icon

Pozývate rodinu na oslavu narodenín, alebo prídu automaticky?

7. okt 2022

Dievcata,zaujima ma jedna vec😁

Vcera sme sa bavili s kamoskou, ona je toho nazoru,ze ked niekto oslavuje narodeniny ( nie okruhle),tak sa ma volat rodina aby prisla “posediet” na kavu,kolac atd.

Ja som zas bola naucena,ze ked su narodeniny,tak sa nevola,ze to je ako keby som si sama pytala darcek😁jednoducho,kto chce prist,pride.

Ako to vnimate vy? Fakt uplna somarina,ale zaujima ma to

thereisabear
7. okt 2022

Pozývame, aby som vedela na kedy objednať/spraviť tortu. Oslavu majú iba deti. Ale ani mimo osláv sa nenavštevujeme bez dohody vopred.

evica17
7. okt 2022

Nemám rada oslavy, takže v podstate ani žiadne nerobím. Čo najviac nemám rada n oslavách,že každý príde a donesie darček,len by bolo a potom je to xy blbosti ktoré neviem kde dať,čo s nimi. Švagriná zas furt robí oslavy,meniny,narodeniny a ich je veľa a to mne sa tam nechce chodiť toľko a vymýšľať čo komu dať. Je to 16 sviatkov ročne dokopy u nich, čo je pre mňa strane veľa. Na obyc návštevu ok ale zakaždým vymýšľať čo kúpiť to nie

lucyluska
7. okt 2022

@autorka, zhodou okolností my budeme zajtra oslavovať manzelove a svokrine narodeniny. Oni to tak mali zaužívané a páči sa mi to. Príde švagriná so psami, príde svokor so svojím psíkom a možno aj moja mamina.
Som za také stretka lebo sme spolu a vždy je sranda. A svokrovci sú rozvedení a začali sa na našej svadbe rozprávať a vedia už pokecať.
Čo sa týka darčekov my vždy kupujeme drobnosti. Žiadne veľké dari. Hlavne aby sme boli spolu a zasmiali sa.

ajuga
7. okt 2022

My mame oslavy u nas doma len na narodky deti a v jeden termin moju a muzovu. Samozrejme volame vopred vsetkych, nech prídu na kavu, kolac, co je na tom cudne? Vzdy volam vopred, ked my niekde ideme, ved kto ma rad neohlasene navstevy?

lenka2710
7. okt 2022

Ja tiež pozyvam, objednám koláče, pripadne tortu keď majú deti oslavu, nejaké jednohubky! Trafil by ma šľak, keby si každý zmyslel prídem vtedy alebo vtedy a stále aby si mal niečo doma po ruke a okrem toho každý piatok večer odchadzame na chalupu a prídeme v nedeľu večer, takže keby nás chcel niekto akože prekvapiť, tak nepochodi! Pre mňa je určite lepšie zavolať všetkých na jeden deň a mat zasa pokoj 😅

lenka1993
7. okt 2022

Na narodeniny samozrejme voláme. Veď snad nedrzi cela rodina v hlave môj dátum narodenia 😁. Na meniny nevolame. To príde kto kedy chce 🙂.

dadka128
7. okt 2022

Ked ma niekto okruhliny a ak robí oslavu v kruhu rodiny pozýva, inak nie, ak chce niekto ist vinsovat príde sám, bez toho aby čakal pohostenie😃😃😃

sazumak
7. okt 2022

Samozrejme, že vždy voláme. Ja rada návštevy pohostím a teda nemávam vždy napečené, nachystané, keď sa nikto neohlási. Sme veľká rodina a keď si predstavím, že by mi každý víkend niekto chodil gratulovať, tak by ma porazilo. Tak to zorganizujem naraz a pozveme vždy všetkých.

chouette0157
7. okt 2022

voláme...technicky je to návšteva a na návštevu hocikam sa treba ohlásiť ...by som neprišla neohlásená ani k vlastným rodičom a to viem, že by nebol problém

elementissa
8. okt 2022

Samozrejme, že pozývame. Robíme iba jednu oslavu ročne, keď má náš syn narodeniny (okolo toho dátumu je viac dôležitých dátumov v rodine). Objednám tortu, spravím nejaké šaláty a drobné občerstvenie a pozvanej rodine (5ks) dám vedieť vopred, že ich očakávame. Vždy je to najbližší víkend po krpcovych narodeninách, všetci vedia, pýtajú sa, kedy budeme oslavovať. Ale hlavne my sme malá rodina (máme kopec príbuzných, ale stretávame sa len jadro, radšej trávim čas s našimi spoločnými priateľmi ako sa rodinkarcit s ľuďmi, s ktorými okrem kúsku DNA nemám spoločné nič)

julka828
8. okt 2022

Volame

miadi
8. okt 2022

@januska12323 ty si to pochopila naopak . Kamoska tvrdi ze treba pozyvat na oslavu - tak ako ty.., autorka naopak to mà ze automaticky sa ludia pozvu sami. Ze jej zavolaju a oznamia ktory den k nej chcu prist oslavit jej sviatky.. ze pozyvat netreba. Tak Ja si zas Neviem predstavit ze niekomu sa takto pozvem do domu mas narodky v sobotu sme u vas o 5. ., ale tak kazdy mà ine zvyky a normu.

miadi
8. okt 2022

U nas sa pozyva . Ten kto mà sviatok a chce oslavu pozyva.( vacsinou len detske bday party) a sviatky sa oslavuju na striedacku raz tam raz tam podla dohody. Muzova rodina su taliani Takze tam nejake chlebicky zakusky nestacia. Tradicne musi byt antipasto polievka druhe komplet vecera torta ovocie .. Takze tam by sa nedalo samopozvat ze dojdeme o 2-3h ..Aj ked Mne ako navsteve o to jedlo nejde a stacila by mi kava voda .. aj tak si Neviem predstavit k niekomu sa sama pozvat ze dojdem .. ale kazdy to mà tak ako to vyhovuje im.

loginexistuje
8. okt 2022

jasne ze sa pozyva ani si to neviem predstavit ak nezijete vsetci na kope ve clovk chodi do prace deti aktivity nesedi kazdy cely den doma
jasne ze moze hocikto prost neohlasene ponuknemnco doma je ale teda to nie je oslava a uprimne pride clovek z prace o 18:00 a este riesit neohlasenu navstevu atd

loginexistuje
8. okt 2022

ak ma niekto nevola zagratulujem cez telefon messenger a pod prip ked sa stretneme aj podam ruku a poprajem beriem to tak nechce robit oslavu nerobi uplne v pohode a my si davame len malickosti spotrebne veci vino a pod

autor
8. okt 2022

@miadi nie nie..nemame to tak ze sa pozveme..ale ked mam napr.narodky,tak mi rodicia zablahozelaju a opytaju sa ci mozu prist napr.v sobotu..to iste svagrovci atd..my to robime tiez tak ,ze sa osoby kt.ma narodky opytame,ci mozme prist vtedy a vtedy..ziadne take,ze mas narodky,pridem zajtra😀
Je to ine ked su okruhle,vtedy volame..no kazdy to ma inak🙂

silvike
8. okt 2022

My sa srake volame v rodine ak planuje niekto takto oslavovat a nachystat nieco. Nikdy necakam ze dakto pride sam od seba. Sak ani nevie ci by som v tom case bola doma, ci nieco nemame na praci, ci skratka mi to vyhovuje A zas ja mozem nieco nachystat, lebo si myslim ze ma prekvapia a pridu blahozelat a oni nepridu lebo to napr. nevyhovuje im. Ako samozrejme boli uz aj rake prepadovky ale to potom nebola vyslivene oslava ale len take posedenie pri kave a chrumkach, len take improvizovane. A mne by bolo zas blbe ze mi pride zagratulovat, da darcek a ja ho nemam cim poriadne ponuknut.

lunademonica
8. okt 2022

Samozrejme ze volame, aby sa citili pozvani...aby vedeli KEDY je oslava, my skoro vzdy oslavujeme v iny den ako su narodeniny, a ked maju vsetci cas.

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
aurorastone
8. okt 2022

Keby nezavolam tak nik nepríde 🤣

ouwecka
8. okt 2022

Volam,bez pozvania nikde ejdem a ani ku mne nik,proste pozvem vtedy a vtedy,no ja nenávidím prist niekde neohlasene a este viac ked ku mne pridu ..mam svoj zivot ..to nie su návštevy

rik01lulaka
8. okt 2022

Ja oslavy pre seba a muža neorganizujem, ale keby tak volám. Ak robím deťom tiež pozývam. Inak to funguje tak, že kto chce príde zagratulovať, ale vopred sa ohlási, že chcú prísť zagratulovať a či budeme doma a nachystáme dačo...ja to beriem ako príležitosť, že sa rodina porozpráva 😊

marca12
8. okt 2022

Volame,lebo robim naraz pre vsetkych posedenie aj s pohostenim. Nechcela by som necakane navstevy,aby sa mi doma striedali cely mesiac ako im to vyhovuje a ja im nemala co ponuknut.

euka210
8. okt 2022

Moje a manzelove narodky neriesime, to sa kvoli velkej vzdialenosti riesi telefonat, sms. Detom robime oslavy a tam pozyvame, aby sme vedeli kolko ludi pride, prespatie musime riesit, cize cely vikend nabity.

elisebah91
8. okt 2022

Dohadujeme sa a voláme si aby sme to dali na nejaký blízky víkend , lebo máme aj zmenovych členov rodiny tak sa musime dohodnúť. To by ma nenapadlo že ich volám kôli darčeku 😁 skôr volám ich lebo chcem s nimi posedieť a osláviť.

mamelka
8. okt 2022

Nevolam, keď niekto chce prísť tak volá,,mala si, mal, máš,atď atď sviatok, kedy môžem prísť?,, tak dohodneme deň, nie vždy kedy mame my sviatok, ten deň sme maximálne my ako rodina, a v jeden den sa ,,odbavi,, vsetko. Inak naozaj nikoho nevolame, synovcom ani neterkam nechodíme iba krstnemu synovi co mam ja a manzel. A aj to vždy mimo sviatky lebo sa nám neda vždy cestovať

juliasb
8. okt 2022

Ja to mam takto :
-Chodím k niekomu domov, len keď ma pozve. Sama sa nepozyvam
- Očakávam tiež, že ku mne nepríde niekto koho som nepozvala. Pretože môžem mať práve program a je to neprijemne
Ak sa chcem s niekym stretnúť ale dlho ma k sebe nepozval, pozvem ho ja. A teda na narodky pozvem tých pár najbližších a niektorí aj pozvú na moje narodky mňa (napríklad babička, ktorej to cestovanie ide ťažšie, kamošky s malými deťmi atd). Ale ak neitko príde neohlasene, radosť mi neurobí. Tiež Ak niekto zavolá že chce prísť a ja mam úplne iný program, radosť mi neurobí. Podla mňa ma človek bud čakať kým ho pozvú, alebo pozývať on k sebe domov

ailiba
8. okt 2022

Aj my vzdy volame. Dohodneme sa vopred kedy nam to vyhovuje.

nikpa
8. okt 2022

Každá rodina má svoje zvyky. U nás sa voláme. Ja by som sa k nikomu ani k rodičom, ani k sestre len tak nenasackovala. Pre mňa je to akoby som sa sama pozvala k nim na tú kávu alebo na obed. Čiže to isté, čo tebe pripadá, akoby si si sama pýtala darček. Ale ako ste naučení, tak robíte a tak je to Ok 🙂

pajdab
8. okt 2022

Zasadne pozyvame. Vzdy ked ma niekto z nas narodeniny.... v lete mame v jednom mesiaci meniny vsetci tak organizujeme naraz gulas/grilovacka, tento rok bola chata na cely vikend... Nachystam toho viac ako na posedenie pri kave, zide sa nas cca 10-15 ludi + deti (3-6)... Ked nas niekto nepozve beriem to tak, ze nema zaujem.. tym padom nemame ani my a s darcekom nechodime neohlasene. Stalo sa par krat, ze sme sa tak stavili a hned sme to obanovali.. Necitili sme sa vítaní a preto si myslím, že ak mám záujem pohostit niekoho na svoj sviatok tak dám vedieť aspoň 2 týždne dopredu. Keď väčšine termín vyhovuje stretneme sa. Keď nie, vyberieme iný dátum.... Kto nás volá = chce nás vidieť. Kto nevolá = má nás v paži a nestojí o stretnutie / obťažuje ho to.. Tým pádom napíšem sms gratuláciu. Takto to mám ja.