Poznáte niekoho s menom Krišpín?
Ahojte, poznate niekoho vo svojom okoli kto sa vola Krispin? Moj syncek ma take meno, je aj v slovenskom rozsirenom kalendari, meniny ma na Aurela 25 oktobra. Lebo niektori na mna pozeraju ako z hrusky keby som spadla, ze co je to za meno. Popravde neriesim. Len chcem vediet ci su aj nejaky Krispinovia na Slovensku.
No mozno miesto navazania sa do mamicky za netradicne meno, co jej urcite nepridava na psychickej pohode ked to tu cita, by bolo treba venovat cas lepsej vychove svojich vlastnych deti, aby sa proste ostatnym detom nesmiali kvoli menu, lebo je to maximalne hlupe. Take 6 rocne dieta este v zivote tolko ludi nestretlo, aby vedelo posudit, kolko je na svete Jakubov ci Krispinov a proste to meno prijme ako fakt a riesit to nebude, pokym nebude pocut rodicov s debilnymi poznamkami. Ak by sa na tom nahodou smialo, tak mu poviem, ze neviem co mu je smiesne, chlapcek ma normalne meno tak ako kazdy clovek na svete. Osobne ziadneho Krispina nepoznam, ale poznam kopec deti s nezvycajnhmi menami a keby sa volal aj Rumburak je mi to srdecne jedno a nebudem pucit oci a zneprijemnovat kvoli tomu zivot mame a uz vobec nie dietatu.
@ipurple fíha, tak muzikant by veru mal poznať. 🙂 Ja som hľadala na youtube, ale len tú o Trenčíne tam ponúkalo. Ale mohol by Tvol kolega dať noty aj slová, poznám veľa krásnych ľudoviek, naučím sa možno novú. 🙂 Alebo sa možno v Martine namiesto "Trenčín" spieva "krišpín". Ale naozaj ma to zaujíma. Ak by bol kolega ochotný, bolo by to super. 🙂
@mijunik @ipurple A nespieval to taky papagaj vo videu na youtube? Ze Krispin dolinecka, vonava ruzicka... bola to taka reportaz v televiznych novinach davnejsie... tiez sa mi tak zda, ze vravel Cibo zjedol zid arasid 😂 ale mozno mu bolo zle rozumiet, kazdopadne si to doma pospevujeme casto v tom jeho zneni.
@lucilaines výborne si to napísala.

Nie nikoho, bohuzial len ako spominali krispin dolina v hneve.... Ale by som mala obavy na posmesky v skole, ze ho budu hanlivo oslovovat a teda iste mu neraz povedia schvalne krispin dolina.... Neviem ci ste takym smerom uvazovali, moj syn je Nikolaj, teraz malick, je Nikinko, Nikusko, babky ho volaju Nikolko, kamosi Niki a predpokladam, ze mu Niki zostane aj v skole, teda mi pride v dospelosti dostojne Nikolaj a hodi sa k priezvisku a znamena vitazstvo, meniny na SNP