Posielali ste oznámenia, keď ste mali svadbu so svedkami?
Baby, ktore ste mali svadbu na úrade, len Vy 2+2svedkovia, ziadne ceremonie, nič..posielali ste rodine aspon oznámenie o svadbe?? Teda ze sa budete brat??
@mima4 tak my sme mali len svedkov a z oboch stran rodicov ale priali sme si aby nas snatok bol utajeny.Ale kebych vratila cas nadpat tak si zavolam len svedkov bo vzdy su pindy.Preco by mal byt problem vo vztahu s rodicmi?Moji rodicia maju 4 deti a ziadne financie a boli by radi keby sme sa vsetci vzali len do svedkama bo zaco nam urobia rodicia svatbu?Ach tak ,niekto miluje byt stredobodom pozornosti v bielych datach ako princezna aspon raz za zivot preto si priti snadku len so svedkami ,mam pravdu?Ja nestojim o stredobod pozornosti.😉.Zobrali sme sa tajne a o 2 mediace sme si odisli na svatobnu cestu na Kretu.@janinah ja buddm len rada ked sazoveru moje deti len so svedkami a za usetrene prachy nech radsej idu mladí na svatobnu cestu .
@mima4 prepac, ale toto nie je tema ci rodicov volat alebo nie. A len tak medzi nami, preco predpokladas, ze automaticky ma kazdy krasny vztah s rodicmi, ze sa o neho starali, piplali atd. A chyba dieta rodic vobec nemusi byt v dietati, co ked napriklad mama odmietla interupciu nezelaneho dietata a proste si nevytvorila k nemu vztah.... dovodov je milion... a mozu sa tahat cez xy pokoleni.
osobne keby som mohla vratit cas tak si urobim tiez taku svadbu ...len my a svedkovia, obed a odchod na letisko na dovolenku ....
a po navrate grilovacka s rodicmi (bez svokry) a s priatelmi ..
@janinah len si zabudla a je to tam napisane, ze rodicia o vsetkom vedia, vsetko je spravene z urciteho dovodu a oni so vsetkym suhlasia.
A ked sa dieta rozhodne mat svadbu na Mount Evereste, je jasne, ze tam s nim nepojdem. To vsak neznamena, ze nebudem za moje dieta stastna. Prave to dokazuje dobre vztahy v rodine a moju lasku.
@maznacik007 co ja poznam co mali taketo svatby tak su spolu stastní doteraz narozdiel od tych co stroja obrovske posh svatby a do 2 rokoch sa rozvedu 😀.Ja som si vzala mojho po roku poznsnia a sme štastní preštastní 😉 uz 10 rokov
@zeleny_cajik veru, trend malych svadieb je celkom na nič... tie svadby na ktoré spomínam aj desaťročia neboli malé svadby, ale tzv. "kamarátske" svadby - natrieskany kostol (alebo UPC v Mlynskej doline) a potom si zašli niekam s rodičmi na obed, no a potom to hlavné- oslava pre všetkych čo boli v kostole, bolo to obyčajne v nejakej telocvični alebo inom podobnom priestore, žiadna extra vyzdoba (maximalne tak biele obrusy na stoloch), len studená kuchyna a koláčiky, žiadne hogofogo šaty, ale zato vymakaný program s roznymi suťažami (ktorý obyčajne pripravili nejakí kamaráti) doteraz spomínam a vždy sa pri tom usmievam 🙂 tie svadby určite neboli príliš drahé na tychto miestach a s týmto vybavením, ale o to lepšie 😵
každopadne, na strane 1 píše zakladateľka diskusie, že planuju s buducim mužom niekedy v blízkej buducnosti ešte svadbu v kostole, kam sa chystajú pozvať aj rodičov (ktorí o tom vedia), aj príbuzných, aj všetko ostatné takže @mima4 @janinah nevidela by som to až tak tragicky 😉
@mirkaandrej po 11 rokoch a 3 detoch mozem povedat, ze aj mala svadba je tym najvacsim zadostucinenim. Len my, svedok co bol zaroven fotografom a pani co nas sobasila.
kamoska poslala oznamka az po svadbe, mali utajenu svadbu, boli tam len svedkovia a ich dieta, uplne super to bolo🙂
@briketa ako matka by som samozrejme súhlasila so sobášom mojej dcéry aj bez mojej prítomnosti a to dokonca s úsmevom,ale to nič nemení na tom,že srdce by mi pukalo...nebudem sa predsa natískať ak ma tam nechcú,môžem tak akurát cez ten sobáš doma plakať do vankúša,že ako som si ju vychovala..môj názor
@fra hehe...o svadbach v UPeCe cosi viem....minimum penazi, vela radosti a krasnych spomienok....ziadne oficialnosti, presne podla vkusu mladych .....
...k otazke zakladatelky temy, ja by som poslala pekne oznamenie po....oznamenie pred svadbou ludia chapu ako pozvanie, prist aspon zagratulovat, cakaju zakusky a pripitok 🙂)) to ze sa berie len so svedkami, asi vedia vasi najblizsii a ti, ktorym ste to dali vediet...tomu zvysku postaci oznamenie, ze sa tak stalo :! krasny svadoby den prajem a potom aj ten dalsi v kostole, s rodinou, priatelmi a pod... 🙂 uzite si to a nech vam to vydrzi
@happyfrog80 svokra sa rozhodla aj za Vás že bude oslava..bože...ja som to našim povedala, ale vravím : "držte zobák"...ale kdeeee vytrúbili to celej rodine a po okolí...potom sa tam podaktorí vnucovali na obrad a boli samé hádky...
Nechápem, čo tu niektoré splietate reči o "šou"..Aká šou preboha?! Pre to, že niekto túži mať na svadbe aspoň najbližšiu rodinu, už prahne po šou? No ja odpadávam tu..len tak ďalej, perlíte.
Pre autorku - My sme mali maličkú svadbu, najbližšia rodina len, a oznámenia sme neposielali ani pred a ani po, lebo v podstate všetci, na ktorých záležalo, tam boli 🙂. Ale tým, že vy tam budete naozaj len štyria, tak by som sa priklonila k možnosti oznámenia sobáša po obrade. 🙂
@happyfrog80
ale kto tu hovori o mega svadbe. Jednoduchy obrad, spoločný obed v restike za 2-3 hodky vybaveny... najblizsi ludia... toboz rodicia hraju prim... pre mna jasne... a je!
Nikto tu nehovori o 150 ludoch a pozicke na svadbu, ale neverim, ze by ste nemali na zaplatenie par obedov v restiek... peniaze nie su vsetko, ludia su dolezitejsi...
@cecil36 ale ved ja som napisala, ze niečo v tom vztahu medzi dietatom a rodicom musi byt nezdrave, zle... mozno aj rodic nevytvoril si vztah s dietatom a preto nema dieta za potreby ho mat na sobasi... tomu ja rozumiem.
Dnes je doba, kedy kazdy od kazdeho boci a potom tu ludia splietaju, ze rodina nepozna rodinu... ludia sa o seba nezaujimaju, nepoznaju sa..a ako aj mozu? 🙂 ved kazdy len chce individualisticky zit... len aby nitko nevedel ze vobec existuje, nie to este aby mu prisiel na sobas... ved podla mna toto je chore uvazovanie... Rodina je miesto, domov... nie luxusne dovolenky... Proste u mna su v tomto priority ine...
@mirkaandrej My sme posielali až posvadobné oznámenie, všetci boli v šoku a to sme chceli :D Na oznamku som mala už nové priezvisko. Každému sa to páčilo, ževraj to bolo originálne 🙂
@fra Presne, nemusí byť ohňostroj, nevesta z Pronovias, 5 chodové menu. Ide o to, že svadba je rodinná udalosť nielen pre samotný pár, ale aj pre rodičov, je to taký symbolický prechod z detstva do dospelosti, začiatok nového života a mne príde prirodzené ten nový začiatok osláviť a podeliť sa o tú radosť s najbližšími. Ja som na svojej svadbe v mnohom ustúpila rodičom a svokrovcom a neľutujem to ani trochu, naopak.
Nikomu neupieram právo urobiť si svadbu po svojom, jsené že každý pár je iný, rodinné vzťahy, vzťahy s rodičmi môžu byť všelijaké, len ma mrzí, že vo všeobecnosti každý stále viac myslí len na seba a svoje predstavy. Keď sa potom starí rodičia rozhodnú myslieť na seba a nechcú mladým pomôcť napr. s deťmi, neviem, či budú mať všetci toľko pochopenia.
@mirkaandrej my áno tak, aby to dostali deň pred svadbou 😉
@mirkaandrej posielali sme, ze sme sa zobrali,po svadbe 🙂
@mirkaandrej ja by som neposielala oznamenie predsvadobne (naco dopredu oznamovat miesto a cas, ked tam nikoho nechcete?), ale poslala by som oznamenie posvadobne...aby o tom doleziti a pre mna mili ludia vedeli 😉
"Keď sa potom starí rodičia rozhodnú myslieť na seba a nechcú mladým pomôcť napr. s deťmi, neviem, či budú mať všetci toľko pochopenia. "
tak to je gooool...

@zabka79 😀 ,nam svokra potom spravila v kruhu rodiny oslavu ale ja som si neziadala o nu kedze nemam rada vela ludi a oslavy.Ale tí co sa odúli normalne prisli a absolutne s nami nekomunikovali.A bola to svagrina 😀.A ked budeme ocakavat potomka tak im oznamim az po pri narodeni nech si trhaju aj chlpy na hlave 😀