icon

Popolnočné šaty a čepčenie: Áno alebo nie?

12. aug 2024

Ahojte. rada by som si prečítala názor neviest - budúcich aj tých, čo majú svadbu za sebou na:
- popolnočné šaty - áno/nie? ak áno, aké ste mali? kľudne hoďte foto do komentara,
- čepčenie keď má žena už dieťa - hodí/nehodí sa to? mali ste niekto také čepčenie inou formou ako klasické “vienok sňať, hlávku sťať”?,
- darčeky pre hostí - aké praktické darčeky ste mali?

Ďakujem za vaše postrehy a rady ❤️

Strana
z2
gab1sol
15. aug 2024

Popolnočné šaty za mňa nie, nechystám sa vydávať druhýkrát, svadobné som si chcela užiť čo najviac. 😉 Ale ak sa nevesta plánuje prezliesť, vždy sa teším a som zvedavá na šaty (tak ako na svadobné).
Čepčenie - mali sme (nemali sme deti), pred svadbou sme spolu žili, brali sme to ako nejakú kultúrnu vložku. Ľudia sa zasmiali, páčilo sa im.
Darček - všetky personalizované darčeky ako magnetky, lyžičky, prívesky ani neviem, kde skončili. Opäť za mňa, zbytočná investícia. Keď už, tak skôr nejakú čokoládku, cukriky, niečo, čo sa dá zjesť, spotrebovať. Ak teda vôbec. Okrem iného, u nás je zvykom dať výslužku, to je postačujúci darček. 😉

luba98
25. aug 2024

Načo...🤔

modraslamka
25. aug 2024

popolnocne som nemala, dieta mam a mala som i hlavku/vienok stat. Darcek dala som magnetku a kolaciky, plus co sa nedojedlo sa pobralo, vcera sme boli na svadbe nasa mala dostala darceky- bublifuk, malovanku, skladacku balonik. Dospely, sirup, zuvacky kolaciky.

autor
26. aug 2024

@luba98 čo načo? dala som normálnu otázku, ak nemáš normálnu odpoveď nemusíš komentovať, stačí preskočiť diskusiu

luba98
30. aug 2024

Nepíšeš tu akú veľkú svadbu chystáš.Keď len malú,tak ti druhé šaty netreba a čepčenie tiež načo.Iná káva je mať svadbu so 150 hosťami.Budeš mať aj redovy?U nás v tom prípade si požičajú aj kroj a až potom ma nevesta druhé šaty.Čo sa týka dávame výslužku pri odchode hostí ,fľašu alkoholu alebo vína a krabicu s tortou a zákuskami podľa slovenského zvyku.

Strana
z2