Posielali ste oznámenia, keď ste mali svadbu so svedkami?
Baby, ktore ste mali svadbu na úrade, len Vy 2+2svedkovia, ziadne ceremonie, nič..posielali ste rodine aspon oznámenie o svadbe?? Teda ze sa budete brat??
@mirkaandrej tiez som v pripade takychto svadieb oznameni "po".. ..nech sa nedokotula niekto, kto nema, obcas nevysvetlis 🙂
Sestranica mala tiež "mini" svadbu a oznámenie posielali PO. Niečo v tom zmysle, že vtedy a vtedy sa zobrali. Bolo to fajn, lebo bývajú ďaleko od celej rodiny a bol by problém s "dochádzkou". Takto sme boli všetci informovaní a mohli sme zablahoželať, keď sa to hodilo aj nám 😀
@monhla No práve, celá moja rodina býva vyše 200km od nás, aj to je dôvod, prečo momentálne veľká svadba nepripadá do úvahy, no niektorí tu majú propomienky, a to ani nevedia, čo sa robi 😠
@mirkaandrej ahoj, my sme mali svadbu len s dvoma svedkami a oznámenia sme potom dali len rodine a pár priatelom...Boli spravené na štýl : oznamujeme svojej rodine a známym,
že sa dňa 1. januára 2014 sme sa prvý krát podpísali spoločným menom 🙂 a dali sme im ich ked sme išli na kávičku 🙂 Ja by som ich neposielala....ked tak osobne ak sa dá 😉 vela štastia 🙂
My riešime tiež tento problém! Budeme na obrade my dvaja, svedkovia a naše mamy, moja dcéra plus fotografka... A veľmi dobrý nápad spraviť oznámenia PO! Celkom sa mi to páči... So svadobnymi foto a dátumom... Viem si to predstaviť....
my sme mali svadbu teraz 14.2.2014....nemali sme to naplánované, proste nám vyšiel taký termín na Valentína..... ziadne oznámenia sme neposielali, boli sme len my+ svedkovia a išli sme potom na obed..... keby som sa mala este raz rozhodnúť, jedine takú svadbu..... nemala som ziadne zbytočné stresy ani veľké výdaje....nie sme ani typy, ktoré potrebujú byt stredobodom pozornosti a zdieľať to s ostatnými..... bolo to super.... rodičov pozveme potom na obed a ostatní nech si myslia co chcú.... bolo to naše rozhodnutie, intímna záležitosť nás dvoch..... vy sa samozrejme rozhodnite podľa seba, tie posvadobné oznámenia sú super, to ma ani nenapadlo.... nad tým aj ja pouvažujem🙂
@mirkaandrej ak chces vyslovene taku svadbu ze len vy dvaja a dvaja svedkovia .. tak by som dopredu oznamenie neposielala.. nehodi sa to . .. fakt nevies ako to kto vezme ci nahodou niekto nepride resp. to zle nepochopi ... a zasa budes kazdemu vysvetlovat ze si ho nepozvala na svadbu ... lebo ju robite len malinku a nevolas ani surodencov, rodicov, babky ...
taketo svadby sa oznamuju az po .. kludne aj fotkou a vtipnym textom na facebooku ... a nemusis mat naklady na svadobne oznamka a na postovne .. za to si mohla uz urobit aj nejaky obed v restike pre rodicov ...
@mirkaandrej ja by som v Tvojom pripade poslala oznamenie "PO" - svadobna fotka plus kratky text ..vyhnes sa nedorozumeniam
ps: a robte ako to citite,pises, ze rodicia to chapu... tak v pohode
ale teda mne sa mala svadba paci ..... podla mna je to uplne v pohode
my sme sa tak brali a posielala som len oznamenia ze sme sa zobrali... na pozadi oznamenia bola nasa svadobna fotka... 🙂
ahoj, my sa na to tiez chystame, akurat, ze u nas to bude asi vsetko v tajnosti... teda nikto asi nebude nic dopredu vediet, iba my a svedkovia. Aspon taku mame predstavu, tak uvidime, ako to dopadne. Tiez chceme dat oznamenie az po... ze vtedy a vtedy bol nas svadobny den... Moja rodine to pochopi, partnerova bude musiet tiez a tak ci tak sa nikdy vsetkym nezavdacis. Mne to stoji za to. Drzim palce aj tebe 😉
Kamoska sa takto vydavala a vsetkym posielali oznamenie az po svadbe,ze s radostou oznamuju,ze sa vtedy a vtedy stali manzelmi...Myslim,ze to vyriesili dobre 🙂
@mirkaandrej my sme sa presne takto brali...len my a dvaja svedkovia...s nimi sme boli na obede a potom sme u nas posedeli pri vinku..a bolo to super ja som nikomu nic neposielala ani neoznamovala moja najblizsia rodina vedela ze to chceme takto a nikto prosti tomu nic nema,l prave naopak vela ludi mi to schvalilo ze v dnesnej dobe si usetrime kopec penazi a stresov ....aj tie oznamenia su podla mna zbytocne vsak si mozete urobit nejaku chatu alebo posedenie u vas najblizsia rodina a dat kavu kolac...ziadne cirkusy netreba ....kto chce nech si robi 🙂
Cauko, my sme mali svadbu o dvoch svedkoch, sli sme ale na velvyslanectvo, aby sme mali istotu, ze fakt nikto nepride :D
Oznamenie sme poslali po svadbe- aj s adresou :D, ale ze by sa nejak ludia hrnuli s darmi to teda nie :D, teda ak s tym pocitate, my sme na kazdej svadbe (a len tie spolu, nehovorim zvlast) sme absovolvali asi 10 spolu a na kazdej svadbe sme nechali dary+ kvety cca 100 az 150€.
drzim palce nech vam to vyjde
@mirkaandrej ak vam neprekaza, ze sa vam tam zrazu objavi niekto zo znamych ci rodiny, tak poslite predtym. Ak to chcete mat cisto sukromne, tak poslite az po svadbe.
My sme to skombinovali,pre uzsiu rodinu sme dali vopred (viacmenej sa to ziadalo ich pozvat aj takto a to sme mali malu svadbu) a vsetkym ostatnym sme poslali az po svadbe a uplne v pohode to zobrali.
ono tieto posvadobne oznamenia nie su nič nové, jedna známa nám posielala taketo posvadobne oznamenie už v roku 1987 vtedy to bola dosť novota, dnes je také už každé tretie 😉 dodnes mam v pamati to oznamenie s foto "nevesty" v nohaviciach niekde na poli lebo nastavajúci bol tuším poľohospodársky inžinier 😀 a vydržalo im to dodnes 🙂
.
ale ked píšeš, že planujete aj svadbu v kostole, tak je možno celkom zbytočné niečo posielať teraz- jednoducho potom v planovanej buducnosti všetkych pozvete na svadbu do kostola a aspon sa vyhnete zbytočnym otazkam 🙂
@mirkaandrej
Keď tak by som naozaj poslala oznámenie po svadbe, prípadne aj s fotkou z obradu. Ak to pošlete pred, môže to vyvolávať zmiešané dojmy ľudia nebudú vedieť, či očakávate teda nejaké gratulácie na mieste, resp. čakáte aj dary.
Inak, OT, mňa mrzí tento trend malých svadieb. Jednak rada chodím na svadby a zrazu nie je komu a jednak je to vzácna príležitosť stretnúť rodinu, s ktorou sa pravidelne nevídame a už vôbec nie so všetkými naraz. Keď zrušíme svadby, ostanú už len tie smutné udalosti a to je škoda. PRe nás to určite neboli "zbytočne" vyhodené peniaze hoci sme ich vtedy nemali nazvyš.
A ako píše @mima4 , mojim rodičom by srdce puklo.
Zmen si priezvisko na Fb a budu to vediet všetci . Moj nepodareny brat sa takto ozenil a čez fb som sa to dozvedela. Isla som mu ruky olamat. Tri mesiace som sa s nim potom nebavila.
@mirkaandrej mali sme 10 ludi a tiež sme nechceli aby sa to "vyzradilo" a prišlo X ludi, takže sme oznámenia dávali až po, s tým že bol aj text tak upravený, že svatba už bola 😝
ja s tebou suhlasim a nechapem mysleniu "len aby nam nahodou niekto neprisiel"... proste tomu nechapem...
A uz toboz, ked nietko nechce mat na sobasi ludi, ktori sa o neho starali, ked bol v horuckach, ktori by mu pocas zivota dali aj to posledne... ktori by aj zivot za neho dali... neraz sa zriekali pohodlia v prospech toho maleho cloviecika..vychovavali ho, milovali, aj financovali... a on sa k nim takto stavia.
@mirkaandrej nie neposielali sme pred svadbou vobec nic. Az po. Fotku a ku nej normalne rucne napisane, ze sme velmi stastni a odteraz kracame cez vsetko v zivote uz spolu.
@mima4 na tom nie je nic smutne. Kazdy ma predstavy o idealnej svadbe ine. Tak kazdy by si mal splnit sny svojim vytuzenym sposobom. Niekto preferuje show, niekto uplne sukromie a anonymitu.
@mirkaandrej mali sme niečo podobné, žiadne oznámenia neboli...chceli sme mať súkromie a žiadnych nečakaných gratulantov...aj tak sa to rozkríklo a museli sme bojovať s nepozvanými 😠
byt tebou bych si dala urobit oznamenia ze ste sa uz zobrali.My sme mali svedkov a rodicov ale svatba bola utajena takze sme si to tak dali vytisknut.Stalo sa v rodine ze sa niektorí urazili na pol roka ale to som neriesila.ja mam vsetkych uriti nemusi nikto vediet vsetko o mne co kde kedy s kym 😀.Tí najklebetnejdi sa urazili a ja som z toho mala velku zabavu 😀.
@mirkaandrej, ano posielali az po, lebo sme to az potom oznamovali. A najlepsie bolo, ze svokra nam polovicu oznamiek stratila, takze sme museli dat potom tlacit dalse nanovo 😀
byť tou mamou,čo ma dcéra na sobáš nepozve,tak mi pukne srdce..ale najlepšia veta tu je,že poslať oznámenie,aby vám poslali dary 😀 by som sa vybodla dačo posielať,ak nie som na svadbu pozvaná,nebudem peniaze vyhadzovať,ak niekto sa neunúva mi jeden obed zaplatiť...sorry,som len úprimná...došlo nám niekolkokrát oznámenie PO svadbe,že zobrali sme sa,toto beriem na vedomie,ale negratulujem a ani dary neposielam
@happyfrog80 aj u nás to niektorí neprekusli a stále čakali že bude aspoň dodatočne nejaká večera...ničoho sa nedočkali...keď vypytovali aspoň fotky tak som ukázala a nakoniec som sa dozvedela, že som mala otrasné šaty, vlasy a bola som tučná 😀 (pri tom som veľmi štíhlej postavy) niekto to nevie prežiť, ale mne je to jedno... 😀

@mirkaandrej kazddemu sa proste nezavdacis ako sa vravi 🙂 niekomu sa to paci, iny to ofrflu a budu tvrdit, ze hamba na sto rokov 😀 😀 Uz ked chcete oznamko, tak fakt bez tej karticky. Aj ked ja by som si nedovolila vtrepat sa niekomu na svadbu bez predosleho zjednania. Vzdy sme sa spytali kamosiek, ci smieme prist zagratulovat hoci do kostola alebo na urad...kto ma v sebe takt a slusnost tak sa spyta a nedovali sa ako velka vela...