icon

Prečo neveriaci ľudia oslavujú Vianoce?

18. dec 2022

Myslím si, ze ju tu dosť žien co sú neveriace.
Prečo takí ľudia oslavujú Vianoce/ Veľkú noc ?
Samozrejme ze môžu, nezakazujem 😂😂
Čisto zo zvedavosti. 😘

Strana
sense
18. dec 2022

Pretože to nie sú sviatky len pre veriacich. Inak pred par dnami tu bola podobná téma... Tam je to popisane

apolka77
18. dec 2022

Lebo veria na Deda Mráza 😅
A mimochodom Vianoce (stromček, darčeky) je pohansky sviatok , história siaha tam .

autor
18. dec 2022

@sense škoda ,ze som ju nevidela, celkom ma to zaujíma. No vianoce podľa mňa sú kresťanské sviatky. 🤔

cyberk
Odpoveď bola odstránená
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
h2
18. dec 2022

Lebo žijú na Slovensku, alebo teda v prostredí, ovplyvnenom kresťanstvom. Všetko je tomu prispôsobené, deti majú prázdniny, je voľno v práci. Všetci naokolo majú stromček, darčeky, slávnostnú večeru... Navyše, vyrástli v tom, ako deti to oslavovali, aj ich rodičia, starí rodičia... Nie je to pre nich len sviatok, ale aj zvyk, tradícia.

autor
18. dec 2022

@apolka77 😂😂
@cyberk lebo ty s týmto komentom máš veľmi vysoké IQ 😂😂😂

autor
18. dec 2022

@h2 jaj, takže len zvyk. 🤔

mimikas
18. dec 2022

Tak mne sa tiska otázka, prečo veriaci majú sex a nemajú ho len keď chcú deti, prečo sa chránia?

viestta
18. dec 2022

Lebo to patri k nasej kulture, k folkloru, lebo to ma tradiciu starsiu ako samotne krestanstvo, pretoze su to dni volna, su to dni ked moze byt rodina pokope, su to dni ked sme si k sebe blizsi. A uplne najdolezitejsie: Lebo ich chceme oslavit. Tak ako oslavujeme kadeco ine, oslavujeme aj Vianoce

lenuska9999
18. dec 2022

Vieš o tom, že Vianoce pôvodne nie sú kresťanské sviatky že? Je to pohanský sviatok na oslavu zimného slnovratu. Len kresťania si to prebrali a upravili po svojom

mikadooo
18. dec 2022

@autorka - @sense má pravdu. Boli to pohanské sviatky. Kresťania si ich len prispôsobili a napasovali na bibliu. Je to tradícia, každá reklama bučí že idú Vianoce, budú darčeky, preto oslavujú aj ateisti. Neviem, ako by si ako ateista dieťaťu vysvetlila, že my neoslavujeme, to len celý svet okolo nás, ale nás sa to netýka...

megan777
18. dec 2022

@mimikas sex a vianoce je neporovnatelne ona sa pytala vyslovene na vianoce

nelca84
18. dec 2022

@autorka Velmi sa mylis, nie su to krestanske sviatky. Najdi si oslavy zimneho slnovratu ak ta to zaujima. Cirkev si to len privlastnila, lebo jej to tak vyhovovalo.

vroni
18. dec 2022

Môj ty boh, to sa tu táto otázka bude opakovať rovnako často ako môžem byť tehotná? Vianoce nie sú kresťanský sviatok, stromček nie je kresťanský symbol, prečo oslavujú veriaci? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ A prečo oslavuješ 1. mája, keď to nie je kresťanský sviatok? Jednoducho je to tradícia, zvyk a oveľa, starší ako historka o Ježišovom narodení.

ameema
18. dec 2022

My s manželom nie sme veriaci, Vianoce sme si začali robiť po svojom. Na večeru varím domáci boršč, kapustnicu s mäsom a hrbolcami a rybu so šalátom. Nepostime sa, nemodlime sa, nedávame si darčeky. deťom sme vysvetlili prečo sa Vianoce oslavujú a čo robíme a prečo to my robíme inak na Vianoce keď nechodíme do kostola a podobne...
Darčeky deťom dávame v limite 20€ sú to naozaj len maličkosti. Babky nie sú nadšené ale rešpektujú že sme sa takto rozhodli. 24.12. je pre nás bežný deň s väčšou večerou a dobrým filmom nič viac nič menej

mandzula
18. dec 2022

Som neveriaca, Vianove neoslavujem, uzivam si dni volna a ine jedlo ako po zvysok roka.

h2
18. dec 2022

@megan777 Jasné, že sa nedajú porovnávať Vianoce a sex. Vianoce sú predsa častejšie.
(to bol len vtip, samozrejme) 😂

luxus10
18. dec 2022

preco veriaci nedodrziavaju vsetko, co im prikazuje ich nabozenstvo?.....ale vyberaju si , co im vyhovuje?

zuzki1
18. dec 2022

Prečítaj si -
https://invivomagazin.sk/povod-vianoc-pohansky-...
Ale teda máš riadne obmedzený pohľad🙈 existujú aj iné ako kresťanské zvyky a tradície , zato to nemusia byt “iba” zvyky keď nie sú kresťanské

megan777
18. dec 2022

Neviem ale vianoce su pre mna svate a krestanske,nech ich vymyslel neviem kto,pre mna sa narodi nas Jezisko🙏🙏🙏

zuzki1
18. dec 2022

@mimikas 😂👍

h2
18. dec 2022

@ameema Kapustnicu s mäsom a čím???

deedol
18. dec 2022

lebo vianoce nie su krestanske sviatky, len si ich krestania privlastnili.
na velku noc oslavujeme prichod jari, tiez to nie je povodne krestansky sviatok.

autor
18. dec 2022

@vroni nikdy som ešte neoslavovala 1. máj 🤔🤣

ameema
18. dec 2022

@h2 hrbolce 😊 to sú naše tradičné rezance do kapustnice..

autor
18. dec 2022

@viestta ty aby si niekde chýbala 😂😂😂

sense
18. dec 2022

Nuž podľa teba kresťanské, podľa x ďalších sviatky pre všetkých. Niekto oslavuje narodenie Ježiša, niekto iný ma z toho sviatky pokoja, kedy sa stretne celá rodina pokope. Pre ďalšieho sú to sviatky kedy majú voľno a ide s davom.
A pochybujem ze vianočný stromček, kopec darčekov od Ježiška a všetkého hojno zaviedli kresťania. Ak sa mýlim ma kľudne oprav.
Kto sa chce modliť nech sa modli, kto sa nechce nech sa nemohli. Ak niekomu nosí darčeky Ježiško nech nosí, ak niekomu dedo mráz nech nosí dedom raz. Ak niekomu nenosí nikto nič, tiež je to v poriadku
To je to iste akoby si sa spýtala prečo niekto kto je veriaci vyrezava tekvice a choi na heloweenske party

megan777
18. dec 2022

@h2 ano ako povedal Bolek Polivka😀😀😀

h2
18. dec 2022

@ameema Ahá, vďaka, to som ešte nepočula.

autor
18. dec 2022

Ďakujem baby za vysvetlenie, môžem ísť kľudne spať. 😆👍🤗

Strana