Deväťročná chce oslavu narodenín bez rodičov. Je to bezpečné?
Caute, dcera bude mat 9 a prisla s tym ze na narodeninovej oslave uz nechce aby sme tam s muzom boli. Chce si pozvat 6 spoluziacok domov a vraj budeme zavreti v spalni 😀 Chapem ze chce mat pocit ze je velka, ale nechat ich dve hodiny uplne bez dozoru sa mi este nechce. Ako to riesite pri detoch v tomto veku? dik za nazor
Dozor musi byt, ale ked chce byt tak vekmi dospelá tak nech to pripravý a potom poupratuje či to už nie
9 ročné deti nepotrebujú, aby si pri nich sedela. Stačí keď budeš v byte. Budú sa hrať v detskej, pripravíš občerstvenie, pomôžeš pri krájaní torty a ideš do kuchyne.
Nikdy sme neboli bez dozoru na oslavách ani keď moji rodičia ich robili. Vždy sme tam mali dospelého. A myslím si že na to sú ešte malé. Proste jej povedať že buď s vami alebo nebude oslava. Zase nemusíte tam byť s nimi v miestnosti celý čas. Ale nie že budete zavretý v izbe. Na to ma čas keď bude mať 18
Určite nie...ako rodič pozvaného dieťaťa by som bola zhrozená, že hostitelia nechali moje deväťročné dieťa na oslave bez dospelého dozoru.
@anonym_autor poziadavka ze bez dozoru - zamietnuta
Podľa mňa ok,i ked asi nie zrovna byt zatvorení v spálni ale nie tiež byť stále pri nich 🙂
A veď bude doma,ja tiež ked som mala doma kamošky,tak rodičia sa nestarali a ani sme nerobili nič zlé
A nerozumiem slovu dozor,to ako byt pri nich v izbe a dozorovat?na čo
mňa na tom asi najviac fascinuje, že vám videlila spálňu 😂 ak to nemyslela zo srandy, tak by po tomto bola slečna rada, že vôbec nejaká oslava bude😉
Podľa mňa strašne prísne to beriete baby
Vy nemáte také spomienky, došli kamošky spievali ste, tancovali, púšťali si hudbu a rodičia doma ale nechali nás sa baviť?
Ja síce mam mensie dieťa ale neviem si to predstaviť robiť dozor doma
Jasné že mrknut okom,byt v strehu ale nenapadko a dať im priestor
Či nejako zle to chápem?
Ako nejako by som to nesilila na to, zeby som bola zavreta ja v spalni a decka po celom byte. Skor by som to urobila naopak - decka zavrete v dcerinej izbe a ja by som im tam teda vobec nechodila. Vzdy ma otravovalo robit detom animatorku, a nech sa prebavia same, vsak nemusis sediet pri nich a organizovat co maju jest/ako sa maju hrat/o com sa rozpravat a ja by som bola normalne v dome
Vy nemáte také spomienky, došli kamošky spievali ste, tancovali, púšťali si hudbu a rodičia doma ale nechali nás sa baviť?
Či nejako zle to chápem?
@anonym_092a2e Netuším, ako to dcérka rodičom presne povedala, ale z toho, čo je napísané tomu rozumiem tak, že rodičov vyslovene vyhadzuje zo svojej oslavy a vyčleňuje im počas jej trvania jednu konkrétnu miestnosť v byte. Možno je to len blbo vyjadrené, ale fakt sa mi to nepáči.
@anonym_autor no a keď prídu kamošky v bežný deň sa hrať, tak im stojíš za zadkom? Prípadne celkovo 9r keď je doma, tak vždy v rovnakej miestnosti? Nie je u vás bežné, že dcéra je napr. vo svojej izbe a ty v kuchyni?
Takže nech má kľudne oslavu doma, nemusíte byť priamo účastní, ale doma budete (aspoň jeden z vás) a budete sa po byte pohybovať tak ako uznáte za vhodné. Ja by som im nestála za zadkom, ale robila by som si svoje.
A ako tu bolo spomenuté, tak keď sa slečna cíti tak strašne dospelo, že by ťa zavrela v spálni, tak nech sa rovnako dospelo prejaví aj pri chystaní a upratovaní 😀
@anonym_092a2e Netuším, ako to dcérka rodičom presne povedala, ale z toho, čo je napísané tomu rozumiem tak, že rodičov vyslovene vyhadzuje zo svojej oslavy a vyčleňuje im počas jej trvania jednu konkrétnu miestnosť v byte. Možno je to len blbo vyjadrené, ale fakt sa mi to nepáči.
@zuzitko74 hej veď jasné, tiež som písala predtým, že nie zrovna byť zatvorení spálni ale nechala by som ich
Či nejako zle to chápem?
@anonym_092a2e No ale 9 ročná pred 20 rokmi sa správala inak ako 9 ročná teraz, kde už aj na prvom stupni su el. cigarety či tabakové vrecúška.
Nie.
Dalsie otazky?
Bola by som prítomná v byte tak, ze nebudem zasahovať pokial to nebude nutné, ale budem tam potichu dohliadať 😃
Ja som sa doobre zasmiala ,že ako to riesit ,čo chces riesit ,si rodič ,byt je tvoj,vyriešené
@anonym_092a2e No ale 9 ročná pred 20 rokmi sa správala inak ako 9 ročná teraz, kde už aj na prvom stupni su el. cigarety či tabakové vrecúška.
@anonym_6a03b2 🤔🤧 tak to snáď nie
Ale ajtak by som sa snažila dať priestor na dôveru,s okom nenapadko otvoreným 😃
Či nejako zle to chápem?
@anonym_092a2e kto píše,že nebudú mať priestor ,ale požadovať aby boli rodicia zatvoreni v spálni ,tak to je vrchol
@anonym_092a2e kto píše,že nebudú mať priestor ,ale požadovať aby boli rodicia zatvoreni v spálni ,tak to je vrchol
@minenkaa možno by nebolo aj zlé sa opýtať dcéry, že prečo alebo aký ma program, plán
@anonym_autor my sme sa navštevovali na narodeniny ale to až od vyššieho veku, tak 15+. Ja by som spravila normálne oslavu ako zvyknete a s kamoškami nech si skočia na zmrzku keď budú vonku. Aj tak by to po dvoch hodinách zabalili, že sa nudia.
Z hľadiska rodiča:Deti nechcú,aby som sedela s nimi na oslave.Nevidim v tom problém,lebo nehrozí,ze budú mať alkohol, zavolajú si starších chalanov a pre prípady nejakého problému som v byte,deti majú za kým utekať.Zaroven by som však dcérku pripravila aj na to, že keďže je dosť samostatná na to,aby sme sa jej nemotali počas oslavy, tak si bude sama riešiť prípravu pohostenia,jeho naservirovanie a po oslave poupratovať
@anonym_autor veď nech sa hrajú a oslavujú v detskej izbe a ty občas nakukni a prines občerstvenia a nechaj ich hrať sa samé, nemusíš pri 9 ročných sedieť snáď celý čas
Či nejako zle to chápem?
@anonym_092a2e ved nebudem sediet pri nich v detskej, ale sorry, aby som bola zavreta v spalni? ani nahodou
Dcéra ešte mladšia mala oslavu doma. Boli v detskej izbe, chodbe, kuchyni - na jedlo a pitie. To sme dovolili. My sme v obývačke pozerali telku. Ony sa hrali, že náš špehujú. Alebo boli v izbe s hračkami. Keď nepotrebujú, aby ste im stáli za zadkom a robili program, tak ich nechaj. Veď čo také spravia doma v izbe...
@anonym_092a2e ved nebudem sediet pri nich v detskej, ale sorry, aby som bola zavreta v spalni? ani nahodou
@zuzana76 veď hej som písala, že zrovna byť zatvorení v spálni nieje ok, mňa by zaujímalo prečo si to tak predstavuje
Možno alebo iba možno sa hanbí za rodičov?alebo chce mať k dispo napr obývačku a detskú -napr my sme v detskej nemali tv iba v obývačke,tak sme chceli mať kvoli tomu aj obyvacku voľnú
Môže byť hocijaký dôvod a veď ked je to raz do roka
Určite by som nebola zatvorená niekde ako rodič ale dala jej väčší priestor
od nastupu na zakladnu skolu vzdy mala dcera narodeninove oslavy tak ze ja som sa len niekde vyskytovala v priestore ... ked to bolo doma co sa mi zda bolo len raz neviem aky vek nieco medzi 6-10.. tak boli v jej izbe a dvere otvorene nechodila som pozerat, domov som aj tak dovolila 3 kamosky len kvoli priestoru zda sa mi ze si malovali na tricka a robili ucesy a vyrabali naramky...ale teda do spalne by som sa nezavrela 😂
@anonym_092a2e je jedno aký ma program a plán,žiadať od rodičov aby boli zavretí v spálni je moc,tak isto môžu rodicia povedať ,že budú v deckej tie dve hodiny
@minenkaa ja si zas myslím, že 9r nie je ešte natoľko vyspelá, aby chápala, že ten byt patrí rodičom a ona nemá čo žiadať. Ja neviem, možno iní rodičia majú mega super uvedomelé deti ovládajúce bontón na úrovni royal family, ale teda z mojich skúseností sú 9r proste deti a povedia bársčo. Netreba z toho robiť úplnú drámu a urážať sa, že čo si to decko dovoľuje, veď má 9, výchova stále prebieha 😀 podľa mňa sa stačí zasmiať a povedať "zlato moje, oslava je ok, ale ani náhodou nebudeme s tatom zatvorení v spálni, je to náš spoločný byt. Takže bavte sa s kamoškami v tvojej izbe (obývačke, kuchyni... ), my vám nebudeme zavadzať, ale budeme tu.

hádam nebudem počúvať na slovo 9 ročné decko. Takú ešte nehrali. Troška skoro.