktorí chodia do lesa legalne na drevo aby si vykusili dom.. napr my mame novo postaveny bungalov, nie sme ani 100 rokov za opicami a povedala by som , ze zijeme s dobou, no zial , miesto kde sme postavili nie je pripojene na plyn / nastastie / a tak moj muz, inak velmi moderny chlap, nema problem ist s husquarnou do lesa a nachystat drevo + treba aj dokupit, inak by sa tam zodrel.. ale chcela som tolkpo povedat, ze u nas sa na drevo chodi 😅 teda moj muz. inak je to celkom sexi pohlad na chlapa s pilou s rastucim svalstvom na rukach 😉
inak k teme.. ano moj sa podiela na priprave sviatkov 😉 momentalne je v tom, ze si kontrolujem maily a umyva mi riad a ideme spolocne urobit zemiakovy salat na zajtra 😉 a tiez mi namontoval vianocne svetla pred dvere , a zdobime spolu stromcek a tak...... celkovo. my robime veci spolocne 😉
baby, tlieskam!!
to je take slovenske, ze cim viac ludi v danej skupine sa sprava ako blbec, tak sa to stane vlastne normalnym 😉
A to, ze chlap prestava byt chlapom, lebo pecie kolace a upratuje... no co dodat? 😉 Vacsina chlapov miluje takyto typ zien... pretoze maju full servis, priestor na vlastnu karieru a vraj diagnozu "chlap" 😀
Maminky ten moj mi pomáha s umývaním okien, pretože tvrdí, že to okno tak pekne nevyleštím ako on. Len oproti cez záhradu bývajú moji rodičia a mojej mame sa to nie moc páči, že chlap leští okno. nuž ale dedina...
Tak isto vysáva v sobotu - cez týždeň len ja, umýva podlahu - že vraj on to lepšie ako ja, ale tiež len v sobotu. Riad nechcem aby umýval, pretože tým trieska až si myslím, že si to odnesú taniere. Variť nevie, piecť tiež nevie, takže všetko ostatné robím ja. akurát keď deti chodia do školy tak robí s deťmi úlohy - ak nie je v práci.
môj ma dnes pri balení darčekov vytrvalo povzbudzoval z gauča 😀 tiež som v tom sama - upratať, navariť, tento rok som aj darčeky kupovala sama (aj sebe 😀 ), prichystať, zdobiť stromček, spomínané balenie darčekov - všetko v mojej réžii.... ale nejak mi to nevadí, pokiaľ povaruje deti, aby som mala čas porobiť čo treba, netrhá mi to žily 😉 😎
Ano pomaha,dobreho som si veru nasla 😀
Prave som ho dnes chvalila,aky je uzasny,vo vsetkom mi pomoze,ci uz je to nakup,deti,domacnost,stale nas niecim prekvapi 🙂 Vcera upiekol 2 vianocky,zajtra bude rybky vyprazat..dnes viazal s detmi salonky..tesim sa ze mam tak skveleho manzela,ze je tak rodinne zalozeny...
@lucka1987 ok beriem to drevo ale tak az take bezne to zase nie je. A pardon za tu hrubku 😀
@zeriempizzu tak ženy maju to upratovanie ako by som to povedala v "krvi" a chlapi to vobec neriešia a často krat ani nevidia,nerobia z toho tragediu ako my. Moj muž neni humusak ale tiež vela veci prehliadne,ked mu poviem urobi ale ako sam od seba že by sa začal okna umyvat to asi nehrozi. Ja neviem ale mne to pride aj take čudne aby chlap prišiel z roboty a začal vysavat ,varit atd. Ja nehovorim aby sa vyrutil na gauč ale napr. mne pomože najviac ked vezme deti ,ja si rada upracem lebo viem ako to chcem a takto nam to vyhovuje.
@mima4 a to že mi chlap nepečie a nevari neznamena že mu robim služku ,trošku si mylite pojmy. To že nevyžadujem od chlapa aby mi to robil všetky domace prace pokial on robi aj 12 hodin a ja som doma na MD tak mi to pride normalne. Nikde nikto nepiše že mu skačem okolo riti prepač.
@zeriempizzu
@babulka82 tak to robis lebo zvyk nie preto lebo by sa tvojmu chlapovi zmensil penis lebo upratovanim ci varenim "nezostane chlapom".
Chlap je ten co sa postara a nie ten co nechava domacnost iba na zene.
A ešte som chcela dodat že vačšinou je toto chyba už vo vychove chlapčekov. Proste od malička nič nemusia lebo su maly lebo su taky a onaky a to robia ženy atd. Ja si davam na to pozor ,lebo tažko prevychovat niečo čo sa už prevychovat neda a ma to 30 rokov.Mam dvoch chlapcov ale umerne veku si musia po sebe upratovat,odložit tanier zo stola atd.Proste na tychto veciach si ja strašne zakladam aspon čo sa tyka mojich deti.
@zeriempizzu ja to ani nevyžadujem ,upratat hej ale varit a piect ho nebavi ,nebudem ho do toho tlačit,dokonca niektore ženy nevaria doma a rodiny existuju. Ja nikde nepišem že moj chlap sa nestara ani že nepomože.
@babulka82 presne máte pravdu🙂 ako príslovie ohybaj má mamka pokiaľ som ja Janko,lebo ak budem Jano neohnešťastnú mňa mamo 🙂u nás tiež bolo že nás bracho pomáhal,vie si aj uvariť upratať zapajali. Sme ho vsade a aj otec ho zapajal hlavne do ich chlapskych veci a aj nás učil.Aj muža mám takého že mi pomôže,ak nemôžem aj povysava 🙂hoci to nevyžadujem.Áno je super ak rodičia učia už deti od mala poriadku a zapájajú do činnosti.Nie len pred telku. A počítač bo chlapci nemusia ako majú poniektorí názor.Ja som rada, že mám takého nangela že mi pomôže a nemusím ho áni požiadať🙂 Pekné sviatky všetkým 🙂

moj pomaha, nauceny z domu, ale aj vdaka tomu, ze ako sme zacali spolu zit, upratovali sme spolocne ... dokonca kym som minule sedela s kamoskou na kavicke, vysuroval mi komplet celu kuchynu a to stihol aj pc hry hrat. 😀